Природозащитници призоваха кабинета да не подарява Пирин

Приемане на правителствено решение за изменение на концесията за Банско ще узакони едно от най-големите престъпления срещу природата, смятат природозащитници.

Обратно в новината

Коментари - Природозащитници призоваха кабинета да не подарява Пирин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези природозащитници са убийците на България и най-тъжното е , че не го съзнават. Добре платените им шефове, ги употребяват за чужди интереси. Да се съсипва българския ски спорт, за да съществува техния. Не слушайте тези заблудени хора.

С моторни резачки банскалии виждам непрекъснато, с дървета за разсад - нито един!!!!

Налага се очевидния извод, че България се управлява от природозащитниците или тези които ги използват като маша. Те искат нещо много важно, а именно което и да било правителство да изпълнява това, което е тяхната воля и интерес. Те искат много "детайли", но друг да носи отговорността.Ако се види кои са медиите или с кого са свързани, където са най-активни, то става ясно кой иска да вземе този "бизнес". На тези , на които им е ясно е ясно, за другите ....

Ми да му го взимат бре, поне може и някакво ддс да влезне в хазната

Сигурно ББ не е "попроверил" какво се мъти тук и затова е ОК с решението.

"Приемането на това решение от Министерския съвет ще е сигурен знак, че законите в държавата не важат за олигарсите"... Еврика! Те чак сега ли го разбраха? И кого призовават природозащитниците - скритите зад правителствени одежди олигарси и мутри, които са се приготвили да подарят Пирин на ортаците си от другата олигархическа групировка.

"Природозащитниците смятат, че единственото решение, което ще възстанови законността и справедливостта в Национален парк "Пирин", и ще защити интереса на държавата, бизнеса и обществото, е да се прекрати концесията за ски зона Банско и да се потърси нов концесионер чрез прозрачен конкурс." Ето този цитат напълно изяснява случая, опорната точка и "позицията" на платените "природозащитници". На никой от ТОЧНО тези хипари не му пука за природата - войната се води конкретно срещу Цеко Минев, а всички останали псалми за защита на природата са обикновена парлама... И в крайна сметка, нека си останем "природно чисти", а защо не, направо да си се върнем обратно по пещерите, на където и без това явно сме се запътили... Така ВСИЧКИ ще са доволни, щастливи, здрави и корави!!

Ти не си само Циник!Ти си и глупак!

Танче, глупакът няма как да е циник, защото цинизмът, сарказмът или чувството за хумор не са присъщи на интелектуално слабоумните индивиди като теб!!... Но ТИ, няма как да го разбереш, нали куха ми лейко!

Нов Народен съд. И да се възстанови смъртното наказание.

И ще ми тръби на ляво и на дясно,тиквата Винету Магнолиев,че бил радетел,против корупцията и олигарсите!Глупости на търкалета!Шментикапелевич играе заедно с всички големи концесионери и всичките тези далавери минават през него!Този ще продаде не само Пирин,а и цялата държава!

Да му се невиди този 1 лифт го изкараха най-голямата екологична катастрофа на века. Хубаво ще се изсече един ред дървета и ще се построи един чисто нов лифт който ще се подържа и ще доставя проиходи за местната община. Това ли ще съсипе природата повече или нещата които се правят най-вече в селата в дълбоката провинция? Там се сече безразборно, строи се навсякъде и се изхвърля боклук насред гората. Аз лично съм виждал огромни сметища точно в гората. Що тези "природозащитници" не се организират да направят нещо за ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ? Или те май не са се разхождали по-далеч от апартаментите си в София?

За тези неща си прав, но оставяйки не портичка а широко отворена врата, какво смяташ че ще стане след 2 години? За лифта ОК, нека го строят но другото????

Да, но в конкретният случай става въпрос ТОЧНО за ЕДИН ЛИФТ!!

Проблемът не е във втората кабинка, а в желанието да увеличат ски-зоната почти двойно. Което също не е проблем, стига да е регулирано и с адекватна концесионна такса, както и с всички мероприятия по залесяване, рекултивиране и грижа за животинските видове. Тогава и цената от 58 лева за карта няма да е никак висока.

Извърташ нещата: 1. НИКОЙ не е искал разширяване на ски зоната, а просто още САМО един лифт, който да качва хората горе. И нека не забравяме, че концептуално няма по-екологичен транспорт от лифта, вместо хората да са принудени да се катерят с колите до горе и да умирисват цялата околност на изгорели газове. 2. Ако на концесионера продължават да му вдигат таксите, за да може други да кълват от хранилката, то сегашната цена на картата от 58 лв. ще ти се стори мечта...

Ти си много зелен бе джанъм!Тука въобще не става дума за един ред дървета,та ако ще и само този ред да е,защото този ред е километри!Ти тука подадеш ли пръстче на концесионерите-олигарси,те ще ти отхапят цялата ръка до рамото!Пусне ли им това правителство аванта,те ще бетонират целия Пирин,първо защото не са в основата си българи и защото тях не ги интересуна Пирин!Важно е пачки да се бичат!Тях никой не ги контролира!Явно си още много зелен за да осъзнаеш някои истини!

Ами да Цеко е проблем, като почне да спазва договорите и да плаща ддс-то на Балкан холидейс тогава ела пак и се обяснявай какво богатство за България е ;)

Нека да остане девствена природа, защото това е единственото хубаво нещо в България. Сред толкова грозен матриал, поне гората да остане да ни краси. Стига бетон, оставете ни въздух.

Нищо няма да стане, хора. Тук играят много пари..,а българинът е алчен.

Религиозен, или екологичен, фанатизмът винаги отблъсква, защото е догматичен и не зачита мнението на другите. Планината е и за млади, и за стари - според това кой какво търси в нея.

Както пишеш явно искаш хотелите за вратички да ползваш при спускане. Мястото на хотелите е в Банско, а не на пистите. Ти гарантираш ли че това няма да се случи???

Аз търся писти, а баба ми търси спокойствие и тишина. И още нещо... значи писти и лифтове в планината не може, а къмпингари с коли и каравани на плажа може? Явно ти не си любител на хотелите, а на дивото къмпингуване с пръжки на огън?

Ти,ако си истински скиор,най малко тези писти ще те интересуват,макар,че пистите горе са пре достатъчни и за професионалните скиори и за начинаещите!Тука става въпрос единствено за лапачка и много мангизи!За тях природата и съсипията не са важни!Добре е да помислиш преди да пишеш!

Ама много си лесна, мари Танче! Как само кълвеш на гола кукичка!!

Стига сте говорили срещу природозащитниците. Толкова ли сте глупави, за да не разберете, че алчността убива природата, биоразнообразието, въздуха. Защо не мислите за децата си, бе българи. Докога ще мислим как богатите да стават по-богати, а ние да мрем без въздух, зеленинас и гора!!!

Е по точното заглавие,май?!

Може и да е рекетьор, но в случая е на правилната страна. Като Златните ли искаш да станат и планините???

да прати природозащитниците да пресушават бургаските блата

Там където отиват предателите

Хей, педераст, да наричаш Стамболийски предател е долно. Не друг, а той дава места на бежанците от откъснатите от България територии поради неграмотните действия на така наречения цар Кохари-Кобургота-австрийски евреин. Той е човека на народа. А задници като теб са за убиване.

Юлен или Юлия?

Там където отиват предателите

Браво на еколозите , подкрепяме ви защото никои не се съмнява какво точно представлява Юлен и какво искат !

Аз изсекох Рилскити гори и изнесох боровете в Гърция, защо пък Цеко да не понасече малко пирински бор?

ЧИЧОЛИНА БОРИСЛАВОВА И ПОМАКЛИЕВ СТОЯТ ЗАД ЮЛЕН ?:)

Ами това да кажат, защо се борят против лифта, а не против офшорките ?

ЩЕ ТЕ ВИКАТ ОТ РПУ-ТО :)))

Грешка, Пампорово е на Цветелина.. .а Юлен и Балкан холидейс са на Цеко

Планината стана като Морето. Презастрояване!

Престанете с тези "природозащитници", че вече ми писна от тези лумпени ! Как ще се развива тази държава, око се водим по ъкъла на 300 човека збирщина, които разиграват цирк в държавата ??..

Ми ,то по твоите думи и другите 240 са сбирщина.Само,че сме си ги избрали.А хората са прави-иди и виж.Ама после кажи истината.Писта Томба минава върху асвалтиран път и достъпа по-горе е невъзможен.Концесия върху път,това не бях виждал-все още...

А да се водим по акъла на Цеко ли, който не плаща един лев ДДС, когато туроператора му сключва сделки с чужбина

Кво слагаш минуси бе подл..га, Балкан холидейз не внася никакво ддс, когато получава пари от чужди туроператори, а карти за лифтовете на Банско може да се закупят само от тях

Всички премълчават няколко изконни момента: 1. В момента Юлен ползват два пъти по-голяма територия от първоначално заявената за концесия и с 30% по-голяма от последно узаконената. Повтарям - тридесет процента незаконно завзета територия. 2. Концесионната такса на Юлен е около 250 хиляди лева, което е по-малко от дневните приходи от лифткарти. ДНЕВТНИТЕ ПРИХОДИ! 3. Юлен не са рекултивирали изкоренените и обезскалени терени. Оставени са на естествена рекултивация, което не става. Лятото и есента пистите са целите в улеи от теклите води, които се подравняват в булдозери преди сезона. Докато държавата не влезе в ролята си да регулира вече констатираните нарушения и да приеме една адекватна концесионна такса, не би трябвало да се повдига темата за нови територии, трасета и съоръжения. Сегашният рев е заради непродадените над 70 000 апартамента в Банско. Едно уточнение - карах ски на Банско от 1990. Имал съм по 40 скиорски дни на сезон само там. От есента на 2006 не ходя там, след като видях в какво се превърна района между Стражите и Кутело.

Не им обяснявай . Казано просто - Цеко е педал и трябва да духа супата. Концесията трябва да се прекрати , а след това може самият парк да стопанисва съоръженията - като приходите остават за парка .

Не е нужно да се прекратява. Само трябва да се регулира. Но за целта трябва свестен министър, който да има подкрепата на свестен министър-председател.

Не знам за другото ама явно си скаран със цифрите. По твоите думи излиза, че се продават по 5000 карти на ден и има 700 сгради с по 100 апартамента които са свободни.

Онзи ден Обрейков каза по телевизията, че продават по 10 000 (десет хиляди) карти на ден. Аз ли лъжа или той?

За апартаментите - 70 000 е минимумът. В някои имотни сайтове пишат за над 90 000 апартамента.

някой може ли да ми каже кои са тези еколози,кой ги ръководи и кой им плаща? благодаря

Защо , нещо искаш да питаш ли ?Или се надяваш ,че всички , които си обичат планината мякат ? Можеш да видиш в информационните системи кои са ръководителите . Но ако искаш нещо друго - кажи .

Екологията е на път да стане най- желана специалност в университетите в България!

Както всичко останало Банско е страшна мешаница от добре направени и зловещо побългарени неща. Едва ли някой ще оспори, че Юлен е водещият ни оператор. Нямат конкуренция - Боровец и Пампорово са на светлинни години зад тях. Едновременно с това Юлен е собственост на офшорки, а само това би трябвало да е достатъчно основание за прекратяване на концесията. А Банско като населено място си го съсипаха нашите селяни и никой друг.

ЖИВЕЯ В ПЛАНИНАТА ГОСПОДИНЕ ИЛИ ГОСПОЖО, И СЕ ЧУВСТВАН ПЕРФЕКТНО НА 75. И ОЩЕ МЕ БИВА С ОНОВА, ДА ЗНАЕШ !!!

Да си жив и здрав. Аз живея повече в планина, от колкото в града. Ама това не пречи да те питам знаеш ли къде започва алпийската част - над 1800, над 2000 или над 2400?

Аз лично не знам. Но на такава височина не растят дървета. То ест няма какво да секат и унищожават като природа.

ВЯРНО Е ЧЕ ЗАПОЧВА НАД 2400 МЕТРА, НО НИЕ НЕ СМЕ ВЪВ АЛПИТЕ, ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ПОЧНЕМ ПО ОТ НИСКО, НО РАЗУМНО.

Какви пари се правят от "защита" на природата не ти е работа

Ти печелил ли си ? Или си чувал ? Или майка ти е чувала ?

АЛПИИСКАТА ЧАСТ НА ПЛАНИНИТЕ В ЦЯЛ СВЯТ СЕ ПОЛЗВА ЗА ЗИМНИ СПОРТОВЕ И ТУРИЗЪМ, КОЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО С НЯКАВО УНИЩОЖАВАНЕ НА ПРИРОДА, НАПРОТИВ. НЕ МОЖЕ САМО НИЕ ДА ЖИВЕЕМ В ПЪРВОБИТНИЯ СТРОЙ. СПРЕТЕ ТЪПАНАРЩИНА ОТ КЛАКЬОРИ МАЛОУМНИЦИ, КОИТО НИКОГА НЕ СА БИЛИ В ПЛАНИНАТА !!

Знаеш ли над колко метра започва алпийската част?

Направете още една кабина и стига с тия глупости- да караме ски пък се оправяйте после с тези административни въпроси. Разбрахме вече, че не трябва да конкурираме алпийските държави- забранено е.

Абе то е много лесно да викаш като Юлен "Айде сега да нарушим закона а пък после ще се оправяме" Ако утре някой дойде и ти вземе апртамента или те пребие, ще искаш закона да те защити, а? Ама няма, защото много са такива като теб, които не разбират връзката между едното и другото и в България законите не се спозват.

бОЧКО ЗАКРИВАЙ КОНЦЕСИЯТА НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ.