Нено Димов: Лифтовете в Пирин са по-екологични от автобусите

Лифтовият транспорт в Пирин е по-екологичен от автобусния, заяви министърът на околната среда Нено Димов на кръглата маса за Пирин и "Ски зона Банско".

Обратно в новината

Коментари - Нено Димов: Лифтовете в Пирин са по-екологични от автобусите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Димов, най-екологично е "спонсорството" на Цеко!!!

По логиката на този нено, трябва да правим нещо, което по-малко вредно от друго нещо. Тоест, в Пирин ще изградиме Кремиковци, защото е по-екологичен от китайски завод. Наблюдавайте само как прозападните соросоиди разпродават и разрушават страната и природата ни за центове в личните си джобчета.

Това за Кремиковци в Пирин е дебелашки коментар от твоя страна. Такива коментари пишат отявлени лумпени.

Давам ЯРЪК пример, че да ме разбереш - инак няма как.

Този нено е отявлен ястреб, соросоид и интернационален демократ, мразещ страната си. Ще го познаете по делата му.

В случая министъра е прав. А на мен ми е ясно че българите си измислят всякакви поводи за да не работят.Затова българите са най бедната нация в ЕС.

Ми то масовия спорт не може да се практикува, не поради липса на съоръжения, а поради високите цени и услуги по тези съоръжения. Нещо не си пресметнал добре Неночо. Освен това тия съоръжения много често не работят. Пример лифтовете на Витоша, чиито цени скочиха двойно, след като дълго време не работиха. Лично аз предпочитам да отида с карта за градския транспорт до Алеко, оттам на панти до Върха и последа се пусна надолу. По 50 лв. за дневмна карта не мога да отделя. Благословени бяха времената, когато картата на Романски бе по 3 лв. за ден.

Димов е съвършено прав, нооо докато бъдат построени трябва да се оголят стотици декари с иглолистна растителност, особено в ниската част на планината. Погледнете Витоша само каква разруха е. Не само от лифтове, а от небрежно отношение към планината. Ерозия, паднали дървета оголени от пожари и смерчове поляни около Алеко и в Бистришко бранище. Отделно, че Бистрица, Драгалевци и Симеоново са стигнали вече до 1500 м надморска височина. Всичко е занемарено от 27 г. насам.

А там където има по 2000-5000 км писти да не би пред гората да са ги прекарали.Освен екология има и икономика и работни места.

каква дълбочина на мисълта само, каква ерудиция! Браво, Нено, браво, Димов, както би казал един спортен коментатор. Да добавим само, че са и по-леки, и по-малки, да не говорим за изненадата, че се движат във въздуха на въжета...

тоя с говеждата глава как ги сметна че лифта ще се равнява на 130 автобуса на час????? то за цяла София няма толкова автобуси на час!!!!

тоя с голата глава на снимката прилича на говедо сигурно и интелектуалните му способности са на това ниво!!!! групата така наречени министри само дето не си е сложила табелка $$ Да живее лобизма!!! $$

само не мога да разбера защо във всички министерства много ,ама много бързо се правят законопроекти и законови промени само в интерéс на определен кръг мошеници,а когато стане въпрос за проблеми на гражданите законовите промени ги разтакават с десетилетия, може би гражданите трябва да си направят друга втора държава която да обслужва и техните интереси!!!

ЩЕ ОБЯСНЯТ ЛИ ЗАЩО КОНЦЕСИОНЕРЪТ ЦЕКО МИНЕВ НЕ Е ПОДНОВИЛ КАБЕЛЪТ ЗА ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕ КЪМ ХИЖА ВИХРЕН, КОЯТО ТЕ СА ПРЕКЪСНАЛИ????

хижата ли са прекъснали? че как са успели да я прекъснат?

защото цеко е някакв местен алчен селяк които си мисли че хванал бога за топките ,но бог много скоро ще си стовари топките на грозната му куха глава!!!!

Ква вила

В Чехия имало 7000 км. ски писти според плешивия бандит Красен Кралев? Най-високият връх на Чехия е 1602 m. в Кърконошите (част от Судетите), където е национален парк и ходенето по малка нужда встрани от пътеката е забранено, камо ли прокарване на ски писти. Тия полуграмотни милиционери на власт хептен за дебили ни взимат. Не 80% според изследванията на проф. Христов, а 100%.:(

Как е възможно толкова правителства, толкова политици...и всички до един търгаши...пълни боклуци, от сърце го казвам! На такава планина и за тези територии и една кабинка е много! Със закон трябва да се спрат всякакви мащабни проекти в радиус 50 км от Банско.

Идиоти ли са или нас искат да ни изкарат идиоти? Тук въобще не трябва да се говори кой транспорт е по-екологичен, а че повече там не трябва да се строи! На хората им е жал за планината и погубената природа! Като искат толкова, да си направят изкуствена ски шанца от покрива на Партийния дом и да си се спускат към "Руски" и "Дондуков"!

МозъкОт ми е идеален за лятна и зимна пързалка. Лифт нЕма, но се работи по вЪпроса.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Абе клоун, разбираме, че минаването на мисъл през главата ти е рядко явление и затова от сутрин до вечер, по всички сайтове се мъдриш ти с единствената ти мисъл, с която явно си се родил, с нея и ще си умреш. Пийте си хапчетата ,бе хора, то че не е лесно да си дебил не е лесно, ама лекувайте се бе.

странно, русолюбците реват срещу един лифт, щото щял да съсипе планината, ама силно се надяват да се строи аец белене!

Баце, дали си Идиот, или само се правиш на такъв?

идиот що с голяма буква?

РУСКА МАФИЯ!

Добре бе тези хора там в Банско толкова ли са глупави. Не видяха ли какво стана през пролетта като ги заля потоп. Толкова ли не се усетиха защо се получи така. Какво трябва да стане като изсекът още гори да ги потопи да ги издави ли искат. Ей ще съсипят планината заради ената печалба. То навсичкото отгоря нищо няма да остане за тях. Всичко отива извън Банско всички знаем къде!!

И от совалките е по-екологичен - пуснете един и до Марс. И Баце да направи лифт София-Бургас, НЕ на автобусите!

"Всички сме съгласни, че дигитализирането на границите ще даде по-голяма възможност за контрол от страна на държавата върху концесионера", коментира министърът. Някой разбра ли какво говори този тъпак с автобусите и ел- енергията?

Викам, още по- еко ще е едно метро да прокарате вместо лифта...

Е това пък никога не ми е идвало на ума. Ха,ха,ха .А бе ученото си пак учено. Ето на , как пък прозря ,че лифтът е по екологичен от автобусния транспорт. А върви успорвай де !!! Това ми напомня младежките години когато един даскал ни покани колеги да му помогнем да изкопае лозето. Събрахме се доста и свършихме за нула време, за разлика от мохабета във вилата после . Но след като свършихме с лозето ,той доволно изрече : " А БЕ С УЧЕНИ ХОРА ДРУГО СЕ РАБОТИ ! "

Всеки влак си има пътници!Щом има кой да плаща, има и кой да прибира !

Без гръбначни !

Мафията яко ги е натиснала - от една страна Дървената Мафия от друга страна е Офшорната Мафия - подгони ги ЕС и трябва да си изперат парите . Живи и Здрави да са - колкото толкова .

Голям зор вижда ББ да намира и назначава такива хайвани.А, може ли лифтовете да са общински или държавни?

Не разбирате ли, дебили, че сме на гости на планетата Земя! И трябва да оставим на децата и на внуците ПРИРОДА! Такава, каквато заварихме от родителите си! Светът няма да свърши с нас. Долу ръцете от родната природа!

паразита корояд изсуши 1/2 от българските гори останалата 1/2 ето тия корояди ще я довършат, но по-още по гнусен начин - за пааааари.....психопати, зинали за пари се правят на загрижени за туризма и туристите , моля ви се....лицемери, не си правте труда, знаем ви сатанинските души....Сечете, но отговоростта за всеки следващ природен климатичен катаклизъм да бъде платен със вашите удавени деца

Нъкой въобще предлагал ли е извозване с автобуси като решение? Уотдаф*к?

Ако и на втория лифт обслужващия персонал пуши за ко говорим? Хората са си били камшика от 600км да дишат чист въздух, облечени са със скъпи екипировки и накрая един маха ръце с цигара в уста. Е е бЕм ви курорта.

Каквото и да правите щом горят дърва и нафта в хотелите и къщите. Няма да стане.

Иван Михайлов (Ванче) екзекутира в центъра на Банско един, набеден за бране на еделвайс. Човекът за нещо друго ще да е убит, но присъдата на Ванче е за беритба на гордото пиринско цветенце. От което не е останало нищо днес. Ей такъв министър на екологията искам - Иван Михайлов. Не боклуци като Нено Димов и кмета на Банско, дето вдига транспаранти "За какво ни е ЮНЕСКО?". За какво му бил ЮНЕСКО? Ванче за вас,безродници.

Много правилно разсъждава министерът - по далекопровода, по далекопровода и право на пистата!

тая Държава на 80-те %!Ненчо, пиле шарено, то и цепелините са по-екологични от самолетите! Айде, много моля, като искате повече хора да се транспортират с лифта към пистите, - съборете съществуващия и на негово място изградете - голям алпийски с вместимост на кабината 30 човека, както са го направили - Австрия,Швейцария, Франция!

Гледаш го симпатичен, умен...просто още един министър-комисионер, като всички предишни. Иначе Бойко ще бори корупцията, преборил я е!

За лифтовете не знам, ама парите под масата явно са доста добри ...

Айде и тоя си е получил плика.

С плик не става, куфарче, по-вероятно или куфар, пликът не влиза в пощенска кутия.

Даже и дървета където ще ги режете ги е хванал дървояда.

Шилo

Как само се надпреварват да се мазнят на банкстерите! Безгръбначни управляващи!!!

Цялото стадо екоминистри ЗАЩО НА ВИТОША СКИ СЪОРЪЖЕНИЯТА НЕ РАБОТЯТ, А НА БАНСКО ИСКАТЕ ОЩЕ?

е един и същ.. Ако оправи Витоша, кой ша му ходи в Банско?

Някой да е чул по-голяма глупост от тази. Аман от посредственяци, които забравят, че има и 20 процента, у които предизвиква само смях.

Може ли някой да ми обясни защо в България пистите и съоръженията са дадени на концесии, регистрирани в офшорни държави, а в Европа тези възлови за всеки зимен курорт съоръжения са общински?Може ли независим икономически екип, /най-добре от чужбина!/ да определи себестойността на лифт картата..., знаете ли, че ако вземем съотношението цена/километър писти ще се окаже, че в България имаме най-скъпите лифт карти в Европа.Това важи и за трите "големи" курорта...Може ли да се направи един сравнителен анализ как се движат цените на нощувките в хотелите и как се движат тези на лифт картите през последните 15 години?

Шилo

Ееее, батко, ти искаш някой да каже, че всичко в България е с главата надолу. Еми няма как да стане, всички са на хранилката на мафията. И са толкова страхливи, че чак си вярват, че всичко е супер! Жалка държава с жалки политици и жалки поданици!