Коментари - Може да прекратят концесията на ”Юлен” в Банско | dnes.dir.bg
назад

Може да прекратят концесията на ”Юлен” в Банско

Възможно е да се разгледат основания за прекратяване на договора на концесионера в Банско - дружеството "Юлен", на базата на установените нарушения.

Обратно в новината

Коментари - Може да прекратят концесията на ”Юлен” в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно време още като Бойко Борисов беше главен секретар се говореше,че той държи пистата на Пампорово.Сега се видя,че стои зад построяването на втори лифт.Явно има някаква яка далавера.Гърците постоянно им трябва дървен материал и там явно са милионите.Не знам. Някой има ли идея?

Нов лифт трябва да има, ако банско иска да стане на европейско ниво, за каквото се твърди че е. Нови писти също трябва да бъдат построени. Това са малки проекти, които минимално нарушават еко-баланса. Доказано е в австрия, италия и швейцария, където има стотици лифтове, писти и хотели и въпреки това планината си е планина. Така че стига с тези еко изнудвачи, заради тях изпуснахме и 2 сезона на витоша. Хубавото е че новото правителство не се подлага на еко рекет и със сигурност ще позволи ново строителство. А червената опозиция, единствена реална конкуренция за управление, е световно известна с желанието си за подкупи а спонсорите на зимните курорти само това чакат..

Аз не мисля, че местните хора са толкова прости да искат още лифтове. Тези далавераджии от юлен им взеха хляба и хубавите доходи. Сега при толкова хотели трудно дават квартири под наем...

Въпроса с нов лифт и писта в Банско се решава от Експерти основано на обосновано задание с доказани нужди от община Банско. След което се преценяват ползите и вредите и се взема решение - да или не и защо. Извинете но тук в сайта няма Експерти, а само злобни типове..

От коментарите по долу, установих, че на банскалии само лифта им липсва, за та потекат от чешмите им мед и масло.... Хорааа разберете, колкото повече бетон има на едно място, толкова по неплатежоспособни хора ходят... Протестирайте срещу безумното строителство, то ви убива туризма... Банско беше доста любимо за мен място, от няколко години обаче, като ходя в района, отсядам в с.Баня ... спретнато, къщички, дворчета... Не превръщайте това хубаво място в следващия слънчев бряг, защото посетителите ще бъдат социално слаби прошляци дошли защото пукницата и курвите са евтини... Това ли искате! Това ли ви е бизнеса - домошарката за продажба, жената на магистралата???? Добрите и скъпи курорти не са пренаселени... природата има определен капацитет... осъзнайте се

Браво !

Стига вече писти в банско. Требе в Разлог и добринище да се направят.

Аз съм скромен, не съм кореняк, живея в Банско от 60 години! Но и дядо ми не е позволявал да се сече гората без да има полза за нея и за хората!

Още пет лифта да направят,пак няма да стъпя при тия селяндури и мародери!Няма читав курорт в България,нито на морето,нито в планината!

То и поради липса на плажове,туристите ходят в Гърция,ама никой не се юрнал да прави плажове.

Изчетох коментарите и се чудя дали да се смея или да плача. От Бавско съм и наистина ми е болно да чета тази помия дето се излива. Наистина, канализацията не е добра. Но уважаемите господа знаят ли преди десетина години колко къщи имаше в Банско. А кой построи огромните хотели? Нима ние банскалии ги построихме? Ще кажете а защо си продадохте земята. Ще трябва обаче да попитате и какви са заплатите на работещите от града. След 1989 год. се ликвидираха заводите и другите по-малки предприятия. Ликвидира се и се разграби АПК. Земята се раздроби на малки парчета (от 0,5 до 10 дка). Тук земята не е плодородна, а и нямаме възможност да я обработваме без техника. И така банскалии имат следните възможности: да продадат земята си или да заминат за чужбина. Сега има възможност за младите хора да работят, но има хора които наистина пречат. Защо да не се изгради още един кабинков лифт? Паралелно с това ще продължи да се изгражда и водопроводната и канализационна мрежа. Нищо не става с магическа пръчка. Уважаеми господа, опитайте се разумно да коментирате нещата и давайте разумни презложения.

Влизаме в положението на местните, опитваме се да разберем виждането ви за бъдещето на района и как ще се отрази това на поминъка на хората, обаче разберете, че тези удобства за разглезени скиори и туристи, са ден до пладне, и може да се окаже още утре (не само тук, а навсякъде), че изведнъж са изникнали нови приоритети, свързани с оцеляването на човека като вид, и че подобни територии като Б-я и природата и земята й, ще са най-конвертируемата валута. А ски влековете и пистите ще си ги носим на рамо и ще бъдат само причина за природни бедствия от всякакъв х-р. Тези, които пхлачат за развитието на великия туристически бизнес, в един момент първи ще се изнесат от района , а вие ще се чудите какво да правите. Споделяме тези съображения само като повод да мислите по-мащабно и стратегически (не сме нито зелени, нито червени, а мислим за бъдещето на Б-я в този несигурен свят).

Свалям Ви шапка за детайлното откровение, Колега ! ... Бихте ли посъветвали Нас-Всички как-Точно да Вземем да оправяме Нещата ?

Хайде на бас, че няма да прекратят концесията? Наближават избори и предупреждават тези, които не са се отчели на ГЕРБ да внесат пари в черната касичка! Юлиен е фирма приближена до ГЕРБ, които не спират да опитват промени в закона в полза на същата фирма, но за сега номера не минава. Не трябва да им позволяваме да подаряват държавна земя на олигарсите!!!

Няма по-изкусни рекетьори от т.н. "зелени"! Аз самият съм любител на туризма, но и на ските, а на 30 декември дъщеря ми чака 3 часа, за да се качи на лифта. В същото време плана за развитие на курорта по никакъв начин не засяга повече планината, стореното вече е сторено, но тогава зелените не предполагаха, какъв рекет могат да смъкнат и някакси минаха нещата.

Не знам кой е рекетьор, ама миналата година цяла София гледаше Витоша отдолу заради един загрижен "инвеститор" /дали пък няма нещо общо с Банско/. И той искаше само две три пистички и пет шест лифтчета да направи. На ползу роду.

Направо води дъщеря ти на магистралата да се забавлява, да види, какви Убави магистрали строи вожда!

8000 подписа събрали и искат да секат и да разсипват планината. Аз съм сигурен, че зелените ще съберат 800 000 подписа в полза на най красивата планина. Но какво значат наште подписи, ако агент БУДА и Цвъцко шлифера са обещали на Цецко Минев да дерибейства. Като няма устройствен олан нали виждам как беше изграден Бански Люлин 8. Само, че в София Люлин е с асфалтирани улици, канализация и ред други екстри, а тамошния Люлин си изсипва фекалиите директно в реката, която пък като придойде им отнася асфалта, щото и уличната канализация е направена така, че от едната шахта влиза вода, а от другата извира. Това ще направите и горе в планината. Нали човек може да го види с просто око. До сега не съм чул един грък или руснак и македонец, да се оплаче от чакане на лифта, ама всички ни се смеят за бетона с който заляхте града и калта която газят за да стигнат до катакомбите.

ей скапани еколози !!!!!! нима Австрия като има хиляди километри писти няма природа ? нима там летния и зимния туризъм не се пука по шевовете ?? тука има общо 150 км писти горе долу от стотици хилияди декари гори....майка ви де*ба...хората се изселват от тая държава защото няма работа след 40 г като останат само цигани вие ще сте виновни

ggf, първо провери на каква средна надморска височина са пистите в Австрия и на каква тук, после провери на каква надморска височина е горната линия на горската растителност, после задействай сивото между ушите, за да свържеш двете неща и накрая реши дали пак да се караш на "скапаните еколози".

Глупендър,ако не ти е известно/със сигурност нямаш достатъчно сиво вещество/,Австрия е алпийски тип держава в по-голямата си част.Там където са хилядите километри писти не е отсечено нито едно дърво,защото е нямало такива там... Това е ОГРОМНАТА разлика...Аман от дървени философи....

Страшно много се изписа за Банско. Никой не казва, че съдът ВАС се произнесе и понеже сме правова държава, каквото каже съдът това е! Другото е плямпане. ВАС каза: няма площ, която се ползва и да е над разрешената. Цялата ски зона е в учредената площ по териториално устройствения план! Концесионерът не плаща нищо на държавата, което да зависи от площта! Концесионерът плаща на държавата част от приходите. Забележете, не част от печалбата, а част от приходите. Това означава, че колкото повече печели ски зоната, толкова повече печели държавата. Това означава още, че в цената на всяка карта има няколко лева за държавата! Така и трябва. Другото важво и даже много важна е, че всичките лифтове и други съоръжения са държавна собственост от момента на въвеждане в експлоатация. Те са държавни и сега. Сега се ползват и поддържат от концесионера. Когато изтече срокът на концесията държавата ще започне да плаща за поддръжката и заплатите. Стига сте писали заради самото писане. Всичко е ясно и толкоз. Омръзнахте ми! Внучката ми днес завърши първото ниво на ски училището на Витоша заедно с други деца. Толкова щастливи личица и родители не съм виждал. Няма да ви дам да откраднете щастието и здравето на децата ни. Няма да ви дам да я бутате към наркотиците. Срам ме от вас "псевдоеколози"!

Честито за Новото попълнение по белите безбрежности ! Браво !! --------- Банско !... О, Банско ! - тЮлен(ите) са просто цеко-отчетни подизпълнители на шайката махленски шмекери. Знаем го Всички. - Проблемът там е Само на долна станция на Кабинката И то - Само при Стартиране сутрин. Знаем го Всички. - нивото на Реална заетост на хотелските ресурси Е Катастрофално. Знаем го Всички. - цените Дори Сега са просто Налудничави. Знаем го Всички. - проблемите по Екосистемата в района Са Нагледно-Видими. Знаем го Всички. - три са областите където се знае от Памтивека, че се перат пари - И Трите са Нагледно-Доказани там. Знаем го Всички. И сега ситната, с чукване на пета ако позволите : - Мигар Не Виждате, че става въпрос за Поредната Високопрофилна Измама ?! - Мигар намирате за уместно Ние-Всички да Продължаваме да даваме картбланш на Доказани-Вагабонти ?! - Мигар Вие-Лично не бихте предпочели да отидете с Цялото-Ви Семейство в Банско на ски-почивка срещу половинмесечна заплата (Една ! Не от всеки.) за Цяла седмица, всичко включено плюс лифта ?! (Колко е Сега - Всички знаем.)

И като си отиде Юлен какво ще остане в Банско? Кой ще иска да отиде там? Какво ще правят банскалии. Лифтовете ще създадат нови работни места за хората.

Що бе"будисти" някой друг повече ли комисионни дава???

Отливът на туристи няма нищо общо с лифта а с селенията и алчността на банскалии!

За съжаление неизвестната чиновничка от МОСВ сигурно щ бъде натисната да промени позицията си в полза на Цековата фирма. Такава е правителствената повеля-да не разваляме рахата на олигарсите преди избори, а и по принцип.

Много пари са взели ГЕРБ от Цеко ама и шубето е голямо щото видяха какво стана на Орлов мост

Ей това е мутрафонщината в България , срещу 8000 подписа на лумпени, изнудени от шефовете си работници и разни заблудени овци ще прецакат тотално най-красивата ни българска планина!!! Хора замислете се и не ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ!!!

ей педа.л като хората няма какво да яадат в този район освен птичките ти по Пирин да ядем...в Разлог и Банско 50% от младото население което е страшно много избяга в чужбина по цяла Бг е така..после само сигани ще има тука и ще се разхождаш с тях по Пирин

Дано не е по тертипа на ЕКСПРОПРИЯЦИЯТА на концесията за боклука в София!!!! Пътят за съдене на България в Арбитража на Световната банка е прокаран!! По първото дело се съгласихме да платим 57 млн евро, щото щяхме да загубим!! И още 12 млн евро адвокатски хонорар. Сега сега се гънем над второто. Пък и връзките на ЦУНКАЩИЯ ДЖИДЖИ и Кристалинчето се оказаха нефелни.........

kgb777kgb

Може да прекратят концесията на Юлен...... може !!! А дано , ама на дали !!! Може и природа да имаме и ски , ама за това трябва да имаме инвеститори , а не крадци и истински зелени , а не платени клакьори !!! Като ги няма става Слънчев бряг или Банско !!! В Люлин бетона е по-малко , отколкото в Банско или Слънчев бряг !!!

d4

Най-добре ще бъде от всеки хотел да тръгва лифт. Кабинков, 8 местен. Така хем хотелиерите ще са доволни, хем туристите няма да чакат на опашка.Направо от леглото на лифта! Ще има "дърва за огрев"от вековните мури, бял и черен бор и смърч. Един съвет към кмета - преди лифтовете, да оправи канализацията на Банско. Защото сега лайната от "луксозните хотели"се изливат директно в реката...

d4

Забравих да добавя още няколко съвета към кметО. - паркоместа??? - инфраструктура? - качество на строителството? - алтернативна заетост на хората от ликвидираните предприятия? То само с чомлек, компир, костуре и капама не става.

Явно дори и от картофи не си в час. Компира е сорт картоф от Самоковско (Рила планина). В пиринско се отглежда съвсем друг сорт, ама няма да ти кажа как се казва . Ще потърсиш и ще разбереш !!

Мммм ... А ! Да бе - ами ттттутуристи - откъде аджеба да докараме ?!

Преди малко ме събудиха Добри Приятели. Там са. ... Вързахме се и по скайпа. ... Една тарапана. ... :-))) - Пусто ! ..Разбирате ли, Хора ?! Пусто ! Купонна нощ преди събота и Е пусто !!! К'ъв бизнес, к'ви пет леа ?!

Докога ли едни в България ще заграбват 680 дка и ще са уважавани инвеститори и предприемачи, а на други ще събарят вилите, че били покрай язовори. И 2те страни са грешни, но държавата атакува само едните. Същото е с преценката кои са в България иманяри и кой видим ли били ''колекционери''. Порочност, корупция и избирателно прилагане на закона - това е в България

Ей тези "зелени", които постоянно се врът там, където не им е работата. Заради тях все още се возим на скапани лифтове на Витоша, заради тях не може да има втори лифт на Банско. Ей за тези платени мизерници става въпрос. Щото Да - повечето са платени.

Плати от кой ма шм..ко, от фирмите на Цеко ли.Гадове мръсни поне ДДС да плащахте а не всичко да минава през офшорните сметки.Вие какво си мислите че договорите на Болканхолидейз с чуждите тур оператори са някаква супер тайна ли

Бате, ти си болен мозък.

А вие знаете ли, че най-тежката инвестиция е в планината. Първоначално инвестицията в района е била 37 млн лева, която е нараснала на 70 млн лв, плюс 65 млн. лв. в разходи непредвидени в концесията. Осъзнавате ли колко много пари са дадени за развитието на този град. Хората наливат пари, за да направят града истински ски курорт. И се явяват някакви зелени платени мизерници като Тома Белев, за да говорят глупости. Уви, на обществото не му е ясно, че зелените са терористи. Именно те заплашиха с бомба преди време под лавината Палашица. Да не говорим, че не те се грижат за засаждането на нови дървета.

Вече съм склонен да вярвам, че "зелените" са платени от заинтересовани компании, след като имах диспут с един "зелен" и той твърдеше, че АЕЦ не е екологична, а ТЕЦовете са екологични. Ясно беше че са му платили въглищарите от американските ТЕЦове Марица Изток 1 и 3

Янице, а знаеш ли че най-благата инвестцията е безплатното ползване на държавни имоти. То е по-добре от това да ти върнат нива у Банско и да я продадеш за 300 евро на кв.м.. Щото всяка година папкаш на чужд гръб и на всичко отгоре се пишеш инвеститор

И какво от това, че наляха много пари? Имат, наливат, да ги съжаляваме ли? По Черноморието също "инвестираха", и в крайна сметка го съсипаха.

ХАЙДЕ НА ХОРОТО