Ограбиха храма ”Св. Георги Победоносец“ край Банско

Храмът "Свети Георги Победоносец“ край Банско е бил разбит и ограбен в нощта на Възкресение Христово.

Обратно в новината

Коментари - Ограбиха храма ”Св. Георги Победоносец“ край Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КРЪСТЪТ на Кръстова гора, дарен от Цар Борис, бил откраднат от двама преди десетилетия. На единия умрели двамата синове - млади момчета. Другия го сполетяли беди. Отишъл в гората край храма и захвърлил кръста, за да го намерят. Днес същият кръст се издига зад храма в края на алеята с параклисите на всички апостоли Христови и се вижда мястото, където отново е заварен. ТЕЖКО на КРАДЦИТЕ на БОЖИИТЕ ХРАМОВЕ и БОЖИИТЕ СИМВОЛИ! В Кръстова гора е заровен част от Кръста на Иисус, взет и носен от пратеници на руския император, преследвани. Там водата отмива кръста, тече от аязмото благословена, стича се към Бачковския манастир и раздава здраве и изцеление. ПРОЧЕТЕТЕ ЗА КРЪСТОВА ГОРА!

Алоооо, БХК къде е да защити правата на църквата, правата на дарителите??? Алооооо, къде е българския хелзински комитете???? Алоооо, Хелзинкииии??? Чувате ли ниииии?? Алолооо....алооо...

А къде са свещенниците в нашия живот? Какъв пример дават? Къде е гласът и въпросите и мнението им в обществения живот, в образованието, в медиите-възпитатели? Колко пъти писаха до СЕМ или до някоя ТВ или до вестници да се обявят против нескончаемите кременалета, сеещи смърт, огън, стрелби от екраните на телевизорите? Колко пъти организираха обществото в актове на състрадателност, напр. да приемат дрехи и да подпомогнат бедни или пострадали от природни бедствия? Колко пъти възроптаха, треперейки за хляба и постовете си срещу архиерейски наместници и свещещнници, изградили сгради по 4 етажа, паркиращи в гаражите скъпи лимузини, носейки те и наследниците им скъпи часовници и бижута? КАКВО СТАНА С ПАЗИТЕЛИТЕ ХРИСТОВИ, ОБРЕКЛИ СЕ НА ДУХОВНОСТ? Та да се чудим за приматите, никога не докоснати от духовно или църковно просвещение. Та те са техни рожби, рожби на тяхната пасивност и неработеща формула.

ivo10

И после изродите реват, че живота бил много труден, мизерен и ги сполетяват нещастия. С тъпите си празни черепи създават карма, която ще плащат и внуците им.

свети георги ще убие крадците цигани заедно с родата им

В друга православна държава, такова чудовищно престъпление към църквата и вярата няма. Нито в Сърбия, нито в Гърция, нито в Румъния или Македония. Да не говорим за Русия .... Не може да се случи, защото защото има страх господен и народен. Там би се вдигнала цялата общественост и би линчувала обиржиите. Но в България - може. И обществото мълчи ... Храмът е поруган през светата нощ, като през турско.

И как по-точно обществеността би линчувала обирджиите, като не знае кои са? Хайде стига глупости!

Безбожниците-крадци на божия храм, сигурно са закъсали русофобни тролове, на които скоро не е плащано от Козяк по празниците ...

Прости им Боже,те не знаят какво вършат!

прав си!

Безбожни чалгопитеци!!!

крадците, че жестоко ще съжаляват. Не знаят , не са чували какви беди настигат подобни хора и не само тях , а семействата им и родът им. Тежко им!

Проверете на какво учат циганите в джамиите по околните села.. Те религиозни ценности няма да попият, но омразата към друговерците с пълни шепи.

проблем, бхк ще ги защити, даже ако си направят тридневна сватба пред Белия Дом

Банско-какво да очакваш от алчници и материалисти?Те съсипаха цялата природа за пари, че една църква ли няма да оберат!

Има банки, Църквата трябва да си открие сметка и да съхранява даренията в банка. Така парите и ще са на по сигурно място.

просто парите са отишли при нуждаещите се...

Проклети да са во веки веков!!!!!!

и аз съм безбожник, защото съм атеист, но за мен подобно деяние е изключително долно! това е все едно да откраднеш от дете 2-та лева, които са му дадени за закуска. вярно, че поповете ни са се ояли, но кощунството е същото.

Ти не си абдула,това е ясно,но кой си,че да съдиш свещениците на България.Върни се Сатана в своя мрак.Амин!!!

Малиии, като реплика от някой филм, значи!

Кражбата е много долно деяние, само че аз не разбирам как хората като чуят, че са огрбили човек се възмущават, но като чуят, че са ограбили църква се възмущават двойно повече. Не разбирам, защо трябва да се правят дарения на църквата. Свещите, сватбите, погребенията, кръщенетата, да не говорим освещаването струват достатъчно, че да се поддържа един храм, както попа и обслужващия персонал. Има бедстващи хора, има гладни животни, толкова ли не може на тях да се помогне, а трябва да се оствят на църквата и да потъват в джоб на черно расо?

Драги, в Германия си има църковен данък за издръжката на църквата! В България правим дарения, и това е част от религиозната ни култура. Никой никого не кара да дарява пари, а който го прави, го прави от сърце. Голям грях и голям срам е да посегнеш на касичката с дарения! Поругаването на храм по подобен начин от неверници е посегателство срещу религиозната идентичност на хората в този район! Но крадците ще сърбат, каквото са си надробили. Не виждам какво се възмущаваш - теб никой не те кара да дарявам пари на църквата! Ако беше ограбена джамия, бас държа, че щеше и в извънредните новини на БНТ да влезе!

Ха, ха, ха... в Германия има църковен данък за издръжка на църквата?????? Хайде стига писане на глупости! НЯМА такова нещо в Германия! И не само там го няма!

Те крадците са гледали от попчетата, как се прави. Щом разни чернодрешковци могат да карат Мерцедеси, Лексуси, да носят ролекси, що пък крадците да не могат да крадат от тях. Имаме си "баба Гуси", значи еднополовите сношения са "праведни" според църквата. Да не забравяме и основната причина за църковния разкол, а именно имотите на църквата, те носят приходи, които са безотчетни. За "даренията", пък няма какво да говорим, там нещата са "куче влачи, диря няма". Някъде в Библията да сте видели ценоразпис за свещичка, за погребение, за опяване, за погребение, а? Религиите са създадени за контрол над масите.

Прав сте, те владиците и други попове са откраднали много повече от тия поплювковци!!! И именно богатите владици и многото престъпления в православната църква отвръщат хората от тях и търсят други вярвания, които често са по-близо до учението на ХРИСТОС!!!

НЯМА "други вярвания, които често са по-близо до учението на ХРИСТОС", напразно се наричаш Знаещ. Ако знаеше, нямаше да пишеш глупости.

деградацията на нацията ...

ДА ГИ УБИЕ!!!

Не кълни и не споменавай напразно името Божие!!! Бог си знае работата, но който кълне, му се връща и не е християнин!!!

ще си платят стократно за тази глупост!

Така ще бъде братя българи, докато няма сурови наказания , а оттам и СТРАХ. Само в страните, където има крути мерки и страх, има относително спокойствие. Разлигавиха се народите с тая толерантност, либералност...педерастия и т.н.

Правилно, на иконите дарения не им трябват - справка в "Господин за един ден". А мазните отци са се нагрухтели достатъчно.

Поповете мислели, че владеят умовете на хората от епархиата и нема ги ограбът зарад сладки приказки? ЦЪ! у Рим на Нерон /квото е днешние свет/ само доносите, парите и измамите играат. Исламизациа, кражба за удоволствие или гавра. А поповете им тъжно, че немат власт.

Още едни бандюги си резервираха постоянно място у Ада ;-) И все пак удивително е, че поповете не прибират даренията по-често на сигурно място- цял месец се е пълнила дарителницата. А всеки собственик на магазин напр. прибира оборота ежедневно.

Само две групи хора са способни да сторят това- комунисти и мюсюлмани. Понеже мюсюлманите са и комунисти не е никак за учудване, че се е случило в Банско. А те са комунисти, защото мразят християнството. Да, но това обикновен мюсюлманин не би го стрил, а само комунист, който вероятно извършва и политическа дейност, за да се докаже пред политическия си лидер. Дори и крайните ислямисти, които не са комунисти не биха помислили да ограбят храм. Аз съм влизал в мюсюлмански храмове и никак не ми е дошла идея да взема нещо, което не е мое, защото не съм комунист, но и защото така съм възпитан. Явно крадецът е зле възпитан и нещастието няма да го забрави. Каквито и да са поповете, вярата не е за тях, а за обикновения човек, както и храмът е за молитва на обикновените хора. Но пък има такова поверие, че кражбата се връща на храма, а онзи, който краде сам страда тройно повече. Такива хора не крадат , за да се нахранят, а за злина. Първото зло нещо, което после им се случва е, че се напиват в момент на обезумяване, защото мисълта за греха иска забрава, но все повече започва да мъчи. Един ден всяка злина се струва като възмездие за злината. То, има Господ. Може да е пратил изпитание, а окото човешко да не е видяло греха, а само блясъка на скъпа вещ.

Забрави най-голямата група, тъмнозелените християни, които нито са комунисти, нито са мюсюлмани. Имат си Български имена, по света се представят за Българи, а у нас държат да им викаме РОМИ. Най-вероятните крадци са те...

Ами това са цигани....! Дреме му на Йоско за бога, мързеливия му задник трябва да плюска! Тези ще ни довършат!

vasil

1.По определение-джамията и синагогата са МОЛИТВЕН ДОМ. Сградата на православна черква е ХРАМ. 2.Назоваването на джамия или синагога ХРАМ е грешка. 3.Според православното християнство не Бог наказва,а грехът.

Според православното християнство Бог е Съдията, а съгрешилите сами се наказват...

Нямат си и на представа какво си причиняват сами на себе си с това си свое деяние, това е.

В едно пловдивско село трима другоселци крадат камбаната. за няколко месеца двамата от тях си отиват/без да питат/. на третият се разболява детето лошо,и връща камбаната. та тоз третият като говидях,попитах роднини, защо се е състарил с 20г./поне така ми изглеждаше/. И тогава ми разказаха за случката с камбаната.Направо е невероятно,ако не го бех видял човека лично,щях да приема случката като някаква легенда.А какво е станало с този човек и детето му,не знам,а не е и за питане.

Като православен християнин и нормален човек считам, че всяка кражба е грях.Ако си беден и гладен - поискай си.Не е ли обаче безотговорност и глупост, цял месец да не прибереш и отчетеш парите от дарения?Логично е, че могат да бъдат откраднати от външен или някой по-вътрешен да се изкуши.Това са пари от дарения, много хора са заделили за храма и от нищожните си доходи.Служителите трябва, дори само заради това да появят внимание, по-често да отварят тези касички и да влагат средствата по предназначение или на сигурно място в банката.

Който и да ги е откраднал,ще надвисне проклятието над него!Такива пари са грешни пари.Всичко друго бих се опитал да разбера,но да откраднеш пари от такова място,трябва или да си луд,или дрогиран?!Защото едва ли нормален човек би го направил и как би живял от сега нататък,защото рано или късно ,Божието наказание,ще го застигне.

и аз немога да подмина духовната рана от предателството на апостола от някаква си калимявка,ама поповете тази духовна рана я пропускат на всяка годишнина от обесването на васил левски.поп кръстио може да краде от комитетските пари за лични нужди,и когато левски му потуърсил сметка за това му "праведно дело",то расото нагло отишло и го предало,за да моге да доизхарчи останалите пари на спокоиствие.това се забравя от църковните мишки,но които не тачи васил левски не е българин.

Явно си зле с историята, отдавна се отрече баснята с предателството на поп Кръстю!!! Стига си чел стихове, ами се пообразовай с истинска историческа наука!!!

Всеки има право и трябва да е свободен да вярва в каквото си пожелае... Посегателството и обругаването на храм на което и да е регистрирано вероизповедание е кощунство, което освен че трябва да е наказано от човешкия закон няма да остане ненаказано и от по-висша сила.

Между другото, да ви осведомя. (това, че някой е агностик не го оправдава за незнанието му :-). Човек може да не вярва в божества, но все пак да не е безбожник, за което е и точното определение в Корана, което определение днес се приема погрешно за "друговерник". Безбожници са всички онез, които потъпкват всичко свято за хората. Разумните хора, разбира се. Към които не се числи бродещата бродираща с вечния си минус, също откраднат за да ни убеди в правотата ни.. :-))

"Не материалната загуба е тежка, а духовната рана, " Айде сега. Не било за парите а за духовната рана. Баш за парите си реве отец Филип :)

Не прилагай собственото си светоусещане към другите хора.

sonibvc@gmail.com

На тебе вече са ти го приложили. Що и аз да не опитам?

Те просто сами са си сложили примката на шията,наи много месец,и ги пиши в минало време

будистите се кланят на нищото и на неколкостотин демони, алах е новото име на стар демон, тоест - и двете не са Бог. Така, че - безбожници са. Кое не разбираш?

И двамата не можете да получите отговор, няма как да го разберете. Но аз мога да те попитам, защо по твоите разбирания, ако ти крадеш, от теб също ще откраднат? Що за суеверие?

Кой както,откъдето и откогото може краде.Едни КТБ,други църква.Не би трябвало някой да го учудва поредната кражба или убийство.

Извън темата е, но понеже чух, че централен храм ще бъде отворен цяла нощ да питам - охраната добре ли е подсигурена?

Аз се питах същото. Все пак това е "просто бизнес, нищо лично". Един от основните постулати на евроатлантическите ценности. Разбира се, че да ограбиш църква не е по-тежко престъпление от друго ограбление, но ако грабителите са от определено малцинство (в т. ч. политическо мнозинство) ще се окаже, че те не са престъпници, макар и крадящи на едро. :-)))

Три такива случая знам. И в трите случая, злосторниците изкарват по година и половина в най--добрия случай

Бре тоз господ! Кат му барнат парите се хваща да действа. Кат умират малки деца от рак си мълчи....

Няма да успеят да похарчат откраднатите пари. Откраднали са огън. Ще ги изгори скоро.

Време е за профилактичен преглед.

... какво пък -дано ги е взел някой който наистина се е нуждаел от тях. Може да е имал болен роднина - нямал е пари - посегнал е от безисходица ... , иначе ако ги изхарчи за алкохол например е грях.

"Безбожниците са влезли в храма през един от прозорците зад олтара..." Дир, да разбирам ли, че другите кражби с взлом са богоугодни?

Дир-а , да се обзаложим , че като ги разкрият , няма да публикувате снимки а ,само инициалите на измета , която е извършила гнусната кражба !

Време е законите в държавата да станат или да се доближат до КРУМОВСКИТЕ ЗАКОНИ. Българската нация благодарение на политиците ни ще се претопи в най-ретроградните човекоподобни ,общности близки до животинския свят. ДАНО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧИ.

Време е да се върне смъртното наказание.Иначе ТЕ няма да се кротнат.