Банковата криза в Русия удвои покупките на злато

Централната банка на Русия удвои темпа на придобиване на злато в резервите си през последните месеци.

Обратно в новината

Коментари - Банковата криза в Русия удвои покупките на злато | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

как може русофилите да са толкова толкова заблудени! Ако обичаха толкова и България...

Как може проамериканските мекерета да са толкова слепи и глухи?

не са слепи и глухи , но са най-продажни

Няма как :)

Заглавието лъже манипулативно! Злато не се купува от хората, а от държавата, както личи от текста! В Русивя няма никаква банкова криза!!! Това, че се клати някаква мижава банка, една от хилядите с десетки милиарди капитал изобщо не означава банкова криза! А държавата Русия купува злато, защото след като се пукне балонът "американски долар" ще има стабилна финансова опора и ще съхрани всичките си активи. След крахът на долара, който ще е съвсем скоро всички ще полудеят да купуват злато, а тогава Русия и Китай (най- големите златни резерви) ще го продават на цени 50-100 пъти по- високи от сегашните!

ох миличкия... съсипан си направо от новината и че ти махнаха розовите очила.

Да те питам , във вторник или в четвъртак предвиждаш да се срути долара ?

Съветската кочина рухва бавно, но сигурно. Както в началото на 90-те.

Русия притежава най- големият златен резерв в света. Освен това е страната с най- малък външен и вътрешен дълг. Това, че една от хилядите банки в Русия щяла да фалира едва ли представлява някакъв проблем! Няма да е зле да погледнем какво става у нас, защото тук народът е тотално обрулен, банките работят със съмнителни активи (въпрос не време е да фалира следващата след КТБ), държавата непрекъснато взема заеми, а външният дълг расте!

"Това стана, след като трета от големите руски банки рухна" И останалите скоро ще рухнат. Със или без покупки на злато.

Тази новина не е ли от преди месец? Но може да са решили, че "С новьим годом" да не развалят настроението на подданиците на империята (руската)

Ха, банкова криза била причината! Русия и Китай от доста време купуват злато с друга цел - в един момент да го турят на долара, който и без това е на изкуствено дишане. Вие чак сега ли загряхте защо го правят? Това европейците са си бавноразвиващи се и схващат нещата около 1-2 г. по-късно, което си е направо постижение за прост материал като тях.

Тази глупост в опорките ли я пише или дежурният офицер сега ти я каза?

Марш бе,третополов!!!

това го слушаме от 1917та ЩЕ ЩЕ ЩЕ...

аз пък не разбирам, що след като уж е най-богатата страна, на Русия й се налага да купува злато?

Не разбираш,защото няма опорна точка от Козяк...

да де... ама златото пада вече години наред. 2011 беше 2000, 2013та беше 1400, а сега 1300. Тука за една КТБ путинолизците урИВаха цял свят, ама за фалита на руските банки не им пука. По това си личи че са Путинофили, а не Русофили.

пак си забравил розовото хапче...

най да лъжеш толкова ахмашки бе аланколу! Цената на златото в момента е $2125 за унция и в последните 5 години се държи около това ниво!!!

ха ха ха... иди се гръмни бе ЛЪЖЕЦ !!!! точно в момента е 1,328.68долара за унция. малоумник... вЕрвай си на измислиците.

Тези които вярват, че Русия не знае какво прави и върви към фалит ще бъдат разочоровани точно като шараните които си мислят, че са захапали нещо за ядене, а то се оказало че е само една кукичка за да ги изпържат на тигана. Питайте се по- добре къде отива българското злато и защо от вчера Канадската банка започва да вдига лихвите на заеми.

Българското злато доколкото знам го задигнаха болшевиките около 26 тона.

Не пич, ротшилдовите го задигнаха и го "пазят" да не ни го откраднат в САЩ. Тия, дето ти плащат хонорарите за конвертируемата валута "русофобия".

Комбинацията от думите: "руска" и "банка" още от 2 десетилетия ми се струваше абсурдна. А бе единственото хубаво в цялата тази история е, че на руснаците може да им уври акъла и да не изберат джуджи.

Господине Красимир Тодоров, не ми е ясно от къде сте преписал статията. Ама ако наблюдавате някои процеси в Русия, щяхте да знаете, че за около три години взеха лицензите на не малко банки. По различни причини. В опит да поддържат сектора здрав. И случилото се не е някаква особена ексклузивна новост. А ако пак следяхте бизнеса със златото, щяхте да знаете, че повече от 5 години Русия и Китай усилено изкупуват злато, през месец два Русия купува по няколко стотин тона, различно. Заедно с Китай се подготвят за удара срещу долара. Едно от направлениет беше борса за злато в Китай, но за реално физическо злато, а не за имагинерно злато в САЩ, продавано само на бележки. Докато неофициално, физическото злато отдавна липсва. покупките на Русия не са свързани със закриването на тези банки, а с наличните средства. Повече може и сам да си проверите.

Съвецки чукундур, никога Китай няма да се подготви за удар срещу долара защото са купили американски държавни облигации и купува щатски дълг. Все едно да тръгнат срещу тях самите си.

Китайците както имат щатски дълг, така имат и специална агенция, която изкупува американски активи с дълговите книжа. Купуват се находища на полезни изкопаеми, недвижими имоти, всичко, което може да се купи с облигации. Те имат навика да действат тихичко и да ударят изведнъж.

човече, май ще стане както преди, а??руските банки фалират по една месечно, ти ми разправяш, че долара загива?? предният път когато загиваше долара, ссср умре, а долара си е жив!

Да ти отговоря, щото и предния коментар е твой, нищо, че ползваш различен ник, единствения трол си в темата. Първи фалираха САЩ 1970г. Когато ликвидираха златния стандарт на долара. Това беше официалния фалит на САЩ, съгласно икономическите закони. Нарушиха правилата, установени с Бретън-уудската конвенция за определяне долара като основна резервна валута. Но 1970г се роди петродолара, задължение всички да продават петрол само в долари. Руснаците го проспаха и за това ги фалираха със серия игри и измами, което друга дълга тема, едва 15 години по-късно. В момента, да посня за некомпетентен и леко тъп трол, Русия и Китай движат бизнеса само в рубли и юани. Иран продава петрол в Азия за местни валути. Кувейт сключи договорите си с Китай в юани. Което значи, че опората на долара, петродолара умира. Държат златото на много държави уж да го пазят. Но се оказа, че никой не може да си върне златото от САЩ. И се оказва, че е разпродадено и се води само на хартия. За това, ако Русия и Китай отворят в Шанхай борсата за реално злато. то долара съвсем ще сдъхне. И да не сме ти говорили за умиращия долар? Бре неграмотнико, САЩ са с близо 21 трилиона невъзвръщаем практически кредит и постоянно растящ. Когато фалира СССР не са имали дългове, има ли са запаси. А сега са затънали и измъкване няма. Да ти дам един съвет. Да кажеш на шефовете ти, да те пратят на някое икономическо курсче, да се пообразоваш. Може да се усетиш, че за тролове набират само изпаднали глупаци, неспособни да си изкарат по нормален начин прехраната.

Нефтения фонд преди дни също се изпразни, рашата върви към фалит и мизерия. Да свалим шапки и да ги изпратим за последно.

Каааак ще гръмне само! Джуджето успя да докара Велика Россия пак до под кривата круша. Ама така е - когато се правиш на Империя, а нямаш силици нещата свършват зле. Бедните руснаци! За пореден път ще сърбат супата! Дано НАЙ-НАКРАЯ им дойде умът в главата!

Кой държи парите си в руска банка че няма да фалират. Руските политици и милиардери държат парите си на запад, а останалите са дрипанди.