Протести в Кишинев след изчезването на $1 млрд. от три банки

Около 10 000 души протестираха вчера в центъра на молдовската столица Кишинев срещу изчезването на 1 милиард долара от хазните на три банки.

Обратно в новината

Коментари - Протести в Кишинев след изчезването на $1 млрд. от три банки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се уточни за какво става дума,според някои медии от английските банки също бяха "изчезнали" за 5-6 месеца 356 млрд.долара,но сега се оказва ,че над 3/4 от тези пари са собственост на руски фирми,руски физически лица и свързани с тях,които си изтеглят инвестициите от Англия.Даже се говори,че паунда може леко да се разклати от това "изчезване",а може и положението на Дейвид от КамерУн да се разклати!

Нищо случайно няма! Помислете кой сътвори кризата 97 на 2014та в България? Остатъци гангстери от Руското КГБ!

там ли са били парите? В молдовските банки.

Според класацията на газетата ТАЙМ, "Империалист Номер Едно в света", т.е. най-големият мошенник и крадец е един другар, на име Путин! По-нататък всички коментари са излишни и напълно безпредметни!

А българските Клепари също са номер 1 между клепарите по света!

ЕвроПейските кавали дето управляват в Молдова умеят да крадат всякак. Даже и през руски банки.

Да бе, що изпарените пари веднага се кондензираха в десния джоб на Путин - най-големия крадец според класацията на газетата ТАЙМ, "Империалист Номер Уно"! Лева ръка, десен джоб!

Щом и в лудниците ви пуснаха интернет и ви раздадоха компютри .

Русия притиска Молдова. Първо им откраднаха парите от банките, сега ще им спретнат и ''зелени мурзилки'', да ги освобождават от ''капитализма''.

ХаПчеТаТа си пиии - халоперидола

Konstantin

Ний от БРИК-са пием Сенорм, а не некви западни боклуци...

1 милиард долара - 1/3 от молдовската икономика. хахахахахах Още един триумф на великия комунистически рай.

Там управляват баш европейци демократе , както и тук ! Стига сте развявали древни лозунги! Ние сме в ЕС и НАТО!

България и Молдова, крачат смело и смахнато,ръка за ръка по икономическото дъно на Европа

' и там като тук рубладжии крадат от банки и се опитват да купуват важни за сигурността предприятия - електроцентрали, телекоми, военни заводи, фирми за газ и петрол

Кради и ти бе... Какво цвилиш ?

Крадците неокапиталисти крадат на едро, но не признават, че са откраднали и приписват "вината" на тези, които мразят! Затова "цвилят" най-много!

кви рубли бе, става дума за милиард долари !! долари, не рубли !

рубладжии крадат долари и цели стратегически сектори от икономиката а рублите на фунийки ;)

им някой техният Костов обяснява "ей сега ще дойде капитализм и всичко ще се уреди от самото себе си." Но не обяснява, че капитализм вече няма никъде, а бандитизм върви отпред, преди каквито и било промени, защото подобре подготвен.

чиста пропаганда. Спомняме си, как Хамериканци започнаха антикипрска кампания, уж ким сръщу оффшорката. ОК на руснаците им се наложи да преведат парите в лондонски банки. Киприотите останаха без работещи и за тях пари. Сега ситуацията в Молдова пак нестабилна. Вие ако имате пари щв ги вложите ли в следващи проекти или ще ги преведете наякъде. Така че и руснаци и молдовани пак превеждат другаде, а Молдова остава без пари. А това, че пари без имени, пропаганден трик, както и това че руснаци виновни във всичко дори не е смешно.

''Братята'' руснаци ( нерегистриран ) 04.05.2015 08:52 Първо изтърбушиха кипърските банки, после родната КТБ, сега Молдова. Обзалагам се,че и в Гърция има заложен подобен сценарий, но там май се ЕЦБ удърца фронта.

му е майката, нали знаеш или малка бира сутрин

Хубаво е да вярваш в разни неща, но кипърските банки май "братята американци" ги опоскаха.

Konstantin

Я разкажи как стана точно нова.Ама не можеш.

Дори молдавците имат повече хъс да протестират от нас! Защо ние сме толкова обезверени и смачкани като общество?!? Защо не излезнахме на масов протест при грабежа на КТБ миналото лято?!? Защо и сега мълчим и само отделни журналисти питат?

защото сме тарикати и не ходим да протестираме ако не ни платят ! Я виж по-миналото лято колко много излезнаха на площада след като им плати боко с парите от КТБ !

Хайде преди да разделим крадците от банките на наши и ваши, да ви припомня нещо, което едва ли знаете. Само напишете думичката ЕНРОН и ще прочете доста интересни неща, как пък крадат в Америка. Понеже бях на близо, нека ви кажа някои подробности. Типична пирамида. Хилядите работещи в нея, си държаха спестените пари, а също и парите от пенсионният фонд във фирмата. Когато балона се пукна, хората остнаха без работа, без налични пари и без пенсионен фонд. Отделно бяха изхвърлени от къщите им, защото там всичко е ипотека. Нямам думи да опиша трагедията на тия хора. Те това е капитализма, дето подскачахме за него. И моля-без оплаквнания. Сами сме си виновни. Капитализма не се дели на русофилски и русофобски- не се опитвайте да го вкарата в тоя типичен български калъп. Приятен дн.

Има обаче една огромна разлика!!! Първо - крадците от Енрон както и Мадоф напр. влязоха в затвора и Второ - тук става въпрос за 15% от БВП ти знаеш ли какво ще стане ако някой в САЩ или Германия открадне 15% от БВП???

И като влязоха в затвора какво стана ? Върнаха ли парите ? А в случая с Енрон шефовете на Енрон излязоха по-богати от преди фалита. Както се случи и с шефовете на Лемън и на AIG А обикновените хора пак гризнаха дървото

Разликата е в това, че в България капитализмът е червен, примитивен и корумпиран и като следствие на гореизброеното липсва правосъдие!

Няма ЧЕРВЕН КАПИТАЛИЗЪМ! Има НЕОЛИБЕРАЛЕН- включва всички бои! ТОВА Е НОВИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ на измисления СВОБОДЕН ПАЗАР, КОЙТО ВЛАСТВА В СВЕТА! Влез във час!

Имате 500 000. Искате да ги вложите в банка. Колко са желаещите да го направят в руска банка или в банката на произволна друга евразийска клоака? След като цъкаме минуси на дразнещи коментари, значи трябва да имаме пълна готовност да отговорим с "да, ще го направя" на по-горния въпрос. Предварително спосибо, товарищчи ;)

има ли тук хора с по-дълга памет, които да се спомнят какво беше замесена американската одиторска компания "Крол" в Русия при Елцин и Гайдар? .. Или пак само антируска пропаганда ще правите?

А парите къде са умнико??? В американски банки ли??? Не, в руски!!!

Шило

Ти ли ги занесе?

откъде знаеш че са в руската, ...хм

Абсурд е банка да даде кредит на неиндтифицирани хора. Разшифровайте тази дума и ще разберете колко им е акъла на журналистите и митингуващите.

Konstantin

Така си мислеха и много хора тук през деветдесетте и парите им отидоха в небитието...

И в какво беше замесена, а...Я кажи, в това че Гайдар ги нае за 3 месеца и се оказа че не им съдействат службите...Или ти имаш неква извънземна информация...А и през 92 - 93 такива като теб са били блясък в очите на родителите си...

На същото място се намират и парите от КТБ

при капитализма е така - КРАДЕ СЕ И СЕ ИЗНАСЯ В ГИГАНТСКИ КОЛИЧЕСТВА. И при социализма се крадеше, ама не може да става сравнение в мащабите! Къде са стотици хиляди, къде са МИЛИАРДИ???! У нас само от КТБ откраднаха 4 млрд.

Интересното е, че при нашия "капитализъм", крадат най-много "бившите комунисти"!!!

Все някой краде, крадеца си е крадец дали е комунист,фашист или ром. Просто преди 25 години всички бяха БКП , просто не е имало други.

Да не се окаже че повечето от парите са в демократичните офшорни зони , където не могат да се проследят.... Доколкото знам руска офшорна зона няма никъде , но английска и американска има...

не е една английска и американска офшорна зона, а са общо към 10

Тия са бедняци . , щом за 1 милиард $ протестират и ги търсят ! Ние сме баровци за 4 милиард ЕВРО не си мърдаме пръста ! И след 20 години не могат да ни стигнат !

Браво,точен коментар.

С тези пари ще се финансират нови руски сепаратисти. Молдова ще бъде ударена от имперските амбиции на Маленкий диктатор , скоро.

Шило

Недей, ще загубиш

ЕвроГейците са пуснали печатницата , а палапурняци продажни като наште / 16 милиарда / няма , и затова спретват икономическо майданче дето може , и дето намерят глупарини. У нас Средногорието се пробужда. В СТРЕЛЧА откриха паметник на Жуков . Браво на хората там и на кмета им , който показа независимост и достойнство.

те в молдова си имат едно приднестровие пълно с вежливи човечета , та едва ли ще им се размине само с това че са им обрали банката гадовете !

Ако парите стоят в банката,работа не вършат,като ги няма там,пак лошо! Всичко е борба между кланове от организирани бандити!

Молдовците ни показаха къде да търсим. ''Според доклад на парламентарна комисия, откъси от който изтекоха в пресата, част от парите са били прехвърлени в четири руски банки. ''

Не,просто същият сценарий се играе поради опасността от сближаване на Молдова и Русия.Информация по темата-бол. Спокойно,младеж,отдавна хората не се информират само от платените български и западни медии. Пропагандата не върви.

Как пък само тази част от доклада изтече..!? А останалата част от парите, къде е? Аман от плиткоумна пропаганда. Дано да не стане Молдова втора Украйна..

Не бъди наивен. Може да минат през руски банки - транзитно. На път към офшорни зони, а след това къде попадат... на Ню Йоркската борса. "Инвестиции" в балони. Иначе всички знаят, че руснаците са ги откраднали.

Първо изтърбушиха кипърските банки, после родната КТБ, сега Молдова. Обзалагам се,че и в Гърция има заложен подобен сценарий, но там май се ЕЦБ удърца фронта.

Шило

Хубаво, колко пари са в така посочените четири банки, и къде са останалите? От 1 млрд, може 10 млн. да са в руски, а другите?

ЕЦБ-то удържа фронта като печата евро на поразия тези месеци. Затова пада курса на еврото

Шило

А бе на края и там ще се окаже, че крадеца вика "Дръжте крадеца!", ама...

Добре дошли в ЕС

Съветските хора крадат, крадат, крадат.После ще размахат калашници и ще ''анексират''. Гнусна работа, много гнусна. Мейдин Раша.

Няма отърване от гадните руснаци и от техните слуги!

Руснаците ще са, кой друг... А нашенци едни честни, честни, като булка преди сватбата. Да се неначудиш що не наказват крадците....

които са били изпреварени да гепат мангизите,сега бият тупани,ама късно е чадо,по-бързия печели!

съсела има ли алиби???

Едно и също се случва във всички посткомунистически клоаки: азиатска мизерия; ултра корупция; хипер бандитизъм.

Много малко пари са откраднали, при нас се краде още по на едро и после се теглят заеми от МБР и МВФ за да се плащат пенсиийките и социални , а работа и приходи в бюджета няма.Просто една и съща схема,използвана от личностите на деня, после били виновни комунисти,путлеристи и на баба им хурката.

Уморих се от антируска пропаганда. Те,че не са лесни,не са,но никой и никога не може да бие западняка по крадливост.

руските мародери са си клептомани - само крадене и убийства им дай.

" експерти от американската одиторска компания "Крол"" да не са от ЦРУ? До следващата година вече ще са в бедствено положение като в България , да им е честито:))) Бандата управляваща в София си е купила медиите ,за да изкарва положението розово, но това не променя действителността и трагичното положение на хората .в страната.

от руските банки бяха и тук, в КТБ. И там, в Кишинев. Търсят лабав надзор за създаване на недоволства и срив на държавата.

Шило

Стратезите мислят дългосрочно. Този сценарии е краткосрочен. И стратезите нямат интерес от това. Защо трябва да се съсипва, като активно може да се участва в икономиката?

Има ли нещо оПщо с комунизЪМа? Май да. Тия хиени са еднакви у всяка една държава

Шило

Апашлъкът идеология няма. Тя просто се използва.

върху тъпан не седи,пари в постсоц банка също!

Шило

Кой знае накъде са ги засилили- офшорки, "инвестиции", къде ли не. Май и тези вървят по пътя на България.

Шило

Материалът е явно провокативен, като се акцентира на следното: "...част от парите са били прехвърлени в четири руски банки..." Подчертано, та да се види и коментира без дори да се чете статията. Не искам да защитавам никого, но това е очевадно. Това първо. Второ, каква част? И накрая: другите пари къде са? Или най-важното е да се намеси руската следа?

Молдовската катебе афера. Кремъл е направил Изт Европейска акция за финансиране на войната си в Донбас

Шило

КТБ е бледо копие на станалото през 1995-1996г.

Бай Ставри

Колко още грабежи в България и въобще в Изт Европа ще позволим на Москва заради така нареченото "братушки"

Шило

В Молдова да не търсят под вола теле, а да се позапознаят със съвременната българска история. За 1996г. например.

Ето и в "демократична" Молдова как грабят. А после в Русия като осъдят такъв крадец и процеса бил "политически". Молдовските Пеевски, Доган, тиквуня, Бисеров в действие!!!

щом са ги завзели САЩ тепърва ще ги грабят........

Пак РУСКАТА СЛЕДА ! Дали да не потърсим в споменатите руски банки и нашите 4 катебейски милиарда ?!?

Определено нямаш връзка с действителността. Време е да те лекуват с най-силните лекаства.

БългАриец

Какъв смисъл, кат на теб не са помогнали, 'пропагандаторе' ? ;-)

Съжалявам! Няма лек! Много тежък случай и само ампутация на горния "крайник" може да помогне!

Не се цитира кой е взел парите.Не се цитира кои са тези Руски банки.Следователно статията е партенка. Великите драскачи от Разчепатено общество на ген.лейт.Имре Шорош усърдно плюят Русия и Путин и автоматично им качват рейтинга-Тъпакът си е тъпак, какво да го правищ ?

Операцията е проведена от първия випуск на "Доган и Прасун Колидж"..

Ако банките са били руски, имат право да ги местят, както си искат. То и ние тук с чужите банки се кръстим да не стане някоя сакатня. Обаче повече прилича на активно мероприятие, съдейки по американския одит. Сигурно и пари не имало, само слухове. Едно такова банково майданче...

Молдова нае международна фирма за изчезването на 1 милиард евро а на България колко години ще и трябват за да се реши на такава стъпка???

Това е важната част в инфото"четири руски банки"дебело подчертано.Ето ви:и четирите са лична собственост на Путин и той яде молдовски деца.Малоумници!Да предположим,че е така,а останалата част от парите са в марсиански банки ли?!

чийто "мажоритарен собственик" се крие в путлерастка србия, а не в "еврогейкия" Запад ?

Шило

И ти мислиш, че в потайна доба тези пари са изнесени с чували?