Дянков обира овации и прогнозира падане на лихвите

Емисията еврооблигации ще доведе до понижение на лихвите, заяви Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите. Той прогнозира, че ГЕРБ ще спечели втори мандат заради политиката, която води, защото хората виждат, че нещо се прави.

Обратно в новината

Коментари - Дянков обира овации и прогнозира падане на лихвите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да коментирам дали емисията от облигации е успешна или не. Само ще напомня на забравилите и ще запозная по-младите, че когато Милен Велчев направи сделката по външния дълг, хвалебствията се сипеха едно след друго. Накрая се оказа, че България загуби страшно много пари от тази сделка и тя беше успешна единствено за държателите на българските ценни книжа. Та нека журналистите да внимават какво пишат, защото в епохата на Интернет трудно може да се замитат следи !

Г-жи и Г-да журналисти, озаглавявайте си новините подходящо и не въвеждайте хората в заблуждение! За какви "ОВАЦИИ" говорите? За това ,че отново товарят държавата, в частност нас, с нови заеми , защото профукаха всичко? За това,че продадоха и майчиното си мляко за обслужване на проамерикански лобита? За това,че ще подаряват земите ни на нови експлоататори - затова ли заслужават "ОВАЦИИ"? За това,че вдигат пенсиите със 6 %, а тока с 13%? " Благодарим" Ви Г-н Дянков, благодарим Ви управляващи за все по-голямата мизерия в която ни вкарвате - догодина ще си получите заслужените "ОВАЦИИ" !

Само за сведение, Симеон Дянков не само че можеше да отложи ТАЗИ ЧАСТ от дълга на България! А можеше ДА ИЗТЕГЛИ още 20 млрд. евро и НИКОЙ НЯМАШЕ да му каже и копче. Сигурно така биха направили началниците на КОМУНОИДИТЕ! Но пак НЯМАШЕ да ги раздадат на хората, а със сигурност щяха да ги ОТКРАДНАТ! Единственото нещо, което умеят на световно нива КОМУНОИДИТЕ - ДА КРАДАТ! А Дянков можеше да изтегли НОВИ 20 млрд.€ кредити, поради ниското съотношение дълг към БВП. Второ най-добро в Европа! А разликата с КОМУНОИДИТЕ е, че тия надграждат и се развиват, а КОМУНОИДИТЕ само КРАДОХА! Като БАШИБОЗУК! Пресметнете, какви популистки, предизборни фойерверки можеше да сътвори Борисов с 40 млрд лв. Пенсии - с 30% нагоре, заплати - също, надбавки, детски, такса чисти ръце - каквото се сетите. Така действаха всъщност гърците! Но видов ден идва! Когато се плаща сметката! Идва и за КРАДЛИВИТЕ КОМУНОИДИ, между другото...

дЕца,аз не виждам,внуците казаха,че един от вас се е нарекъл БРЦК,да потъне в дън земя,от срам и да вземе другаря си -чилякът -Кредитенреитинг,да не се гаврим със светите неща..........

Защо ГЕРБ не оставиха Пари от Наследеният РЕЗЕРВ, а го Похарчиха !???? Защо не платиха с Готовите пари,от БСП ,а Товарят Нас Всички+ ГЕРБастите, с Огромни Дългове за Десетилетия Напред ??? ГЕРБ, Къде са Парите ??

Гледах вчера сертифицирания идиот, който по някаква нещастна случайност е премиер. Та той си го каза момчето - лихвата на велчев беше 7 и нещо процента, нашата лихва е 4 и нещо процента, за 5 години. Да, ама лихвата на боклука велчев не е била за 5, а за поне 10 години. Кое тогава прави кредита толкова изгоден и достоен за хвалби, след като такова нещо като изгоден кредит няма? Кредитните кражби на червените боклуци не ги слагаме в сметката, те не бяха истински кредити.

Вземането на нов кредит от почти милиард Евро е престъпен акт и опозицията трябва незабавно да иска оставката на Дянков-Борисов, вместо да им праща мили и окуражаващи мейли. - Те всички са от един отбор и играят срещу нас. - Аз съм решил по корем да се влача, но да не вземам кредит. И каква е ползата? Финансовият ни корифей вече ми натресе още един. - Ама не, той този кредит бил добър, с него ще изплатим задълженията по предишните. Не, господа, задълженията по предишните ще изплатим с новите цени на тока, водата, храните, а новият милиард ще отиде там откъдето идват всички пари. И вашите комисионни също.

БРЦК

Ейй ама много сте прости. Грам не разбирате , ама коментирате нашироко. Това е голям усппех за България. Показва няколко неща едно от които , че скоро ще бъде повишен кредитния ни рейтинг. А той беше покъртително нисък заради предишните управляващи. ПС. Не съм симпатизант на ГЕРБ и не съм гласувал за тях.

Спомнете си- кой направи масовата приватизация?!

Бре хора стига сте плюли по ГЕРБ и ДЯНКОВ, не четете ли световната преса ,отвън одобряват работата на министъра, ние тук нали сме си много на ти с финансите мърморим, свиквайте ГЕРБ ЩЕ УПРАВЛЯВА ,ЗАЩОТО ГО МОГАТ

"Приятели на България" спуснаха Дянков с парашут,но обратният полет се очертава като изритване със шутове:)

Ще ни проглушат ушите от хвалби, но все ще заобикалят въпроса, че това се случва след десетина години отсъствие от кредитния пазар. Та да празнуваме новото си присъствие след като сме успели да отсъстваме толкова дълго ... ъъъ ами не е точно повод за подскачане от радост, за въздишка на облекчение може би, но не и зарадост.

Дянков не обира овации ,а обира народа ,сегашното и бъдещото поколение данакоплатци.

А защо тези облигации не се предложиха първо на вътрешния пазар? Нали населението има цели 50 милиарда депозити. Или тези пари ги няма и са само на хартия.

щото когато електората си изтегли парата от банките и я вкара в облигации, банките ще останат хептен без ресурс и тогава Хампарцумян ши ти дигне лихвата по депозита един път, ама по кредита троино и ще утрепе и останалия бизнес, дето е на байпас у момента. Анадънму ?

Ама този палячо продължава да повтаря, че сме били покрили числовите изисквания за влизане в ЕЗ, при все че още преди седмица от Франкфурт го опревергаха, и се присмяха на наивността му. Смешник жалък

Голям успех- няма що . Нали други ще връщат парите . За Гербавите и да се усерът пак ще е голям успех ,неуспехите винаги са чужди . Защо не създадоха условия тези пари да се спечелят за три години управление. Заеми всеки може да взема -ще ги връща неработещата икономика на България.

Ако изборите са честни надали ГЕРБ ще спечели втори мандат. Но като видяхме от изборите за Президент и за кмет на София въобще не се очаква да са такива. Чак от ЕС казаха, че има нечестни избори, а нашите по тоталитарно се направиха, че не чуват нищо. То затова Борисов никой не го бръсне за слива в ЕС. Седи като паметник там.

Драги Дянков, защо не продължите успешната операция с една или няколко следващи емисии, тъман увеличихте тавана на държавните заплати, е ще дадете надявам се по 5-10 лева и на пенсионерите за да гласуват за вас, а пък нека балъците български плащат в бъдеще. Иначе сега в България, както казвате, всичко е стабилно и да спим спокойно.

Интересно ми е Дянков от къде ще вземе пари за новите заплати на държавните служители. ОТ НЗОК ли? от парите за пенсиите ли? Той е толкова некадърен, че аз друго не очаквам! Най-голяма безработица, най-голямо обедняване стана не при друг, а при ГЕРБ!

Кога ще излезе наяве цялата истина за г-н Шимон Фроинд? Нима истината за уволнението му от Световната Банка е секретна за народа?

ГЕРБерите опоскаха всичкия резерв и кредит взеха на лихва 4 пъти по-висока от лихвите дето ги плаща Германия за същите кредити. Е за какъв успех става на въпрос! Това не е бавен разтеж, а бавно потъване на държавата.

От толкова балансиран бюджет на хората им се разбалансираха нервите!

Симеоне,Симеончо,Монка,не те знам откъде се довлече,но не бях чувал синко досега някой да се хвали с това,че е принуден да взема...кредити??? И защо са ти тези кредити сине,при положение,че всичко според теб в България е...балансирано и върви по мед и масло??? Или си мислиш,че в тази държава живеят само галфони,които се кланят през 4 години на такива идиоти като теб??? Ама като се замисли човек,то си е май точно така!?!

Ами галфони сте някои, щом не разбрахте, че заема е за да се покрият плащания по стари заеми и преструктурирането на дълга от Велчев. Друг е въпроса че ГЕРБаджиите са оставили държавата на самотек и гледат само как за прилапат службички и бонусчета

Milen Gagov

Галфоните са такива като теб,които не могат да вдянат,че и старите и новите заеми,с които мушмороци като Велчев и Дянков товарят и без това грохналата ни държава няма да се плащат от тях,ами от такива умници като теб!!! Ха,сега ми кажи каква е разликата между старите заеми на Велчев и новите на Дянков след като ще се изплащат от...галфоните???

Пак ме изтриха. Като пиша истини. Явно на някого не отърват.

Тука в Америчко, По нашта телевизия, често дават кадрите от падането на Сайгон и такива като Дянков, дето размахват наши паспорти и скачат през оградата да влязат в посолството .... Пожелавам ви и вие да разберете някой ден какво значи "4 юли"

Честит Ден на Независимоста, Детройт! (Rock City ?! ;-) ) ... Нали не е нужно да чакаме извънземните за да Разберем кои Сме?!

Какво Рок Сити като населението заради кризата намаля само в града с 300 000 човека, а общината е под специално управление щото щеше да банкрутира ... Поне ни разрешават още да имаме пищови ...

И аз съм взел кредит, но защо ли не се чувствам така щастлив като Дянков. Трябва ли да ми е по-добре вече? На какво се радват не виждат ли мизерията в България? За нея трябва да им поднесем овации. Смешници.

Дянков се кефи да взема кредит, защото ще го плащаме НИЕ ,, а не Те !

И там е разлика Владо-твоя заем ще си го плащаш лично, докато държавния - пак ти + всички останали балъци в България, а усмивката и успешната кариера за - познай кой ?

Накратко, Симеоне: 1.Умната с овациите; 2.Не се политизирай, а си стой здраво на твоето място ( На Експерт!). ...Абе какво се моткат още Старите членки на ЕС по твоите Предложения за относителни параметри/критерии?!

Те ще погребат България :((((

Горд съм с теб наборе. Уцелихме точния момент за заема. /ВЪПРОС БЕ НА ДНИ/.Браво -добри консултанти. След седмица нещата биха били невъзможни.

от Европа им развяха пръст за Сребърният Фонд и се почудиха откъде да гушат пари - резултатът е заем при скромните 4.25%... аз тези лихви не искам да ги плащам, а Вие???

Държавата не е това което трябва да е! Политиците ни източват с бонуси адски високи заплати и подпомагайки монополи и банки пиещи кръвта на народа! Време е да се промени това! Време е за р"еволюция"

"... защото хората виждат, че нещо се прави." - Много точно си го казал Дянков, нещо. Даже и вие не знаете какво правите, просто НЕЩО правите.

Боже, пази България! Върни това "чудо на гениалните прогнози" там, от където се довлече. Ако все пак не можеш да го върнеш в ада, то поне го върни в Америка. Ако не с друго, то ще се изхранва с косене на трева.

Само Станишев може да ни оправи пак. ГРОБ и другите за нищо не стават.

Дааа, може да ни "оправи" и после пак ще ни болят задниците...

Интересно тапешника се хвали,че взел кредит!?!А защо ли му е като е толкова балансиран бюджета.?.?

Понеже дянков няма сбъдната прогноза много ми хареса ,че прогнозира някои интерсни неща (победа на герб догодина). Задава ли си някой въпроса от кой самолет го бутнаха и защо му сложиха парашут за нещастие на Българите?

Тоз младеж три години доказва, че живее в негов си собствен свят. Там сигурно е много приятно да се живее - стабилност, постоянен спад на лихви и цени, наплив от чужди инвеститори.

Затова, че му разешиха гробарите да тегли нов заем поради опоскването на резерва трети ден величаят това нищо! Аууу! Как ще изтраем още една година тия гадове бе?!

НЕ трийте гнева на хората! Не погубвайте будното чувство за справедливост! Все пак печелите заради хората! Политиците са преходни! А ГРОБ няма да имат втори мандат за да им ближете задниците! Забрана на цялата банкова система!

Най после стоплиха, че не трябва да се влиза в ЕВРОЗОНАТА !!!!