Съдът запази привилегия на банките, държавата и общините

Конституционният съд бетонира правото на банки, държавни учреждения и общини да завеждат изпълнителни дела срещу длъжниците си по облекчена процедура.

Обратно в новината

Коментари - Съдът запази привилегия на банките, държавата и общините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В банките имало значителни бюджетни средства ???!!! Ами те самите банки са учредени с пари от БНБ, ДЗИ, ДСК и тн. Тоест сега банките са ДЪРЖАВНИ и следва държавата да си ги върне. А натрупалите парички-да отидат в затвора ! Изобщо защо омбудсманът пита КС, когата не става дума за Констетуцията, а за НПК, който се променя от Народното събрание...

Обжинението срещу тези съдии, като ги изправят пред Народен Съд, ще се формулира по следния начин: антинародна дейност и подпомагане на частни финансови институции в грабежа им над народа. Приемат се и други предложения!

Какво искате от сина на Петър Танчев, бе хора - баща му беше 40 години блюдолизец на Тато - как очаквате крушата да падне по-далече от дървото. Та и проф. Евгени - пременил се, па се погледнал - пак в тия....

На снимката, кой е представителя на банките ? Най щастлива е другарката от ляво !

Интересно ще е да се прочетат мотивите на подобно решение.Тук не става дума само за дискриминация.Това си е защита на корпоративни интереси.Един от основните принципи на съвременното право е равнопоставенотта на субектите или казано с думи прости:"Пред закона всички са равни"Явно взелите решението се водят от принципа,че някои "са по-равни".

Браво на Конституционния съд! Какви блюстители на закона, какви защитници на обществото! На обществото на КРАДЦИТЕ, обаче... Сега следва нова жалба до Конституционния съд-КОМУНОИДИТЕ ще се опитат да накарат тия мекерета(конституционните съдии-бел.авт.), да ЗАБРАНЯТ да се разследват КРАДЦИТЕ и направените КРАЖБИ! И познайте тези герои нашего времени какво ще решат-познайте от един път. За да не сбъркате, сетете се КОЙ НАЗНАЧИ тези конституционни съдии! Дали не беше ГОЦЭ? Така ще разберете какво ще решат. А после Бойко е виновен, че не можем да окаушим КРАДЦИТЕ КОМУНОИДИ...БЪЛГАРИЙО, БЪЛГАРИЙО...

"41-годишен мъж от пловдивското Ново село се обеси от страх, че съдия-изпълнител ще опише и отнеме и малкото му останали ценности". Този самоубиил се пенсионер по болест и още много други ще тежат на съвестта на т.н. конституционни съдии. Но те явно съвест нямат, само алчност!

Ами то, след като според КС "банките представляват обществения интерес" наравно с държавата и общините, остава и един данък "Банки" да ни спретнете, бе! Така Великите Обществени Институции тип "Банки" ще ни е..т двойно - с лихви и с данък , по примера и на останалите "естествени монополи" от сорта на ЕРП-та, ВиК-та, Мобилни оператори, Топлофикации и т.н.

Думата "банка" е една мръсна дума! Защото банките се ръководят единствено от безкрайната си алчност и от безкрайната си лакомия!

Вий луда ли сте ? Този шедьовер на посткомунистическото партийно и банково строителство струва поне 10 пъти повече! Давам Ви веднага $ 990,99 ! В брой !!

Откъде на къде и агенциите за събиране и управление имат право да се възползват от същите привилегии!!!!!!!!!

Продавам този гоблен,ушит с Вилерови конци, в рамка Харбов . Цена $ 99. Безплатна доставка!

..банките се управляват от "богоизбрания" народ, а в Булгаристан всички банки са чуждестранни. Конституционният ни съд явно има остър афинитет към парите, а парите са в банките. Диалектика, какво да се прави!?!?!

Изтеглих цялата си сума от 3000лв от сметката си в СИБАНК, но по съвет на служителката оставих нулевата си сметка незакрита, като ме увериха, че нищо няма да ми струва. Какво бе учудванто ми обаче, когато след време, отивайки по друг повод под името и ЕГН-то ми излиза същата сметка със 15лв дължима сума. Обяснението беше, че от преди 1 г. вече банката е взела решение, и нулевите сметки по които няма никакво движение да се облагат с такса за обслужване, при това без аз нищо да подозирам. Не трябва ли да бъда уведомена за това?

Няма лабаво!

Алооо, Алоооо има ли МОДЕРАТОР? и ако има! Какво пише във Вашите условия??? Какви са тези коментарии против банките и банковата ни система??? В правилата на Дир Бг точка 3 ......"Нарушават Закона за кредитните институции, като уронват престижа доброто име и доверието в банката" Веднага на съд да отива обудсмана! Къде се намира тоя??? Ние да не сме някоя измислена държава?! Ние сме......! Вие кажете какви сме???

Докладвай чрез бутона точните коментари или поне пиши под тях, трудно се изчитат всички мнения от-до.

Коментиращите, много сте зле! Естествено, че решението на КС е правилно, друг е въпросът, че аз очаквах аргументите им да са в духа "това не противоречи на Конституцията". А те се държат като законотворци :-). Естествено, че банките представляват обществен интерес - в тях има пари на хора. Ама вие, голишарковци, няма откъде да знаете. За вас те са кръвопийци. Ами не теглета заеми тогава бе, да ви е*а.

"онуфри" като ти чета писанията разбирам че не трябва и да се храня и да дишам въздуха! Особенно около разбирачи от иконамика като теб!

"Конституционният съд смята, че банките представляват обществения интерес". ХАХАХА!!! Егати грозните и нагли лъжи! Ами като представляват обществения интерес да намалят лихвите до заемите до 1-2%. Това повелява обществения интерес! Всъщност банките представляваха обществения интерес, ама преди 23г., когато всеки можеше да вземе заем без проблем и лихвите бяха 3-4%. Ама КС е заспал явно в голям съм, та цели 23г. не се е пробудил!

Олигархичното банково лоби е изключително силно... Банковите кърлежи ще продължат да смучат народна кръв...

tova e novata strashna strana na balgarskata demokracia ....tia she dovede do pogromi ...evropa triabva da zashtiti pravata ni ,ako ni iska ...

Абе съдът си е за трепане без съд.

Финансовата грамотност на съдебната система я знаем, но Конституционния съд вече ме изненада! Направо нямам думи, тези сладури и хал хабер си нямат от материята.

Няма проблеми и без това скоро няма да има банки...

Дайте аргументиран пример как търговските банки са били СТРОГО контролирани от "дремещата" БНБ, когато няма случай, в който да е наказана някоя банка, за това че не е спазила договора си с ЧАСТНИКА-КЛИЕНТ и ЕДНОСТРАННО е променила лихвите ПО ДЕПОЗИТИТЕ СИ, позовавайки се на силата си и НЕРАВНОПРАВНАТА точка в договора, ЧЕ МОЖЕ ЕДНОСТРАННО ДА ПРОМЕНЯ "някое" от условията, без да търпи санкции и най-сериозен правен контрол!? Давам за пример ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ИНВЕСТ БАНК от 2009-2010 г., а кой знае и кои други банки-разбойници "правят" същото??

Съдът, както и държавата, общините и банките са в една група - групата на КОНСУМАТОРИ на данъкоплатски пари. Та, как очаквате един от групата кърлежи да тръгне срещу останалите кръвосмучещи?!;о)

За държавата и общините може, но банките нямат никакво държавно участие, отдавна. А дали в тях има държавни и общински средства няма никакво значение в случая.

в българия се работи на принципа - за милиони няма закони за кокошка няма прошкал затова винаги ще защитават мошенците . това е геноцид спрямо на рода .

На съда му се заплаща от бюджета.Колкото повече такси се съберат, толкова по-пълен бюджет, толкова повече пари за съда!Отделно банките също си плащат добре!.............

И накрая за тях няма таван на пенсиите.. Те са над всякакви закони и ближат задниците на богатите.. Безсрамници!!!!

Ами на бедните ли да ближат задниците, бе? Ако го направят, съвсем скоро няма да има нищо за близане!

ами замислете се ,струва ли си да чакаш два часа на опашка по време на изборите!!!!!!!!!!!!!!

Бойкол ако търсиш наистина корупци- погледни това решение - частни банки с превилегиите на дъжавата. Тук е платено дебеело. Амо тъй като Цетелинка е облагодетелствана не вярвам това да стане.

Каква регламентация и контрол, след като фирми като "СГ Груп" вадят изпълнителни листове без никакво основание и без никакво уведомяване запорират сметки / изненадата след като не ви преведат заплатата е пълна/ - НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, ДОКОГА ЩЕ НИ МАЧКАТ. ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА

Би трябвало от тази привилегия да се възползват само банките с държавно участие, но се чудя кои са тези банки в които има държавно участие.

Само БНБ остана! Всичко останало е частно и ... чуждо! Та чии интереси обслужва съда в частност при банките и български ли е "българския" съд?

Отново ни излъгаха . Всички дори КС работи в интерес на банките, които са частни институции.