Смъртен случай пред банкомат в Гърция

Гняв и недоволство предизика в Гърция смъртта на мъж, издъхнал пред банкомат в град Лариса.

Обратно в новината

Коментари - Смъртен случай пред банкомат в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Допреди ден "новините" за гръцките "страдания" излизаха на всеки час, пишещите ципрасофили едвам насмогваха, а днес, когато другарите от Сириза така обилно се наа*аха, изведнъж настана затишие, и откъм "новини", и откъм възторжено драскане, как Ципурата и Варуфакис щели да видят сметката на световното банкерствто??!!! Що така, бе другари, май се оказа, че за ваш ужас, само с червен ентусиазъм земното притегляне не може да бъде победено?!!

Абе тука стотици и хиляди коментари за Гурция, Русия, Украйна и кой ли не, а в българските новини се мъдрят по няколко поста.Гръцките пенсионери и с 60 евро ще си играят сиртаки докато нашите умират от глад. Поговорката- Може на мен да ми е зле ама важното е на Вуте да му е по зле, важи в пълна сила. ЕДНА ТРЕТА ОТ БЪЛГАРИТЕ ИЗБЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ !!! Ако сметнем етносите, може да се окаже и че половината българи са си били камшика !

Ми тъй де - да се върне малко бойния дух на нацията! Нали ш'са биим с рашките.. Какво по-вдъхновяващо от "Муриканците са баси педерасите - вече легално."; "Гърците - пак на муфта." "Немците ше носят полски генномодифицирани чорапи"; "В Украйна си е*ало майката. Копеле." и "2/3 от избягалите българи се изхранват от нелегален трафик на чорапи"

ГорКИТе гърци те можели само 220 лв на седмица да теглят а баба цялата пенсия е точно 220.Бълг.народ е беден и изоставен при това цял живот работа ама яка.

В България пък убиват старите хора за по 5 лева, затова нека сме по-тихички и да не гледаме на комшиите в паничката. Иначе е ясно, че сега е заповядано на пропагандната машина да внушава колко лош е Ципрас и какви мързели са гърците. А немците, които имат на сметката си две световни войни са много хубави. Да не говорим, че и на тях бая дългове им опрости света преди време.

loyola

само че този е бил "албански гражданин", т.е. един вид роб от плантацията, кой да се трогне?

какво означава факта , че гърците се оплакват от 10% безработица и факта за стотици хиляди експлоатирани българи в гърция ? това пропаганда ли е също ?истината е , че повечето гърци имат 70%" ромски "менталитет . ако успеем да изучим "ромчетата" , ще им викаме "гърците", за да не ни се сърдят и да имат малко самочуствие ....не , не , майтапя се , ама все пак, жал ми е за хората , само за хората !

Горкият човек! Но се питам защо се редят на опашки за кеш? Защо просто не плащат с картите си? Или искат да си скрият пенсията под дюшека, или има черен пазар, в смисъл пазар където не се плащат данъци. Поне аз друга причина за паническо теглене на кеш не виждам. И като цяло вярвам, че в крайна сметка гърците пак ще получат финансиране, уви, на гърба на нас - европейските данъкоплатци... Сега и климатичните условия в западна Европа заприличаха на гръцките, та може да не ходим на ваканция в Гърция, а да си седим и да продължаваме да работим за да има пари за гърците

Ами много просто expat - никой не иска плащане с карти. Всички искат кеш, защото в условие на нефункционираша банкова система картовите плащания стават безмислени. Как и от къе магазините ще си вземат парите.

Ох, горкия ти. Гърците пак ще ти изядат и изпият данъците :((((( Човека отдолу правилно ти е отговорил, а доколко ще разбереш отговора не съм сигурен

Хаха, не ме съжалявайте, моите данъци са високи, което означава, че и чистият доход е ок. Но, не ми е приятно моите данъци да се изсипват в бездънните джобове на безмозъчни и мързеливи, но хитри гърци, докато например мои роднини в България цял живот са се трудили честно, а пенсията им е нищожна и за всичко им искат рушвет - за доктор, зъболекар, физиотерпевт и т.н.

Нищо, нищо, ако знаете през Жанвиденовата и Лукановата зима колко българи измряха по опашките... Ами да, това е социализма. Свиквайте, гърци.

много хора не разбират, че гърците са в капана. 20 години им даваха безплатно сиренце (с лихва) и сега хлопва капанът! Те ще пострадат при всички случаи. Въпросът е КОЛКО? Малко, СРЕДНО ИЛИ МНООООГО. Това е пазарлъкът!

Ципрас се бори за малко, ... Меркел за средно, за да не ги изтърват от ЕС... кредиторите за МНОГО, а да се нагушат с пари....

Това новите опорни точки ли са? питам... ей така ... за всеки случай, за да знам какво да пиша и аз

Възмутена съм от сънародниците си! Никаква съпричастност и състрадание към гърците не виждам...при това и ние сме минавали през подобни ужаси и несигурност, глад, хиперинфлация и тн! Нашата нация е зомбирана! Изгубили сме човешкия си образ!

Съчувствие??? Към, както се оказа, най-големите пройдохи, лъжци и както се очертават, крадци на континента??? Ай сиктир!

Един малоумен англичанин събира пари от доброволци в някоя от социалните мрежи, за да подпомогне измъчените от лежане, ядене и пиене гърчоля!!! Моля, всички, които са така загрижени за добруването на византийските тарикати, да не говорят празни приказки, ами тутакси да внесат своята лепта на полза гръцкаго роду!!!

Елените си държат пенсията в банките на висока лихва

Га ядоха кифтетата, не риваха... Хак им е, така им се пада, когато толкова дълго време са харчили чуждите пари.

Не ти ли е мъчно за тези възрастни хора от снимките?Та те са, като малките деца-беззащитни. Ако не ти е мъчно, ми е мъчно за теб.

Ами, мъчно ми е, но като знам, че тези оядени гърци не са си заработили нито заплатите, нито пенсиите, а някои от тях дори получават такива без един трудов ден в живота си - тогава вече не ми е жал, а ме е яд, че Европа ги търпи.

А Ципрас е келеш и политически труп!

да. жал ми е. но повече страдам заради нашите родители и деди. защото те цял живот работиха за мижава пенсия от средно 180 лв сега. а в гърция всяка жена без 1 работен ден има 720 евро социална пенсия. жал ми е и за нашия труд, оценен със средна заплата от 360 лв. а съседът грък работи за 1 евро и получава 1.8 евро. ето, за това жалея...

Втори час тази новина стои като водеща, а за протестите на черешопроизводителите в Кюстендил - нито дума. Така се обработва общественото мнение, гърците са зле, мрът като мухи, ание сме цъфнали и вързали.

основната цел на медиите е да манипулират общ.мнение в подходящата посока. Не да информират обективно.... така е още преди Гьобелс да се роди.

Прав сте. Къде е новината за черешопроизводителите, ДИР?

Само чакат някой да умре на по-малко от 50 метра до банкомат и новината става водеща :) Чудя се как не са се докопали до статистика на смъртните случаи от инфаркт, която да показва рязко увеличение през последните месеци :) Войната за мозъците (или каквото е останало от тях е в разгара си)

Не мога да разбера що за наглост е това ,взимаш пари на заем и не искаш да ги връщаш , защото си нарушаваш жизнения стандарт ,типично комунистическо поведение ! тези да не са богопомазани ,другите могат да се лишават ,а тези цигани ,не !!! Хак им е !

Хози го кажи на тези дето протестират че банките искат да им вземат жилището

Бог да пази от комунист на власт!

Ципрас се бори да издейства по-добри условия за народа си. Да не говорим, че той е на власт от няколко месеца и няма нищо общо с далаверите, които са довели до огромния дълг. Да не говорим, че по западните медии има информация, че голяма част от този дълг е по вина на европейските чиновници, които са обслужвали частни интереси на западни банки. Да не говорим, че точно ние българите с премиер мутра и доходи на сомалийци нямаме никакво право да критикуваме.

+1

Банките са за това да дават ,но ти дрипльо като знаеш ,ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ВЪРНЕШ ,ЗАЩО ЗВИМАШ ,ГЛУПАКООООО??????????

Паисий

не ги взима той лично, а политиците от негово име без да го питат. Нима теб Бойко те пита дали сдали да вземе нови 16 млнд. дълг? Но ще ги връщаш ти и децата ти.

още преди 2 години заведоха дело срещу финансовия министър от ПАСОК, който предоговаряше условията на новия заем от 240 млрд. евро. Тогава дори СИРИЗА не беше на власт!

Глупости....! Ципрас затри икономиката на Гърция за пет месеца. Финансовата сфера е пред колапс, защото не се обслужват задължения и е настанала анархия, която може да се създаде само от комунист, независимо от коя нация е...

Паисий

Ципрас затри икономиката на Гърция за пет месеца. ХАХАХАХА... ТОВА ТРЯБВА ДА СИ МНОГО СОРОСОИД ЗА ДА ГО ВЯРВАШ! ... ДЪЛГЪТ Е ТРУПАН 20-30 ГОДИНИ

Паисий

ПРЕДИШНИТЕ задължения се обслужваха като се вземаха нови задължения. Но ти това явно не го разбираш!

Ми що нямат карти, нали са много развити уж

Сега гърците ще разберат какво е да се водиш по акъла на социалист. Ние понеже много добре си ги знаем БСП е със затихващи функции в българското общество.

социалисти в Гърция са ПАСОК! Ципрас е от СИРИЗА

и тези от Сириза

Ама си киснат в Парламента едни и същи червени мутри вече 25 години, нали? Че и Европа тръгнали да управляват! Да не съм ги избирал аз?

айдееее...

Скоро ще си наемаме евтино гъркини за да ни чистят къщите

1. Сигурен съм, че и на нигерийка не можеш да плащаш. 2. Когато си наемеш гъркиня да ти чисти, ела ми се похвали и ти пращам кашон марково узо да почерпиш приятелите.

Това което се пише в дир бг са пълни манипулации и глупсоти. Аз съм ходил в Гърция 2 пъти с малко дете и знам какво е отношението им към бременни жени, стари хора и малки деца. Имат култура и отношение която в България я имаше 80те години. Извадете си изводи къде сме и на къде отиваме

А пък детето беше миналата есен на екскурзия там и каза, че на бензиностанцията като видели българския автобус и заключвали тоалетните!

Дам, Всички гърци са готини, българите са готини само тия от 80-те. Кажи още нещо за "доброто старо време", да се посмеем още. ;)

Каква наслада изпитвам, да гледам как гърците се освобождават от колонизаторите си. Ще изтеглят всички пари от банките и колонизаторите ще духат супата.

Хак им е на империалистите и на капиталистите!

Само дето бедните гърци няма да има с какво да си купят храна, а империалистите, капиталистите и колонизаторите и Ципрас и всички други ще са винаги добре

Не свършиха ли профаните в България ? Само тъп комунист може да взима пари и да не иска да връща , като си отворко не взимай глупак такъв !!!

То това освобождаване май все повече започва да прилича на освобождаването на циганите и клошарите, т.е. нямаш нищо и си супер свободен.

До пишещите тук , много бързо забравихте какво преживяхме ние от Луканово време насам ,този филм и по- страшен сме го преживели и... някой да е плакал за нас , изтърпяхме си като "попове" ...

то не че самата статия не е манипулативна,ама някои са сигурни че никой не е звънял на 112. Искат да внушат че гърците са си загубили човешкия облик. Само за сведение...миналото лято моята майка падна на бул.Вардар и си разби главата....покрай нея са минавали хора и никой не си е мръднал пръста. Знаете ли кой е извикал спешна помощ?Цигани,да цигани и са чакали да дойде линейката,а българите са я подминавали. Толкоз за лицемерието.

Не че циганите не биха помогнали. Те са човечни. Просто може би са изпреварили българите!

но това е самата истина.

Какви комунисти пак са ви подгонили?! Капиталистите съсипаха Гърция и си извикаха социалисти да операт пешкира!

Прав си. Само да уточня че капиталистите бяха от Нова демокрация и от Пасок (гръцкото БСП).

sonibvc@gmail.com

За последните 40г две парти там си подмятат топката.

избирателите! Те викат и социалисти, и популисти, и т.н.

Капиталистите в Гърция са менте. 2 милиона капиталисти, хрантутят 9 милиона цоцолисти.

и два банкомата също умрели като видяли огромните опашки.

Когато почнат новините със заглавие "Смъртен случай пред кофа за смет в Гърция" тогава е време за притеснение, за сега сте си супер.

Злобните българи се радват че гръцките пенсионери се редят на опашки за 120 евро на седмица ... Злобните българи не знаят ли че българските пенсионери не се редят на опашка за 120 евро на месец ?

кого удряше по главите от 1944 година, та ударите още кънтят!

Мда, а веселите и добри гръцки пенсионери скоро няма да получават нищо на месец, щот няма от къде да дойде.

Абсурд е грък да се притече на помощ на албански гражданин

Гражданството на челото ли се изписва! Глупости на търкалета!

Паисий

Е, то си личи кой какъв е и без паспорт. Не ги оправдавам, просто уточнявам, че не си прав.

овцете четат само заглавията или не мислят! Албанецът е бил болен и е умрял не от чакане пред банкомат. Но така се манипулират овце. ЦИПРАС Е ВИНОВЕН ... А защо не направо Путин?

Пише, че никой не е помогнал на човека, дори не са извикали Бърза Помощ!

Паисий

и Ципрас ли е трябвало на извика бърза помощ? Май не аз съм глупакът!

Ще призная че Ципрас е виновен за смъртта на този албанец, ако признаете, че Нюланд, потрошенко и Яценюк са виновни за смъртта на хиляди хора в Украйна.

И вече има смъртен случай! Ако и следващата седмица не отворят банките, ще започнат брожения!

Няма да отворят.

на този мъж с опашките пред банките?

"Инцидентът е станал пред очите на десетки хора, които в този момент са чакали на опашка, за да изтеглят малко пари от картата си. Никой не се е притекъл на помощ."

банкомати никой няма да ти се притече на помощ.

Паисий

демек, хората са видяли припаднал, но не са искали да си изгубят реда на опашката. Той не е бил на опашката и е идвал от лекар, щото е бил пред инфаркт. Но овцете тук не разбират нищо.

Не е имало война, атентат, терористичен акт, земетресение, пожар, ураган. Просто един неправилен избор, и не сполетява кошмар! Хора, когато гласувате, ползвайте главите си по предназначение!

сега от банкоматите пенсии на умрели пенсионери с техните карти.

Ти лично им каза пин кодовете!

те бабите и дядовците ги казват на децата и внуците си още приживе, защото и тогава не ходеха, че ги болят краката.

Не, приятелю, отдавна разкриха тази схема за източване на пенсионните фондове в гърция. Факт е, че дълги години след смъртта на някой пенсионер роднините му продължават да теглят пенсията му с дебитната карта и не им и минава през акъла да идат в пенсионното и да декларират смъртта му, а явно известяване по друг служебен път нямало, въобще гръцки абсурди:)

"Каквото посееш това ще жънеш". Българският народ винаги е бил мъдър.

Колко лесно е хората да бъдат манипулирани! Този човечец не е бил на опашката и като цяло няма нищо общо с банкоматте и пенсионерите на тях. Тъпанарщина

Има много общо, защото гърците не са свикнали да се притичват на помощ, а са свикнали на тях да бъде оказвана помощ.

Ситуацията в Гърция ме тревожи заради семейството на мъжа ми - с нищо не са заслужили да страдат. Всички са самонаети в различни сфери и години наред с труд са изкарвали парите си. Доста от вас знаят какво е да си самонает - един ден има, след това три други дни няма. Другата причина да се тревожа е, че ако в Гърция нещата наистина тръгнат зле българските емигранти там, които изпращат пари в България, ще бъдат принудени да се върнат. Болшинството от тези хора, независимо от образованието си, години наред са извършвали нискоквалифициран труд и не виждам как ще се реализират в България. Естествено, паричния поток ще секне. За самите гърци не ми е жал. Години наред продкрепяха разни комунистически партии докато левите синдикати не унищожиха де що имаше производство. Затова сега не могат да си обслужват кредитите. Разберете най-сетне - идеята за социална справедливост и солидарност няма нищо общо с комунизъм, социализъм и тоталитаризъм. Причината да има клошари и бедни в България няма нищо общо с липсата на комунизъм - имаме клошари, ама имаме и кметове на разни махалички с коли за стотици хиляди, нали? Дипломирани технолози в разни присвоени предприятия работят за жълти стотинки, а ''хидроинженери'' получават милиони ''хонорар'', нали? Не съм съгласна, че комунизмът е единствената алтернатива на сегашното състояние на пълно беззаконие! Всички, които по време на соца бяха на върха, и сега са си така!

Хахахаах, левите синдикати казваш плащаха по 300 евро за отсечено маслиново дръвче,затвориха корабостроителници и въведоха квоти,нали- не европейците?

Коя е алтернативата на социалната справедливост? И кое производство точно е унищожено от левите в Гърция? Аз мога да ти кажа какво е унищожено от десните-бедни в България! Има страшно много гръцка икономика на Балканите, както и в цялата Европа. А къде е българската?

Много точен коментар! И все пак подобно "оздравяване" на Гърция е наложително, факт е, че ще страдат обикновените хора, най-богатите са изнесли капиталите и откраднатото, но е факт и че обикновени хора получаваха по 2000 евро пенсия /високичка и за Германия дори/, пенсионираха се на 54-55 години за "тежък труд" като фризьор например, и т.н., та така че парите не растат по маслиновите дръвчета, оздравяване на гръцката икономика и манталитет са нужни, уви...

Ти се готви да се пенсионираш на 70 със 200-300 лева пенсия.

Единият ти минус е от мен и е по погрешка. Извинявай! Напълно права си и коментарът ти е човешки!!!

Точно преди 5 дена бях там, минавах през Лариса и да, имаше опашки пред банкоматите, но не бяха големи. Нямаше никакво напрежение, хората си работят, седят по кръчмите и посрещат туристи. Откъде го вземате този апокалипсис, не знам. Бизнесът не можел да се разплаща - вярвате ли, че минават през банките, след като не обичат да плащат данъци? Аз не. И още нещо - много плам за комшиите, много нещо. Дайте да видим първо себе си, защото циклим на едно място вече толкова години!

Медиите всяват паника и страх. И така подронват авторитета на ципрас! щото не могат да го командват.... затова гледат да го дискредитират, като го изкарат виновен. Плитка тактика. Ама много се ловят на нея

преди 5 дена Гърция не беше във фалит.

Това е лявото! Ние му сърбахме попарата. Сега и гърците! СИРИЗА=БСП

ПАСОК=БСП не СИРИЗА!

Как лесно се манипулират овцете. Нужно е само да им спреш банките и банкоматите или да въведеш едни купони, малко режим на тока, след което овцете са готови да си подарят държавата и да станат роби.

Овцете тук ще платят доста по-висока цена за овчедушието си. +1

Е, добре!!! Най-сетне да прочета нещо умно. Вече си мислех, че тук всички са олигофрени.

Тема за размисъл. Пенсионерите могат да теглят по 60€ на ден. В месеца има средно 30 дни. Каква е пенсията на едун пенсионер там? А тук каква,дето сме цъфнали и вързали...

Някои месеци имат 31 дена! И наистина ще е справедливо, февруарските пенсии да са по-марки от януарските, примерно!

Да стоиш на опашка от 3 часа сутринта за кофичка кисело мляко за детето си, е това изживяхме ние, сега е ред на гърците да разберат що е то комунизъм и какво е това опашка!

А кога при гърците имаше комунизъм 45 години? В България този период беше през демокрацията, 90-те години.

прав си, но за това не е виновен ЦИПРАС , а съвсем други хора! Вкл. и самите гърци, които предпочитаха да избират удобни за тях корумпирани политици.

Напротив, точно Цапуркото и сириза са виновни, заради демагигията си и популизма... Лесно е да обещаеш нещо... с което да подлъжеш хората да гласуват за теб ... но е много трудно да го осъществиш...

Купоните и режима на тока бяха през 90-те години. Това беше тактика, с която да се започне приватизацията и всички кражби. Можете да прочетете навсякъде тази информация.

Свърши работата за юро в Гърция жалко.

колко и да плюете ФАКТИТЕ СА НЕОСПОРИМИ: 1. не Ципрас е взел тези кредити 2. не Ципрас ги е изпапкал.... 3. дори да не беше Ципрас на власт, а друг политик, пак щяха да им намалят на гърците заплати и пенсии... дори по-рано и с повече %. Той просто се мъчи да отложи и намали удара по хората.... Това е ИСТИНАТА. Но вие плюете него, щото медиите така ви манипулират да изкарат него лош, а не други, които са истинските виновници. Тези дето са вземали кредитите и тези, дето са им ги давали, въпреки че е било ясно, че няма как да ги върне после гърция, без да изпадне в бедност! ТОЧКА!

Ципрас е виновен,защото не е клекнал пред кредиторите.

А какви ги пишеше допреди месец...А за допреди половин тодина не ща и да си помислям...А догодина какво ли ще пишеш...Бедна ми е фантазията...

Паисий

какви ги пишех? я цитирай нещо!

.... основното, което се изисква от Гърция е реформа на безумно раздутата администрация... повече от милион чиновници, всички с много добри заплати и много привилегии и материални бонуси в допълнение, в една десет милионна държава в сериозна криза е прекалено, дори и за търпеливите европейски чиновници... Ципрас заяви, че ще назначи още...

Паисий

ние сме 7 милиона, а не 10. Знаеш ли колко е държ.администрация у нас?

прав си. друг неоспорим факт е, че кредитите са писани на името на Гърция, не на Ципрас или някой друг политик, а на цялата държава. Сега именно той е министър председател и е негова отговорността да връща или да предоговори условията.

От Сириза сигурно са горди с постъпката си. на чужд груб и 100 тояги са малко.

Когато съборят борда соростутките ще пищят пред банкоматите,за да си вземат сребърниците,заработени с толкова тракане по клавиатурите;-).

От статията не става ясно какво общо има между починал пред банкомат човек и кризата в Гърция. Сигурно за денонощието има много други починали, на най-различни места. Уви. Това е кръговрата на живота. А това тук си е жива спекулация, която може да въздейства единствено на идиот.

и аз това казвам, но хората са лесно манипулируеми и вярват на всичко без да мислят! Не са умрели 10 или 100 души. У нас се запалиха 5-6 човека от бедност и безизходица, но соросоидите не обвиниха Бойко... защо ли?

ПРИ КОМУНИСТИТЕ ЛУКАНОВ И ВИДЕНОВ ВЪЗРАСТНИ ХОРА УМИРАХА НА ОГРОМНИ ОПАШКИ ЗА КЪШЕЙ ХЛЯБ... НЯМАШЕ БАНКОМАТИ...

Благодарение на МВФ:-).

Тогава нямаше МВФ, МВФ влезе след виденовата зима и от тогава нещата вървят все нагоре - явно проблемът не е в МВФ, а в мат'риала

Аз знам за такива случаи само при Луканов.

В Украйна умират много повече хора всеки ден, но не виждам да обвинявате потрошенко, че провежда геноцид! Що така?

О неразумний и юроде, който се наричаш с това свещено име Паисий... В Украйна се води война поради сблъсък на интереси между Путин и Запада.... та заради това умират хора.

момчето иска да ти каже, че се дава по-голям акцент на това, че гръцките пенсионери могат да теглят "само" по 60 евро на ден пред това, че в Украйна умират хора всеки ден, а както и че в България пенсеионерите масово имат по 60 евро за целия месец.

Украйна е в състояние на ВОЙНА с Русия. И целия свят заявил позицията си.

Паисий

никой официално в Киев не е заявил че има война и Радата не е приела "военно положение" . Тоест т.нар. война е само "пропагандна лъжа".

ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО. ХИЛЯДИ И ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ УМРЯХА ОТ МИЗЕРИЯ И БОЙ ПРИ КОМУНИЗМА...

Хиляди ще умрат и от е*ан след като свърши "прехода"-звездите ми го говорят.

след 89-та умряха от мизерия или емигрираха 2 милиона българи, преди 89-та не помня да е имало ровещи по кофите, просяци, бездомници или хора да си продават децата за органи

просяци имаше. докато милицията не ги прибере. По кофите никой не ровеше, щото бяха празни. А деца не са продавани защото нямаше как да се изнасят органите.

Когато вместо пред банкоматите гражданите отидат пред парламента с камъни нещата се променят. И у нас, и в Гърция. Когато послушно се редим, нещата се повтарят.

Tака умираха бабички (и не само) у нас по опашките по времето на лукановата зима.

то тогава нямаше кьорав банкомат.

написал съм по опашките, знам, че в българия банкоматите доидоха последни. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ОПАШКИ ЗА КЪШЕЙ ХЛЯБ ИМАШЕ ПРИ ЛУКАНОВ...