В БАН получават средно по 559 лева заплата

Средната заплата в БАН през 2011 г. е била 559 лева, показва докладът на БАН за миналата година, който днес беше приет от Народното събрание.

Обратно в новината

Коментари - В БАН получават средно по 559 лева заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като работиш в БАН защо пишеш "Осмотрение", а не "Усмотрение"??? ... И не си мисли, че като получаваш "друга заплата и да си далече, далече", парите ще ти стигат.

Аз работя в БАН и заплатата ми е 348 лв. средно! Изчислиха го в банката , от където ме изхвърлиха, защото поисках 2000 / две/ лв кредит.

И аз съм така! Но в нашия институт има по-ориентирани крепостни.

РАБОТЯ! За разлика от много други, които се намират на работа! И се нагледах на неграмотност и тъпотия! Надявам се скоро да не получавам тази заплата и да съм далече, дачлече ... БАН е пълна бутафория и далече от академичното значение на науката!

Поздравления! Отвратително е обаче, въпреки високите постижения, източноевропейци работещи в западни научни организации да се държат предимно на временни позиции.

Може ли пенсионерите в БАН да са на min работна заплата? и парите от бюджета да са предназначени само за наука? Не да се усвояват от тоталитарното ръководство ?!

Толкова има държавата - толкова дава. На когото не му изнася има свобода да се реализира в частния сектор, вкл. и в чужбина. Но хленчещите за пари "учЕни" не го правят. Познайте защо.

50% от персонала са пенсионери, останалите безплатно се квалифицират или работят по договори на феодалните старци. Не се прави нищо научно, раздават се титли на кило, без всякаква (дори елементарна) грамотност! А парите се раздават по осмотрение и под масата! Дори с жалкия си бюджет БАН може повече, но с научно управление.

Със сигурност не работиш в БАН

Дянков направи гаф и каза "феодални старци",а не "синодални",какъвто е смисленият израз.Я покажете аудио-видео...да ни припомните какво точно беше изречението.И оттам нататък-няма нужда да се коментира повече.

Феодални са си старците, зациклили са в Средновековието.

моля ви,защо уволнявате младите хора-научни сътрудници,а държите пенсионери?Няма ли кой да се поразрови там или те са много изгодни послушковци!

Брей, че нагли тия синодални старци!!!! Искат даже и да получават заплати! Я вън- да ровят в кофите! На тая държава и на тия управленци не им трябват умни хора, не им трябва наука, само олигофрени-послушковци.

Да благодарят,че ВЗЕМАТ, а не че дават.

КГБ, кога почна и от ннАука да разбираш, ма?

Отдавна настоявам да има входна такса за всеки влязъл. ЩО Е ТО бан?

Какво беше това за МЪРШАТА! На този народ му трябва - голяма тояга! Като сме Български Аморален Народ , защо му е БАН?

500 лева за без да работиш хич не е зле, какво?

500 лв е средната заплата на н.с. а на техническия персонал който дава работата на тези учени заплатите са между 340 и 430 лв. я махни данъците и ще разбереш колко е заплатата а този персонал върши цялата първична работа и не мисля че тези заплати са нещо за да завиждаш и да казваш че не се работи.

е аз не съм видел толкоз да се е преработил този персонал, обикновено чукат на частно с матреали от институтските складове

Какво беше това за МЪРШАТА! На този народ му трябва - голяма тояга! Като сме Български Аморален Народ , защо му е БАН?

Ще се радвам да споделиш какво работят десетките хиляди в БАН :) Ако знаеш друг начин за това освен тоягата, де :)

Какво беше това за МЪРШАТА! На този народ му трябва - голяма тояга! Като сме Български Аморален Народ , защо му е БАН?

БРАВО ЦУЦИ! А физкултурниците от всички видове колко много се трудят и леят пот ! ?!!!

Ема разбира се, трябва да има за пожарникари и физкултурници първо, как?! А, и за самозабравили се профани като Дянков. Между другото, изказванията на новия шеф на БАН са отблъскващо сервилни към властта.

Когато човек който не е запознат много добре с материала чете за тия милиони събрани от тук и там остава с впечатление че нещата не са чак толкова зле.Ако успоредно с това се направи сравнение със сумите които получават техни колеги в чужбина ще се види че и тук нещата са толкова зле колкото е навсякъде в нашата многострадална Родина.Обикновенните хора делят от залъка си за да изучат децата си.Значи добре разбират какво голямо значение е те да са учени.И когато те решат след завършване на образованието си да се посветят на науката се обричат на просешко съществуване.Не мисля че съм точен но годишната сума на тяхното финансиране от държавата като че беше толково колкото е откраднал прочутият плевналия Мирчо Циганина от държавният резерв.Някой да ме светне дали той е осъден или пък върнал парите.Добре би било за следващата година да не продължават тази унизителна игра на проценти и да вземат да увеличат финансирането с пъти.А пък учените от БАН да се научат по-добре да си защитават интересите.

срамота !!

Е тва е, да си учен в България и да ти подхвърлят трохици, това не е смешно, а направо трагично!!!