Учени изработиха профил на българския кредитополучател

За последните 4 г. лошите кредити на българските банки са нараснали 4 пъти, от 5 на 19%, изчислиха учените от БАН. Профилът на българския кредитополучател е следният - възраст между 31 и 41 г., работещ, с доходи между 600 и 1000 лв. и най-малко с един подрастващ член на семейството.

Обратно в новината

Коментари - Учени изработиха профил на българския кредитополучател | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на някои млади тарикати не им трябват кредити: "...гриин 27.11.2013 21:07:54 Този списък съдържа 99 позиции с имоти на депутата Делян Пеевски и майка му Ирена Къстева, които нашето разледване определи като жилищни, а не офисни. Тук не влизат офисите на медиите и други свързани фирми, а само къщи, парцели, апартаменти и други свързани части, чието разположение и разпределение трудно би предположило друга употреба освен жилищна. Това разследване има за цел да установи реалното имотно състояние на депутата Делян Пеевски, повечето от чиито данъчни декларации за последните години са празни откъм имоти..." Следва безкраен списък от имоти в София и родината...Няма как дори в рамките на 30 поста да се изброят... А науката нек изследва, никой не и пречи.

Бях известно време роб на банка, отървах се и повече не искам. Ще се стискам, ще спестявам и накрая все ще купя това, което ми трябва, но не на двойна цена (без жилище). Имах пререкание със банка за невнесени навреме 2 лева(оказаха се 1.20 и то след като са си изтеглили някакви такси) и съм им обещал ако не им стигат 2лв за спасение от фалит да им дам 20 лева . Та това е нашият профил почтеност от кредитополучателя и измами от страна на банките!

"Учени изработиха профил на българския кредитополучател" - и за това "откритие"на някой е платено?!!! Ами, че това може да им го каже всеки средно интелигентен човек.

Мизерията в България е следствие от изборите които правим. Каквито парламенти сме си избрали гласувайки ИЛИ НЕ ГЛАСУВАЙКИ такива са ни правителствата такива са ни политиките спрямо българите - граждани на България Най-виновни са тези които не гласуват !!!

Винаги е по -добре ако успяваш да минеш без кредит.Някога в предприятията имаше взаимоспомагателна каса от която работещите можеха да вземат кредит и то периодично след като изплатят предишния и то без лихва.Много хора така си направиха къщи като ги строяха постепенно с периодични кредити.Сега при тази перманентна безработица когато никога не се знае до кога ще работиш а и кога ще ти платят и колко ,кредита е непосилен риск дори без мръсните номера на банките.Безспорно се спи по сладко на пода ,отколкото на спалня и тн но с кредити.По тази причина продадох старата си соц кола но не си купих друга защото не си струва постоянните и непредвидими разходи.Щастлив съм ,че мога да минавам без кола а ако нещо спешно се наложи едно такси инцидентно дори на няколко години и наблизо излиза винаги по на сметка а и не треперя ,че може да я откраднат или повредят туземните гадове .Градския транспорт и колелото са ми напълно достатъчни.

Бях председател на ВСК в завод с 1 600 работника.....до 89-та най високият заем който съм отпускал беше 2 000 лв....не стигаше и за обзавеждане на хол....каква къща какви пет лева.Вярно че помагаха,и аз съм ги ползвал но не бяха достатъчни.ДСК беше друго за него време,изтеглих си кредита за строеж на жилище който трябваше да погасявам 25 г. при 3% лихва......после дойде демокрацията и това което имах да плащам беше по-малко от заплатата ми:))))Платих веднага......е,някои изгоряха с жилищно-спестовни влогове.....такъв е живота. Та,ако нещо ти трябва днес дърпаш кредит,ама първо мериш костилката на дупето и купуваш.Не мога да събирам до пенсия пари за къща,за какво ми е тогава.

Депозитите надминаха два пъти кредитите News dir bg - 25.11.2013 58% от хората заявяват, че при никакви условия не биха прибегнали до кредит, което говори за недоверието на българина. Кредитирането на българските домакинства в момента е в ситуация на замръзване. заслугата за това е на специалиста по дребен шрифт инженер-банкера .....

"Ремонт, ПОКУПКА НА ЖИЛИЩЕ, нови уреди за бита - това са сред най-често срещаните причини за теглене на кредит през последните няколко години." Честно да ви кажа... като спомена на германец колко са БГ заплатите ума не им побира как всеки има собствено жилище, а те с тези големите заплати си мечтаят за такова... Цяла западна Европа живее където има добре платена работа,българите търсим каквато и да е работа там където живеем....

9Ми по гот си е така. нема стрес, не пътуваш 100 км до работата, не ти пука мнооого. Трее си имаш жилище и градинка.

Ами спокойният живот е за предпочитане пред постоянният стрес. Аз това искам за България. А не да тичаме по капитала, в постоянно преследване не хубавото бъдеще, което все ни убягва. Не че това което казваш, е правдоподобно, де. То ако беше така нямаше половин България да е в София в момента.

Пожелавам ти да излезеш някой ден зад БГ завесата, да разбереш какво наистина е спокойствие. Как в 17:00 излизаш от работа и забравяш за нея, а се отдаваш на това което харесваш без да си мислиш - абе ще мога ли да си платя тока и парното, здравните ми осигуровки платени ли са? А ако напуснеш работа в Германия... е... ще получавам 67% от заплатата си поне една година - все ще свържа двата края със 2000 евро... А как е в БГ?

От ИНФОРМАТОР... Не мисля че наруших закона,тъкмо обратното!Обясних с прости думи какъв е...и по каква логика е направен! Но-допускам че може и да сте прави!! До сега аз лично нямам оплакване,така че не претендирам че има цензура от вас!!!

Българите обедняват, малцинствата забогатяват . Но ако се обединят малцинствата стават мнозинство, а Българите малцинство. Това е , ако ни изнася, ако не - трябва или да си търсим нова България или да си отвоюваме старата.

Все още ли има заблудени хора,които да инвестират каквото и да било в България?Че то вече цените на недвижимите имоти са такива,че в чужбина е по-евтино да си вземеш нещо от колкото в България.Примерно в Австрия със закупуването на имот получаваш и поданство,а ток-а ти е 8ст. киловата.Които не го вярва да отиде и да го види с очите си.Тук получаваш 4 голи стени и данъци до небето,а там нормален стандарт на живот и учтиви съседи които ти дават вещи като нов техен съсед,така че за първо време да има с какво да се обзаведеш.В България държавата трябва да плаща на хората,че живеят тук а не хората да инвестират в държавата.Това трябва да разбират всички.

Що лъжеш хората ве ?!?!?!?! На този линк: link В долния край може да видиш цена за Австрия. Austria 0.20147 € per kWh Electricity Това е 40 стотинки. Идиот.

Линка е: energy (точка) eu

... абе Българи защо имената на топ банкери , "шоумени" и златари все ми се струват едни такива (как да го напиша ,че да не ме цензурират)? Не познавам един стругар , земеделец или работещ в Чистота с име Агоп , Арон или Исак ?

ufviuholk

профила на българския длъжник е бай ганьо от дълбоката провинция с ограничен интелектуален багаж и непосилен за неговите стандарти речник състоящ се само от повтарящи се думички и изрази който лесно може да запамети, решил да се почувства баровец и "господин за един ден" вземайки нещо което не може да изплати на лизинг или не желае да връща защото така е решил или пък прибягвайки до заеми които най-често са взети за близки и роднини.

Хайде пак прочети статията, преброй до десет и тогава пиши. Явно си пропуснал изречението, че най-голям процент от лошите кредити са на софианци.

30% софиянци. Я сега помисли. Пак. Отново. Още малко. Започваш ли да стопляш?

... си ти !

ХХХ

"изрази който лесно може да запамети" - 100% си мангал, а българския не е чак толкова труден. Виж, мангалите редовно бъркат ед. и мн. число, мъжки и женски род и т.н.

Ти затрудни дори и мен`дето съм чужденец и пиша често граматически безмислици..... Но от малкото което разбрах,стигам до извода че ако си прав трябва да си затънал в заеми бате......... П.П Ако ти спрат да ти дават на``лизинг``,пробвай на``духинг``.......

откриха пак топлата вода - богатите все по-богати, бедните все по-бедни

като ти забавят заплатата два месеца и ето ти потреб. кредит. вземаш-кво шъ прайш, особено в провинцията.

Нека всеки, който има кредит от преди 2009 г. потърси в Гугъл ПРОТОКОЛ 26 от 10.07.2012 г. на КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ!! Договорите и условията на банките са били бъкани с незаконосъобразни клаузи, в ЩЕТА на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ!! Има вече СПЕЧЕЛЕНИ съдебни ДЕЛА!!