Българските превозвачи заградиха площад "Люксембург" в Брюксел

Започна първият международен протест на наши превозвачи срещу пакета "Макрон"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като го заградиха поне измериха ли го????? Та се питам кой им плати разходката до там?????когато това беше и е работа на оядените властващи..

Снощи в скайпа до 3 часа дискутирах с Меркел и Макрон положението.По едно време се включи и Тръмп.Обясних им нашата позиция че не може шофьорите да работят по френските правила защото така фирмите трябва да им плащат и френски заплати.Доста време отне да ме разберат че в България заплати не се плащат защото аз какъв бизнесмен съм ако не те сложа да ми работиш на тройно по-малко пари от колкото реално мога да ти дам.Накрая ги убедих и Макрон каза че щял да си изтегли плана.

-Къде се къпите? Той отговорил: -В рекичката. Ами зимата като замръзне? Чукчата казал: -Че тя колко е зимата,има няма 6 месеца...

Чакайте малко! Служителите да не се прибират дори веднъж в месеца?! Тези хора къде се къпят и ходят до тоалетна? След като дори и на паркинги не искат да престояват? То не е само до спането! Това звучи наистина нелогично!

Активно подкрепят ,,шефа си,,Е това,че почиват три пъти в годината,че се къпят един път в месеца,тоалетна на ,,къра,,ядът суха и стара храна и още куп незгоди,а парите наполовина на колегите им от запад ,но си подкреят палачите.

Започнах да се замислям по темата... Как така не искат да прибират камионите в България? Те не минавал ли прегледи и сервиз? Тези камиони постоянно във Франция ли стоят? Служителите? Значи тези фирми са постоянно във Франция, но не искат да работят по вренските закони? Това ли е положението?

На 4 седмици ли да минават технически преглед? А ти твоята кола на колко време искаш да и правиш прегледа?

Не съм специалист, но това са тежки машини, които работят постоянно, не е ли нормално да минават преглед, преди всеки дълъг маршрут? Или поне сравнително често?

Боко нерезбра ли че е господин никой и НЯМА КОЙ ДА МУ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НИ В ЕВРОПА НИ ПО СВЕТА!!!

Да си ходят на всеки две седмици, това е най добрия вариант

Добре, че е Бойко: "Бойко Борисов припомни как до 2.30 часа през нощта са разговаряли с Макрон и Меркел и дори с одеала са ги завивали заради студа, като пред тях са изложили "довод по довод". Именно с диалог, разбиране и много работа, според Борисов е постигната подкрепа за българската позиция. B нашето голямо европейско семейство не стават нещата с чукане по масата".

Не знам кой кого е завивал, но явно се вижда, кой си е оплел кошницата и кой сега се чеше по кофата.

Че ако промените се приемат следва да се промени у нас и начина на организация на работата на тежкотоварните превози. Това разбира се ще бръкне в печалбата на работодателите, но те трябва да покажат солидарност с протеста, а не само да го инициират.

Защо само българско знаме се вижда? Как нещо, което е добро за цяла Европа, не е добро само за нас? И защо българските шофьори се оставят да ги използват и продължават да бъдат роби на работодателите си? Та промените са в техен интерес! Да им бъди осигурена нормална почивка, храна, командировъчни...А не като скотове, на едно и също място да работят, да почиват , да ядат и да се..ат! Протестирайте срещу българските превозвачи, а не срещу "белите" хора.

Явно не си запознат с исканите промени, но коментираш.

По принцип си е прав Макрон,и умните винаги ще го подкрепат,а тези които са против Макрон са капиталисти и експотатори на човешки труд,със най мизерно заплащане като на роби.Вижте вече за Инстамбулската конвенция,умните хора са против нея,защото лъхва от всякъде само разварт и педераститя.

Тези които нямат интерес от това шофьорите да спят в чисти постели, да имат баня, да оставят тировете на паркинги /такива има да не лъжат/ да си почиват след тежък труд не са ТИРАДЖИИТЕ, а РАБОТОДАТЕЛИТЕ. Те изтискват до последно работниците си с-у високи заплати. А работниците приемат скотски живот от простотия. С какво тогава са повече от турскте тираджии?

За какво стачкуват ,че чорбаджиите им плащат по малко от половината от европейските им колети ,или за това ,че същите тези чорбаджии се стискат за хотел и трябва да спят на квадрат и половина в кабината ,или за това че могат да се приберат при семействата си поне веднъж месечно а не като до сега на 3-4-5 месеца ,да но за всичко това трябва да се бръкне чорбаджията ,да вдигне заплащането ,да плаща хотела ,да осигури почивката ,а всичко това ще му се отрази на новото Бентли и почивката на Малдивите.......

++++++++((+(++++явно са прикарани шофьорите

Сега ще го духаме и на запад и на изток, където са турските тирове. Така стана и с туризма, Русия враг номер 1 на България, ха сега духайте на арабите и мигрантите. От запад никой, от изток също никой. Седнахме на Ердоган на чепа

мутрите спекулират със ;жълтите жилетки; ? единственото което защитават е правото на грабеж над работниците си

Хаха , баце пратил неговите фирмаджии да мръзнат в люксембург и се надява на нещо, те хората коли палят разбиха половината париж и макрон нищо не е направил още ,те си мислят че с мирен протест нещо става , смешници

Хайде след Московски и Борисов заедно с лобиста Цветанов (Ф16). Това е отрасъл даващ над 20% за БВП. Който може да смята, ще разбере, какъв голям удар, за България е това!

че тези хора в брюксел ни имат за втора ръка хора и не желаят да се съобразяват с нас. Взеха ни в ЕС само за да ни ползват за слуги! Не че за това не им помагат и българските им подлоги!

Яжте кучешки салам и спете в кабините скотове. Но не във Западна Европа

НИЕ шофьорите трябва да се обединим и да поискаме нови трудови договори с нашите работодатели. Защото тези депутати от ЕС вкл. Джамбазки защитават работодателите ни, а не нас. Ако промените се приемат, работодателите няма да обеднеят, те ще си набават загубите на наш гръб.

... който да изразява истината ... вероятно, зашото сте от системата. Кажете на другите, заблуедните овце ... Вас на колко лева Ви осигуряват? А колко лева релано "вземате"? А какъв е механизмът? Ограмотете простолюдието, което вярва на "патриоти", като онзи нисичкия с очилцата?

Точно така! Ако промените се приемат, шофьорите ще загубят най-много. Затова са тези протести. Ако има утежняващи условия за бизнеса в България или ще трябва да се намалят заплатите на шофьорите за да покрият загубите от Макрон или ще трябва шофьорите да се преместят със семействата си в Германия. Там имат нужда от работна ръка, но никой не иска да работи такава работа там. Но най-вероятно ще станат и двете неща. Някои шофьори ще емигрират, а на останалите в България ще се намалят заплатите.

Айде бе ДИР- а ,какво чакате кажете новината,че сме отрязани от комисията в ЕП.Или от евросолидарност/разбирай евросубсидиране на правилните/мълчим гузно.Къде е Бойко ,къде са ЕНП нашите верни другари?

Никога от колониална Европа не сме яли бял хляб, няма и да ядем. Аванта пускаше само СССР от когото срещу гащи ,компоти и боклуци получавахме нефт който продавахме и в България влизаше 700% печалба. След Берлинския договор дедите ни запяха " Европо, Блуднице Вавилонска, клетнице македонска, трижди да си проклета и триклета...". Смачкаха ни на Ньойския договор и Стамболийски хвърли писалката. Чърчил е искал България да я няма на картата на света. Наричал е Борис Трети двуличното джудже. Благодарение на Георги Димитров и Сталин, България остава в границите си. В какъвто и съюз да влезем в Европа, България винаги ще бъде мачкана и ликвидирана

Отново заваля,Путин е Виновен!!А може и Орешарско,за него бях забравил:)Но никога Бойко!!

Бибитко и той ли е с жълта жилетка?

Боят настава,тупат сърца ни... Да ги задължат заедно с камионите да почиват в Ница и Париж., та видят каво благо ги чака. Хак им е.

ТЕПА ВИ И КЪНТИ ПРАЗНИЯ МОЗЪК. Не ви е виновен Макрон, нито ЕС. Тук е заровено умрялото куче. В нашите работодатели, които искат да печелат за сметка на шофьорите които трябва като свини да живеят по автобусите на неохраняеми паркинги изложени на опасност да бъдат окрадени или бити.

Българските транспортни фирми ще станат като българските хотелиери- ще трябва да си наемат молдовци и украинци да им работят.

Отрепки спят по камионите ядат там. Къде сте видели западен шофьор да спи по камиона.

Нашите бизнесмени и управляващи са против Европа на две скорости.А защо заплатите са на седем скорости!?

БЯХА ПОЗДРАВЕНИ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЕ ЗА ДОБРАТА И НЕАГРЕСИВНА ОРГАНИЗАЦИЯ . ПРОТЕСТЪТ Е ПРИМЕР ЗА МИРНИ ГРАЖДАНСКИ ДЕЙСТВИЯ ! ПРОБЛЕМЪТ ИМ ОБАЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ РАЗРЕШЕН, С ПРИСКЪРБИЕ СПОДЕЛИХА ОТ ЕВРОПАРЛАМЕНТА.

Ще си го решат тук. Като си подпишат нови трудови договори. Да им се плащат командировъчни и да живеят като бели хора когато пътуват.

Бай Ганьо в Европа. Българските транспортни фирми трябва да се закрият защото много шофьори изгоряха- останаха без заплати ! Затова сега качествените шофьори работят само за западни фирми.

Да се прибират хората да не мръзнат напразно, че се задава грипна епидемия.

А ся де! Ся ако искаш да си българска жълта жилетка автоматично ставаш тираджия. Само френското ЦСКА липсва и картинката ще е пълна :-))

Преди малко по една проевропейска телевизия казаха, че евродепутатите са гласували и техният отговор към нас българите в лицето на нашите превозвачи е изцяло в духа на обединена Европа и всички евроценности, европринципи и евросолидарност - " Да го духат бедните българи. " Меко казано съм възмутен и обиден от евролицемерието и искам да чуя какво ще каже сега еврогъзолизеца Бойко Борисов. Дреме му на неконтузения крак на банкянския тарикат.

Много правилно са гласували хората в Европарламента които разбраха че ГЕРБ е мафия и експлоатира зверски шофьорите. Ако българин кара френски ТИР, получава мин. 2500 евро на които го осигуряват социално. Събота и неделя си е в къщи.

Колко българи, които карат френски тирове във френски фирми познаваш?

сега като се самоликвидират българските им чорбаджии в еврофирми ще отидат много наши добри шофьори. Няма нашите хайдуци да ги осигуряват на 500 лв.

... че не чете, не се ограмотяв, а драска по форумите наизуст. Отговорът на евродепутатите не е "да го духат бедните българи", а "да го духат богатите собственици на транспортни фирми". И защо е такъв отговорът, Мохамеде? Ами ограмоти се и ще видиш, че: 1) Тези, дето се разкарват с Мерьцедеси S класи (собственици на транспортни фирми) не плащат осигурпвки върху реалните догоди на щофьорите, които наемат, а само върхйу минималмната заплата. Останалото е командировъчни; 2) От тази практика, Мохамеде, страдат всички "бедни българи", а не от репението на Европарламента; 3) Прав си, че Бойко Борисов е отговорен, но не защото е "еврогъзолизец", а защото не си върпши работата (НАП е на негово косвено подчинение) и поради това, толерира мафията (разбирай данъчните престъпления). Така, че чети, мисли (ако имаш повече от две сиви клетки в главата), а после драскай по форумите!

Да ама транспортната комисия ни каза да духаме супата. Питам кога ще е референдумът за излизане на България от ЕС. Явно там ни имат за втора ръка хора, които трябва да бъдат мачкани

Никога няма да има референдум за излизане на България от ЕС. Можеш да се концентрираш върху нещо друго! Сори, но желанията ти няма да бъдат изпълнени!

абе то и СИВ и СССР бяха неразрушими ама кво стана после

Тия оранжевите жилетки които са ги дали на нашите да ги облекат,от чистотата ТИТАН ли ги взеха,че Циганите са със същите? Бойко защо не е там,народа пита???Когато му скимнне да се целуне със Фраллл Меркела,и Пияницята Щнкера,лети а сега защо не е там да подкрепи Българският бизнес???На това му се вика на Бойко Страхливец,нищо друго няма да кажа за него,и защо не се обади по темата за случката за двамата цигани пребили командоса,къде се покри тази мишка,да не е вдигнал онтово кръвното?

Само да попитам, от кога тумбите превозвачи о шофьори от Източна Европа станаха... "жълти жилетки":)))??? Видях по телевизията, как така наречените от Вас... "жълти жилетки" стоят като... изтърсаци по пешеходните алеи в Брюксел, досущ като мангалите на Сточна гара, заобикаляни от учудени... европейци, на които им се налагаше да слизат на платното за движение, за да могат да ги заобикалят:)))! Та, толкова нашите са... "жълти жилетки", колкото са... европейци и онези, които са ги изтъпанчили там, защото, повярвайте ми... Европа не е София и покрайнините й:)))!!! Лек и успешен ден на всички, включително и на кибиците в Брюксел!

Няма такъв народ

Искат само да лапат фирмите и дават мизерни пари на тираджиите. "Макрон" не е случайно измислен. Но в тази държава дезинформацията е пълна.

Може ли някой да каже накратко, защо превозвачите не искат да се прибират в България веднъж в месеца? Тези хора не почиват ли?

Ами защото всеки има право да почива където иска. И ако трябва да се конкурираш с френски превозвач, това "прибиране" те фалира

Ами може би френският работник се прибира при семейството от време на време?! Българският превозвач не се ли прибира при семейството?! Това ми звучи много странно.

Не е това проблема - не измествай темата. Проблемът е в неплащането на осигуровки върху реалните доходи на шофьорите. Проблемът е данъчните престъпления от страна на собствениците на транспортни фирми. Те САМО така могат да предлагат по-евтина цена .... да си тираджия няма никаква добавена стойност - единствено цената на км има значение. камионите еднакви (в най-добрият случай), цената на горивото еднаква, остава единствената променлива - цената на труда (разхода за работодателя, не "чистите" пари, кито се плащат на тираджията". Ако спестиш около 800 лева на месец от осигуровки - ето ти на тебе "конкурентноспособна" българска фирма. Мисли, после се изхождай по форумите. Европейците не са толм,ова глупави, колкото мислиш.

ЕДИН ФАЙТОН ХОРА!НОВОИЗЛЮПЕНИ БОЛШЕВИШКИ ФЕОДАЛИ!ПРОТЕСТИРАТ ПРОТИВ ПРАВИЛА КОИТО ЩЕ ИЗЧИСТЯТ ТЯХ ОТ МИРОЗДАНИЕТО!

какви болшевики ти се привиждат бе каунь ? Това са капиталисти експлоататори и роби, плебеи като теб

ФРАЗАТА АКТУАЛНА ОТ 1989 ТА ДО ДНЕС В ТЕЗИ СРЕДИ - КАКВА ФИРМА ЩЕ ПРАВИ ТОЗИ ТА ТОЙ НЕ Е БИЛ КОМУНИСТ!ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ ТАМ СА БИЛИ КОМУНИСТИ А ДРУГИТЕ ПОНЕЖЕ СА ПО-МЛАДИ СА ДЕЦА НА КОМУНИСТИ И 100 % СА РУСОФИЛИ!ТАКА ЧЕ КАУН СИ ТИ А НАВЯРНО И РУСОФИЛ!

европейските евродепутати явно са незаинтересувани и трябваше да бъдат интригувани

Не мога да разбера, тези кого защитават, българските чорбаджии дето ги осигуряват на по 500лв и своите си права?

Кой и кога е питал българските шофьори какво искат? Можели да "избират". Няма български "работодател", който да е дал на някого нещо да избира.

Дано французите да го свалят този Макрон защото много вреден неговия пакет.

Абе, къде са победтелите? Тези дето преди два - три месеца ни проглушиха по телевизиите с победата над пакта на Макрон...Тогава не ми се вярваше държава управлявана от човек прочел една книга през живота си да може да се пребори с немската бюрократична машина и френската държава. Освен това е зависим и от миналото си...Но населението си го избира за трети път, нщо чудно и за четвърти...Та - къде са победителите, да ни кажат какво са имали предвид преди 2 - 3 месеца, какво са говорили, какво са мислели?

На платените български роби и закарани в Брюксел от мафията ГЕРБ им купиха жълти жилетки да протестират, след това ще спят като скотове в мръсните камиони, но чорбаджиите им ще получават лъвския пай от печалбата в офшорки без да плащат данъци в България. Така не само Бугати си купуват ,но и самолети и вертолети

Камионите всъщност са си много добре оборудвани за нормално спане, а по паркингите в Европа има бани, ресторанти и всичко необходимо.

Ами, стойте си там бре, за какво изобщо си идвате тук, изнасяйте се там, нали това искате:)))?!? Или сте малко като във вица... ни рак, ни риба:)))?!?

Протестите не работят. Трябвашеда се търсят съюзници в парламента,с кинти лесно могат да бъдат купени. Другата страна Макрон,е извадил вече.

Само дето Макрон не е Борисов и не си променя мнението на всеки протест. Шофьорите да протестират, че ги осигуряват на миниюалма заплата, въртят волана по 20 часа без почивка, но щом ию харесват тези условия да протестират. В цивилизованите държави хората шофират, спират, почиват.

Сонче, геврека няма как да се върти 20 часа без почивка, чисто физически е невъзможно. Освен това всеки камион има едни кутии които записват колко време е в движение, и задължително трябва да спират да почиват. Иначе котролните ги гепват веднага.

SU-152

Подозирам руска намеса при "жълтите жилетки............ Подозирам руска намеса около снеговалежа в страната. И за хаоса около е-винетките...... Тоа Путин не се спря......

Някой знае ли нещо за Джизъса и Златка,че от няколко дена нищо не се пише за тях,последно имаше статия за тях от Дубай,как Златка пуснала у Фейса фото как вечерят от някакъв скъпарски ресторант,а преди това имаше фотоси от Сърбия как Златето и Джизъса купонясват за Новата година въя Белград пак във някакъв ресторант,и нищо не се пише,дали Златето е Бременно,и дали се ожениха най накрая??Народа не може да спи,ако не знае всичко за тях.

Не сме чули нищо от няколко дена , но пък мога да ти кажа за Дидо от D2- Искали дете , Петканови чакат дете , а пък онази 'дизайнерката '' Мегз има ядове ... !!!! За сега това - Очаквай включване с още новини скоро !!