Български имунолог предлага 3-степенна детоксикация при лечение на Covid-19

Доц. Влади Манев формулира основния терапевтичен проблем след анализ на проучвания в американски университети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина е странно да се взема отношение когато никъде няма в текста написано ,че се предлага апаратурният подход и веднага да се започне да се прилага. Предлага се само да се започне проучване в тази посока .Вземам отношение по темата, защото от мой приятел знам ,че преди години неговият единствен син бил спасен от гибел ,когато е лежал като войник във ВМА. Синът му е имал от месеци тежък сепсис.Лекуван бил повече от 6 месеца с най-силните и скъпи антибиотици без резултат. Тогава ръководството на академията събрало всички "светила " и корифеи по медицина в София и още други специалисти от различни специалности над 50-60 на консилиум .След приключване обсъждането, всички поканени светила в медицината били единодушни,че нищо не може повече да се направи.,че всички средства са били изчерпани и няма шанс за благоприятен изход. Пълната зала била обхваната от мълчание.Тогава един сравнително млад тогава лекар предложил схема за терапия за "почистване" на кръвта с апарат с активен въглен какъвто метод бил виждал като асистент в клиниката по токсикология в НИСМП "Пирогов "..Така с две процедури бил спасен живота на този млад мъж почти дете на 19 г. Лекарят предложил нестандартния подход на лечение при бактериален сепсис бил Доц.Манев .Този факт следва да накара някои да се замислят като пишат несерозни неща и да не забравяме ,че не винаги най-високите титли в медицината знаят и могат всичко.

Само поздравления за Доц.Манев ! Не е известно на нашата болна планета да има някой друг лекар да е предложил нещо по-разумно и доказуемо с няаучни факти. Предлага се наистино нещо научно аргументирано , когато няма още ваксина , няма лекарство и никой не знае кога ще има .Бих посъветвал някои ,които или не умеят да четат или кой ли знай защо не искат да разберат ,че не става дума изобщо за внедвряване,а се прави предложение да се обсъжда и да се апробира /проучва / Друг е въпроса кога и как ще се използва ако покаже ,че е полезно. При тежата ни бюрокрация ако исега не се размърда да се опита да помогне и поне да провери работи или не експериментално педлагания от Доц.Манев терапевтичен подход, то бих посъветмал нещо полезно Доц.Манев и за човечеството :нека се обърне към НАСА . Ако не знае преди около 1 месец НАСА отправи призив към учените от цялата ни планета да изпращат идеи за лечение на болните с Ковид-19 .Разбира се НАСА ако инвестира за внедряването на апаратурния подход предложен от Доц.Манев ,то ще бъде патентован в САЩ респ.патентъх ще е в полза на САЩ.За онези ,които не разбират от патенти и интелектуална собственост ще им обясня простичко, че ползването на патент струва много,много ,много скъпо и ако бъде патентован в САЩ,тогава няма да е български , а собственост на НАСА т.е. американси патент .Кво от това ще запитат някои дсраскачи ? В цифров израз това означава ,че ако иновативната терапия прделагана от Доц.Манев у нас би струвала от 5-10 00 евро за спасяването на човешки живот ,то ако се купува правото за ползване на патента от САЩ, ще ствува от 100 000 до 200 000 долара и повече. Май ще се окаже прав Пенчо Славейков, който е имал еденствен в нашата история шанса и за България да има българин предложен от чужбина за "Нобелова награда" ,то тогаав негови бъгарски "колеги " е го провалят с клевети.Тогава великия Пенчо Славейков пише запомнящата се фраза : "Ако някога се роди гений в България, то ще бъде единствено гения на завистта ". Без коментар

Не мога да не напиша, когато един експерт е граматически неграмотен. Как да ви вярваме като сте подценили майчиния си език? Освен това вижда се лъскателство в написаното.

Ето как потвърждавате думите на Пенчо Славейков. Грешките в горните коментари са технически и всички ги правим понякога. А за казаното и в двата коментара , просто трябва да благодарим. Това не е очаквано от вас. И между другото, не личи пък вие да сте грамотен българин, пише се ласкателство, а не лЪскателство. Аз, лично ви прощавам "техническата грешка", вашата, но надали е такава.

Лечението се казва специфична имунотерапия с хиперимунен серум, но е лимирано до VIP персони защото серума се произвежда от кръв на преболедували i e много нисък рандеман.С него ще лекуват Милиардери и президенти не вас.Никой от тях няма да умре от COVID19.

Боже, боже, Този май нещо много бърка. !

Всякакви идеи, всякакви странни хрумки, и намират място в публичното пространство, за да плашат или изненадват хората със своите "гениални" мисли... Това, което този виден наш учен предлага, дори и да е утвърдено като прийом след задължителните клинични проучвания, касае само и единствено много тесен кръг пациенти, не повече от единични бройки, без никаква възможност за масово прилагане. Сами се досещаме, че тези няколко подхода, които той така настойчиво ни предлага, са трудоемки, изискват много дълго време, а и могат да се приложат само на единични случаи. Още повече, че ние тепърва ще изучаваме този нов генетичен вариант на Корона вирус. А уникалната ни имунна система има своите природни дадености и умения да се справя с всякакви предизвикатнелства, инфекциозни, онкологични, алергични и т.н. Всякакво бъркане в имунитета, с всякакви странни, дори понякога нелепи експерименти, ще доведат до изключително тежки състояния. Ако уважаемият доцент желае да прави опити с идеите си, по-добре да премине на експериментални животни, а не на хора. Това изисква етиката на всякакви клинични проучвания.

"Детоксикацията" предложена от този т.нар. доцент ми прилича на една голяма тъпня.

на всеки, който не разбира от дадена материя, особено когато е поднесена с тясно научни термини, изложеното му прилича на тъпня. Но за да не се излага за такива хора е препоръчително да не се изхождат, пардон, изказват некомпетентно по форумите. Иначе, ника ви е точно на място, особено фамилията.

И кой може да си го позволи това лечение !? Пак ще се спасят само богатите ! Бедните да го духат ! От тях може да се точи кръв с анти тела !

че с доза радиация от Чернобил, вирусчетата COVID19 ще мутират и ще пораснат като хлебарки,след което ще е по удобно да ги трепем с чехли!

доцент ТРЪМП...една инжекция дезефектант и вируса ще е победен по терлици!

ще има проба... грешка, или пък, пациента докато се излекува, ще е отдавна умрял!

... откри лек и това са... фурмите от ОАЕ. Яжте фурми и ще изгоните всичката тая гад от коронавируси, както каза Светинята ни, да го поживи Бог. Амин!

Само като прочетох американски университети и престанах да чета.

А от казахстански,китайски,съветски университет оргазъм ли получаваш?

Бойко ще е очарован, когато научи цената за един излекуван. Вероятно заключението ще е, че естевеният подбор ще ни излезе по на сметка...

Трябва първо да пита доктор Борисов и каквото каже после може и с цианкалии да се лекуват възрастните За какво да са в тежест на Държавния и частен фонд

По-скоро да попита "мозъците", които пишат тук.

...прекарване на кръвта през кайсиеви черупки ,но е забравил ,че може да се добави и печен лук ....

дрън за долари същи гиро гела да се лекува с хербециди от неговите заводи

Мойта система е 4-4-2, а именно: първи етап - гастроперорална етанолабсорбция, втори етап - тотална алкохолтоксикация и накрая неизбежния трети етап - шкембечорбална реанимация. Лечебният цикъл се повтаря до пълно изчезване на заразата в световен мащаб.

Имайки предвид плазмотерапията и как тя се прилага на пациента, метода посочен от доц. Манев може да се приеме като един вид комбинирана плазмотерапията. Нужно ли е кръвта да премине през активният въглен? Не виждам смисълът и ефекта който се цели от този вид активен въглен, има много по-добри методи за пречистване на кръвта.

лечението с нея беше много нашумяло по едно време...да опитаме пак;-) КАКВО МУ Е НА ТОЗИ КОМЕНТАР, ТА ГО ТРИЕТЕ???

Белина за вътрешна употреба Е АБСОЛЮТНО ТОКСИЧНА. ОГРОВА. ПЪРВО ОПИТАЙ САМ. ПОСЛЕ ПРЕПОРЪЧВАЙ.

Прочетох само до "Кайсиевите черупки" и се отказах.

Ти какво си учил?

Потресаващо е, че подобно нещо е квалифицирано като "новина". Признавам прочетох само няколко изречения и причината поради която спря да чета изключително "обоснованата" му теория с мисълта, че този човек няма нито достъп да хиляди пациенти с които да тества теорията си, нито необходимото време за клинични изследвания. Потресаващо е да се дава глас на подобни фалшиви и медицинско опасни тези. Защо журналиста написал тази статия не поиска double blind клинични изследвания със статистичесни значим брой тествани обекта преди да се публикуват новини тип "Шок"?

В интерес на истината, поне втората точка от "тристепенната програма" се изследва сериозно от множество фармацевтични компании и здравни иснтитуции по света. Последно тази седмица имаше новина, че NHS ще практикуват лечение с плазма от преболедували във Великобритания.

Това е хемодиализа , плюс активен въглен, плюс вливане на антитела от преболедували. Теоретично - може. Практически - Не. Скъпо и Трудоемко.

Куку... прокарване на кръвта през кайсиеви черупки....Рили?!!

Ама сега не е сезона на кайсиите? Откъде костилки за активен въглен? Не може ли да заместим кайсиевите костилки с нещо друго? Примерно люспи от дракон? Копита от единорог?

Знам, че имаме умни хора у нас, които не четат само чужди изследвания, а ги правят. Но поради личния ми ограничен жизнен опит и спорадични наблюдения, на тях нкой не им дава брифинг.

Най-лесно става с Алкална вода...

звучи евтино :D

педалилитер събил па захубикха!! лузъри сте бе световните цензури на глобалистите!! апедала на гугъла ви се опитва да ме забрани,чрез цкания по увредени автобуси, исккам да кажа, че циганията на педераската цензура на гугла зае китайски размери, педрасти!!!

Пий си хапчетата, пич! ;)

Аз разработвам 3 степенна процедура за лечение на доценти и професори страдащи от липса на медийно внимание...Първо: бой; втора стъпка: стригане; трета стъпка: фрикции със ледена вода...

Трябва да се аплодират не само медиците, а полицията също, защото те са на най предната линия в тази ситуация! Аплодирам всички ВАС!

Ако имаше и кой да го преведе това на български (или английски), можеше и да разбера нещо ... Типичен пример за незнанието на учените как да комуникират с аудиторията си... а точка 1 от всяка добра презентация е “Опознай аудиторията си у предложи идеите си с нивото на нейното разбиране”. А и ДИР не помага... можеше и да турят по някое пояснение тук-там...

Айнщайн: "Човек не разбира нещо добре, ако не може да го обясни на баба си!"

Успех. Всеки, които си мисли, че това било "конспирация" отказва да приеме истината. Бъдете Здрави и се пазете съграждани.

не е добре така, трябва минимум 12 степенна да е токсикацията, да се пробва всичко за да не умре пациента здрав.

оказва с, че лечението и борбата с КОВИД 19 се оказва продължителни , скъпо и с променлив успех Това за сведение на чесъновите ентусиасти!

Най-ефективно и лесно е лечението с трюфели. Прилага се три пъти на ден. Лечението е общодостъпно.

Президентът на ДРКонго завладян -Covid-Organics Използвайте африканската наука, за да победи Covid-19. Идея, която започва да придобива позиции сред лицата, вземащи решения на черния континент.По време на дистанционното си интервю с президента на републиката Андри Райолина, четвъртък, Феликс Цисекеди подчерта възможността да заложи на африканската наука в тази епидемиологична война. „В момента трябва да се справим със средствата, с които разполагаме,нашите силни страни. Тоест африканската наука, нашите собствени продукти, нашите собствени изобретения ", казва конгоанският държавен глава.Андри Раджоелина представи Covid-Organics на конгоанския си колега. Вита малагасийно лекарство за коронавирус. Под формата на билков чай се основава на артемизия, конюгирана с други лечебни растения. „Билковият чай, който пускаме днес за широката публика, е превантивен“, обясни президентът на конгоанския си колега.Като част от това очакване откриването на Covid-Organics накара държавата да постанови прогресивно деконфиниране. Президентът Раджоелина подчерта това в речта си пред нацията в неделя. Лекарството, направено в Мадагаскар, е приветствано от част от африканското становище.

то хубаво, ама кой ще го изпълнява? Щото май тук остана само лошокачествен "матр'ял", както се изразява банкянската Тиква

Какъв ти е проблема, лекар? Не е за вярване ,профан или що за човек е този ? Преболедувалите здрави донори просто и първо задължителон се изследват за хепатит, ХИВ, сифилис и т.н.? Както се прави с всички донори от поне 50 години? Май си не само прост или не искаш да не се търсят и да няма начини да се намялат уврежданията , да се спасяват хората от фатален край само и само защото не си ти .Верояатно нищо не си могъл , нищо не ти е родила главата полезно и добро за хората ,освен завист и злоба към тези, които предлагат нещо. Друг е въпосраса дали у нас може ако има повече лакари като теб. ?

Инквизицията или на д-р Менгеле някой роднина

Голям мошенник

степен правено ли е в Китай? Имам страховит спомен от репортаж от Ухан как на пациент беше включена апаратура и сякаш кръвта му минаваше по едни маркучи.....бррррр.

при хемодиализа....брррр! И то от век!

Днес д-р Христо Дамянов, д.м. и проф. Лъчезар Аврамов, д.ф.н., обвиняват в открито писмо щаба в некомпетентност и предлагат също метод на комбинирано лечение. Твърдят, че не им се обръща внимание, въпреки опита им с вирусни инфекции и на ред положителни публикации на водещи чужди медицински институти прилагащи елементи на това лечение.

Лъчо е куку

Хипотеза как би могло. На практика - невъзможно. Той и Тръмп предлага вкарване венозно дезинфектанти.Хипотеза, но несъвместима с живота. Много имунолози по медиите, а в отделенията с болни - недостиг. От всяка медия наднича един "мангър". Прецизирайте си публикациите.

Тристепенен, петоъгълен шестонахуйник. Сичкуту гений - в телевизора.

Ако болните са до 3ма едновременно. От там нататък няма нито машини, нито персонал обучен да работи с тях. Което е големия проблем и сега.

Процедурата е началници, не за простолюдието ... :))

А защо болните не се подлагат на лечебен глад , както препоръчва Лидия Ковачева или да ядат само плодове. Така организма ще се изчисти сам и ще има повече шансове да се справи с болеста,

Нама лечебен стрес, а гладът е стрес, е те за това-)

къде е ония набожния с меката възглавничка?

Много ефективни тия кайсиеви черупки бе!! Вече в няколко "високотехнологични" разработки се появяват

Просто у нас от време оно активният въглен за медицински нужди се произвежда от кайсиеви черупки... поне докато имахме кайсиеви масиви;)

кайсиеви черупки ама кой ги плаща??Вие имате ли разрешение от Тиквата да давате пари за таква лечение,а??

Този е луд, не разбирате ли! Това е словесна салата от медицински термини. Как ще обеззаразите плазмата от хепатитни и ХИВ вируси преди да я прелеете, например? Знаете ли каква епидемия от трансмисивни инфекции може да пламне! Тази технология я няма в България и не се прави за месец -два!

преболедувалите здрави донори първо да се изследват за хепатит, ХИВ, сифилис и т.н.? Както се прави с всички донори от поне 50 години?

Не става. Аз съм разработил 4-степенна. Тия дни ще я пусна ...