Антонио Гутереш вероятно ще е генерален секретар на ООН

Бившият португалски премиер Антонио Гутереш вероятно ще оглави ООН, след като никоя от страните с право на вето не гласува против него в Съвета за сигурност.

Обратно в новината

Коментари - Антонио Гутереш вероятно ще е генерален секретар на ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВИТАЛИЙ, БИВШ РУСКИ ТРОЛ Русия, Санкт Петерсбург, ул. Савушкина 55, сива сграда, ново строителство. Виталий не желае да се знае фамилното му име. Той твърди, че е бил един информационен воин с държавно поръчение. Бил е трол. Три месеца и половина ежедневно е разпространявал лъжи, писал е срещу истината, разпространявал е пропаганда на Кремъл в нета, подклаждал е противозападни настроения в интернет, но преди всичко такива срещу Украйна. Виталий разказва, че от септември до декември 2014 г. е бил един от около 200 назначени на ул. Савушкина 55. В социалните мрежи, напр. ФБ и руската му алтернатива VK, са се представяли като неутрални блогъри и възможно най-ненатрапливо са разпространявали позициите на Кремъл или са пускали фалшифицирани интернет страници. 45 хиляди рубли, които през есента на 2014 са били около 720 евро, са парите, примамили Виталий на ул. Савушкина 55. Във видеото се казва плюс наем, плюс какво ли още не, това са огромни средства, които са раздавани, милиони всеки месец, той мисли, че има замесени държавни пари, но не може да бъде доказано. Както и да го погледне човек, той е получавал там двойно повече от един редактор в руските медии.

ЧОВЕК НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ!

пропуска се важното, че португалците от векове за уважавани за тяхната почтеност и трудолюбие. Дотолкова, че партийната принадлежност да остане на втори план.

Честити ви чужди заселници глупави българи, това си мислят без да го казват разбира се. Това е края на ерата Борисов.

Да му е честито! И на португалците! Още от вчера неофициално стана ГС на ООН, а от сутринта съвсем официално и окончателно!

Според мен пък Борисов си изигра брилянтно картите. Имаше бокова за да са доволни комунистическите олигархии : русия и Китай. Имаше кристалина Георгиева за да са доволни САЩ и УК.... Човека е дипломат.

да, сега и двата лагера са му сърдити... че се е провалил! )))))

Нямаш ли си опорни точки? Кви ги дрънкаш?

Боко пусна и 2те, за да спечели третият! От дете си го знае "Двама се карат, третият печели!"

поджарникар и дипломат,това е все едно да смесиш олио и оцет,трябва да си надъхан до мозъка(ако имаш) на костите зда твърдиш това или да си болен от герпчума.

Сетих се за една реплика между приятели на един неизвестен артист Петър Джахов, участвал във първия български филм " Калин орелът" " Тооо, ако е за национална чест ще изям цял нужник, бе"! Тааа, така и нашата политика!

Най доброто е , че избраха един доказан СОЦИАЛИСТ!!!!!! Честито на португалеца и слава богу, че света цени социализма. Другото са сценки от женския пазар. Но какво да се прави .Доказахме, че с ГЕРБ перем мръсното си бельо пред всички.

Все още не е сигурно ... има вероятност да е жена от източна Европа и тя няма да е Кристалинка ... ;)

...нормален човек, от нормална държава, при това успешен в управлението на страната си, показал ясни и видими положителни и конкретни резултати - защо да не спечели?!... Успех му пожелавам!

Хайде пък е мъж!! Бравоооо!!

За теб, това ли е най важно?!... Същото, както при избора на кола, например - важното е да е червена, така ли беше?!... :-D

Борисов да чисти всички "експерти по българска линия дали му акъл ала Кристалина и вече не така безкритично с Меркел Юнкер и т.н. Иначе ГЕРБ, ще го отнесе.

БиБи, да не си търси виновници и оправдание, а направо да се МАХА ВЕДНАГА от политиката и да ходи да бере гъби в гората, където му е мястото на тоя невеж и необразован боздуган!

... че коват португаллеца и вдигнали краката на две агентокрави... С тези ченгилокандидатки задкулисието само свали още повече самочувствието на подагентурния ни народ...

Антониo Гутерeш - ако е италианец Антониу Гутериш - понеже е португалец!

да изпрати Майката на нацията или кмета на столицата.Така и така сме я подкарали като в футбола-смяна,смяна,смяна до края на маца.

Истината за Кристалина Георгиева (а и не само за нея) е казана преди вчерашния избор грубо и направо от Димитър Делчев (виден депутат на РБ). Пред Huffington post той обяснява натиска на Меркел и действията на послушковците от България така: "Ние считаме, че глава на ООН трябва да бъде дясна личност с дясно мислене, като хората, които ръководят Съвета на Европа и Европейската комисия." Иначе казано, да бъде като Туск и Юнкер. Ето го и резултатът. Русия пак си постигна своето. Гутиереш е човек на действието и ще вкара още милиони навлеци от Азия и Африка в Европа. Възгледите му са като тези на Сорос и действията му са в унисон с неговите. Кремъл избра човек, който ще досъсипе ЕС за да се "родят" ЕССР. Кремъл печели, Вашингтон и Пекин, а и Лондон също. Ислямистите от цял свят също печелят. Ние губим. Приемете го. И ако можете и искате съпротивлявайте се. Имате глави на раменете си - мислете.

само да питам: "ДЯСНАТА" Меркел не вкарва ли навлеци в Европа? Не ги ли кани тя тук, а? Или само ще се лъжем и манипулираме с този аргумент? Просто десните искат всички постове, а твоите глупости са за "убеждаване" на неуките.

Паисий

Туск и Юнкер като са начела на ЕС какво направиха за да спрат навлеците? Май нищо. Помниш ли Юнкер какви сладки приказки говореше за разпределение и планове за контрол на миграцията преди 1 година? Къде е този план? в КОШЧЕТО ЗА БОКЛУК.

Не съм казал, че десните са по-добри. Само дадох обяснението на десния Делчев. Иначе - Гутиереш или Кристалина е все едно. И зад двамата е един и същи изрод - Сорос.

А бе и тоя, като чета иска да заселва Европа с "бежанци", като наша Кристалина. Явно имат общ кукловод, но за тоя е платил повечко. Тежко ни.

Честито Евгени, честито Борисов, Гутереш е бивш шеф на Социалитическия интернационал приятел на Станишев през 2004 са го качили и на Бузлуджа. Не може да е българка от Източна Европа по добре да е мъж от Зап. Европа. Тъпо нали!

Комунде, ама Еврокомунде .... Затова и Русия и Запада ко подкрепят :)

явно Русия предпочита него пред една открито американска марионетка като Сталинка.

за един физкултурник не е ясно, че след предварителното гласуване е определен кандидатът за поста ген сек на ООН. Предварителните гласувания нямаше да ги има, ако не бяха определящи. А за двамата ни гореказани държавници е проблем, че не могат да различат дипломатическата любезност от реалността.

Хабиби няма равен в хитрините си, освен на другара Т. Живков (учителят). Има вроден селяшки инстинкт за самосъхранение. Ясно беше, че ако наглата КриСТАЛИНка дойде в БГ - ще го измести. Затова пъвия му ход беше да я прати в Брюксел, сега в Ню Йорк... само и само Сталина да не се натъкми за президентка.

Глупости, след Мизия и приказките, за подобряване на генофонда ни сама си сложи вето, за какъвто и да е пост в Б-я.

Пак никой тук не проумява замисъла на "активното мероприятие" по премахване на вероятността източноевропеец да стане секретар на ООН.Нима не забелязахте че Русия и Китай тайно мечтаеха да премахнат по този начин англосаксонската и латинороманска доминация за поста.Имаше известна макар и малка вероятност много страни да видят в ръководителя на Юнеско опитен кадър за ръководене и на ООН.Затова бяха хванати нашенските марионетки ББ и Кристалина,като предварително бе наясно че такива финтове ще доведат до разочарование и подозрения дори на тези които бяха за Бокова. ЕТО И РЕЗУЛТАТА Е ПОСТИГНАТ, "НА НА ТЕБЕ ИЗТОЧНА ЕВРОПО", ТИ НЕ СИ БАШ ЕВРОПА!!!

Баце ше сменя цачева със сталинка: НА БАЛОТАЖА! ДА НИ ГЛЕДА СЕИРА....

Мисля, че феновете на КриСталинка няма защо да тъжат за неуспеха й. Така или иначе тя си остава на поста "представител на Ислямска държава", макар и засега този пост да е все още неформален. Засега! Разбира се, най-доволни от резултата ще да са феновете на ислямския халифат в Европа, след като за шеф на ООН неслучайно бе избран бившия генсек на португалското БСП и Върховен комисар на ООН по т.нар. бежанци, защото засега европейските социалисти се доказаха като най-преданите слуги на християнина Барак Хюсеин и правоверния демократ Ердоган, предвид множеството публикации, подчертаващи заслугите им, като например заглавието във френско-езичната версия на американския консервативен сайт Dreuz Info от 3 октомври т.г.: "Социалистите създават "джунгли Кале" навсякъде из Франция" ("Les socialistes créent des jungles de Calais partout en France", PUBLIÉ PAR JEAN-PATRICK GRUMBERG LE 3 OCTOBRE 2016), където четем: "...Елитите са толкова далече от базовите принципи на демокрацията, че мнението на народите ги вбесява. И не ги интересува. Дори само идеята за референдум се интерпретира като провокация, акт на агресия. Във Франция имаше само един ад, този на джунглата Кале. Социалистическите идеолози счетоха, че не е необходимо да се лекува това смущение в обществения ред, а да се разпредели справедливо между всички. Резултатът - те създават джунгли из цяла Франция. Населението е в паника, но не може да направи нищо...". Е, у нас заблудата, че социалистите са наистина социалисти, а не най-първи капиталисти и хамерикански подлоги продължава упорито и то не само сред червените бабички, ама такъв е животът. И не че у нас останалите са много по-назад, ама БСП-то са наистина върхът!

Нормалните страни, имат по един кандидат за поста и то не всички, ние като най - хитри посочихме двама, да има ... Резилът си е резил, какво повече да се коментира !

Комунисти от всички страни - БЛИЖЕТЕ РАНИТЕ СИ... Дъщерята на един комунистически кръволок, комунистката Бокова, видя кривия макарон на Генсека на ООН... КРИСталинка и тя... А сега КУРнелио и Гоце ДС-то дано разберете че президент ще е недоразумението Цачева - ЗАЩОТО ВСЕ ОЩЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ В БЪЛГАРИЯ !

Абе не знам кои наричате "Комунисти", ама трябва да сте доволен, щом за шеф бе избран бившия генсек на португалското БСП!

Интернационала!

Грешката на Бойко е, че изобщо номинира наглата комундеса Бокова.

По-скоро Баце направи свой хитър ход: елиминира криСТАЛИНКА в боричкането за ПреЦиденка на БГ.

А защо ли така сритаха праведната демократка К.Г., която на 63 лазарника изрезе на изслушване с два червени кръга руж но бузите като третокласна чалгатеса? Бетер от Луна.

След като така позорно порязаха Кристалинка, това е началото на краят на политическата и кариера. Британците като умна нация си направиха Брекзита за да не се мешат в едно с некадърни евробюрократи, които си избират такива като Кристалинка за отговорни фактори. За Борисов даже не ми се говори. Дано час по скоро да се маха, а на нас ще ни трябва време за да оценим пълните щети които нанесе на България. Че и за президент се готви за следващите избори, затова послушната Цецка сега, че да му топли мястото. Сами сме си виновни за това. Чалгаджийска нация си избира говеда за управници. Логично е. Ум царува, ум робува, ум патки пасе.

Този, който ще оценява щетите ще има работа до пенсия, ако сега започва трудовата си дейност

Какво стана? Заради Кристалина подляха вода на Бокова. Та къде е Кристалина в класацията? Последна ли е? Глупаци са ГЕРБ и това е! Неадекватни, некадърни, без политическа мисъл.

Герб са некадърни, а наглото комунде Бокова е по-по-най. Ти го плюеш, то вика - Божа росица! Айде нема нужда, стига вече!

ГЛАСУВАЙТЕ ХОРА, ГЛАСУВАЙТЕ. Даже никого да не харесвате, изберете по-малко калпавия. И гласувайте за референдима, да орежем парите на дупетатите. Ако трябва с отвращение, но пак гласувайте. ГЛАСУВАЙТЕ, ЗА ДА ОСТАНЕ БЪЛГАРИЯ.

Бокова на четвърто място значи! КриСталинка пък дели седмото място, демек има половинка от 8-то! Жалко, аз се ндявах да я изберат, че да се пръждоса от ЕК, ама съм бил отишъл твърде далече в мечтите си!

Значи е време и Ганьо Балкански ( ББ ) да се включи в надпреварата!

цялата сволочь се е изсипала и драска ли драска доволно, без да знае защо.Тя вашия агент не спечели. Я марш в мацква бе продажни червени боклуци!

Ей, говньо! Диарията която изсра тук никога не можеш да видиш в английски форум примерно. Хората си имат възпитание. Мога само да си представя майка ти каква ли вмирисана чалгаджийка е, за да те остави така да се търкаляш с кеф в лайната.

ами ще драскат...по-белите държави си направиха закони , да не позволяват на старите сенки да излизат и да плашат децата им

сталинка И ПРОСТИЯ борисов ЛИ ИМАШ ВПРЕДВИТ? Гнусни гербаджийски отрпепки, освободете ни от присъствието си!

добре е че не си комунистче, но не е добре, че си неграмотен

по минусите ще познаете герпчумата-3 плюса и 38 минуса

Kak ... pak li sme zatriti .....

Пълна лъжа е, че закъснялото включване на Георгиева е попречило на успеха. Това е подигравка с лековерните аборигени. Баровците одобриха друг човек, също комунист и оставиха двата штрудела на сухо, но гласуването предстои. Като истински "български реотани" те го поздравяват с победата, което показва за пореден път нашата неадекватност към процедурите на ООН. Каквото и да подскачаме, както и да обясняваме, провалът за заемане на престижния пост в международната надпартийна недържавна организация е на държавата ни. А политическата отговорност е на политическия елит, който показва своята взаимна свързаност и принадлежност към БКП. В лицето на премиера, който извърши недопустим раздор и лансира още един кандидат, този провал е символ на негодността на управляващия комунистически елит, който е нереформиран, изостанал от живота и напълно деградирал. Това не е само провал на ГЕРБ, а основно на БКП, които създадоха кадрите, подкрепящи двете кандидатури- ГЕРБ, БСП, АБВ, РБ и ДПС.

Провал за БКП!?Ами те са едни провалили се милиардери,а ти какво си???? Я си помисли?

Първа загуба на ГЕРБ.

Всъщност не сте прав. Загубата е поредна, но те никога не биха го признали. Не претендирам за пълнота, но първата им сериозна загуба беше в началото на предишното управление - Желева.

Е да , така е! Но Европа не е Бантустан, там трудно можеш да редиш изборите както ти е удобно! Да пробутваш Митьо Пищова, Жорж Ганчев и още 20 идиота, че да може твоя безличен кандидат да е номер 1.

ООН обяви източната част на Алепо за обсадена зона ! Нещо да не е ясно?

България стремително се озова на злополучното 8 място,благодарение на самозабравилата се кандидатка и нашите невиждащи политици и задкулисие,дори и това място и е подарено на стрина от други заблудени !Много умни хора му казаха на Борисов да не изпростява,но не би!Един много ценен урок за който го е разбрал!

Та той помни 3 минути, ти за разбиране говориш.

Реалистично и неемоционално погледнато, от историята с Кристалина, България обра единствено негативи. Да оставим настрана, че фамозната кандидатка получи по-нисък резултат от Бокова, както и това, че е с 2 червени бюлетини. Просто чистият факт е, че нямаме генсек на ООН, но имаме едно страшно орезиляващо представяне на Кристалина на изслушването. С харлемски английски, сричане на френски и много ръкомахания, които и доведоха забележки, че не е политически митинг. Е, ако не я беше номинирал, поне този резил щеше да ни се размине. Дори да допуснем, че Бокова пак щеше да загуби, след целия останал саботаж срещу нея, дори така, поне можехме да паднем с чест. А не да пратим една селска стрина там да ни ни съсипе и без това не много добрия имидж по света.

1330 коментара за бъдещия генсек на организацията на олигофрените,а през това време б.б ислямизира държавата ни !!

Свързано и обвързано.

Значи Сталинка е получила 5 гласа от общо 15. Ами така е. Ако Тиквата беше пратил Цецо да брои гласовете, щеше да е по-добре - от общо 15 гласа гласа, Сталинка щеше да вземе едно 17-18 минимум. Цецо знае как се правят избори. :-)

И тези и са много!Имало е предварително заблудени!

Предлагам да викнем чичо Станиш да ни направи едни кристално честни и прозрачни избори... да ти стане кеф като обявят резултатите!

Аз поздравявам Ирина Бокова. Чест и почитания.

ББ с един удар отърва и ООН, и България(президентството) от КГ.Само ЕК не вдява. Та ще се наложи ББ да става шеф на ЕС, след няколко месеца.

Ама ФИФА още не е отървал от нея. Можело да има шанс тя да ги оправи.

вече прекалили с ружа кандидатки?

Значи така: Бокова 4-та, а Кристалина 7-ма. Дали Борисов може да разбере колко много се посра? Това е прецедент - една държава с двама кандидати. И най-калпавата държава в ООН не де е издънвала толкова много, но на Борисов не му стига акъла, за да осъзнае, колко много се е изложил. Конгратулейшънс Борисов! Тиквата е не е по-умна, но поне от нея се прави тиквеник. От теб и чеп за зеле не става!

Кристалина е 8-ма.

Но съм най способна аз да ги оправя. Аз! Аз! Аз! Имам качества. Размахвам лапи, запретвам ръкави и ги почвам. Абе що не щяха да ме подкрепат?

НЕЦЕНЗУРИРАНА ВЕРСИЯ:)) ТРИ ПРОЕКТА ЗАКОПАХ В ООН-ТО СЕ ИЗСРАХ .... В СЕЛО БЪЛГАРИ В САКАР ЩЕ ИЗДИГНА ТАЛИБАНСКИ ХРАМ ... НА ДОГАН КЮЧЕК ТАНЦУВАМ С ЧЕРНА ПИШКА ДРУГАРУВАМ .... МЕРКЕЛ БАРАМ ЗА БАДЖАКА ГАЛЯ ЮНКЕР ПО ТАШАКА ... С ЕРДОГАН СЕ ЗАПОЗНАХ В ИСТАНБУЛСКИ ГЕЙ ХАМАМ .... АЛ БАГДАДИ МИ Е БРАТ НАТАНЯХУ СВАТАНАК .... АЗ СЪМ ПРОСТИЯ УФЧАР НА ЛОШИЯ МАТРИАЛ :))))

ИМАХ ПОЕТИЧЕСКИ ТЕРЗАНИЯ ДАЛИ ДА Е : - МЕРКЕЛ БАРАМ ЗА БАДЖАКА ИЛИ - МЕРКЕЛ ЛИЖА ПО ПУТАКА :))

И двата стиха са достатъчно гнусни, но за жалост отразяват действителноста.. +

На Пепеляшка добрата фея и направи от тиква каляска .На мен злата фея САЩ ми направи от тиква министър председател , чувствам се онеправдан защото никаква работа не върши , наопаки.

Веч бий дванайсетият кобен час и ще сразим престъпната ви власт!

На барикадата Йохан е сам. В предсмъртен стон старикът белобрад, оплискан с кръв, повдигна се едвам. Съзрял хусарите през дим и плам, крещи, издъхвайки: "Назад! Назад!" А стиснал карабината в ръце, Йохан ги среща с гръм и ги зове: "Елате вий, аз с каменно лице ще срещна щика в своето сърце! Елате вий, престъпни синове! Безумци! Всяка капка кръв пред вас ще бликне нови хиляди борци! Веч бий дванайсетият кобен час и ще сразим престъпната ви власт! Елате вий! Елате, подлеци!" А от веригите хусар един тогаз просъска гневно с глас пиян: "Млъкни! Ръцете горе, рабски син!" Но, величав кат някой исполин, "Челата горе!" - викна му Йохан. Задружен гръм изпрати му ответ. Той грохна до старика белобрад. Хусарите се втурнаха напред. Един от тях се взря в лика му блед и пръсна черепа му с приклад.

Седи върху диамантите и дебелей.

Много сладко, но не е вярно. Аз съм достатъчно възрастна за да го кажа. Не вълшебницата, а само и единствено нашата простотия /незаинтиресованост, което в случая е същото/ е виновна за това, а също и за много други неща.

Както можеше да се очаква, нито една от двете епични български кандидатки не беше огряна. Не мога обаче да разбера, защо трябваше Бокова да бъде лансиаран в началото, след като и на децата беше ясно, че няма шанс? Още един случай на типично българска работа, може да се изложим, но няама да се накъкаме...

ТРОЛ! ТРОЛ! ТРОЛ!

Добре, че си савли тиквената маска и си призна, че си трол! Не мога да разбера обаче всички тези дето ронят сълзи за руската подложка Бокова? Сигурен съм, че не знаят колко хора лично е разстрелял окървавения и баща Георги Боков, който е бил в комунистическите екзкуторски звена, формирани веднага след 9-ти.

И в момента. Факт. Стрина ти за риба ли си мислеше, че е отишла?

барабар с урунгелите си са се пръждосали от страната и никакви ги нема