България се прекланя пред подвига на Ботев и загиналите за свободата (снимки)

Точно в 12 часа българите отделиха по минута от времето си, за да отдадат почит на героите

Обратно в новината

Коментари - България се прекланя пред подвига на Ботев и загиналите за свободата (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само където не разбирам, защо Ботев е бил забранен преди девети септември.

Защо позволявате на разни идиоти да петнят името на Ботев? Защо не ги триете ,или и вие сте като тях?!

Свестните у нас считат за луди, цитат на Ботев, а колкото до идиотизма, той е присъщ на тези, които мразят иснината и не се учат от нея, а предпочитат лъжата.Само дето лъжата носи проклетия, а не благословения и национално обединение.

Кур за Левски але!

"Наистина ли си на двадесет и осем? Наистина ли млад и омагъосан гладуваш във оная влашка зима? И пиеш вино и захвърляш чаши по хилядите патриоти наши дето знаят само да говорят, а не знаят само да се борят? А ти си млад..........................." Н.Йорданов Вечна слава на гениалния българин!

Защо Ботев е лежал в румънски затвор,и защо Каравелов го нарича шарлатанин и крадец, и не го иска в дома си ?

Защото го е познавал лице в лице, за разлика от псевдопатриотите.

Жив е той, жив е, там на бостана, лежи и пъшка, и дини тръшка ...

Умножиха делото му по нула. През 2007г. подариха свободата и независимостта си на някаква наднационална олигархия в далечни земи. Срам и позор.

А други подлоги пък искаха да ставаме 16-та република.

Дали щеше да се втурне да освобождава отечеството си ако беше видял днешните си наследници, които го разпродават на евро педалите срещу пари и постове в Брюксел?

Каква е тая тъпня с тея сирени?Да не сме на война?Ботев е бил пияндур и пройдоха. Лежал е по румънските затвори за кражби. Убили са го неговите хора като са видели че иска да бяга при Сърболяците.

И те се преброи нали,днес всички откачалки сте на линия.

Дали са се сетили да предупреждават имигранти, де не се стресират от сирените?

“А Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност“ и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение.” в. „Знаме“, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51

На соросоиди не вярваме. Скоро ще ни казват, че османската империя ни е освободила от руско робство. А за Ботев съм чувал, че е учил в Русия и е бил комунист.

Браво , комунистически отличник!

Айдуци

като вземат властта ще мъ махнат паметника за посолството Ботев е Руски агент

Спирайте коментарите под такива статии, че някои идиоти пред нищо не се спират, като хулят род и Родина и националните ни герои!

Ботев седял под камъка,върху който днес има друг камък с цитат на Е.Багряна.Отдясно и отляво му са седели Обретенов и Апостолов.Срещу тях е полегнал Перо Македонеца, изпънал ранения си крак .Ботев става да пусне една вода,като се качва върху камъка и им обръща гръб.В този момент Перо, който е срещу него го прострелва в гръб, като куршума засяда в гръбначния стълб на воеводата и (естествената му функция продължава по неофициалните спомени на Обретенов пред Клинчаков)Ошашавени Обретенов и Апостолов успяват само да го поемат от двете страни, когато той залитва да падне по гръб. Тогава към четиримата се присъединяват и двамата охранника на щаба, Димитър Тодоров - Димитрото и Сава Пенев, които са били на 15-тина крачки по-надолу по посока на оттеглилите се преди това турци и след тях читници.Перо ги съветва да си мълчат за смъртта на Ботьова. А това за изстрела в челото, може и да го е имало, но той е по хуманни съображения и вероятно го е пуснал Обретенов, затова и яростно го отрича по-късно.

Обретенов казва, че кръвта е напълнила пазвата на воеводата. Това е така, защото изходното отверстие на куршума винаги е по-голямо от входното.В случая входа в торса е отзад, а изходната рана е отпред.

Макетата открай време са братоубийци.

но ето, че една прясна наша книга ни внушава, че стрелеца е някой си турски Крис Кайл. Гръмнал веднъж, а куршума взел че се раздвоил , та ударил Ботева и в гърдите и в главата за по-сигурно.

Тъжното е че и сега да дойде с четата си да ни обединява Ботев отново ще бъде предаден било то от слуги на Кремъл или на Сорос. Поклон пред смелостта и идеалите му!

Айдуци

В Бургас в морската градина се гушат бюстовете на Ботев и Левски а в центъра на града се извисява паметника на Съветския окупатор

от дб че приставате на турците

БЪЛГАРИЯ ОТНОВО ПЛАЧЕ ЗА АПОСТОЛИ БЕЗСРЕБЪРНИЦИ КАТО В РОБСТВО. Къде са новите апостоли, за които Съдбата на Родината България е по-важна от личното имане?! Нали всяка години почитаме 2 юни и Ботев и другите загинали за свободата и независимостта на България, този пример кога ще последват истинските българи - апостоли безсребърници?!

Фалшива и лицемерна комунистическа пропаганда. В резултат на това милиони българи напуснаха България.

Ако можеше да се съживи този от бюста съм сигурен , че нямаше да се замисли и щеше да удуши адаша Христо Иванов без да му обяснява защо ! Другите айдуци само като го видят ще избягат !

Първо щеше да застреля твоя костя. Ти защо не си с другите възрожденци в майчин дом?

Илиян Илиев

Нещо не бъркаш ! Нямам нищо общо с Костя !

Народа е най доволен от президента Първанов които подписа за членството ни в Нато и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна на Украйна

Как е родила главата ти подобни постотии, некадърен индивид, който не може да си изкарва прехраната по друг начин освен като платен жалък трол.

За съжаление се прекланя пред Посолството!

със търкане нема да промените нищо,а само псувни ще си навлечете с демократичните си изцепки

На тая свята дата когато отдаваме почит на Ботев и загиналите за освобождението ще започне прогонването на руските кавали от власта

дебейски неграмотен трол педераст дирещ русия на макя(козяк) си под полата

Ами тези майцепродавци от парламента, те какъв цирк разиграват изобщо? Пред кого и пред какво се прекланят? Нямат моралното право да го правят!

Морал? Морал в българин докопал кокал? От кога живеете тук?

Подвигът на Христо Ботев?!? - Изповядвам единий и светлий комунизъм! - Липсват 3000 златни наполеона от хазната на БРЦК по времето, когато Христо Ботев е бил секретар - След като майка му живее няколко седмици при него в Букурещ заедно с братята му казва: „Леле, майка, аз такава мизерия никога през живота си не съм виждала“, след което се хваща помощница и се премества да живее при Евлоги Георгиев, чиято далечна роднина е. - Най-силното му стихотворение – „Обесването на Васил Левски“, във варианта, който познаваме е дело на Захари Стоянов. Оригиналното Ботево стихотворение е доста постно. Кое от тези четири неща от живота на Христо Ботев ви довежда до кравешки възторг и всеки път го слагате на един пиедестал с Васил Левски. А, сетих се кое. След като Априлското въстание е зверски потушено и БРЦК в Румъния много добре знае това, Христо Ботев на своя глава организира близо 200 въстаника да преминат отвъд Дунава, при условие, че всички го предупреждават, че там го чака добре въоръжена турска армия, с което обрича тези хора на сигурна смърт. Та, на едно ниво с Гюро Михайлов - да, но с Васил Левски и останалите национални герои - категорично не.

Само, че Ботев ще се помни още дълго! Докато тебе и комшията ти няма да те помни, като пукнеш, защото си едно жалко нищожество! Я, кажи куче краставо,ти какво полезно си направил за България? За Христо Ботев знаем! Кажи ти, поне едничко нещо! Боклук скапан! Куче на исляма и курва на Алах!

Ботев е изпил парите предназначени за войвода. Затова тръгва с четата. И какво освобождава,след като пътува където си искас параходи. По комунизма и руско робство бяхме затворени с вишки по границата. Някой от четата го очиства щото е поискал да бяга в Сърбия.

Поредният пропаднал комплексар, който майка му, не го е раждала,а го е изсрала във външния нужник!

Тази варварщина със сирените можеше да бъде избегната поне тази година заради горките хора от Украйна които така или иначе са стресирани!! Слава на Украйна!

Смени спешно дилъра бе катил! Пробутва ти от същия боклук като този на зеленясалия укропитек....

И в съседната статия - мафията пп-гроб-дпс се спазариха как да унищожат по бързата процедура и малкото останали туземци в територията....Честито ви умнокрасиви психодесни жълтопаветници! Сигурно и за това Путин е виновен?

Възраждане нахлуха в майчин дом.

Ако всички българи действат неразумно като Ботев, ще е пагубно за България.

Пагубно за България е ако бездействат, както правят в момента. То вече точката, при която все още имаше надежда вече е подмината, така че все тая.

при мравояда бе парцал дебейски продажен мръсен

Ботев тръгва да освобождава България, воден от младежки ентусиазъм и тотален наивитет.Още при първото сражение на Милин камък изпада в депресия и обвинява Обретенов и Апостолов, че са го подвели за готовността не народа за борба.Три дни по-късно решава да се оттегли за Сърбия(единственото разумно и правилно решение) като го обявява само на щаба си.Това води до непреодолими противоречия, завършили със смъртта му.Такива са фактите, другото е чешене на езици и популизъм.Извода-Би ли повторил Ботев похода си.Не не би !

Резултата говори сам за себеси, но всяка нация следва да има свои национални герои, на които да се придават по-възвишени житейски и морални стойности от реалните.

Самата, тъжна истина. Само в 4 реда.

Оправете си заглавието!

Поклон

Мъжагите от възраждане нахлуха в майчин дом за да си защитават личната гинеколожка. За тях това е по-важно.

Ако сега тия истински родолюбци бяха живи, щяха да влезнат при оня правите в залата, и да напоят с кръвта им пода. Срам и позор за България!

кръвожаден народ ей

Днешно време България силно има нужда от мъже, като него

ама вече сме в европата и немаме мъже

А?! Без малко да мине деня! Иначе много беше важно сутринта, че Байдън паднал.

,,Плачете за Париж, столицата на западният разврат, на цивилизацията, школата на шпионството и робството; плачете, филантропи, за палатите на страшните вампири, на великите тирани - за паметниците на глупостта, на варварството, изградени с отсечените глави на толкова Предтечи,,!

Да бяхте си написали заглавието без правописни грешки, а пък после да говорите за Ботев.

Да припомня, че още 1991г. СДС отмениха сирените на Втори юни, защото това било "военнототалитарна практика". Но това продължи само една година, на следващата вече не бяха на власт.

Показаха почит към Христо Ботев ! Но Дир БГ трие яко до скъсване , уж били Демократи и тъй нататък Ала ,Бала !

А къде е руското знаме и Короткописковой Копейкин?

След сирените. Давоският и Козяк парцал Дир.бг се сети да спомене за празника. Вчера пропуснаха и денят на детето. Има по-важни неща нали?

Тва е третата статия по темата ама има един дето дращи тука като изоглавен и отчаяно търси някакво внимание

статията с мравояда е пред тази статия бе майцепродажни медии

Всичките Български патриоти. И плачат с кървави сълзи. Майка България: Матрял. Еничари. Посолства. Предатели. Крадци. Престъпници.

ех да можеше Ботев да слезне от паметника и да поведе четата направо в парламента и президенството и да започне масова сеч и клане на тия бездарни продажници

Спрямо съвремнните стандарти и възприятия, говориш за терористичен акт.

ако ще да е тероризъм,но само клането на предателите ще оправи БЪЛГАРИЯ

Няма да останат хора да живеят в тази държава тогава... и предателите трябва да си имат метакива кавито са ни управляващитестенце за живот Всички сме един дол дренки

Най-накрая се сетихте за Ботев!

от козяк