България остана без медикаменти за лечение на свръхактивност на щитовидната жлеза

Някои ендокринолози са посъветвали пациентите си да търсят медикаменти в съседните държави – Румъния, Гърция, Турция и Сърбия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що бе, според преброяването в реално време на циганите и турците, проблеми с лекарства няма

Частни фабрики - това се получава - стоката се скрива за да се вдигнат цените. Това стана и с чиповете и с автомобилите и с всичко. Складове са пълни, производствените линии не работят защото няма място в склада, но от склада се пускат Х бройки ма седмица, и на пазара дилърите слагат "надценка за търсене" която достига 4-5 пъти обявената цена.

"Калин орелът" - всичко е казано/написано по два пъти...

То тазова ли Мара Жирафа ни подгони с иновациите? Баси един импулс за иновации като я подхвана - тричасова пламенна реч, дръзки слова, бурни овации накрая и петминутни ръкопляскания, с възгласи Европа, Европа .... понеже хиперфункцията на щитовидната води до изцъклен поглед, ниско тегло и свръхактивност то и Мара ще има да ни досажда ... ццц

Абсолютна „атомна бомба“ в неолиберализма пусна носителят на Нобелова награда за икономика Джоузеф Стиглиц. Той обяви, че Източна Европа е поне двойно по-бедна, отколкото би могла да бъде, ако не беше влязла в ЕС. С това жестоко се удря най-големия успех на глобализма и неолиберализма – създаването на най-голямата единна икономика в света, състояща се от 28 отделни държави, част от които с обща валута. „Източна Европа“ е големият губещ от началото на 21 век. В момента тя плаща 300-400 милиарда долара всяка година на Западна, и основно на Германия“ – обясни Стайниц. Според учения, който освен наградата, е известен и, че предвиди срива на „дотком балона“, както и кризата през 2008 г., та според него, Източна Европа е в типична „хватка на доминионите“, известна още от Римската империя. Това е моделът една държава да се колонизира като се подкупи елитът и. „Римляните не са завладявали само с легиони. Много повече земи са присъединили мирно. Отиват, подкупват местните вождове и те от вождове стават управители на Римски провинции. Империята ти е зад гърба, и с нея заедно можеш да събереш много повече данъци от преди. Т.е. това е съюз на елита с империята, за да се издоят поданиците. Системата е работела с векове. Прилагана е и от Англия в Индия например – там провъзгласявали махараджи от името на кралицата. И после заедно изсмуквали обикновения народ“ – обясни Стайниц. „В момента ЕС е точно това. Западът, но основно Германия, подкупва местния елит чрез еврофондовете. Елитът вкарва държавата в ЕС, и превръща членството в абсолютна религия, включително с репресии срещу който е против. Излизането се превръща в ерес. А вкараната страна се изсмуква чрез други механизми – изкупуват местни монополи, търговски вериги, сключват се неизгодни договори с дълъг период, които не могат да се сменят при смяна на властта и пр.“ – поясни Стайниц. Още преди време писахме за анализ на ЦРУ, според който Източна Европа бива брутално изсмуквана, докато ръкопляска, „благодарна“ за еврофондовете. Сега ученият потвърждава тази информация. Еврофондовете и високо платените служби в ЕС за шепа чиновници, са „подкупът“, платен на елита. В замяна се завзема пазарът на съответната страна и той се дои в полза на западните корпорации. Това става чрез електроснабдяване, водоснабдяване, топлофикация, чрез западните стоки монополно налагани в търговските вериги, чрез далеч по-големи и недостижими за местния бизнес бюджети за реклама, маркетинг, чрез изкупуване на медии и пр. Съотношението между фондове и източени пазари е по-лошо от 1:10. „Ако Източна Европа излезе от ЕС и спре тази огромна субсидия, която плаща на Западна, тя може да е двойно по-богата. Минимум. Това би успокоило обществото и доста би намалило и натиска за емиграция, който е друг начин за изсмукване. Чрез по-високи заплати, Западът прибира най-добрите специалисти на Изтока, и така разширява изоставането.“ – завърши Нобеловият лауреат.

Изсмукан ви е мозъкът! Вие не си плащайте на специалистите пък се чудете защо напускат.

Европейският съюз и САЩ съзнателно и упорито смазват България и българския народ. Забраниха ни Южният поток да мине през страната ни, забраниха ни и да построим Белене. Съвсем наскоро ни забраниха да плащаме руския газ с рубли, поради което изпаднахме в газова криза, а сега ни забраняват и да внасяме петрол от Русия. Към това трябва да прибавим и факта, че ни изнудват да допуснем Македония в Европейския съюз, което ще причини ужасяващи бъдещи проблеми за България. Никога България не е била така зависима, така поробена!

Това не е новина, а тенденция - всичко добро и евтино изчезва от пазара и се заменя със скъпоструващ аналог. Затова съществува и понятието Фарма-мафия ...

;) Спомних си като спряха производството на български аспирин, защото можело да предизвика алергичен шок у някои представители на африканската раса. А байер, май, не предизвиква шокове

Пийте газ от интерконектора!

Няма лекарства , няма пари , но важното е , че везе сме независими от Русия ! Да живее Кочината !!!! УРААА

а то досега,като бяхме зависими от Раша,се къпехме в дъжд от пари и благоденствие,нали така мурзилко

Господ Бог Исус Христос създаде и билките ..... "Първом търсете Божието царство и Неговата правда и всичко останало ще ви се прибави ." Господ Исус Христос възкресява , изцелява , спасява и днес . Благодариме ти Господи Исусе . Амин

Исус е създал билките то колко хиляди години хората са живели без тях

Абе има Ковид Бустери в изобилие. Други лекарства не требет. Важен е Бустерот и белият костюм.

Аз от месец поне си търся Спиман Форте като комбинация с друго лекарство и положението ми вече става много зле, вие за такива големи работи сте се загрижили.....Казаха ми, че нямало внос от Индия, та затова. Ами проимайте го тоя внос бе, след като цял живот ми удържате разни измислени "доброволни" такси, данъци и самооблагания, време е вече да свършите нещичко, па макар и символично! Защото още не ни се мре, пък и сме потънали в размисъл, та чак главата ни заболя, а и хапчетата за там са кът.

С форте в имената не са лекарства а хранителни добавки. Не ги търсиш на правилното място. Вземи си йохимбе и трибестан и ще ти пасне идеално.

Те ще ви довършат. Качествено

1 и 2

Ами всички Българи да грабват куфари и терминал 2 ни зове .Тук ще се мре.

що бе? лодката и ....в рассия! терминал 2 обикновенно води пак в ес!

За колко много заболявания лекарствата ги няма.Търсете хи в други държави. Това е функция на държавата да направи всичко каквотопе необходимо за да осигури лекарства на нуждаещите се . Ужасно е нелепо и странно Министерството да прехвърля отговорността на личните лекари,личните лекарите със специалност и накрая се оказва че бекарството го няма. Така за огромен брой заболявания. Не мисля че някои го интересува какво се случва. Вече 6 месеца издирвам лекарство за лечение на черен дроб.Няма го никъде търсих го в цяла Европа. Накрая след много търсене се оказа Болничните Аптеки са заредени.Нявсякъде.Но само за лежаща болни.И за свои хора. За обикновения простосмъртен човек който ходи и ближе рани в търговските аптеки няма лекарство. Няма го по складовете.Няца внос.Да умираме и това е !!! Пълна малумчина е които е измислил този извратен начин за снабдяване с лекарства само на болничните вътрешни аптеки. Българския пациент е превърнат в някакъв златотърсач постоянно нещо се издирва няма го ходи някъде търси. Винаги и за всичко е виновен. За това в чужбина ни съжаляват и ни гледат някак странно,тръгнал Ганьо в Германия награбил рецептите и отива. Хората недоумяват просто.Как е възможно някои да отиде да търси лекарства така. Те не са виждали гледка представлява нашата мила и родна здравна система. Сега щели и електронни рецепти да направят.За да остане следа за всичко.Без хартиени рецепти. Пълен контрол.Бих казах произвол. Отвратителна работа.

Да не би лекарството да е за прилагане в хоспитализиран? "Болнична аптека" не е фирма, а склад за медикаменти, използвани в болничното лечение.

Всички лекарствени разпространители и аптеки са частни. Затова държавата няма никакво влияние върху това какво има и какво няма. Кога ще разберете че частната собственост върху бизнеса, говоря не за дребния частен бизнес от ЕТ и ЕАД а от ООД и АД (Т.нар. Публична собственост) е огромния проблем. Публичните фирми имат само една единствена цел и отговорност - да носят печалба на акционерите, независимо по какъв начин.

Вече никъде няма да ходиш. Рецептата се изпраща до определена аптека и там като няма нещо духаш.

Слага минуси, просто си няма понятие как работят рецептите

Да ви кажа честно, това започва да намирисва. Не е само в България. Живея в една от средиземноморските държави на ЕС и тук от няколко месеца насам не мога да открия елементарни лекарства, казват в аптеките че са преустановени. Компаниите са спрели производството , а проблемът е че и заместителите не са налични. Започнахме да си правим поръчки на лекарства от др.държави. След газа, петрола, електроенергията...сега и лекарствата. Утре ще е водата,храната, въздуха...

Ми така е в ЕС

Това е нашата “ДЪРЖАВА“, тя ни казва: “Оправяйте се“! За чеп за зеле не става!

Суровините са от Русия, а заводите са в Украйна.

Пак санкции и украински знамена. Докато не намалеят носещите ги

Това не е държава!

в аптечната мрежа нямаше една вносна ваксина за бебета, понеже фирмите - вносители нямали изгода да я внасят. А ваксината е задължителна.

Няма задължителни ваксини, които да не са налични.

няма задължителни ваксини на първо място

Ами поискайте ги от Урсулата. Нали ни "помагат". Те договориха условията за руска газ за себе си пък и за нас. Пък и вземат данъците ни. Или тя е тук да взима а не да дава.

нищо де! в турция има, по евтини са от тук, и са по качествени

Късмет имат че не са на дажби от Барселона.

късметлии са я! нямат нито една русофилска партия! и русофили няма! за това си имат всичко!

Но не е само това, а какво да кажем за РИВОТРИЛА? Народът ни има нужда от него, защото той няма аналог, което го принуждава да търси извън страната... Искаме си ривотрила, това го знае и МЗ и Фармацевтиката, но явно трябва да нарушим нечии интереси...

Утре пак правете като предишните пъти и... Така до безкрай

А клонарекса какво е? Същата молекула...

Не е вярно...

Е една от търговските марки под която се продава клоназаепам. Има и други търговски марки под които се продава - като Клонопин например.