България е сезирала ЕС за репресии над македонските българи в РСМ

Министър Милков апелира българите в югозападната ни съседка да не се страхуват и да подават сигнали за нередности както до властите в Скопие, така и до международните институции

Обратно в новината

Коментари - България е сезирала ЕС за репресии над македонските българи в РСМ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашите политици сега се оплакват в Брюксел и чакат някои даима реши проблема . Да речем как Сащ ни оправиха до дъното . Празни тикви вземете пример от Русия ако искате дави оважават всеки играе според тоягата скоро ще разберете

Ти трябва да учиш и апелираш какво да правят българите в България, другарю! Не да се опитваш с чужда пита сега и кръщене да си правиш. Македонците ви слагат тихомълком на мястото ви, защото всичките ви хулигански опити да разгорите конфликт в СМакедония и предизвикват само възмущение и презрение в Европа.

Абе що се занасяте,какви репресии ви гонят.Утре-други ден пък почнат турците да лаят срещу назе,шъ ви видим как ще се оправате.Ебаси идиотите.

Северняк, бегай си у Скопско! Ясно?

Да кажем на италианците, че са крили фашист с години. Георги Банов От цялата дандания около българските клубове в Скопие най-странна е позицията на Италия. Интересно е докога правителството на Джорджа Мелони ще търпи подигравките на съседите. Реално ситуацията с Ванче Михайлов си е директно обвинение за колаборация с фашистите, което е недопустимо. Защото Ванче си живя спокойно старините край Рим, издаваше вестници и книги, а Бенито Мусолини увисна на въжето. Или с други думи, в момента Северна Македония поддържа тезата, че в Италия не правят нищо за загърбване на миналото. И си помагат на фашагите да живеят спокойно. Ако това не е престъпление... Интересно защо и българските власти не са сигнализирали Рим за проблема. Това си е световен скандал. Да не говорим за Германия, където темата е доста тежка. Или пък в САЩ, където Михайлов имаше доста тесни връзки. И всичко това за тях е фашизъм. Ай, стига, бе! Само да има кой да ги информира и съседите сами излитат от европейската орбита. И Европската униja ще бъде гледан през крив макарон. Без да има нужда от българско вето. Другите ще ни свършат работата. Да обявиш някого за фашист толкова години след края на Втората световна война, си е престъпление срещу човечеството. За което няма давност.

Вл.Перев ..."Родното место на Гоце е Кукуш, целосно опожарен, разграбен и раселен од грчката војска во Втората балканска војна 1913 година. Преживеаното население бега во Струмица и Петрич, па до денешен ден за нив се говори како за “бежанците“. Повеќето од нив се роднини и имаат исти презимиња. Оние во Петрич се декларираат отсекогаш како бугари, а нашите струмичани, прво биле бугари, потоа јужносрбијанци, потоа југословени, па македонци, па одново југословени и македонци, за повеќето од нив, во денешни дни да имаат бугарско државјанство и пасоши, ама мудро си молчат и не се изјаснуваат. Трагедијата, семејно пренесувана од колено на колено, ги научила да бидат внимателни и да се сообразат со реалноста. Впрочем, тоа е целата семејна мудрост во денешна Македонија, мудрост создадена на опитот на сопствените трагедии."...

Русия ако ръчка Балканите, а първосигналните призовават за конфликт!

РСМ - ЗАКРИВАЙ! В тази сръбска държава трябва да бъде изкоренен фашизъм и комунизъм, което е невъзможно! Вето до дупка и това е!

Министърът се оплаква, че ни излъгали от РСМ и настоява македонските българи да се борят за правата си. А какво направиха българите в България и нашата страна за тях. Вдигнахме ветото и 2 години говорим, че като се впишели българи в конституцията на РСМ, щели да им се зщитят правата. Първо, вписването няма да промени нищо и второ, проблема е във фалшивата антибългарска история, която се учи в РСМ.

България е сезирала ЕС за репресии над македонските българи в РСМ, но е много съмнително дали някой от ЕС ще ни обърне внимание. Остава д,а се обърним към международния съд в Хага за престъпленията, и да чакаме и се надяваме че той ще реагира веднага както за престъпленията на Путин в Украйна.

С едно изречение ситуацията е: Украинският сценарий на Балканският полуостров.

Това е добре, но и не трябва да се чака и да се надява че друг ще реши този проблем.

А за репресиите на българските българи в България кой ще сезира ЕС? В България и циганите и турците и бежанците имат повече права и привилегии от българите

Не искам да чувам за тази измислена държава СМакедония.Вето до край

Сръбска Македония репресира българите в Македония, Боко Тиквата и Доган- Циганора българите в България, та и ги крадат безогледно. Това не е ли дискриминация. Тиквата и Доган са за затвора- одма! Престъпници, престъпници, престъпници! И тиквун и Циганинът Доган! Крадци на национална идентичност е равносилно на боклуци. Кюлчета, пачки евро, тецове, комисионни от язовири? Това е част от пяната в устата на бъдещите пандизчии. Господ ще им накаже и последното поколение!

Брюксел 1 изкомандва на България да вдигне ветото, забравихте ли министъра, същият дето е прекарал последните 30 години от живота си все на сладки служби из скъпоценното ни НАТО. Лично президента на Франция нали даде гаранция, че северомакедонците ще спазели обещанието - да впишат българите в Конституцията на рсм! :) Смях. Сеги що реват бе, сезираме, сезираме, ... ми сезирайте си, на никой не пречите. То кога трябваше - не сезирахте, сега се сетили. Брюксел 2 изкомандва на РСМ да се готвят за членство без никакви притеснения, и братската власт на РСМ се втурна да благодари на всички, но не и на България. факт. ................................. На пък на президента десетки пъти му се изкриви устата за да повтаря: Конституцията, та Конституцията, Конституцията на РСМ да се промени и българите да се впишат. Смях. Той нали вдигна ветото, сега може да продължава да си криви устата с думичката Конституция, колкото пъти иска, на никой не пречи. НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, продажници антибългари, това имаме днес като упправа

ПП, ДБ и Гербаджиите, бе!

А за БСП нали това беше 'червена линия', защо не излязоха от правителството и допуснаха това? А как гласува ДПС, нима имаше някой от тях, който да е гласувал против падане на ветото? А защо ИТН имаха външен министър, който преговаряше за това френско предложение?

Този ли ще ние посланик в НАТО? Прилича на овчар.

Коалицията на националното предателство, която опозори българия насред 21 век е много бойна когато става дума за нечий чужд интерес, но стане ли дума за българския, никакви ги няма - най-големите нихилисти на света. Съжалявам, но това е дефиницията за чужди кукли на конци, не за български политици, кокото и да са слаби последните, няма как да се ос.ират до там

Форумните лумпени и пишман националисти...няма и 50 човека. Смех. На война тръгват, анексират...не си видят цървулите.

Това за войната и анексията може сам да си си го написал, за да покриеш позора на лидерчето което ти плаща, Тиквата ли е, или някой друг от националнитеп редатели?

За първи път от 80 години правим нещо смислено. Посочихме че има проблем и го назовахме - репресии срешу хора с българско самосъзнание! А после може да изпозлваме и истинските думи - като например геноцид...

Ама след като сами им развързахме ръцете на макетата за този геноцид! Кировците, които го направиха, са за съд и затвор!

Тези които сезират ЕК не са онези, които развързаха ръцете на макетата. Давайте го с малко повече разбиране!

Ама то все тая - мандалото лопна! Да не говорим, че тези, които направиха белята, скоро ще ни управляват пак, при това в коалиция (щото, нали, сме много стар и мъдър народ!)! И като нищо ще заметат всичко под килима, за да угодят пак на началниците си! Достатъчно разбираемо ли ви е вече?!

Никога северна македония в ЕС!

Кольо, Кольо, стига си се оплаквал на гeйтaците, те няма да помогнат , ами се запретни да свършиш някаква работа. Например блокирайте търговията с тях и всички споразумения с ЕС. То прецедента ни с радост махна ветото , ама виж до къде докарахте нещата. Абе не сте кадърни бе !!!

Просто Киро, Ицо Мравояда и Боко Тиквата са прецеденти?! Всъщност... Прав си! Те винаги са си били недоразумения!!!

Бая ще се озорят скопяните да докажат че Иван Михайлов е фашист, което е основанието им за забрана на името. Бил се снимал с Анте Павелич, той и Чърчил се е снимал с Хитлер и Мусолини.

Ако трябва да продължим с неприятните за коментиране и сравнение факти ... По-същия начин София сама си вкарва автогол като признава Крим за "окупирана територия". Това автоматично ни поставя в незащитима позиция по отношение на Източна Румелия, там даже и референдум не е бил провеждан... Поредната шизофрения във външната ни политика!

Коя Ромелия бе ти се върна един век назад!

Какво казват тия от подмяната и гербавите който ни продадоха.Какво казва и гаранта -франсето.

много удобно! Ни дума, ни вопъл, ни стон по въпроса - все пак е предизборна кампания, колкото и келява да е!

Само така. Ако трябва всеки ден и дори два пъти дневно ! ЕК и ЕП следва да знаят целия ужас там в РСМ !

България твърде късно реагира. Нека не забравяме Иван Костов който подари българските танкове на македонците. Сега македонците бият българите.

ЕС веднага го премести. Пука им за българите точно толкова колкото и за руснаците в Донбас, когато Украина ги изтребваше с оръдия.

За наемници, отишли в съседна държава да убиват за пари - сълзи НЕ РОНИМ!

Киев тормози и избива рускоговорящите в Украйна, ние подкрепяме! Скопие тормози българеещите се, ние се сърдим и протестираме.... Една и съща ситуация, случваща се едновременно на две различни места и показваща лицемерната, и разкрачена позиция на София ... Пълна шизофрения, нали???? :))) Няма да се учудя, ако скоро Скопие използва шизофренична позиция на София като аргумент срещу нас!

Шизофренично е да се води война и да се избиват хора заради идиотските мечти на Путин. Ние така ли постъпваме с македонците? Сравнението ти е тъпо.

Остави Путин, коментираме позицията на София в двата идентични случая. Усети ли колко незащитима позиция сме заели?

Русия праща сепаратисти провокатори да дестабилизорат Украйна, за да има основание да се намеси ппсле! Правила ги е и в другу бивши републики, където после нахлува с танкове уж да защити мирното население. Мислиш ли че е нормално? И според теб кой толкова години пращаше оръжие на на тоя сепаратисти в Украйна и защо сега зове запада да не праща, а тя самата тогава наруши собствените си принципи?

Макето е империалист/колонизатор, наследник на империалиста Александър Македонски-Велики. Вулгаринът днес е европеец и димукрат, макар и от татарски произход.

"Вулгаринът днес е европеец и димукрат".... Хахахаха хохохо хихихии. Ме изнасмеа.... Претседателот ви е генерал управуван од Русија, 15 години премиер ви беше телохранителот на Тодор Живков, имате 17 пресуди за нарушување на човекови права .... и вие сте биле демократи..

Бугари татари...бугари татари...

Аз ако съм татар,ти какъв мелез си.......

Гласувайте пак за национални предатели като просто Киро, които подписват всичко, което Брюксел им нареди, в разрез с Българския интерес. С такива "управници", всички ще ни подритват като умрели кучета.

Ще гласуваме за патриотите от Бъзраждане, за да станем пак братски народи с Русия и пак да ни дават бензин за 2ст/литър и желязо, танкове, самоалети и др. да ниа пазят от лошия Запад и пак всичко да си е както преди.

Ще се оставим Европата да решава вместо нас. Затваряне на границата и посолството. А после достигане до Охрид

Я си пием кафето на Охридското езеро..

Македония- Българската Украйна за Русия. Едно време Коминтерна ни натисна да подпишем че имало народ македонци. Тито и сърбите с много жестокости и репресии ,промиха мозъците ба Българите в Македония за 70 години. И сега се връща същото на Русия с Украйна. САЩ промиха мозъка на Украинците,които са си чисти руснаци между другото.Че не са руснаци и сега ги ползват като таран срещу Русия.

Имаме много млади български момчета готови да с е бият за честта на държавата си! Да пратим армията към Македония и да нацапат гащите Македонците

Преди да пращаш другите хора на война, запитай се дали и твоя син би го изпратил

Моят син не е еврогейче и с радост би се бил за родината. Не го е страх от някакви куршуми.

Вместо да ги съветваш да са смели, бъди ти смел и иди там, натисни министрите им, щото иначе ще вземем да се дигнем софийските хулигани и ще ги нападнем, превземем и покръстим.

Репресират ми дупето. Шибат го млади мъже и го пълнят с нисеще

За репресираните българи в Украйна от "азовците" 2014 г. - НИЩО!

Оплачете се на макрон борел и фдл...баси джендърите

Тези какво изпрани мозъци са... Над тези хора са се правили експерименти как може да се промие съзнание и човек да забрави собствения си род и усещане за принадлежност.