Коментари - България е с най-голям ръст на регистрациите на нови автомобили в ЕС през февруари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е много заблуждаващ! купили миналата година 1000 бройки тая година 2000 и е ти ръст 100% Някъде купили 1000 000 и после купили 1010000 и те ти нещо мижаво . Но реално се купуват много повече и преди и сега

В България в момента ръста се дължи на няколко елемента: 1. В България караме най-старите автомобили в ЕС и ги имаме най-много. Народа кара невероятни кошници на по 20-25 години. На всички им е писнало от сервизи, драми с части, калпави механици и т.н. Читавите сервизи се броят на пръстите на ръката, чакането е по 1 месец да ти влезне колата там и по 2 седмици да излезе. А надника на механиците стана почти като във фирмен сервиз... И пак си оставят ръцете. След 25 годишна кошница карането на съвремемен автомобил, макар и малко досадно заради хилядите мерки за безопасност и електроника, е чудесно. 2. Автомобилите горе долу държат цени, а заплатите растат. В момента 500 лв на месец за нов автомобил хич не е лоша оферта за 4-5 години. При евтините модели с ръчка, в тази цена влиза и задължителното каско. 3. Банките се чудят на кой да дадат пари, и гълъб да мине, ще му датат 30 хиляди за трохи. 70-80 годишни пенсионери им дават потребителски за добро утро (за радост на наследниците). 4. Всеки нормален човек иска кола СЕГА, отколкото някакво подобие на кола след 1-3 години, във връзка със Зелената сделка на Урсула.

Лани един Тая година два

Подминаваме сензационото заглавие и почваме да смятаме: ЕС - 450 млн. население / 883 608 нови автомобила = 1 нов автомобил на 509 човека БГ - 6.9 млн. население / 3608 нови автомобила = 1 нов автомобил на 1912 човека Значи сме около 4 пъти по-зле в купуването на нови автомобили от средното за ЕС.

Освен това има разлика между нова Дачия и ново Ауди !

Дачия е най-продавата кола в ЕС, а горките бедни европейци не им пука какво карат, стига да върви да е евтино. Тая снобария с аЛдитата и беенветата си е типично източно европейска простотия. Като концепцията е "дай да караме като идиоти, пък ако се блъснем, ще оцелеем, да му мислят тия с другите коли".

Дачия е на 10-то място за 2023г. след Ауди,ФВ,Шкода,Пежо,Рено,БМВ,Мерцедес,Тойота и Кия . А за Януари 2024 е на 7-мо. Поне си направи труда да провериш фактите преди да пишеш глупости.

Това дачийте са голям бум навсякъде.

Толкова кадърни, успешни, богати българи, ех! Тук е Раят - за определен кръг обаче. Както беше и преди. Добро усвояване на европари. Браво!

Всъщност явно ти си от средите на неуспешните за да си толкова пиперлив.

че какво странно има ,с тези цени на старите таралясници по автокъщите ,нормално е хората да предпочетат нови коли от колкото да дават почти същите за 10-15 годишни таралясници .С парите които ще дадат за стара кола спокойно може да се дадат за първоначална вноска на нов автомобил а остатъка за 3-4 години да се изплати колата,пък и има гаранция и няма да хвърляш една камара с пари за ремонти.Просто и ясно пазарна икономика

Именно и аз бях така. Трябваше или да дам 25-30 хиляди за 10-15 годишна кола или да си купя нова на лизинг, която излиза 65 и я изплащам 6 години.

Моля само за сведение на необразованата публика да ни споделите следното: 1. За каква марка, модел, модификация и възраст/пробег става дума в думите Ви "25-30 хиляди за 10-15 годишна кола"? 2. Каква марка, модел и модификация (възраст: нова, пробег: 0) си купихте за "65 и я изплащам 6 години". п.п. Някои си купуваме автомобилите в магазините, автокъщите и на улицата. Не словоблудстваме по форумите.

Пичага , първоначалната ти вноска е 20-30 хиляди на една среден клас кола , която излиза към 70 000 , имаш и остатъчна стойност от 20 хиляди , лихва от 6% на година , имаш каско поне 2500 на година , гражданска и данък ... Да ти кажа ли колко излиза на месец това и кое е по-изгодно за един човечец , който взима 2000 лева заплата на месец и има дете примерно ? Смешник

Колата ми е 84 000 лв. Първоначална 10 000, остатъчна 7 000. Автокаско под 2К на година. 150 лв данък. И не помня ГО. Лихва 2.3%. Вноска 870 лв. Грешни са ти сметките :) Винаги си купувам нови коли. Времето по сервизите го използвам за да изкарвам пари, не да си го губя в ненужно чакане.

Нова кола, ръчни скорости, може да се намери в интервала 30-40 хиляди лева, в зависимост от марката, 10 отгоре вземаш автомат. От бюджетните марки Рено, Дачия и Шкода. Дали ще е Каптур, Меган, Дъстър, Джогер или Камия. Идва с 3-7 години гаранция, в зависимост от продавача. "Нова" 10-15 годишна кошница, "нов внос", "карана от баба само до църквата и обратно, и то само в Неделя" е 20-30 хиляди. И после трябва да я обслужиш и да се кръстиш да върви. Нова, Каското е 2 бона, остатъчна стойност 10-15%. При първоначално вноска 20% месечната вноска излиза доста добре. Но спестените нерви при сблъсък с родните "майстори", това да седиш без кола по 1 месец, че все нещо и има и т.н. ... новата кола определено си струва. Да, преди, когато втора ръка беше еФтино, не беше. Но сега е.

как реагират хората след като започнат да се чувстват финансово стабилни: 1. Купуват си нова кола. 2. Преместват се в друго жилище. 3. Започват да пътуват. В България се наблюдават и трите. И това е добра новина!

Те се наблюдават трите , но сравнено с другите държави в ЕС в малък процент от населението. Иначе казано латиноамериканско разслояване на обществото.

Разслояване на обществото винаги е имало и винаги ще има :) В реда на нещата е. Няма как хората да са равни! Едни са мързеливи, други необразовани, трети безперспективни! Имаш и хора, които се развиват и постигат. И статистиката показва, че България върви в правилната посока :) И това е добра новина!

Точно тези мързеливите , необразовани и некадърните всеки ден ги гледаме по телевизията как крадат милиарди . Около тях има обръч от още по-некадърни , долни шарлатани и престъпници. А останалите 80% от населението е оскотяло. Да ти пикам на разслоението

Щом те са ти най-големия проблем.... явно попадаш в групата на бедни :) Един успешен и добре устроен човек не се интересува и не говори по този начин. А за финансовото си положение си отговорен само ТИ :) Разслоението е важно и за прогреса. В коя класа попадаш е твое решение :)

Освен беден си и злобен. Всъщност често срещано :) Не падам от никъде. Просто работя, хората около мен са успешни.... Животът в България е много хубав, ако си образован, работлив и предпиемчив :) Явно ти не си. За това си виновен само и единствено ТИ :)

Процентът на харчещите и пътуващи хора в България е очевидно нараснал. Другото е някакви извратени мнения по форумите. Живях почти 20 години в стара демокрация и богата държава преди да реша да се върна за постоянно и мога да кажа, че България се променя за добро, независимо дали това се харесва на някой или не.

Стремглаво пълним тротоарите и поляните с паметници.

Четеш тази статия , слушаш после политиците и медиите как нещата се оправят и животът става все по-добър. След това се приземяваш на Терминал 1 и след 2-3 часа вече разбираш ,че всичко е поредната ЛЪЖА. Жалко !!!

По статистика - 50% от автопарка в БГ е от автомобили над 20 години, 25% е от автомобили между 15 и 20 години, останалите 25% са автомобили до 15 години...

Точно затова и е тази новина, народа почва постепенно да подменя старите кошници с чисто нови. Колкото по-стара кошницата, толкова по-нова новата кола.