България е първа в Европа по брой жертви на пътя

Не е работа на КАТ да издава шофьорски книжки, смятат експертите

Обратно в новината

Коментари - България е първа в Европа по брой жертви на пътя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На първите места сме само в негативните класации. :(

И най-вече хора които искат да покажат на тези с БМВ, че са по-бързи от тях. Всъщност аз имам БМВ. Е, добре, има съм пари купил съм го, съдете ме... Ами бърза кола е да! И кой се съобразява с това? Никой! И как да не изпреваря след като пред мене се кара с 60 и то по перфектен прав път? Кво, да стоя отзад и всички да си мислят, че не знам д карам ли? После обаче тръгвам да изпреварвам и нарочно някой ме засича! Защо? Защото съм с БМВ! Еми какво да направя че не всички могат да си позволят такова? То и не е за всеки както се вижда. И после що ставали катастрофи... Ще стават докато не разберете че някои са по-бавни от други, чисто технологично!

Шило

При ограничение от 90 км.в часн, с колко караш? Или гледаш само пътя да е перфектен?

Хубави пътища и хубави хора!

Явно и ти си някой който не може да си позволи БМВ. Човече, колата ми може да вдигне 100 за три секунди! Какво,.с 40 ли да карам? Знаеш ли какъв разход е това а гориво?

Безсмислена статия с крещящо заглавие! Заедно с другата за трагедията- перфектни за Коледното настроение. Браво, дир-ници! А дано Ви мине!

Е не сме само по този показател на първо място. Първи сме за най-бързо изчезваща нация. Първи сме за най-крадливи властимащи, а също така и за най-лъжливи и най-тъпи. Първи сме по най-бедно население и по най-голяма разлика на стандарт между столицата и останалата част от държавата.

Шило

Виж, за разлика от теб мога да си позволя много повече от раздрънкато 10 годишно БМВ. Но ти зададох простичък въпрос- правилата трябва ли да се спазват, или караш по твои, които има саво един текст "Аз карам и всички трябва да се съобразяват!"?

А за циганския манталитет, дая не можеш да четеш и пишеш но това да не ти пречи да караш пиян и дрогиран?

Предполагам иронизираш. Ако не - си ужасно тъпо парче.

С такива управляващи и с такава опозиция в парламента .. колкоз можем!

Аре не се прай, знаеш колко пъти съм те виждал в лявото огледало и нарочно намалям, че да не се нахакаш в оня дето идва насреща? Знаеш ли колко пъти съм намалял, че да не се цункаме челно, щото не си си преценил възможностите и прекалено разчиташ на това, че БМВ-то ти е бързо? Знаеш ли с какъв трепет влизам в завой, че да не цъфнеш ти в него, изпреварвайки някой който "кара с 60"? Знаеш ли че като те видя на кръстовище на път без предимство нещо се обръща в мен, че не зная какво ще ти роди кратуната?

Селянино, що не ходиш да си избиваш комплексите някъде другаде?

Шило

И аз се надявам на това!

За това са виновни само и единствено водачите на пътя, понеже не се съобразяват с пътните условия и се движат с несъобразена скорост. Иначе пътищата ни са приказка.

Аз мисля, че народът е прост и затова се избивате на пътя.

При състоянието на пътищата в страната и повече жертви ще има! Пътя за Варна след Севлиево е на бунуни в които опира картера на лека кола! Пътят за Видин е трагедия!!! Защо има Дунав мост 2, след като няма път до него! Защо се строят пътища и магистрали до ТУРЦИЯ, пътища до Сърбия??? И двете страни не са в ЕС! Пътя до УЖ БРАТСКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ е междуселски 4-та ктегория! КВА Е ТАЯ МАНИЯ ПЪТИЩА ДО ТУРЦИЯ ДА ИМА??????????? Ква е тая любов към ТУРЦИЯ???? Северна България е забравена от властимащите! Не всички пътища трябва да водят до Цариград!!!!!!!

В САЩ няма задължителни курсове за шофьори. Там, когато станеш на 16 отиваш в DMV, със собствена кола, седиш на теоретичен изпит с 50 въпроса, от които трябва да отговориш на 2/3, излизаш навън с еди полицай и след един много лесен изпит получаваш книжка. Това е. И такова чудо като тук там няма - кара се много по приятно и спокойно. Причините за катастрофите в БГ са: 1. Лошите, дупчести, криви недомислени пътища, кръстовища, обратни наклони и т.н изцепки за спестяване на пари! 2. Непочистените, с кал и сняг и несигнализирани с осева линия и странични линии ПОНЕ пътища. 3. Старите и неизправни автомобили, прикърпени и ненадежни, минали на фалшиви прегледи. 4. Самондеяните комплексирани ядосани на света шофьори, които се изживяват като безсмъртни на пътя. 5. Липсата на адекватни и категорични наказания за нарушения, от които да няма измъкване. 6. Кулъура на шофиране и отношение един към друг. Това е. И то няма скоро да се оправи. За съжаление.

Шило

Че пътищата не са перфектни, не са, ама да бъдем реалисти.

Така ще е, докато мерките на КАТ са свързани само с пълнене на бюджета с глоби. Вместо да се борят с опасните нарушители, те се крият в храстите покрай знаци-хранилки и снимат ли, снимат... Не може при ремонт на път, който се влачи с години, да сложат знак за максимална скорост 40 км/ч и зона действие 10 км, и там да няма работници и машини, но да има патрулка и да снима. Това е капан, кой може да кара с 40км/ч, междуградско и при сравнително хубав път(пък бил той и без маркировка) в продължение на 10 км? И накрая прочете това: https://auto.dir.bg/news.php?id=27571102 PS Дир, да не изтриете линка, той си е ваш.

Още едно доказателство за лошия матрял. Тук пак чета в коментарите- ма КАТ бил виновен, пътя виновен всеки друг виновен

Лошото е, че освен, че сте прости и корумпирани сте и бедни.

Основната причина за жертвите по пътя е пътната инфраструктура.Много далече е от европейско ниво.

Пътя ни е чуден. Приказка!

Това винаги съм искал да го напиша, защото е вярно. Тъпаните които се влачат образуват колони и изнервят всички участници в движението. За съжалени нищо не може да им се направи. Освен един хубав бой да им се хвърли, за друго не се сещам. Защо няма санкции, за пасивните агресори на пътя ?!

А ти си хванал Дядо Господ за шлифера...

Проблема е в КАТ и в самото МВР като цяло . Полицаите и самите служители в МВР не плащат глоби и са безнаказани . Много от полицаите карат без застраховки и винетки . Пенсионираните служители имат карта и когато я покажат проверката приключва . Самите служители в МВР не искат да променят нетата и да се премине към реален контрол !

Шило

Причините са комплексни...Докато катаджийте правят компромиси1 особено на баровците, няма как да има качествен контрол. Докато пътищата се правят от калпав асфалт, няма как да не са причина и те. Но да, съгласен съм, че основните причини са в задкормилното устройство. Ако малко по-малко се имаме за безсмъртни, ако повечко уважаваме другите на пътя, тези показатели ще спаднат много.

Че пътищата са зле спор няма, но далеч не това е причината. Основна причина е нивото на интелект и то си личи дори след 10 минути шофиране в кой да е град в БГ.

Добре си го написал, комплексен е проблема. Искам да си взема кола за 30 000. Къде да я паркирам, та да не я откраднат ?! Къде да я карам тада на не я съсипя за две години ? Имаме ли горива и пътища, изобщо условия за хубави автомобили ?! НЕ! Нямаме! Ми ще карам КУРНИК, тогава!!!!

Ай стига с това бедно население бе - аз като отида в МОЛ или големите магазини не мога да се размина от хора - бутат се с количките и няма място да се обърнеш - бах тая бедност и нищета. В ресторантите също е пълно.

Мои да бъди. Ни гу вярвъм .. нещу грешкъ имъ

Проблемът в България е, че полицаите се занимават с престъпления вместо да се занимават с превенция и налагане на ред.

Ние не ви засичаме защото сте с БМВ, а защото сте такива, такива и такива!

Ако ограничението е 30, караш 30. Тъпака в този случай си ти, не този който спазва ограничението! Научете се да спазвате правила и знаци, анархията е заради такива като вас!

Tова е добър признак за българският бизнес и икономика,печелят всички съсловия!От строителите на пътища,администрации,школи,ремонти,бензиностанции,полиция.кат,засрахователи,болници за ранени и полуубити и осакатени,та чак до църквите които опяват убитите и гробаря!

Като теб водач на дори технологично най-напредналото МПС си е заплаха номер 1 на пътя.

А липсата на контрол от страна на органите? Всеки ден виждаме човекоподобни примати каращи разсипани таралясници.

В Великобритания наистина могат да те спрат ако караш доста под ограниченията ! Там има"златна среда " като е 90 карат с толкова , като е 40 карат с толкова! А тук всеки си кара по собствени правила .

Горчивата истина е, че човешкият материал, останал в България, е с ниско качество. 30 години всичко най-добро и читаво избяга в чужбина. Оттам насетне защо сме на дъното на Европа и по пътна безопасност и по всички показатели.

е ежедневна борба за оцеляване

Естествено и логично, щом 80% от населението са дебили, както каза червения професор Иво Христов.

Шило

Дираджии, защо триете? Няма нито един безсмислен, груб пост. Няма обиди между коментиращите, всеки спокойно излага своето мнение. Какво пак не ви харесва? Модераторът да не е махмурлия и света да му е крив?

Проблемът в България е, че полицаите се занимават с престъпления вместо да се занимават с превенция и налагане на ред.

Щом ходиш в МОЛ значи си от София или от някой от другите три-четири големи градове. Затова не очаквам да разбереш това, което съм написал!

Тази статистика е съвсем логична, като имаме предвид, че десетки хиляди неграмотни цигани летят по пътищата.

Я си помисли малко, дали е избягал всичкия читав материал или е избягал и доста нечитав! Защото за българите в чужбина мнението не е толкова прекрасно!

Костов е виновен и малкият тарикат, който вирее в държавата на големия тарикат...

Той за тия където емигрираха има предвид. Съди по себе си, нали е украинче.