България е единствената държава в ЕС с ръст в продажбата на дизелови коли

Старият континент се насочва все повече към покупката на хибриди и електромобили

Обратно в новината

Коментари - България е единствената държава в ЕС с ръст в продажбата на дизелови коли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, какво ще правят когато 60 годишните дизели който миришат на картофки, на цаца, на мекици отидат на кантара, Олиото макар и доста пъти завъртяно във фритюрниците какво ще го правят -не става дори за селски сапун. Какво ще правят със гудрона, с парафините, с асфалта -те поне стават за производство на електроенергия . Едностранно мислене е -нефтопродуктите аут и въпроса е решен окончателно

Твърде тенденциозно агитиране. За сега електромоилите все още са проект; това и самите производители признават. И да ми кажете, кой и къде ще преработва батериите и на каква цена. Имам 4 батерии за лаптоп -и въпреки че има знак че се рециклират - никой търговец не ги иска дори като дарение. - те са около 2 килограма а автомобилните поне 200. И чий проблем ще бъде реешен с електромобилите. Лития е ограничено количество и се среща тук там по планетата. Тока за зарядка също е с ограничен лимит на производство. За сега транспорта с ДВГ почна да се пали заради модернизацията на производство и скъпата поддръжка -всеки гледа отнякъде да икономиса. При електромобилите какво да икономисаш. Поддръжка!? Гуми!? Сервиз!? Че то за едно централно заключване при проблем с него почти не възможно е да намериш брошура или който да реши проблема

При положение че по доход на глава от населението сме на последно място в ЕС е логично българинът като най-беден да търси по-евтините дизелови коли втора употреба от които се освобождават богатите жители на другите страни от ЕС тъй като замърсяват въздуха и от ЕС искат да се отърват от тях до няколко години.

Баща ми,лека му пръст,беше инженер по двигатели с вътрешно горене с 45 години опит.Често ми е казвал: НЯМА НИЩО ПО-ДОБРО ОТ ДОБРЕ РЕГУЛИРАНИЯ ДИЗЕЛ И НИЩО ПО-ЛОШО ОТ ЗЛЕ РЕГУЛИРАНИЯ!

Както баща ти приключил земният си път ! Лека пръст ! Така и ДВГ приключиха земният си тъп ! КПД на ДВГ не може да се мери с КПД на електродвигатели !

Това са ама откровенни глупости. Точно обратното. Да не говорим, че за целия си жизнен цикъл един евро 5 дизел по изчисления на няколко вече немски института излиза и по-екологично чист от електрическия автомобил.

много компетентен пост. Вероятно много знаеш и много си видял. Ами какво да се прави, капацитети от футбола, през политиката до космоса. Да си видял акумулатор който е стоял 40 години в нечий гараж да е завъртял старият дизел!? А да си видял същият този дизел дали пали на манивела; пали Имах един "Хорх" двуцилиндров след 50 години изоставен в една плевня за около 2 часа на манивела запали. В същото време в ЗИП на електричари едни бутони и релета се скапаха (на прах) в магазията в стандартни опаковки

а дядо ти, лека му пръст, тъй викаше за парния двигател! а пра дядо ти, лека му пръст тъй викаше за конския впряг! а пра пра дядо ти лека му пръст, тъй викаше за опинците си!

Порше/VW, BMW, Mercedes искат разследване на решението на ЕК до 2035 да спре производството и продажбата на коли с двигатели с вътрешно горене. Забележите, че тази забрана се обсъжда и приема единствено в Европа, т.е. кът за непушачи в обща стая с пушачи. Решението на ЕК е единствено в полза на Китай, които така и не успяха да изкопират или създадат собствени ДВГ, но пък газят наред с електродвигатели и компоненти за тях.

Аз само ръчка карам, автоматика хич не ми допада, затова отпадат хибриди и електрически... Ненавиждам екрани в колата, затова новите коли отпадат... Като гледам как е тръгнало трябва да мина на пикапи или камиони. Дизелът е най-добрия двигател стига да е с катализатор :D

Караш ръчка, щото немаш кинти за повече. Аре стига разтяга локуми на всеослушание...

По ефективно от дизел няма, но на някои @eбили това не им харесва и зарибяват стадото . Но като дръпнат кукичката и ще има квич и грухтене . Дизелова машина при добро гориво и поддръжка може да изкара и 100 години ама това дебилитета не го схваща.

Бедни хора какво да карат? Избора е между дизел и нищо. Плюс това, България е кочина в която все още се движат каруци по градовете и липсват елементарни условия за ел. коли. Може би хибриди втора ръка, но подръжката им е доста скъпа и българина ги избягва.

Типично за Гаьно, той винаги се мисли за най-умен и той цапа най много с раздрънканите дизеляци.

Не, просто е най-беден и затова кара дизел, защото е по-евтино с него ! Естествено, че чисто ново бензиново би-турбо е по-доброто решение, но просто България е най-бедната страна в ЕС - защо те учудва, че карат най-евтините коли ? Ти богат Ганьо ли си ?

Когато Ганьо разбере , че притежаването на МПС не е право , а привилегия !

Цялата техника на обшината е на дизел и автобусите също, като и цялата военна техника - танкове, специални камиони и друга бойна техника. Няма как да гориш боклука на Европа, а дизеловите коли да ти пречат. Цялата афера с електрическите коли е че никой няма да иска да купи кола на старо защот са с кратък живот и опасни при повреди или катастрофи, което е основната цел на богатите компании и милиардери.

Сельо , 80% от автобусте в големните градове или на природен газ или на ток ! Като си тъп не се прави на умен !

Ако Ганьо не си махаше катализатора да върви по-бързо бараката може би инвестицията е оправдана. Но след като трови въздуха за нас и себе си, кара таратайка на 100 години, никой не му е виновен, че и в тази класация е на дъното.

Сложиха несменяеми батерии в Смартфоните, специални батерии във фотоапаратите, несменяеми батерии в лаптопите, а сега и несменяеми батерии в колите за да ходиш в техните сервизи и да не можеш сам да си ги смениш. Ако не ти харесва след 2-3 години колкото е срока на батериите си хвърлящ нещата на боклука. Просто бизнес. Един дизелов атомобил изкарва по 20-30 години, а този на батерии 5 години, ако не се самозапали.

не и 40-50 г. да си караш таралясника. "Ретро". Боже немотията съвсем ви е оскотила.

мустанг от 70-те да караш е немотия, това е кола на 50 години... ти нещо много си изтрещял

Абе ако скове -20 батерийката е угаснала за 3 дни. Имаш ли батерийка задължително топъл гараж. Иначе енергийно елматора ти дава 98% КПД пред 30%КПД на дизела, но мен какво ме грее, нито заплатата ми е западна, нито ми е на к.ра за СО2, от друга страна СО2 е жизнено необходим за фотосинтезата на дърветата. Тази Урсула си прави нейните сметки, хем иска к.ра до края хем душата в рая... е не може. Нека ни изравнят заплатите и тогава, сега със 100к годишно не мога да си позвола нова батерийка.

ti 100 bona na snimka ne si vijdal

Are You Serious?

Кой ти е виновен , че не си цениш труда и работиш за жълти стотинки ?!

Преди години из Европа спряха да купуват Тико заради безопаснотта им, по-точно липсата на такава. Тогава Деу докара в България всички останали в Деу Унгария около 200 бройки. Изкупихме ги като топъл хляб заради ниската цена, но за съжаление това беше последввно и от смъртта на някои наши сънародници.

А също така и скок на раковите заболявания, но виновни няма.

_stankow

Не си измисляйте и не разпространявайте слухове. Не само че няма "скок на раковите заболявания", но от 2012 г. има устойчив спад на починалите. При увеличаващ се брой на откритите, вследствие на по-добрата диагнстика. Никога не е имало "скок". Смъртността се запазва в рамките на 80/100,000 за жените и 140 на 100 хиляди души за мъжете. Иначе сте прав - виновните за разпространение на престъпни слухове трябва да бъдат издирени и наказани най-строго !

Прав си, защото с тази нова мания към електричките вече се преиграва тотално. Новите дизели, като този, който карам, на 2 години Волво, са като аптека. А в същото време наоколо пушат най-вече старите бензинови морги, както и стари камиони и автобуси... Те са проблем, ясно е... Но, да питам за новата мания с електричките. Тя, електричката, ще измине 400-500 км максимум при идеални условия. Сега, при минусови температури, този пробег ще слезе до около 300 км. Отделно идва проблемът с липса на зарядни в доста райони на Родината ни, а вече има и вариант да закъсаш в място, далеч от селище и там ще си останеш, без светлини и топлина... Да не забравя и за специалния акумулатор, който има максимум 2-3 години живот и после ти трябва нов, цената на който е почти като на цялата ти кола. Да, вярно, това е един добър опит за екология, но ще бъде реален и с допустима цена в далечното бъдеще, а не в следващите няколко години...

Тъпак ! От 500 км при това време слиза на 450 ! Чети бе говньо !

Охо-Бохо, с просташкия си коментар издаваш липсата на всякаква култура и възпитание, но тъй като си от Столипиново, а и си полуграмотен, ти е простено... Да обиждаш с агресия е твоята позиция, но да си простак е твоята съдба...

Карал съм нисан и е точно така както ти го написа човека. Имало е случаи да изключвам парното, защото не се знае дали ще се прибера.

В същност отново най-продавани в ЕС са ДИЗЕЛИТЕ ! Наречените "хибридни" са над 95% с дизелов двигател, на който е сложен 15-50 KW елктрически и много малка батерия (до 50 км в същност до 20-30 км). САЩ подложиха на адски натиск немските фирми и сега например всички дизелови Аудита са "хибриди" - има за парлама 20-40Kw мини-електродвигател вграден в скоростната кутия.

_stankow

Това е идеалната схема. Високото КПД на дизела и независимостта от зарядни заедно с високия въртящ момент на електродвигателя. Стартира на светофара на батерия като избягва ужасния ускорителен режим на дизела. Може да преминава през центровете на градовете на електродвигател, без емисии, защото там е проблемът, извън градовете газовете не пречат на никого.

малоумен

_stankow

сса Виждам, че сте се опитали да ходите на училище. И даже са ви търпяли докъм 6-ти-7-ми клас ...

Пий си хапчетата ! Стига си фантазирал !

Идиоти да не се обаждат, когато някой говори нещо стойностно.

Тендемцята е ясна, въпреки, че всички хибриди вървят предимно на ДВГ, така че тези 51% реално не са толкова. Но след 2-3 години ще станат.

Ти откъде да знаеш , че има два вида хибрида ! Едва ли може да ги различш !

АРЕ СТИКА С ТОВА ЛИЦЕМЕРИЕ, ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ КОЛИ ПО 400-500 КОНЯ!! ЗА ЧИИИИ Х....ТИ Е ТАКАВА КОЛА, ЩЕ ЛЕТИШ ЛИ?

Сме най прости и бедни

Често, като карам по големите булеварди в центъра на София или по магистралата извън града спирам потока на въздуха до купето, защото не мога да дишам. Въздухът, уловен от колата пред мен е отровен до крайна степен. Това ми се случва само тук и в Техеран, където паркът на колите е с 10-15 години над нашия. Незная къде е причената, но такава смрад от дизелите и вероятно от бензиновите коли, които са без катализанори, никъде няма. Виновни естествено няма и всичко е според закона. Лошото е, че от тарикатлюк се тровим сами себе си и не искаме и не желаем да чуем какво пишат и говорят по - умните на запад от Хърватска. Все сме тарикати, все сме за бизнеса, все сме най - по , че и повече. Толкова ли не можем веднъж и за винаги да се разберем, че колата е лукс. Тя не е предназначена за всеки пубер или псевдопатриот. Тя е за хора с пари и отговорности. Спрете с тая социална политика, всеки общ работник или доставчик на банички с БемВЕ! Вдигнете прага на екокатегориите, спрете дизелите, влезте вЛукойл и вижте какво произвеждат.

Ами аз в големият град се возя с Мерцедес, ама автобус......

Няма добре поддръжка в България - има единствено толкова поддръжка, че да върви колата, ама може и като лейка да тече. Ти виждал ли си по земята и улиците колко масло тече от почти всяка кола?! Няма чиста улица и булевард в България да няма теч на масло. Е от моята кола вече 9та година не тече нито капка, ама колко са като мен?! На народа не му дреме за нищо, но наистина въздухът е безумно отровен не само от отоплението на твърдо гориво - и аз като карам спирам въздуха отвън, защото не се трае. Такава смрад и отрова дишаме всички.

За първи път от много време да видя положителна статия, която ме прави горд, че съм Българин. Щом не сме се поддали на глупостите и пропагандата твърдяща, че дизелите са лоши, а електричките ще спасят света, значи има бъдеще тоя народ. Западно европейците са се зомбирали тотално. Скоро време ще започнат да карат и коли като от семейство Флинстоун.

Ти май не си карал електромобил или хибрид, веднага ще заплюеш скапаната печка.

Ами всеки се е возил на тролей и електрокар - не сме впечатлени ! А ти ако искаш да си роб на корпорациите - ами скачай, успех с батериите, с трифазният ток, със студеното време, с парното през зимата и с месечните вноски за кола, която тъкмо ще изплатиш и ще отиде за скрап ! И после отначало с вноските ... Робите сте така ...