Коментари - Българите изяли 12 000 тона палмово масло, маскирано като "сирене" | dnes.dir.bg
назад

Българите изяли 12 000 тона палмово масло, маскирано като "сирене"

Един от определящите фактори за качеството на сиренето е цената, каза млекопреработвателят Иван Грънчаров

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Българите изяли 12 000 тона палмово масло, маскирано като "сирене" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В скапаната ни държава е пълно с контролни органи.Те не работят изобщо.Само взимат заплати и работят за прослужено време.Ако само палмовото масло да е проблема с мед да го мажеш.Като почнем от хляба от фуражна пшеница, кренвирши с рога и копита и перушина при пилешките.Кисеро мляко , което не не разваля с месеци.Салами с всякакви смески и агар агар/това което се слага на лимоновите резанки/ за да задържа повече вода.Оставето едно парченце телешки или хамбургски,камчи и т.н. салам в хладилника една седмица и ще видете какво ще остане.Крайно време е да има свирепи наказания за тези мошеници които ни продават всякакви спрънджи и то не без свирепи цени.

След като я няма държавата и не се осъществява никакъв надзор над производството на млечни продукти, естествено е безчестният и комерсиален български производител да влага в производството на млечни продукти тонове евтини, но практически вредни за човешкият организъм производствени съставки! Всички млекопреработватели в България са порочни рекетьори на българския млекопроизводител и изкупуват млекото на цени 40-50стотинки на литър и след като го обезмаслят, ни го предлагат в търговските обекти три или четирикратно по скъпо! Разбира се това мляко няма почти нищо общо с нормалното натурално мляко!То не подлежи и на сквасване. Такава е и системата с производството на киселото мляко, което няма нищо общо с млякото , което се продаваше в нашите магазини преди 25-30 години. Аналогично е и производството на сирената и кашкавалите и всякакви други млечни произведения, в които порочният наш млекопреработвател влага палмови мазнини, скорбяли и разни други втвърдители и сгъстители с едничката цел да заблуди потребителят и да изстиска от него по възможност най голяма печалба, за сметка на реално качество и вредата на продуктите, които предлагат на консуматора! И ВСИЧКО ТОВА Е ВЪЗМОЖНО ПОРАДИ ЛИПСАТА НА ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВНОСТ! ДЪРЖАВАТА Е В УПАДЪК И ЗАТЪВА!

Първото нещо което ми дойде на ум е едно клипче на Бойко за жабата и тенжората както се изказа той!

Няма гаранция в България дали скъпият продукт е качествен. Липсата на прясно и качествено мляко е постепенното заличаване на селата и животновъдството в България. Всяко едно нещо се прави за София, Пловдив, Бургас, другите да мрът!

Добър коментар, с уточнението ,че МРЪТ , би трябвало да е МРАТ.Ама в БЪЛХАРИЯ кой ли прави разлика между ОБРАЗоВАНИЕ и ОБРАЗуВАНИЕ. ФАКТ....

АЗ СИ КУПИХ КАШКАВАЛ ЗА 14ЛЕВА УЖ ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ А КАТО СЛОЖИХ ДА ГО ПРАВЯ НА САНДВИЧИ В ФУРНАТА КАШКАВАЛА ОТ ФИЛИЙТЕ СЕ ОЗОВА НА ДЪНОТО НА ПЕЧКАТА! ПРЕВЪРНА СЕ В ВОДА НЯМА ХРАНА В СКАПАНА БЪЛГАРИЯ ИМА ОТРОВА

Бугарите папкат това което заслужават!

Първо в България ние сме българи, а не бугари и не такива ренегати и безродници, като тебе ще казват , какво заслужава да папка българинът! А може би ти твърдиш, че българите са втора или трета категория хора??????????

Как ги изчислиха тия 12 тона не ми е ясно. Но щом поредното НПО пръхти, значи всички верваме. Иначе сиренце, който знае от къде да си пазарува няма какво да се показва. България ще намалява именно от този морал и начин на живот, а той се подкрепя пряко от властниците, които цоцат с пълни бузи до пребозаване. Тази статия мирише на палмово масло. Освен това манипулира обществото сякаш всички все едно сирене ядем.

12 000 тона ! Сигурно по данни от внос са ги засекли, ние сме бананова дуржава и нямаме палми !

Нали сме свободни ? Какво сте се завайкали ? Прекрасния капитализъм осигури на 10 - 15 % от българите всичко ! Богатство , престиж , власт и охолство ! Останалите 80% да мълчат , защото ще припомним , че са глупави и мързеливи щом не са богати ! Нали така ?

да се каже, че повечето производители на сирена и кашкавали са назначени от БКП/БСП бизнесмени с парите от куфарчетата купиха мандри, така излиза, че не е виновен капитализма а другарите социалисти.

Който му се живее да не купува продукти с хидрогенирано палмово масло

Палмовото масло е естествен продукт,маргарина е хидрогенериран продукт.

Палмовото масло запушва артериите и вдига кръвното рязко.Кравето мляко го няма и сега ни пробутват този боклук.

хидрогенираното палмово масло е като пластмаса и няма вадене от организма.Масово хората заради него умират от инфаркт и инсулт.

Понеже е станало голяма дискусия и се рових доста за палмовото масло.С изненада открих че в нито една страна не забранено дори и в Русия.Сега ако е толкова вредно поне една страна да го беше забранила.После не разбрах и с какво е вредно от доста прочетени статии в доста сайтове.Не казвам че трябва да се слага ,но маи истерията е повече от колкото е вредата.Аз обичам много сирене и си знам 3-4 марки който си ми харесват и си взимам от тях.И най-евтиното сирене от тези е около 7 лева.Според мен трябва да се пише точно на етикета и човек да си преценява,и големи наказания за тези на който има несъответствия с етикета.

Не знам какво си чел/а, най-вероятно почти нищо,но не маслото е вредно,а това което се влага пък във него за да е много евтино-петролно желе,глицерин,водород,ароматизанти,бои.Освен това има масла и масла от плод на палма и от семената и ядките,хидрогенирани,с наситени мазнини и куп други колкото не ти стига акъла.Няма как да се забранят маслата защото има полезни и вредни,а вредните са забранени в почти всички богати държави.От средата или края на 2019г. се забраняват за употреба в храни хидрогенирани масла и такива съдържащи глицерин повече от 1% в целият ЕС.

Леееее, и ти си знаещ.Въобще не ми се занимава.

Продаващите "имитиращи продукти", които тровят и разболяват трябва да се третират като престъпници и мястото им е в затвора! С отнемане на имущество, солени глоби и прочее.

мошенници, никакъв фактор не е цената за съжаление ,всичко е боклук и сиренето и кашкавала,независимо от цената ...незнам колко сме изяли,но продължават да ни тровят

Така е да, сирене за 10 и кашкавал за 17 са все боклуци и нямат вкус на това за което се продават. Какво слагат вътре само производителите си знаят.

Ами то държавата се ''грижи'' за българите така че нищо ново няма в това.. При един куп институцийки дето се ''грижат'' за всичко това няма начин да не сме изяли и повече и за това сме толкова ''здрави, бодри,'търпеливи оФце..

Ако Мая Манолова чете това, то аз и предлагам да започне борба с вноса и употребата на палмово масло е РБ. Трябва всички да я подкрепим! Няма ли кой да организира един референдум за забрана на палмовото масло в България? Къде е Слави, къде е Корнелия Нинова, Къде е Волен Сидеров? Нали всички се кълнат че работят в полза на народа?! Помислете за здравето на народа си политици! То "бизнесмените" за печалба, огромни задници са отворили!!!

Къде е Слави? Къде са 2.5 милиона, подкрепили референдума, защото не го подкрепиха, докато протестираше пред НС? Основния проблем на българина е, че чака някой друг да му оправи проблемите, докато той си пие ракията!

Кой не скача... По време на комунизма в България е имало няколко стотин хиляди овце, крави и т.н. Почти нямаше село, където да няма 5000 овце. А сега животни почти няма, та откъде идва млякото за продуктите? А цените, не е трудно да отворите сайтовете на хранителните магазини от други страни - Испания, Франция, Германия, Великобритания, ще останете силно изненадани от ценовите разлики.

Напротив овцете бяхте 8 милиона,а сега са 1,5млн.Къде са сега ами там където плащат по-висока цена в арабските държави,някои западни държави,Турция и т.н.Мляко има бол проблемът е че със сухо мляко и палмови масла сиренето и кашкавалът стават в пъти по-евтини и съответно печалбите на мандрите са огромни,а вие и такива като вас "професори"купувати фалшивите им продукти и после ревете.По магазините има само една единствена марка произвеждаща истински продукти и това е Хармоника

Трябва пълна забрана за влагането на палмово масло във всички продукти! Никакво пишене на етикетите и отделни щандове! Другото е отровителство! Когато те съществуват българите с многото малки доходи се принуждават за да ядат да ги купуват! Мизерия и смърт.....!

Точно! Плюс мобилни групи за проверка на заведенията за обществено хранене. Защото мисля, че отдавна няма банички със сирене и пици с кашкавал.

Напълно нормално. Купувайте още сирене по 4-5-6-7 лева, глупаци.....

От 5 кг мляко дето го изкупуват по 0,50 лева се прави 1 кг. хубаво сирене така че направете сметка НАД 7 лева каква хубава печалба става пак на наш гръб...

ако мислиш пък , че скъпото е хубаво...много,ама много си в грешка

Защо, евтиното да не е по-хубаво случайно? Хапвай си го със здраве, пък нека аз да си взимам каквото аз преценя.

4-5-6-7 лева ще си направя няколко килограма ИСТИНСКО ДОМАШНО сирене! Защото литъра от стари хора на село имащи крави го вземам за лев, маята е стотинки и си правя напълно сам няколко килограма истинско домашно сирене. Излиза ми в пъти по качествено (няма по добро от това) и в пъти по евтино. А ти си купувай щом си паралия сирене от 17 лв за килограм само и си мисли че ядеш истинско сирене. Нито знаеш какво слага производителя вътре, не може да си сигурен, второ че пръскаш луди пари. С тия пари може да си направиш в пъти повече килограми сирене и то домашно истинско от теб...не е сложна процедура. Но всеки си решава сам. Не те мисля, щом си паралия. Ама 90% от народа в държавата ни живее с пари в пъти по малко от необходимите за нормален живот.

Като те гледам май само си мечтаеш за сирене по скъпо от три лева.

Има и друг момент, ако правят сиренето от мляко е нужно мляко.

Имаме агенция по храните,която би трябвало да се занимава с годността на храните и полезността им,вместо да избива животни и да съсипва поминъка на хората.Никой не търси отговорност от тази агенция,защо ли?

И кой казва че палмовото масло е вредно?! :) Четете опаковкоте де - пише какво има и какво няма Ваш е избора бре, тревопасни :)

А какво стана с тези 160000 души, които от години приемат спрените от търговската мрежа лекарства за високо кравно? Колко от тях вече са пациенти на онкологичните болници? Защо Здравната каса мълчи?

Markovo kolumbiisko kafe paket 1 kg. v nemskoto ALDI struva 8.88 euro, absolutno sushtiq paket kafe v bulgarskiq LIDL e 25.99 leva. Izviniete drugari - biznesmeni ,ama nie ne sme rasli v ov4arnik kato vas !

БРЦК

То да беше само кафето... С 90% от продуктите е същото.

Модерният запад ви донесе този "подарък"

Защо се коментира само за сиренето? Палмово масло има и в сладоледа, и в СОЛЕТИТЕ.... които се консумират предимно от деца. Вижте опаковките.

Точно така! В 80% от продуктите го има! В много продукти пише с "масло", което означава 0.5% масло, а останалото се сещате какво е.

" Според него българите трябва да осъзнаят вредата от..." НЕ БЪЛГАРИНЪТ А ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ ТРЯБВА ДА ОСЪЗНАЕ КАКВО ПРОДАВА ….КЪДЕ МУ Е СЪЗНАНИЕТО?! ЦЕНАТА В БЪЛГАРИЯ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ ОПРЕДЕЛЯ КАЧЕСТВОТО...ПРОСТО Е ПОВОД ДА ПЕЧЕЛЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ПОВЕЧЕ И ПАК ДА ПРЕДЛАГАТ БОКЛУЦИ....ЩЕ МИНЕ ВРЕМЕ И ВСЕКИ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО, НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ ….И ВСЕКИ ЩЕ СИ ПЛАТИ ЗА БОГАТСТВОТО КОЕТО ТРУПА НА ГЪРБА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ...

Точно. Не българин е длъжен да знае тия неща и не му и работа той си е само обикновен потребител, ПРОИЗВОДИТЕЛЯ Е ДЛЪЖЕН да е запознат с тия неща, и още повече НАД производителя ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА да знае тия неща и да ги ОГРАНИЧАВА И ЗАБРАНЯВА и когато забрани дадени съставки на производителите да следи за НАРУШЕНИЯ и яки глоби и затваряния направо на производителите решили да ги ползват. Така че всичко си зависи от държавата, дали ще издаде законите и дали ще ги спазва т.е. проверява и наказва при неизпълнение. Да карат бай Пешо от село с 200 лв пенсия да знае тия неща ОМГ скапана държава.

Наказани и затворени мандри има ли? Отнето имущество нещо? Ахаа тука е БГ

А защо масово охладеното месо е пълно с вода, тоест продава се вода на цената на масло? Когато се готви, пуска много вода. При замразените продукти е още по-лошо. Хем продават на по-скъпи цени от богатите страни, хем доста по-некачествено.

Защото слагат химикали които абсорбират водата и ни продават вода на цената на месо..пазарна икономика!

Защото преди да ти го продадат го пъхат в един уред, който се нарича вакуум тумблер. Слагат 100 кг. месо и 20 кг. вода и вадят 120 кг. месо. Това ти и продават. А ако питаш кой го позволява - ами позволява го управляващата мафиотска структура, при това съвсем не безплатно .... а срещу комисионна. Така е и с много други неща.

Сиренето се прави от мляко, сол, закваска... За какво палмово масло в сиренето въобще говорим? Просто ни продават боклуци под названието на традиционни български продукти, защото НЯМА ДЪРЖАВА!!! А после, защо българите мрат като мухи?

Също така това сирене за което казвате че има палмови масла като го сложиш във водата Направо се разкашква не става за нищо дори за баница може ли да изредите о да ни кажете кои са марките Серена които са за препоръчване за да са Ядат И ако отидеш в магазина Как да различиш че едно сирене има палмово масло и и че не е направено от както трябва да бъде направено

как да ги различиш ли??? ами просто не ходиш в магазина... намираш някое село където виждаш че все още има овце и кози(най лесно по дарадонките по пътищата в селото) и почваш да питаш бабетата.... веднага ще се намери нещо

А някой знае дали от това палмово масло се слага в киселото мляко защото ям кисело мляко обаче въобще няма вкус на млякото което сме яли преди много много години Имам чувството че има нещо вътре в него нишесте ли и аз не знам какво благодаря

Киселото мляко се прави от сухо мляко и генно-модифицирани нишестета.По магазините има само една марка истинско кис.мляко и то е Хармоника.

Ей, "Хармоника" - КАКВА ТИ Е ЗАПЛАТАТА ?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Когато липсва държава и институции, гражданите и фии може да ядат. През този обществен строй всички се интересуват само от материалното и здравето и грижата за хората изобщо липсват. Наскоро имаше една статия, в която пишеше, че и био продуктите били менте. Тоест обикновени продукти, но пакетирани в био опаковки. И после защо имало толкова много заболявания и защо България била 3-та по смъртност в света. А цитираните цени от статията са някакви измислици, средните цени на "читавите" сирена са по 12-13 лв, а иначе цени от 14-16 лв са си нормални. Маслото пък е на цени от 7-9 лв за 250 г. И кой гарантира какво се продава по магазините, липсващата държава или жадните за пари търговци и производители? В САЩ Монсанто са осъдени да заплатят на един човек, който е заболял в следствие на техните пестициди от рак, сумата от 290 милиона долара.

Защо този експерт, Иван Грънчаров не споменава, кои са тези 30 - 40 фирми, които исползват палмово масло? Населението трябва да има информация, за да се грижи за здравето си ! Предполагам, че Г-н. Грънчаров знае кои са тези фирми и избягва техните продукти !

По време на ранния социализъм, един такъв, като тия "производители", смесваше брашното с гипс. За няколко дни го прибраха от пазара и го погребаха в Белене или Скравена. Гласувайте за мен и аз ще върна тези правила.

Село Габарево - Апостол или Христина. Това е сирене . И то поради един съществен елемент. За качеството на млякото е важен и съставаът на водата, с която се поят животните. Водата в розовоата долина е и ключовият елемент , който прави най0виоското качество в света на етеричните култури там. То и в Широка лъка е хубава пашата, и в Тумбалово, и в Звездец, и в Добърско, и в Златоград, и край Рибарица, и на много места но качеството на водата при естествена паша е ключов елемент за качеството на млякото.

Всеки който установи, че сиренето му с етикен "сирене" не е сирене, да съди фирмата и държавата.

Къде е баба ми сега... козе и овче сиренце... как ми ги нареждаше в едни смешни соц котленички затиснати с камък отгоре за да седят в саламурата...мммм а сега като застана пред щанда със млечни продукти гледам сякаш решавам интегрални уравнения при избора си....

МЛЕЧНО КИСЕЛ ПРОДУКТ Е това да ми обясни някой какво е,щом във неговия състав има някаква МЛЕЧНО КИСЕЛА КУЛТУРА!!!!! эначи в Бълхария млякото се отглежда във вид на растение!!!!

Няма ли най-накрая някой компетентен да обясни дали палмовото масло е вредно или не. Противоречива е информацията, която научавам от нета, при това непрекъснато ровя, за да открия някакво устойчиво обяснение. Според едни данни, в палмовото масло се съдържа абсолютно същата мазнина, която я има и в млякото. Т.е., ако има проблем с палмовото масло, той със същата сила се отнася и до млечната мазнина. Според други данни, то се втвърдява при твърде висока температура и така запушва кръвоносните съдове. Обаче, ако видите точките на втвърдяване на палмовото масло, на кокосовото масло (то си е пак от палма, ама кокосова), на какаовото масло, на маслото от ший и пр., ще установите, че палмовото не е най-опасното. Ще видите също, че различните източници дават различни температури на втвърдяване. Същото се отнася и до съотношението между наситени и ненаситени мастни киселини в изброените растителни масла. На всичко отгоре, особено силна е тенденцията палмовото масло да се влага и в маркови западни хранителни продукти и то не за износ у нас, а за местна консумация в тези страни.

Полезността и вредата изключително много се влияят и послдеващата преработка на продукта. Млечната мазнина не е подходяща за високо температурно ползване. Растителните също като цяло, но там примерно за пържене слънчогледовото е мнго подходящо. А зехтинът не. Палмовото масло е малко по-подходящо да е за пържене, но като цяло е ,,коварно''. Обработката му е химическа и това праив продукта рисков. Като цяло растителната мазнина е полезна в сурово състояние. Но преработи ли се температурно или химически е трудно усвояема за тялото. За да стане маз - тоест консистенция удобна за мазане минава през какви ли не преработки. А иначе е течно. Тези готови за пържене палмови смески дори и с най-пречистените химикали да са обрабоитени, пак са по- трудно усвояеми за организма до степен да са вредни. Тези мазнини на практика не могат да се смесят с водата, защото маслените молекули от растението са така преработени, че вече стават неразтворими във вода. Което постепенно води до много вредни натрупвания и подувания - от задържане на вода и течности в тялото. Евтини са и лесни за обработка и овкусяване, но практически са неподходящи за почти всичко.

Интересна информация, макар и доста оскъдна. Излиза, че необработеното палмовото масло е винаги течно, а достига до нас втвърдено, поради допълнителната му техническа обработка, правилно ли ви разбрах?

Вие реферат на тема хидрогенирани мазнини в един журналистически сайт няма как да очаквате. Но ето няколко неоспорими практични и верни съвета за здравословно хранене. Винаги позлвайт епродукти характерни за района, в който живеете или в който е приготвена храната. Палми в България и Европа н ерастата. Тогава търсете мазнини, от местни растения. Забележете, че със зехтин НЕ СЕ пържи обаче! Отделно например за млякото, отбележете, че то сурово е полезно, но мине ли загряване над 44 градуса целзии става вредно - най-просто обяснение- променят се белтъчните при нагряване и стават неусвояеми за приемника. А всички сирена по търговската мрежа са от преварено мляко. От по-известнит емлечни продукти от сурово мляко е пармезана ( но ако е от Парма и региона). А иначе най-добро е бяло , саламурено сирене от сурово мляко , зряло поне 3 месеца, за да се унищожат бактериите, който не издържат без кислород. Ако млякото преди да се прави сирене е било загрято над 44 градуса все едно се тровиш. изселдванията показващи, че млякото е вредно всъщност изследват САМО продукти от пастьоризирано мляко. Отделно пак за мазнините. Растителните мазнини са в комбинация с вода. Как се хидрогенира мазнината ( тоест отнемането на водата) е ключовят елемент . Много малко от растителните мазнини могат механично да се сгъстят до степен да може да се пържи с тях. В европа май само слънчогледа става. При рапицата има една вредна киселина, която е в самото растение и въпреки, че при нагряване не се променя структурата , заради самата висока киселинноста рапичното олио не е по-добро от слънчогледовото. При зехтина съединеният на маслени и водни молекули са много полезни , но при загряване те се разпадат и стават вредни. Това е валидно за всички растителни мазнини. При животинските е различно. Там самата мазнина ако се консумира сама, тоест без месо е много тежка. На нея ролята ѝ е да ,,придружава'' белтъка, но не и сама тя да се консумира. Докато при растенията белтък практически няма. И мазнината е самата тя хранително ценната.

Благодаря за реферата! Ето такива неща бих искал да чета в коментарната рубрика.

Аз досега мазнини които да се смесват с вода не бях чувал .Може да= някакво ново изобретение.А за посланието масло ако не е то ще са ета нитрати гено/ модифицирани храни, глобално затопляне, инфлация, лихви, престъпност.Важното е да живеете в състояние на страх.И не парковото масло не е вредно казвам ви го от личен опит.Работя и живея в страна където се ползва масови хората са много дебело.Но инфарктите и инсултите са много по малко.Убива не химията убива страхът.Например шоколада нютела и скъпите бонбони на фереро гоше са с палмово масло.Живейте си живота и не се поддадете на провокации.Иначе единствената храна която със сигурност е вредна са животински вътрешности .Хубава вечер и яжте каквото ви се яде.Вредно е само това което смятате за вредно

Аз досега мазнини които да се смесват с вода не бях чувал .Може да= някакво ново изобретение.А за посланието масло ако не е то ще са ета нитрати гено/ модифицирани храни, глобално затопляне, инфлация, лихви, престъпност.Важното е да живеете в състояние на страх.И не парковото масло не е вредно казвам ви го от личен опит.Работя и живея в страна където се ползва масови хората са много дебело.Но инфарктите и инсултите са много по малко.Убива не химията убива страхът.Например шоколада нютела и скъпите бонбони на фереро гоше са с палмово масло.Живейте си живота и не се поддадете на провокации.Иначе единствената храна която със сигурност е вредна са животински вътрешности .Хубава вечер и яжте каквото ви се яде.Вредно е само това което смятате за вредно

Има и полезно палмово масло, но то е скъпо.Това, което слагат в сирената и кашкавалите е евтино и съответно изключително вредно.

Прекратете вноса на палмово масло и криминализирайте използването му в хранителни продукти!

Малко е... българите сме всеядни... имам чувството, че стига да е в лъскава опаковка и други работи биха яли... Гледам сеир - почнаха да слагат царевичен грис в бирата - на хората не им пука - пият си... Цяло Хасково без вода, ама пивоварния на края на града бълва продукция и пият хората без въпроси вече втора година... пък палмовото масло ни проблем... хайде живи и здрави...

Продаваната в германия МИЛКА шоколад има 6 лешника по-малко от продаваната в България. В сиренето и кашкавала в България няма мляко, но това не е проблем. "Двойни стандарти"

БУМ на раковите заболявания и откриването на ракови болници.Лицемерите от ЕС,некачествена храна,а да сме солидарни за мигрантите.А къде са проверяващите специалисти

Дилиане, проблемът не е в лешниците само! Ако ми дадат 2 шоколада "Милка" - единият произведен у нас, другият в Германия или Австрия, повярвай ми, ще го итлича по вкуса, без да гледам опаковката! Разбира се, нашият е "по-дървен". Обяснението на хората от фирмата е, че "шоколадът е приспособен към особеностите на местния вкус". А истината е, че това, което се влага за производството ми е с по-ниско качество!

Тоя "капацитет" е толкова некомпетентен, лъжлив и глупав, че сам не се усеща какви ги плеще!! Или си мисли, че освен него всички останали са идиоти, та да му се вртзват на идиотизмите! Например: Цената на сиренето зависело от цената на вносното мляко, а то е 20%! Или цената била определяща за качеството!!! А цените на истинското сирене варирали 0от 5.50 до 9,00 лева!!! Г-н, "специалист", цената НИКОГА не може да е определяща за качеството! Особено у нас, при огромното число мошеници по веригата от производство до реализация!

Мляко и млечни продукти! Това са основни хранителни продукти за децата ни! Как я мислите г-да и другари производители?! Тровите с вашата престъпна безотговорност един цял народ!!! В млякото и сиренето, което давате на вашите деца и внуци има ли палмово масло?? А със сигурност има и нормативи, които съзнателно не се спазват под мълчаливия поглед на държавните институции, носещи отговорност за изпълнението им! Гядове..........

Щото по-йефтинко

... и по-големка печалбица....

В тази държава цената не е гаранция за качество. Нали наскоро откриха " биопродукти" на цени 10 х по-високи от обикновените, и които се оказа, че изобщо НЕ СА БИОПРОДУКТИ. Как да вярваме и на кого да вярваме?

Точно заради такива български тарикати, произвеждащи ментета си купувам гръцко сирене. По-вкусно, а и по-евтино от някой български марки.

Сега разбирам Пеевски от какво е напълнял, сиромахът...

Путин е виновен ;–) Тая година ще изядем още толкова

Пък да видиш руснаците- те ядат около 5 пъти повече палмова мазнина от нас. Ама за това Боко е виновен.