Българин подобри рекорда за спускане под вода

27-годишният подводен инструктор Иван Железаров прекара 50 часа под вода и подобри световния рекорд за най-дълго спускане в солена вода.

Обратно в новината

Коментари - Българин подобри рекорда за спускане под вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а кухарите от форума на ДИР държат рекорда за най-много изхрачени плюнки на квадратен сантиметър монитор. На посочените по-горе тъпаци честито, а на водолаза едно голямо БРАВО !

добре че са спортните ни успехи, че да ни научат малко хората, че ако чакаме на феодалните старци от БАН да измислят нещооо.....

извинявам се на редакторите, но става ли въпрос за най-дълъг престой под вода, а не за най дълго спускане? то изобщо какво е това най-дълго спускане по-скоро най-дълбоко спускане, но там едва ли скоро ще подобрим рекорд. Все пак каквото и да е направил човека си е рекорд. Браво, да му е честито.

ЧЕСТИТО! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ! Стига сте му намирали кусусри на рекорда. То, аслъ, за нас трябва Гинес в обратната посока; не си писнал торбочакта с боклука през терасата, не надул чалга по петляно време и подобни. Мен лично би ме било страх и десет минути да изкарам, ако ще през това време Нова Телевизия да ме натиска да стоя още 1-2 минуути. Истина си е.

Един от поддръжката на въпросният рекордьор - китенецът Ангел Маринков, супер качествен човек и не по-малко герой - преборил се с раково заболяване - малигнум лимфома. Това също е за адмирации и то е не по-малко трудно. Излязъл със собствената си лодка "Румяна" да подпомага от повърхността водолаза. Поздравления за всички участвали. А съвсем друг е въпроса, че рекорда е да се види, че някой е постигнал и може нещо от което никой няма полза. Но...това е спорта, това са рекордите.

Браво! Радвам се като прочета такива новини! Поздрави на момчето и му пожелавам още успехи!

Браво

Уникален! Евала! Това е нечовешко геройство!

Това е моят водолазен инструктор! Относно въздухарските коментари - ... Много събития довели до духовното и физическо развитие на човечеството са изглеждали на пръв поглед безсмислени, но са дали надеждата, че всяка граница на човешките възможности може да падне. Браво Ванко!

до всички коментирали.не ви ли е срам да пишете такива глупости.Аз се гордея и се радвам че има такива българи,защото на този човек му е коствало много и е имал ЖЕЛАНИЕ да го направи,а не седи да пише глупости във форумите.Гордея се че има такива хора.За мен това е момче което вярва в себе си и ще постигне много.Късмет и успех

А българското правителство счупи световния рекорд по крадене.Само за 9-ет месеца окраде повече отколкото всички правителства взети заедно за двайсет години.Браво заслужава световно признание.

Е, тъпо парче си. К`во общо има правителството с едно спортно постижение? Ама нали трябва да се с*ре. Добре ли плащат, като си кривиш душата поне да е добре заплатено!

Поздравления и от мен!Това момче е талантливо и има време и потенциал за повече.Не трябва да бъде забравяно и пренебрегнато,трябва да му се даде шанс за развитие.А този шанс може да се вземе от тези,които го имат и не го заслужават.Например чалгаджиите от националния отбор по футбол.Да видят "Как боли"...

Браво Ванка:)

Браво! Поздравления! Ще ми се по-често да чета позитивни новини, а и смислени постове под тях, а не оплюване.

Много се радвам! А докога ще муаме обрезки?

Е, нема повече! Нали НВМС забрани вноса... до следващия път :))))

Барво, а професионален екип на "Нова тв" беше с него под водата и показваха кадри от случващото се във водата, дори имаше и жива връзка и комуникация с рекордьора :)

За да може някои ТВ репортерки да се хвалят пред цяла България "Вижте ме как се гмурнах" - все пак това не е нещо лошо, на всеки му се иска да е известен! Иначе браво на Железаров, пожелавам му здраве и още дълги години гмуркане. А онези, които се опитват да омаловажат или направо плюят против това постижение, ще им кажа: дълбоко не сте прави! По една много проста причина - постиженията в такава област или в спорта нямат нищо, ама нищо общо с положението в политиката, икономиката, ако щете и с културата, и не бива да се смесват! Най-малкото защото спортът е независим от държавата по презумпция и всяка държавна намеса в него води до дебели санкции. Ще ви дам пример: защо много бедни страни като Етиопия, Судан, Камерун, Кот д'Ивоар или Гана имат изявени лекоатлети, обиращи медалите на олимпиади или едни от най-добрите футболисти на планетата? И обратно - най-богатите нации Люксембург, Исландия, и най-вече страните от Персийския залив, въобще не са известни в спорта? Така че нека не пренасяме черногледството от другите сфери на живота в спорта, ами точно обратното - такива рекорди да служат на хората като примери за постоянство, тежък труд и целеустременост, за да се постигне нещо, и че само и единствено така животът и икономиката ще тръгнат към по-добро! А това би се случило, ако всеки от нас имаше не 100%, но поне 20-30% от волята, издръжливостта и желанието на Железаров да постигне рекорд.

Престанете да лаете ами се замислете, че в книгата за рекорди срещу този рекорд ще стои името на българин. Няма само с кражби и измами да ни знаят по света.

Аз пък си мислех, че подобна новина може да предизвика само позитивни емоции.... но явно не и сред българите :(

Има огромна разлика между спускане и престой под вода.Пак някой е написал заглавие неподготвен.

Браво! Да се готви рекорда за най-дълбоко гмуркане.

Много яко. Браво! Световно постижение. И стига мрънльовци.. поздравете Българина и България за постижението и това е!

Евалата коментри :-Интересно му е на човека => се занимава :-) А това да ни прочуете със световни постижение и изобретения е оставил на вас :- Но имайте в предвид, не е толкова лесно като да даваш акъл в някой форум :-

горните коментари предполагам са от хора които никога не са били под вода, макар и за малко... Ако са били, то няма и да напишат подобни неща. Не говорете за нещо което не разбирате.

така де...долните коментари

Ти да не живееш под водата някъде-А?

Не, не живея под вода приятел... просто и аз съм водолаз

Глупендер, гмурни се ти на 8м и стой там 2 часа да те видя... А че е постижение - постижение е. Жив и здрав да е рекордьора!

Е, щом и за кибичене под вода има рекорд, не е лошо да е наш:) За мен истинските гмуркачи са свободните гмуркачи, които само с едно поемане на въздух слизат на над 100 метра (рекорда е 215 или поне до скоро беше), няма бутилки, няма мамбо и компания да те весели.

абе кибичене ама 50 часа са много време!

Това е спорт като всички станали. Браво на момчето! А тия отдолу дето са писали - пълни мизерници и мижитурки.

за какво въобще се хабят с тези тъпи рекордчета - кой изял най-много, кой изср ...