Съдът на ЕС: НЗОК да плаща за лечение в чужбина

Здравната каса трябва да плати лечението в чужбина на всеки българин, когато не може да го получи у нас в рамките на необходимото време предвид състоянието и болестта му.

Обратно в новината

Коментари - Съдът на ЕС: НЗОК да плаща за лечение в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не саществува 200е здравна вноска!дори операции всякакви на бедните/които зивеят в апартаменти които само бг с пари си позволяват/се поемат от дарзавата! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е, те сега веке уйде коньо у реката .(на добре печално-известната шайка махленски шмекери )

Парите на НЗЮК отиват да пълтят банката на Цецка и Боко- там ги търсете!

не лужете - не са малки здравните вноски, кражбите от т. нар. здравна каса са огромни. пулно е с фиктивни болни и с фалшиви документи от доктори които я източват! за чиновниците в самата каса да не говорим! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До Naglite! Не лъжи! Не лекарите крадят от НЗЮК, а парите на застраховките от публичмния фонд НЗЮК отиват да пълтят банката на Цецка и Боко- там ги търсете!

как ги е спестил тия пари в бг???? маи откаде дошли там и отишли ???

Това са два потребителски заема + малко спестявания . Хората са били в нужда и не са длъжни на теб да ти обясняват от къде. А тая здравна каса трябва да плаща за нещо , нали ???

голям си....

Ей, веднага злобата българска, от къде ги има тези пари, това ли е най-важното в случая, ето затова сме на тоя хал, защото принципа ни е : " Нещем я да съм добре, ама сакам на Вуте да е зле!" Е чакайте от тези хора държава!!!

Браво за този коментар!

а вие как бихте се чувствали да останете без око заради некадърни бг.лекари,при положение,че е можело да се спаси в чужбина ?

Ти нещо за принцип на солидарността да си чувал? Щото не всички се осигуряват на МРЗ, противно на твоите очаквания. И идеята е точно това - всички да имат еднакъв достъп до медицински услуги.

Аз искам да внасям и 40 лв вноска ,но като отида на лекар и стотинка да не вадя от джоба. А сега какво - за направление 2.4, за специалиста 2.4 - до тук 5лв. След това за иследвания додаваш , щото " здравната каса не поема " А какво изобщо поема никой не знае. Това е . Аз мога и без тези 40 лв. но искам всичко да ми е ОК. Не да отида на зъболекар и да ми кажат ,че касата плаща за железна/ в кой век сме ,за Бога !!! / пломба и той ще ми я изпише, пък аз ще си додам остатъка до бяла !!! Искам да знам срещу толкова пари какъв пакет услуги ще ползвам, и ако има таван, на него ще се осигурявам

40 лв здравна осигуровка са много малко. Толкова струва един преглед при специалист. Това е осигуровката при 500 лв заплата. Така че - плати си германската осигуровка (минималната е 200 евро) и искай германско здравеопазване. Още нещо - 2.40 е потр. такса - т.е. нищо. Ходи при обущаря и му кажи да ти закърпи обувките за 2.40, или монтьора да ти оправи двигателя. Смешен си с тези 5 лв.

СТИГА ВЕЧЕ С ТЕЗИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ, СОЛИДАРНИ СХЕМИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ ПАРИ. Това искате защото според стар български обичай общото е мое. В 21 век тази схема не върви. Малък процент примерно 2 за солидарната схема, а 6% в лична капиталова сметка, така трябва да е и с пенсионни вноски. За социално слабите се грижи държавата по цял свят след спазване на определинените критерии, за което останалите плащаме косвени и други данъци за преразпределение. Сегашните пенсионери работили при тошо, чийто вноски комунистическите фамилии задигнаха и изнесоха в швейцарски банки да се погрижи държавата. Стига вече с тези солидарни глупости и оправдания за присвоявания от кой ли не. Ако сметките са капиталови т.е индивидуални, а да видим как ще краднат другарите и управляващи и медици, и всякакава административна сган. Населението е застаряващо, работещите все повече ще намаляват и всеки трябва да се осигури и здравно и пенсионно докато може да работи. Би трябвало да се стремите да има колкото се може по-малко социално слаби на грижата на държавата, вместо да квичите за общите/държавни солидарни схеми при които куче влачи рейс, дира няма. Ще видите качествено и ефективно здравеопазване и образование ама друг път. Без контрол, отчетност и стимул нищо не става камо ли в булгаристан

много плоско бе другарю. Знами ти да се скатаваш, да внасяш 8% върху 240 лв, друг да внася върху 2400 лв, ти да харчиш скритите за коли, жени и чалга и накрая да те лекуват като този дето не е измамил държавата. Много сте умни бе ганьовци, само да цоцате еднакво, ма да не бачкате и да не внасяте еднакво. Чист червеногъз принцип, другите да бачкат, а аз да папкам и да крия "собствените" парички. Знем че далаверката е на мода в булгаристан от 70 години, но нещо ни писна да се правите на майстори

НЗОК = Наглите-2

ето защо резервът на НЗОК да идел в НОИ - за да кажат, че няма откъде да му ги платят! Мизерници нагли!

мръсна, скапана държава

То се е видяло че съдилищата на ЕС ще ни вкарат в ред. Трябваше този съд да постанови НЗОК да плаща и пълното лечение в България!

Те лечението в България не могат да плащат, та какво остава за това в чужбина. Ако може ние само да им внасяме осигуровки и да умира по улиците без нито веднъж да идем на лекар ...

В Европа не събират пари за лечение по телевизията със СМСи. Там това се поема от държавата! Само в БГ децата на лейтенант Шмит продължават да доят народа...

То хубаво, ама нещата са несъвместими! Едно е да плащаш по 200 евро здрвна вноска, друго по 20 -30 евро в България и да чакаш здравеопазване - за кражбите няма да говорим! В бедна държава с много неплащащи здравни вноски има да чакате здравеопазване! И ако трябва да се платят 100 000 хиляди евро за едно лечение в чужбина направете сметка колко наши здравни вноски са това! То хубаво солидарност, но всичко си има мярка - да се разполагаме според чергата си! И аз искам палат, но живея в двустаен! Българина е много ларж с държавните пари, но му свиди да плаща ог джоба си!

НЗОК е една УЗАКОНЕНА ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ!!!! Единствената цел на което е да ни ОГРАБВА!!!

Идеята на НЗОК е да се точат пари - лечението на хората е само между другото. Когато лечението пречи на източването се взимат незабавни мерки и лечението се спира.

Много се радвам за човека! Браво! Борил се е за правата си и е успял! Браво и на очевадно честния и безкомпромисен съд, а не като нашите мизерници!

Винаги се радвам, когато от Европа ритат задниците на родните ни институции, за да ги направят малко по-човечни.

На какво се радваш? Няма да има нито един наказан в НЗОК, а от данъците на хората ще плащат разноски по делото. Докато след подобни решения тук няма виновни и наказани финансово те да плащат разходите няма да има промяна.

Наказването на мърлячите от НЗОК е втората стъпка. Но за да се стигне до нея трябва да се направи първата крачка - осъждане на НЗОК.

отдавна съм открил че всичко в бг. е правено недоправено,-недоправени магистрали,недоучили доктори ,недовършени професори ,наполовина полицаи ,наполовина престъпници,недообразовани ученици т. н. ,10 години ще трябват интензивна работа на това правителство и дано не го сменят и то трябва да се чисти отвътре,ние сме като след война-------успех

"10 години ще трябват интензивна работа на това правителство и дано не го сменят и то" - Ти луд ли си? Дано го сменят това правителство иначе след 10г. няма да я има България АМИН!

и какво се случи за 1 г., за да имаш представа какво ще стане следващите 9 г.? ти баце си тъп като пенциите, сигурно си пенция а? или си тъп неудачник дето чака месията да оправи скапаната държавица....

Няма да ни обиждаш нас пенциите! Не сме го докарали ния тоя. Циганите и чалгите сте мнозинство.