Судански бунтовници задържаха 6 българи от хуманитарна мисия

На 26 януари хеликоптер на българска авиокомпания е извършил принудително кацане в района на град Кадугли, южната част на Судан. 6-ма българи са задържани.

Обратно в новината

Коментари - Судански бунтовници задържаха 6 българи от хуманитарна мисия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За ония тримата от Хели-Еър, дето ги смъкнаха в Ирак някой каза ли нещо? Защо се заобикаля този въпрос? Защо пускат да летят екипажи без необходимата полева подготовка? Виждал съм как летят руснаци, таджики и молдованци в Африка по мисии на ООН. Ще го смъкнат техен хеликоптер принудително, ама друг път!!! А тук хванали едни цивилни пилоти, дето са свикнали да натискат педалите от точка А до точка Б, и ги пуснали над пустинята... Ама нали ръководството печели ...

Република Судан или Република Южен Судан, щото са две различни неща?

Абе щом е в Нубийските планини Васко нубиеца да стяга куфарите

Поредните момчета от ХелиЕр, които си вадят хляба по трудния начин. Дано да ги измъкнат живи и здрави.

Либия начи кайте е с затворено столично летище и пристанище, щото некви мародери ги превзели. А аз си мислех, че демократите като каеха, че ще махнат Кадафито за добро и добре са пресметнали бладенствието на либийските хора. А вие се чудите, що и ние не сме добре. Щото същите са се загрижили и за нас, добре че нямаме нефт.

хаха да точно. очакваме да се възцери раят на земята след възтанията в северна африка. Положителното е, че в Египед например поне хората имад дотатъчно ум да се бият срещу безмозъчните ислямисти които опитват да се докопат до кокала, и се обръщат към военнна диктатура - по-доброто решение в сравнение с ислямски халифат ...

Много странно, шайка сигурно не могат да четат разполагат с ракети.Задачата е:от къде имат ракети, кой ги научи да работят с тях и кой им ги даде ??? Горко им на нашите момчета!!!

и цяла Северна Африка едно време са били житницата на Римската империя и са изхранвали целият познат свят. Сега под вещото ръководство на Запада се превърнаха в пъклен котел. Същото се случва с Близкия Изток и същата ще е съдбата на Балканите.

Нерде Ямбул, нерде Стамбул.... Ако не се лъжа Картаген и Судан отстоят на някакви си 3-4 хиляди километра...Май Судан беше по на югоизток, а?

Африка има потенциала да е един прекрасен континент, не случайно и Китай се опитва да инвестира там. Проблемът е да се откъснат от вредното влияние на англо-саксонците. Ние за където сме тръгнали, Африка там потъна.

че тя и сега Африка си е ресурсната база на Света - 80% от световните ресурси са там... и ситуацията, която са държани хората там е точно подобаваща за ресурсна земя - държиш местното население просто и гладно, че току виж са се усетили, че ги крадеш...

Дори и представа нямате каво става когато започнат да се смоуправляват. За подсказка, Сиера Леоне или Руанда... А какво се случва в Южна Африка?

Да се оправят. Не ме интересуват. Имам си достатъчно проблеми, за да мисля за някой си и да си разрушавам вътрешния мир.

sluchayno dane sa nosili s greshka orajieee ..... mestu oriz

Ама за руските терористи в Донбаса ревеш, нали бай Васо?

Не бе, злобно човече, през чепа ми е за Донбас, Крим, Путин и Обама...Не ме вълнуват...През чепа ми е за Борисов, Миков, Сранишев, Цветанов, Радан, Кунева, Местан, Доган, Костов, Бареков, Каракачанов, Симеонов, Сидеров и за всичката тая пасмина... не рева за никой, имам си мои грижи, както и вие сигурно, но се занимавате с хорските проблеми, вместо да оправите своите.

http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=18361969&page=1&comment=175705 Първо, спри да говориш глупости. Там талибани ги няма.Второ малко информирай си ,а после пиши нещо .

Хора,вие нормални ли сте.Тези които коментирате ,нямате ли работа.Тези хора там имат семейства,деца ,родители.А вие ,журналисти само търсите скандали. Помислите си малко за тези семейства.

Пишете ги пътници,талибаните не се шегуват,който го е страх от мечки да не ходи във гората,те са си знаели какво може да ги очаква на техен риск.Но дано да греша,и да бъдат освободени живи и здрави,което е много малко вероятно там.

Ето ви сега Нато,и ЕС,сега кой ще се застъпи за тях,за да не им кръцнат главите,Кой ще плати откупа питам аз???Не мисля че ще бъдат Нато и ЕС,пишете ги пътници,както навремето хванаха двама Тираджии,и показно им кръцнаха главите,даже и по телевизията го даваха,и тогава нашите нищо не направиха за освобождаването им.

Естествено ще ги освободят никой не убива златната кокошка. По тази програма на ООН от 15 години си трупат милиони местните феодали и се правят че воюват за да продължава програмата.

Спете, спете. Злото е в нас вече. Лошото е че алчните политици няма да са в България, а и родата им живее по чужбина. Ние ще гинем. Няма и бомбоубежища, всичко съсипаха.

Дай боже да са карали само продоволствие !!

Дано похитителите да не са човекоядци. Успех на нашите момчета, дано отърват кожата.

Интересно ми е чии са го дирили там?! И преди да кажете нещо прочетете по-добре, защото за тези в хеликоптера нищо не пише.

Шило

Пище- доставят продоволствия, поне по такава програма са. Дано да ги освободят бързо! Живи и здрави естествено.

да не се окаже някоя Габонска афера номер две...

Хората работят там! Изкарват си прехраната! А ти си чишеш м...те и питаш "чии са го дирили"?! Прост народ.......

А какво дирят тук базите в Шабла?

деер

Нали сме с чичко полицай, да се оплачим и да ги набие!

Указа се, че ЕС е тоталитарен строй, защо трябва да има едноумие по всички въпроси? ЕС по диктатура превъзхожда един разпаднат Варшавски договор, по не да си признаят че сме поробени и да кажат кой всъщност е Сталин в ЕС. След толкоз години не мога да определя кой реално налага волята си в ЕС, Меркел ли е, Камерон, Оланд?

Нубийските планини?? Ще трябва да изпратя Нубиеца на място - той е специалист по тези географски ширини. Добре поне че не е Ванката Костов начело да зададе въпроса - "Ами ако са направили нашите лоши неща?"

До голяма степен проблемите в Африка се дължат на Великобритания. Не само, че колониализмът се вихри с нова сила, но и когато англичаните се изтеглят от владенията си в Африка нямат никаква представа кое племе къде живее и просто начертават границите на държавите там успоредно на паралелите. Погледнете картата - за граници ще видите само прави линии. В резултат има случаи, където едно племе остава в четири различни държави. Интересна подробност е, че в целия свят само 22 държави не са били нападнати от Англия. Днешно време, сащ гордо продължават традицията: British have invaded nine out of ten countries so look out Luxembourg

но само другарката Пръмова, т.е. Кунева може да помогне в случая. Тя има много добри връзки с Третия свят още от времето на т.нар. ''Габонската афера'', когато заедно с аверите си специализираха в заобикаляне на всички видове международно ембарго.

Честито, приятелството на САЩ започна да дава плодове.

усещам че пингвин да пръдне в Южна Африка пак САЩ ще ти е виновен......

"Не се занимавай с глупаци - ще те свалят на нивото си и ще те бият с опит!"

Когато се командироват служители дали държавни или частни им се заплаща военен риск към командировъчното, ако държавата е опасна. За това българи предпочитат да пътуват командировка в такива държави. Въпроса е дали ще преговаряме с терористите или не. Колко струва един един човешки живот. Спомням си за едни тираджии който ги обезглавиха в Ирак. Дали поредните ни сънародници ще имат същата съдба? Зависи от правителството ни.

Да платим откуп и готово. Всеки предварително трябва да си направи сметка, дали да работи във военни зони, парите са много добри, обаче риска да плати с живота си е голям. Няма значение дали са цивилни или военни, дали са под закрила на ООН, НАТО, ЕС, залагат живота си, не от идеали а срещу пари.

някъде да е станал инцидент, и там да няма българи. В случая цели 6 парчета. Големи отворковци сме, трябва да ни запишат в книгата на Гинес - вече сме на изчезване, държава няма, а навсякъде някакви се юрнали като отвързани, дето тук все не могат да се реализират, а пък след това искат помощ от държавата, дето я няма.

Лакомията много хора е затрила. Навремето познат работеше с частен договор по линия на ООН с/у 17 000 долара месечно в Б и Х и непрекъснато парадираше с това, но краят не излезе добър.

Аре стига бре? Какво правят българи с хеликоптер в Судан? Аз не мисля, че някой в България е в състояние да им помогне! Като отиваш в подобен район, си много добре запознат с рисковете...

То пише в статията какво са правили, ама...

Пак добре че външно въобще е разбрало за инцидента ! Имам добро предчувствие за хората , все пак зад гърба им са организации като СПП и ООН няма да им се налага да търсят съпричастност от Българска страна . А и тези които са ги отвлекли са някакви регионални бунтовници от типа - САМ БОХА с каквито е пълно в тази част на света .

от както сме в НАТО арабите ни ,,заобичаха,,.

хасане - откога в Судан станаха "араби"?

а какви са?цигани са си

А в Либия какви са?

Предполагам шансовете им да ги освободят са големи все пак не са в ръцете на ония изперкалите от ИДИЛ,предишните българи са ги освободили,дано всичко мине добре.

Ще трябва да се оправят сами, ако и както могат. Безсмислено е да разчитат на т.н. българска държава и нейните дипломатически представителства зад граница.

Държавата може и да се е скапала, обаче все пак трябва да уважаваме истината. А тя е, че предишните задържани от Хели Ер през 2011 г. бяха освободени след продължителни преговори, водени от екип на нашето Външно министерство. Подпомогнати, разбира се, и от ООН. Но тези работи не се знаят, защото не се правят на мегдана, нали? Там все още има хора, които знаят какво и как. Само да не им се пречи с глупави приказки. Това е опасното.

Горките...ще трябва да разчитат на нашите безгръбначни политически утрепки да ги спасяват :(

За съжаление не могат да разчитат на тези самовлюбени безпътници.