Българи и румънци бягат от Обединеното кралство

Излезе редовният отчет на националната статистическа служба на Великобритания.

Обратно в новината

Коментари - Българи и румънци бягат от Обединеното кралство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ук и така наречения коммон уърлд никога не са били моного аттрацтивни. даннъците за висок, банките дават ипотеки, но не можеш да фалираш дори къщата ти да загуби стоиност. сиреч, законите са направени да защитават старите капиталисти с пари от колониите. в австралия и канада е същото. в бг по-има шанс, но пък там държавата и корупцията свалят приходите. полека лека ще се балансират нещата.

Дискриминацията спрямо българите е ЯВНА!Ние сме по-умни креативни и приспособими.Ужасно ни мразят цветните.Парите които се изкарват са малко.Мигрантите гърбят за икономиката им но печелят други!Не бих се върнал в Англия.Скука и скъпотия а работата не те кефи.

Къде е Роксана, бре, да си каже мнението???

оставям си бизнеса, имотите, земите, приятели, роднини, кръчмето и веднага хуквам в англето да бера ягоди и чистя кенефи.

Какъв е проблема всеки да живее както и където иска?

Отговорът е и дискриминация. За каквато и да е работа, при равни шансове се дава предимство на по-колониалните или простовати усмивки. Нещо като милостиня за по-негодния. Иначе за най-мизерните работи предпочитат да наемат и източноевропейци, защото все някой трябва да работи, а вече тарикатите го играят колонизатори.

Специално нас не ни харесват заради комунистическото ни минало. Ненавиждат руснаците!

Комуниктическото минало ни го натресоха те.

Дискриминация има! От вас се иска да впрегнете сили и като истински българи да докажете, че сте можещи и качествени хора! Докажете ли се, като такива дискриминацията изчезва!

И как да се докажеш, като още преди да си започнал. Ако пък се стараеш почват интриги, защото си щял да изместиш англичаните. И накрая получават цветен мързелив тъпанар, който ако му кажат нещо го дискриминират.

Не съм гледал за Англия, но за най -великата държава Щатите спестяванията на влог са: $0 - 35% до $1000 - 35% Или това са 70% от населението живеещи на ръба - от чек до чек. Ако някой мисли, че в Англия е по различно, нека ме обори.

Аз съм в Англия и имам много познати които нямат пари тук, а някои получават по над 3000хил. мес.... Плаща 500 за стая, около 100 за транспорт...и другото е за алкохол,наркотици, проститутки, клубове, екскурзии и тн. Остават без пари доста преди заплата и после просят от приятели.Има други с ниски заплати и лошо разпределение на бюджета си. Тези пак се мъчат.... Има други с високи заплати, които живеят повече от добре, а има и такива с малки заплати, които спестяват. Общо взето всеки с качествата и недостатъците си. Държавата е създала условия за работа и растеж и оттам нататъка си зависи само от човека как ще живее.

Има и такива които харчат лятото в България по някоко хиляди. Един успя да изхарчи 50 хил. за едно лято, но той е умен пич и никога не се е оставял без пари. Има други които у БГ-то се правят на царе с по 6-7 хил пропилени за месец у нас, а като се приберат нямат пари за наема. Истории всякакви, но преобладават неудачниците.

държавата нма да може да се грижи свърши с балона.....

Пакитата и индииците няма да мръднат - всичко е под контрол...

Да им изпратим и нашите зигани. Картината ще бъде напълно завършена.

Връщащите се от UK дето яко са забогатели сега ще изкупят новопостроените апартаменти в София на поне 1400 евро квадрата...

Кой ли иска да живее в това голямо село София? Успелите българи рядко купуват скъпи имоти в България.

Толкова е дървено там ,че правилно се ориентират нашенците.От всеки ъгъл и на почти всяка лондонска метростанция дебне скрит джихадист/я с експлозиви , я с наострено мачете , я с нещо друго/.Не си е работа .Бягайте ,братя !

Дървена ти е главата.

мдам идват си, ама само за коледа...

В пакистано-мюсулманска кочина не се живее. Преди да ходите в мочура, трябваше да питате англичаните дето се изселват от там.

Тъпанар, пакистанците са мюсюлмани, тъй че не е необходимо да се пише "пакистано-мюсЮлманска" (имаш и правописна грешка). Тавтология е, разбираш ли, глупако? Освен това, как може да има мюсюлманска кочина бре нищожество? Гнусна отрепка, дано поне да можеш да вършиш някаква работа, качествено иначе си за разстрел. Чалгаджиите като теб са излишни и срам за България.

Климатът там доста се е влошил в последните години. Това също е сериозна причина за бягство.

За сведение на някои, които откакто са се родили не са напускали пределите на България. Идват си някои, защото това си е техен проблем и то е, там се работи, там не важат българските дипломи, работа-къщи-спане-повтарящо се и както казват те, някои макар и с висше техническо образование и много умни, оставяйки за дълго там стават като зомбита, а за болежките да не говорим-асми(химикали и сие), алергичен ринит и сие други заболявания, но от зор стоят, стоят там за децата си, а те не са лишени от нищо, децата им, а тези, някои които си идват, идват си, защото там отиват с приятелките си и разни златотърсачки, разведени и всякакви, идват си в БГ, за да си намерят някои и пак заминават, ако не(не им берете кахъра) , то не е само Великобритания, а има и други западни държави. Така, че всеки има право на избор или както казват те-ние за 500-1000 лева никога няма да се върнем да работим - 500 лева за провинцията, 1000 лева за столицата отнасящо се, и когато ви казват някои еродирани като Иво Христов, Вежди Рашидов, вместо да ги похвалите, вие започвате веднага да ги плюете--не виждате ли нещата как стоят в бг-купени дипломи, бензини , айде второто им е простено, може и да е бензина, горивото за мвр, но дипломите купени - поне са били студенти и преди години е било същото-в студентската книжка, по-добре с ниска диплома, но честно изкарана, а и много от оценките на някои са занижени, някои записаха магистър , писаха им две тройки и веднага се отказаха, защото бяха ощетени в оценките, то се знае всичко, но тук оставащите не им изнася, а и те масово започнаха да се оплакват от работата, от заплатите, ама да им кажа, че там се работи много яко, а тук е спокойно, но пари, всеки сам да избира пътя си и по-малко мислете за хората извън бг,търкайте си билетчетата, играйте хазарт, наркотици, пури, а там нямат време

Хубав коментар ама в мислите си си разхвърлян като Димитър Пенев :D

Вероятно са от една школа.

е като в англия се работи много, кво ми я хвалиш ? ние да не сме дошли на тая земя да работим? И като изкарваш много кво си купи, наем на апартамент 17 квадрата

Народа бега откъмто запада и масово отива в Росия.Много българки се омъжват за руснаци и създават здрави семейства.Масово членовете на бесепе обръщат левовете в рубли и тенденцията е всички да го правят.Само Костов сиди в лабораторията си и праи магии

те товъ е истината.росия е местото.путин че даде работа на сите

А каква е тенденцията при циганите- бягат или се разпръскват като пълзящи насе..ми.

Истината е само една. Прибират се предимно хора, които не могат да се реализират.

Всеки избягал може да се реализира в миенето на чинии. Аз със миене на чинии например успях да спестя цели 10 паунда за година !

Толкова ти е акъла значи. Ако си умен и упорит няма как да не успееш. А парите са следствие. Мой познат за 5 години има над 50хил. паунда заделени. Отделно са екскурзиите, колите и тн. Имам и други познати със заеми в Англия. но те са тъпи алчни копелета.

Вие сте български работодател! С лъжите ви най- много някой циганин да подведете.

всеки които няма деца за издърж ане се връща.говоря за хора със по 20 год емигрант ски стаж

Хаха, а младите и интелигентните (със или без деца) с високите заплати се прибират??

Прибират се хора които не искат да бъдат роби,покорният роб бере ягоди и други неща ....

Бягат или напускат. Защото ако бягат, може да ни подминат и на друго място да спрат.

Всички бягат и бързат да се върнат в Б-я че там станало много хубаво защото Бойко упралява много мъдро. Майтапи.

Много объркан и побъркан аджамийски народ, чета ви във фейса и не зная от къде да започна. Ама първо да ви кажа следното: Що всеки не си гледа неговата паница, а седнали да плюят там където не им е мястото. Трябва да благодарите на тези които заминаха с еднопосочен билет, иначе никога нямаше да работите това, което го правите в момента. Живейте си във вашият измислен свят, а кой ще се върне и няма да се върне, това не е ваша грижа. Можем и с примери, а и снощи по един от каналите на ТВ--с купените дипломи, нещичко да ви говори. Завършил в Свищов с пълно шест, яви се на изпит(мога и с доказателства, но не ми се рови...) в нои и не може една задача и там каквото са им дали, а именно тези добре подготвени икономисти, математици, с езици, именно те заминаха, защото сега някои може би и в Парламента нямаше да са. Те си знаят, кои са. Удрят умните, оставят простите. В Лондонските автобуси ще се движат с биогориво от кафе, а в булгаристан ?--глад и мизерия от вашите връзки,шуробаджанащината ви. Точка слагам и Дочуване. Живи и здрави.

Сега по си на далавера ако си в България. Взеимаш една ливада и прибираш субсидии. Всичко живо в България иска да прибира фондове - нищо не правиш и ти дават пари. АКо може даже да си и регистриран като безработен в чужбина, още по-добре...На Българите не им се работи, а им се живее - предполагам и румънците са такива. Източноевропейски манталитет, какво да се прави.

Знаеш ли колко са субсиддите, как се получават и с какви заниманимания с въпростната ливада са свързани? Не мисля.

тълпите от бягащи?!? Абе дира това да не са ония дето ги закриляте под всяка статия ако се напише истина за тях??!

Вероятно по малко са тръгнали за там, вероятно и вече ще са все по-малко, но това, че били "заминали" повече, не значи че те просто са се върнали за лятната си отпуска по родните си места и после пак ще се върнат там.

От тези, които познавам, никой не бяга, за съжаление.

Те какви са? На помощи или доказали се професионалисти?

Значи крайната цел на британското правителство - да изгони нелегалните имигранти, е постигната, поне що се отнася до българи и румънци. Обаче заедно с тях бягат и британци! А това вече за UK не е добре. И интересното е, че бягат към България и се заселват тук! Гледахме интервюто на Карбовски с най-големите цици на Британия и к'ъв го дирят тук в затънтено българско село - това става, защото, според тоя дето засега подпира циците, в Англия не можел на улицата да чуе английска реч! Дотолкова била наводнена от черни и получерни кърлежи, че световния език не се чува вече на родна почва! Ха, виж ти как България стана желано място! За съжаление България не прилага същите мерки към британците, каквито бяха и още са в Британия към българите!

британското правителство и коренните британски граждани са българи и румънци значи и едините и другите са кухи като водонски. Защото прилива от пакистанци, индийци, китайци и африканци изобщо ама не зависи от това във или извън ЕС е Великобритания. А те са доста, в пъти повече. И за разлика от българи и румънци доста по неквалифицирани.

ПЪРВИ СЕ ПРИБИРАТ УМНИТЕ !!! СМЕЛИТЕ!!!Трябва д аси смел да с еприбереш защото хората с комплекси в България ще ти кажат щом се прибираш в България значи си некъдърен. НАЙ СМЕЛИТЕ , НАЙ ДОСТОИНИТЕ БЪЛГАРИ СЕ ПИБИРАТ ПЪРВИ....

Мърш от тука, бре! Напълнихме се със селяндури и бежанци! Хич да не се връщате смелите и умните!

Кой си ти бе, шушляк да даваш наклон кой къде да живее?

Добре дошли сте в родината за 500 лв.на месец. Работа има много. Паре нема. Дейставйте.

Браво. Бягайте от там. Аз също НИКОГА не бих отишъл в Англия или САЩ. Дори и да може само с лична карта да се ходи и да се работи там. Нямам желанието. И няма да отида никога в тия две държави. А англичаните просто не ги харесвам. Много тъпа и грозна нация. Мразя ги. Нямат нищо общо с нас българите.

Приятелю, аз съм в Англия 23 години вече. Едно време бях точно като теб. Но сега вече ги харесвам. В Англия няма да ти се случат отвратителни неща, които са ежедневие в БГ. Няма да видиш шофьор на автобус да говори по телефона, да пуши, да попълва формуляри и да изпреварва камьон едновременно, па и да те напсува ако се осмелиш да му правиш забележка. Няма да те бутат и пререждат като чакаш на опашка. Няма да пушат навсякъде, в ресторанти, барове и влакове въпреки забраната. Няма да ти отговарят на ''ти'' служителите когато питаш нещо. Па не са много грозни. Има невероятно красиви жени, макар че в Холандия са най-красивите в Европа:)

А може ли да се видят на много места бели боклуци по на 15 години, готови да се сбият и да ограбят просто за забавление, спящи в спален чувал на улицата на центъра на градовете и готова студена храна за почти всеки, увита в найлон или пластмасова кутия? Бездушно и нечовешко е в Англия.

Просто си свикнал и забравил. Щом англичанките ти се струват хубави..

Тази статистика е извадена от контеста. НЕ САМО българи и румънци напускат. Напускат ВСИЧКИ чужденци. Слабият паунд направи много от тези хора бедни, освен това, никой не иска да живее в страна, където Гестапо може да дойде у вас през нощта и да те депортира. Моя позната рускина, женена за британец, спомена, че брошурката, която искат от нея да попълни за резидънс (съпруга на британец, пак повтарям) е ... 86 страници. Трябва да се знае, че АНСОЛЮТНО ВСИЧКИ, които са се били устроили в ЮК, са хора с изключителна адаптивност и конвертируеми умения (вървят навсякъде по света) - независимо дали са чистачи, или банкери. Тези хора с лекота ще се устроят някъде другаде и точно това и правят в момента. Как мислите, дали Тереза Мей ще накара трето-поколение-безработните кокнита да чистят лай*на, да слугуват в хотелите за жълти стотинки, или да работят на къра? I don't think so.

Fuck You!!;)

Fuck yourself!!! ;D

имах приятел който се движеше с един от 10 най-богати хора в великобритания и като почваше кризата искаше на всякя цена да работим заедно ,защото ги рабриаше нещата имам пряк достъп до това което си говорят хора , като ричард брансън. и знам каква им беше ракцията след брекзит натуралната и естествена не за пред медии и ти казвам че ти си тъпак , заедно със всички тези измислени офис плъхове които имат ядене защото някой им е създал сиренцето не защото са толкова способни, способните са малко и то1но те ще изтекат ....и за тези плужеци като теб ще настане време да си ходите от великобртания като свърши бизнеса там , но ще сте толкова тъпи че ще обвините някой друг ане собственатс и тъпотия предизвикала най ТЪПОТО НЕЩО В БРИТАНАКСАТА ИСТОРИЯ, труифа на глупците....БРЕКЗИТ. БЯХГАЙ ПРИ ИВО ХРИСТОВ тъпанрина ... да ти обеснява колкко е велико

Научи се да пишеш прасе селско. Уважавай езика си!

когато пишеш бързо се слува това, и се научи да виждаш смисъла , ане да бъдеш елементарен зубър, като ИВО ХРИСТОВ ЦАРЯ НА ДЕБИЛИТЕ.... В МОМЕНТА БОРИМ КОМПЛЕКСИТЕ СИ .... не разсъждаваме комплексите ни казват , какво е правилно.... ИМА ЕДИН БЪЛГАРСКИ НАРОД< ИМА ПРЕКРАСЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД... И МЯСТОТО МУ Е В БЪЛГАРИЯ И ПЪРВИ СЕ ПРИБИРАТ УМНИТЕ !!! СМЕЛИТЕ, защото трябва да си смел,защото знаят че ще има тъпаци като теб които ще кажат ами вие що се прибирате щото сте некъдърни. ТЪПАЦИТЕ КАТ ОТЕБ СА ОСНОВЕН ПРОБЕЛМ В ДЪРЖАВАТА И Е ДОБРЕ ДА СЕ ИЗНЕСЕТЕ !!!

loyola

Ха сега да видим магаре боб яде ли? Навремето правеха големи репортажи как българи и румънци щели да ги залеят, а сега защо мълчат как наистина българи и румънци си отиват? А сега ще трябва сами да си чистят л*ната... и разбира се, че се окаже че руските хакери са им внушили брекзита и лично П. им е виновен.

имат вече десетки милиони мюсли и чернилки от бившите им колонии плюс ежедневния внос през кале. те ще им свършат цалята работа. oh, wait! тези милиони тарамбуки нямат грам намерение да работят каквото и да е, хеле пък работата на източноевропейците! те са там заради тлъстата социалка за тарамбуки и да се размножавят на воля. с това последното се справят блестящо-ей го, бирмингам е над половината мюсюлмански! брекзит-мекзит, юбряяяяя, иииихуууу!

Сега пазара на имоти ще тръгне :))))))))))))

които си е марзелив в балгария марзелив е кадето и да отиде така че някои си мислят като отидат в англия ще ходят по заведения и ще марзелуват а парите ще им текат

Българите са страшно работни .... не дей така да даваш оценки , от позицията си на човек без глава и собствени мисли говориш като промит колониален обект ... говориш точно така както са ти внушили господарите, като роб на проганда и като човек с ниско ментални умения за самостоятелни съжденния , говориш като ИВо Христов , който е цар на ДЕБИЛИТЕ

били са работни брачед ... а да те светна че от нас по големи професори и философи няма... всичко знаем и всичко можем ... и затова сме на това дередже ...

Драги, научи се първо да пишеш правилно, след това виждам, че ти липсва нещо на горния етаж, гледай да го запълниш - за предпочитане в някой британски университет. Междувпрочем, ако не уважаваме себе си, няма как другите да ни уважават.

за съжаление системата във великобритания не е базирана на ефективност и има много българи с високи заплати само заради мазния си подмолно подмазвачески манталитет и вземат високи заплати , не заради умения, та те неразбират, какво става , те са идианци с дипломи, и не разбират какво става, хората с умения са стресирани.... и псуват тъпнарите гласували за брекзит ...говоря за наистина интилигентни преуспели хора ...

Българине пропагандата и манипулациите вървят яко. Вземат те за канарче, аджемийче. Отвори си блендите, к,Во се случва тука.

Квалифицираните чистачки и общи работници се завръщат.

хмм тези които живеят в една къща по 100 човека и не знаят две думи на английски са си още там ми се струва.

Има и такива...оцеляващи примитивни отрепки. Животът им е чалга и мизерия все едно колко пари получават. Много от тях не издържат на напрежението и се прибират при своите.

тва е най-праилната антиимиграционна политика. затъвайте в лайна и в един момент от страна привличаща емигранти ще се превърнете в страна излъчваща такива. нищо не гони емигранта така както влошената икономическа обстановка.

ЕТНИЧЕСКАТА И ВЕРСКА ОМРАЗА ! ! !

Ще бягат та, те от родината си избягаха първо тия! Все търсят мекото на баницата! Да не се пускат обратно в България!

Разбира се, че всеки трябва да се стреми да работи това, което ще му донесе най-добър живот НА НЕГО. А не това, което ще донесе най-голям демографски прираст примерно. И всъщност това, че избягаха ни накара политиците вкупом да почнат да говорят за належащо вдигане на доходите. Разбра ли сега - не ти, който си останал и бачкаш за колкото ти кажат, а тези, които отказват да работя за жълти стотинки са двигател на доходите.

ако си българин със сигурност имаш прародител напоил България с кръвта си! Ако той си е мислел как да си живее живота сега щеше да си турчин! Тъпи подлоги продажни!

Едно англичанче колега , между другото момчето е първото което ми прави таков аположително впечатления с уменията си за работа и логика, та това англичанче разправяше как брат му заминава за германия, каза че завижда на брат си ...

И аз имам такъв колега британец. Кандидатства за работа в Германия... но той не е ценен в родината си и се чувства предаден. Реално е въдух под налягане с прекалено висока самооценка. В Германия ще получава по- малко пари, а и едва ли ще получи повече уважение.

Младежа си е много ама много напред в материал и схваща с няколко месца по ранно типичното за англия е бваното и грешно развитие , и всеки българин със бавни и ментално близки качества е добре приет, проблем в англия имат хората със релани способности ... теса първите които ще заминат В Великобритания сситемата приема идиотите ...винаги диотите са били по ценени, и може би наистина не е ценен защото не е идиот ...на много българи им харесва защото сигурно са част от тези идиоти , които в нормална конкурентна среда не биха имали това ниво на кариерна реализация... сега запова реалноста , всичките тези хора подържани от една не пазарна среда ... в държава с привилегии ще останат без реалния си двигател, и ще остнат плужеците самозванци , които си мислят че колагата им е недооценен, а той реално е недооценен...

Kомунизма в този вид дето беше разби ценностната система на българина, затова се случват парадокси българин висшист да ходи да мие чинии на някой английски лайнар. Само факта че отиваш да работиш на остров изисква да държиш на тройно възнаграждение. "Знанието ще ви направи свободни " Isa

Всъщност комунизмът направи от нашите поколение хора, които не оценяват знанията и опита си правилно. Аз лично бих предпочел да мия чинии ако ще изкарвам същите пари като инженер. Все пак инженерната работа предполага голяма отговорност и не е редно да поемаш отговорност ако може да си изкарваш същите пари с малко такава. А ако си се научил да не поемаш отговорност то не си никакъв инженер. И пак е по-добре да миеш чинии.

Личи си че спадаш към точно тази ментално увредена категория. Моля подложи се на спешно лечение. Истинският инженер никога не мие чинии, зашото ако става въпрос за тези пари , той ще ги изкарва и като безработен с помръдване на малкия си пръст.

kirchevo

Идват си тези от които и "ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА".

Точно така, ако някой има добре платена работа в чужбина и получи уважение и признание трудно ще се върне в държавата на мафията и чалгата.

Първо напускат квалифицираните, даже тези изън Европа работещи във Великобритания напускат Великобритания ,а к имат квалификация, самите англичани с квалификация напускат ...

Хахаха... няма никаква логика в това което казвате. И къде ходят като напускат? В Булгаристан ли, при комунистите- престъпниците? Имате ли представа какви са заплатите на острова?

имам там съм от 15 години:)) и съм имал така да с екаже пряк контакт с хора коит наисинта правят пари , само тъпанарите се радват на брекзит, за съжаление ситемата във великбритания не базирана на ефективност и има много българи с високи заплати само заради мазния си помолно позмзвачески манталитет и вземат високи заплати , не заради умения, та те неразбират какво става , те са идианци с дипломи, и не разбират какво става, хората с умения са стсирани.... и спуват тъпнарите гласували за брекзит ...говоря за наистина интилигентни преуспели хора ...

Доколкото БРЕКЗИТ още няма , а има преговори за условията то тези явления не се дължат на БРЕКЗИТ, а са закономерни. Това се е случвало след влизането в ЕС и на Гърция, Испания и Португалия. Първо има един период на мощно напускане на родината, след това намалява, изравнява се и след 10 години се получава обратния ефект - повече хора се връщат в родината отколкото заминават. Доколкото ние получихме пълно право да се работим в ЕС на 01.01.2014г. то при нас повече хора ще се завръщат , а по-малко ще заминават след 2017 и преди 2024. Най-вероятно към 2020г. При някакъв буре ръст на икономиката у нас е възможно да се случи и по-рано, при някаква криза и по-късно. Но тъй като едва ли ще има някакви екстремни ситуации то ще е там някъде. Математиката е желязна дисциплини и най-големият ни проблем е, че българинът е изключително слаб в тази дисциплина и едва ли ще си направи правилните изводи от тази статистика.

Аз съм силен в математиката, знам всичко.

Време е българите да се върнат! Тук останаха само баби и инвалиди, нацията загива. Дано в България се пооправят нещата, та да се върнат младите и да се устроят тука! Амин!

Комунистите, т.нар. демократи, са твърде заети с краденето от еврофондовете и нямат време да мислят за дреболии, като нация.

Не се радвайте толкова, напускат единствено тъпите, некадърните и мързеливите, които естествено не са желани тук. Ако те оценят в Обединеното кралство няма и да си помислиш за живот в мутренска България.

България е станала мутренска точно защото тези българи ги няма. Отдалече всичко изглежда перфектно там където не сме видяли от близко- така е и с този запад. Ти си толкова българин колкото аз съм папата.

Повечето български революционери в даден момент от живота си са били емигранти. Надявам се един ден да се върна и заедно с други родолюбиви българи да изметем комунистичеко мутренската върхушка гавреща се с народа!

ИДЕЯ СИ НЯМАШ ЧЕ ТЕ МИСЛЯТ СЪЩОТО, И С ПРАВО, ЗА ОСТАНАЛИТЕ ТУК, В БГ ! А СА РЕАЛИЗИРАНИ, УСПЕЛИ ХОРА ! ТУКАШНИТЕ НЯМАТ ПРЕДСТАВА КАКВО Е ОБРАЗОВАНИЕ ПЪРВО, КАМО ЛИ РЕАЛИЗАЦИЯ ! ТА , ЗА ЖАБИТЕ И ГЛЬОЛА ГОВОРИМ :-)))

sonibvc@gmail.com

Както е писъл този отгоре, в Англия е по лесно да си беден или среден. Там с малко няма да умреш от глад. Връх да стигнеш обаче, нема да стане. За това и повечето хора бегат там.

Освен ако не си много добър в нещо и си стигнал до ниво при което си ударил тавана на чуждото място, а тук ще се развиваш. Там да си пролетарии е по-лесно отколкото тук, тук е по-лесно да развиеш някаква инициатива ако наистина си добър. Заради доверието на клиентите. Или с други думи идеалният вариант е да се научиш да работиш там и след това да се пробваш да продаваш услуги тук.

Киркор и Гарабед решили да правят бизнес. След дълго умуване, решили, че най печеливш бизнес би бил, да продават сладолед в пустинята, защото, хем е жега и ще разхлажда, хем няма конкуренция, щото друг не се е сетил да го прави. Изнесли кантите, опънали шатрата и зачакали клиенти. А наоколо -пустиня -жива душа няма.По едно време, Киркор се изхитрил да вика: Полека, не се бутайте, за всички има достатъчно!". Гарабед послушал, послушал, писнало му и му теглил един як шут. -Гарабед, защо ритна на мене, бе? -Не бе, Кирикор, не бех аз! -Кой, тогава бе, Гарабед, не видиш ли, че продавам? -Некой от навалицата бе, Кирикор! Та и ти така -Тук щяха много да купуват, но преди 89 г. Българите бяха в мнозинството си (на практика, всички) на работа, сметките им бяха пълни, държаха вноски за коли, за жилища и т.. н. Тогава, можеше и да продаваш нещо тук, защото имаше малко продавачи и много потенциални купувачи. Сега продавач върху продавача, ама като няма купувачи, им остава да си бият шута. Така и става -ако дойдеш, ще си новият Киркор.

Така е. Чакай ти да те оценява некой и да ти предложи нещо. То е така в живота....каквото ти дадат а не каквото си вземеш. Ако пра-българите беха с това мислене немаше да те има! Щяха да чакат византийците да ги оценяват вместо да ги напердашат и без да ги питат да създадат България. Само българите имат този гнусен и робски манталитет да седи и да чака некой да го оцени, да му даде, да му предложи...

Обикновено зимните месеци намалява работата в строителството- където най- вече работят българите.Колкото и да е силна пропагандата, че в България става все по- добре и по- добре , хората могат да сравняват и да калкулират своите възможности.

аз работя в строителството.не,няма отлив на работници и вече няма толкова български работници,повечето са румънци

как да приемем тази новина като положителна или отрицателна. една страна се стреми да се изчисти от боклуци, да ама това са наши боклуци.

Интересно кой ще им работи по нивята и в сектора на услугите, като мигрантите напуснат!?!Англичаните не са от най-работливите, а за подобна работа искат двойно, че и тройно заплащане, спрямо това, което получават нашенците отишли там!Имал съм възможност да посещавам тази държава и ми направи впечатление, че по магазините няма "местен" персонал - само мигранти слугуват.Все се надявах, че ще размислят и ще се откажат, но явно някой има интерес да им съсипе икономиката!

тези които работят в магазините не са мигранти. те са британски граждани от пакистански и индииски произход, както кмета на Лондон

добре де, те са второ и трето поколение мигранти, но не са от коренното население на острова.мисля, че ясно се разбира какво исках да кажа с първия си пост ;)

ДА НЕ ГИ СЪЖАЛЯВАМЕ ИНГИЛИЗИТЕ ! СЛАВНИТЕ ИМ ПРЕДЦИ НЕ БИХА ОДОБРИЛИ ДНЕШНИТЕ ИЗВРАТЕНИ ЛЕНТЯИ !

О не, в никакъв случай не ги съжалявам!Всички знаем обаче че при подобна раздяла губещи са и двете страни, така че минуси ще има и за ЕС, респективно и за нас като граждани на съюза.Би било смешно да се очаква най-бедната държава да съжалява Великобритания :D

Живея в Англия и мога да заявя категорично, че на нашенци се плаща колкото и на всеки друг чужденец или англичанин. Друг въпрос е, че англичаните не желаят да работят "черна" работа.

1200 паунда е най ниската заплата за хора без образование и ценз.

чакам ги. да се вращат. подготвил съм се! сичко ще е натурале!