Камерън обяви нови ограничения за имигранти от ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън предприема мерки, ограничаващи достъпа на имигранти от страни в ЕС до британската система за социални помощи. Te ще се ползват само за ограничен период от време, затягат се и критериите за тях.

Обратно в новината

Коментари - Камерън обяви нови ограничения за имигранти от ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Англичаните като не искат бездомници и просяци по улиците , а също и безработни, защо Камерън настоява да забранят на българи и румънци да работят във Великобритания и защо на хората да не им се дават общински жилища. Това е политиката на държава, която вечно е грабела и е владеела колонии и се е обогатявала от тези държави като същевременно се е държала към тези народи като с роби. Затова българските управници са длъжни да реагират , както трябва, за да запазят авторитета на България и да не позволяват да се налага Англия със свои измислени закони противоречащи на ЕС.

Самата Вивиан Рединг е споменала, че в България има цели селища с англичани и че те, английските поданици са най-много, които се преселват в други държави от Европа. А сега какво да ги правим пък тях като живеят в България и са най-бедните пенсионери или английски бездомници дошли в евтини жилища да живеят под покрив в България. Обикновено, това са хора антисоциални, алкохолици, наркомани и престъпници. На България не ѝ трябват такива навлеци. И аз видях в Плевен на улицата седеше на тротоара английска циганка и просеше. Нея също би трябвало да я изгонят от България и да няма право да се връща 12 месеца.

Просто трябва тези англичани да се оставят без медицинска помощ, както възнамерява да го направи Камерон. Повечето са без английска социална застраховка. Да си плащат английски цени. И това че били пияници -- те англичаните, дори и не изпадналите, си са пияници.

Камерън обяви нови ограничения за имигранти от ЕС Този ако вземе да си ограничи изказванията , ще има по-голяма полза за политическата му карира.

Ако искаме да сме справедливи,трябва да приемем че в случая нищо лошо не правят...тъкмо обратното,те си защитават държавата по морален-при това-начин!!! Ако самите те искат да са справедливи,трябва да спрат едни 850,000 Евра годишно които получава английската Кралица за косене на тревата по нейните имения.Тези пари-няма да повярвате-се получават от европейски субсидии за земеделско производство.......... Така че,никой не-англичанин няма да злоупотребява с парите на данакоплатците в Англия,и Кралицата няма да върши измами с парите на не-англичаните......... За експонатите в техните музеи,друг път...........

Че кое е чудно тук и несправедливо? Кой англичанин може да дойде в България и да се регистрира веднага за помощи за безработни? Кой може без да е работил в България да получава помощи, каквито и да е? На кой англичанин ще му дадат общинско жилище? Айде, сиктир.

не си мисли, че българите могат само ги обвиняват това е неприятното, дори нда си там не ти се спазват правата и се пречи всякакси, за социален номер чакаш по половин година, а без него не можеш да се ползваш , а ако го получиш пак няма да ти ги дадат току така трябва да си пребивавал една година там, за да получиш такс кредит трябва да работиш минимум 30 часа, но и да имаш ниски доходи , спирането на този кредит означава неравнопоставеност спрямо другите хора реално е дискриминация и бавенето на социалния номер е дискриминация, а те направиха толкова поразии от този род

реално един англичанин може да почне да взема помощи по бързо и по лесно от България отколкото ние от Великобритания, камерен говори откровени лъжи злословене по наш адрес. ако се разровиш в английските закони даже англичаните нямат право да вземат помощи ей така, ако си отсъствал от страната си подложен на тест за да установят намеренията ти дали искаш да си постоянно пребиващ. Като цяло са прави но не бива да атакуват българите и да създават анти български настроения, огромната част от българите са работя трудно и ниско платени работи, а са с добро образование. тенденциозно се настройват хората срещу българите и пак казвам ние можем да бъдем залети от западноевропейски младежи който да си прекарват лятото в България на гърба на нашите социални служби на максимална осигуровка, но не са се усетили. Проблема е че искат да отрежат техните си хора и се почва кампания уж срещу нас кокло зле е е било и ще отрежат техните си иначе няма как да стане това е европейско законодателство и ще се оправдаят с българите и европейското законодателство пред техните си и така вовеки ще те мразят, че са им резнали правата

Бежанците на самолета и на "Хитроу"!Те са продукт на АНГЛИЙСКАТА КОЛОНИАЛНА ПОЛИТИКА!Защо ние да превиваме гърбове за чужди грехове?!

А иска българска земя.Ами нека си купят и нашите от тяхната само какви къщи направиха ромите .И там ще имат работа както казваше един циганин всеки ден всеки час има материал било къща било жица било друго ..............

въвеждане на визи за ангричани и забрана да купуват имоти в българия и забрана да почиват на черно море

англичаните показват, че имат слаби държавници, все едно че германците или японците чисти нации и трябва да осигурят изтривалка на местните за проблемите им и да им дадат извинение че нещата се влошават драстично за последните 4 години на икономии

Ако станем офшорна зона от къде нашите псевдо политичета ще крадат! Няма как да станем силна държава с тези крадливи и некадърни политици!

Предлагам да излезнем от ЕС, и да направим БГ офшорна зона с ниски данъци от 4% за чужденци и желязна банкова тайна..пак нека ние зле тогава...

сингапур заложи на този модел цял свят си переше парите там и сега са едни от най мощните икономики в света и сигурно с най големия валутен резерв на човек от населението

sonibvc@gmail.com

Затова го предлагам! Да, ще ни викат че перем пари ама то и сега ни викат! Като офшорна зона поне ще сме по добре и като ни викат ще знаем че поне си стува!

Представяте ли си по колко турски лири щяхме да получаваме?

Прав си, но НЯМА български политици със самостоятелно, иновативно мислене. Те играят само "по свирка" - за по-лесно. И се чудят защо народът ги ненавижда. Тук не става въпрос за разни цветове - цветът е един и същ - НЕКАДЪРНОСТ.

Ех...как да не те яд! Разни бозави и грозни инглизи да се гаврят с нас! Ама дотук сме го докарли...да се отнасят с нас като с негри..с презрение.

Ей, тези ни изкараха по-черни от черните. При приемането 2004 Полша я плюеха за световно. Водопроводчик не знам си какво. Затова за да си имаме уважението сега е време да направим референдум за ЕС и НАТО. Все пак хората в България ще решат дали искат да ги унижават или не!

Кой хора? Тия заради който сега ни управляват алиосман, местан и доган ли да решават пак дали да сме част от Европа или част от азия?

али осман управлява турция ама турция имаше неспирен разтеж, а 2009 бяха по назад от нас и въпреки кризата али осман от турция е докара до разтеж , а в бг големите българи се оправдаваха с кризата че настанало и при нас криза, нито имахме дълговете на испания нито на гърция за да сме в дългова криза, не пипай националистическата карта с подвеждащи намерения

Какви глупости сте написали? Няма вариант да дойдете от EU и да получавате социални помощи преди да сте работили и плащали данъци няколко години. Може да получавате tax credit -вид помощ- при ниски доходи само ако в момента работите, ако правите над определен брой работни часове на седмица същевременно дохода ви е под определен минимум. НЯМА такова нещо като да дойдете и да почнете веднага да получавате и никога не е имало, поне за последните 20 години. И няма никакво значение какви намерения си доказал, пари не дават. А за общинско жилище дори местните чакат с години... Статията звучи направо като реклама, в смисъл заповядайте.

Приятелю, не усещаш ли че статията прикрива истинското изказване? Тук се говори за неща, които ги е имало във всяка държава - обезщетенията са винаги след като си работил, дори в България е така.

има голяма дупка в бюджета им 50 милиарда отиват за банките точно тези които уж спасиха с помощ от държавата при 0.5 процента лихва сега държавата плаща над 5 процента лихва май 7 процента лихва на банките, даваш заем на някой за 0.5 процента а псоле този някой ти дава същите пари но срещу 7 процента плаща си лихвата към теб и му остават 6.5 процента да взема, мисля че таме ключа за мазата но по добре да не се говори, че май всичко показва че лобитата в тази посока са мощни и надуват главата с приказки за българите никой да не попита което е необходимо да пита, отвратителна работа и българския плебс веднга в нашенски стил първата му реакция е да каже така им се пада все едно че другия български плебс е по - лош от тях самите, отврат.

и колко години стаж имат сомалиците например ?

Затова се възхищавам на Украйна. Извиваха им ръцете, извиваха и накрая си получиха шамара. Сега може да реват, че Русия е виновна, но всички видяха кое как е. Според мен всеки български политик ,който позволи чужда държава да се гаври с българите е най-малкото за затвора или далеч по-заслуженото - разстрел!

Камергерът отново се изказа първосигнално и неподготвен. В британските мерки има и доза цинизъм, и доза расизъм и най-вече противоречат на общоевропейската идея за обединение. Всъщност дали тези мерки не противоречат на договора за ЕС? Докога този двоен стандарт Камергере?

Ако е справедлив трябва към всички имигранти да има еднакво отношение. Този който отива да работи или учи е добре дошъл, а този който е там за да лентяйства и да товари социалната система трябва да се върне там от където е. Но за да не си навлича политически неприятности и да не го нападнат разни организацийки за "защита" правата на малцинствата, най-лесния изход е този. Така се изместват акцента от собствените грешки на политиците и недоволството се насочва срещу най удобната и безопасна цел. Нали нямаме кой да ни защити нас българите и румънците.

Не му се сърдете на Камерън, че си брани държавата. Де да имахме и ние политици като него...

Именно.

А защо не я брани срещу арабите и ония дето идват от Индия ?

нищо не брани, само приказва прехвърля проблема с горещия картоф върху безащитните българи, имат бюджет от 150 милиарда в министерството им от тези 150, 78 са за пенсии и 50 милиарда са за банките остават 22 милиарда за помощи от тях една голяма сума е за инвалиди и той не може да каже на обществеността режим на инвалидите, ми казва режем на българите, а то на българите режат самочуствието . избират си слабите и безащитни българи за да разиграят картата на някакъв национализъм уж са национално отговорни.

Нека да си я брани колкото си иска ама да не е на наш гръб. Не можеш да си позволяваш да плюеш по имиджа на който и да било. Ако се върнем само пет-шест месеца назад във времето, на Черноморието ние колко си патихме от тяхната младеж? От страна на България някой позволи ли си тогава подобни непремерени изказвания? Да не говорим за техните преселници тук, дето по селата блудстваха с нашите деца ...

НИТО ЖИЛОТО, НИТО МЕДА ТИ ИСКАМ ГОСПОДИН КАМЕРЪН - ТОЛКОВА ЗЛОСТ И ТАКЪВ ПАРАНОИК СТЕ ВИЕ И ЦЯЛОТО ВИ ПРАВИТЕЛСТВО - НЯМА ДА ДОЙДА ДА МИЯ ЧИНИИ /ПОНЕ ПРИ ВАС/, А ЩЕ ОТИДА В НЯКОЯ АФРИКАНСКА СТРАНА, КЪДЕТО ЩЕ МЕ УВАЖАВАТ ЗА ЗНАНИЯТА И УМЕНИЯТА СИ, А НЯМА ДА МЕ ТРЕТИРАТ КАТО ЧОВЕК НЕ И ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ - ЗАСРАМЕТЕ СЕ ЗА ДУМИТЕ СИ, НЕ ВИ ПРИЛИЧАТ !!! КАКВАТО И СКАПАНА ДА МИ Е ДЪРЖАВАТА - ТЯ СИ Е МОЯ И НЕЙНАТА СЪДБА Е ДА СТРАДА И ТОВА Я ПРАВИ ОЩЕ ПО-СИЛНА ... НО ПРОСТАЦИТЕ КАТО ВАС НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ ТОВА !!! ЖАЛКО ЗА АНГЛИЯ - И ШОТЛАНДИЯ ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА ВИ ИЗДЪРЖАТ И ЩЕ СЕ "РАЗВЕЖДАТ" С ВАС .... ВЕЛИКА БРИТАНИЯ ???!!!

Какво се хабите, нито ще те прочете, нито ще те чуе, нито му дреме. Ние на нашите тъпаци във власта трябва да благодарим за това, че ни направиха за посмешище по света.

ПОВЯРВАЙ МИ НЕ Е САМО ВЯТЪР ДА СИ ПРАВИМ ПО СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ - КУЛТУРНИ АНАШЕТА, ВОЕННИ И ПОЛИТИЧЕСКИ НАБЛЮДАТЕЛИ КЪМ ПОСОЛСТВАТА ИМ ЧЕТАТ ВСИЧКО ... ОТ ЛИЧЕН ОПИТ - ЩЕ СТИГНЕ ДО НЕГОВИТЕ УШИ И ЩЕ ИЗПАДНЕ В ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА ПАРАНОИЧНА КРИЗА,ЧЕ НЯМА ДА СТАНАТ НЕЩАТА ТАКА КАКТО ТОЙ ИСКА ЗА БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ СРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ АНГЛИЯ Е САМО ТРАМПЛИН ЗА ВСИЧКИ НИ , НО НИЩО ПОВЕЧЕ ... И ТУК СМЕ ЛИШЕНИ, НЕОСИГУРЕНИ И БЕЗПАРИЧНИ, НО СМЕ СИ В БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Човече, ти се изживяваш още като оф-събрание от 50-те, заклеймяващо световния империализъм и англо-американската буржоазия.

А ТИ ОТ КОИ СИ - БРАННИЦИТЕ НА РАСАТЕ ИЛИ ЦИГАНСКИТЕ БАРОНИ ???

Давай Камерън, все за нещо трябва да си заработиш заплатата.

Само така. Напоследък идват разни готованковци и мързеливци. Чак се чудя от къде се бръкнаха, и как са оцелели до сега? То ако ги болеше колкото ги мързи, щяха да пукнат от болка. Все някой друг им е виновен. Дори и господ е казал- помогни си сам за да ти помогна и аз.

"През първите три месеца те няма да имат право да искат помощи като безработни." Много либерални тия англичани бе. Тук за да получиш помощ за безработен се искат 18 месеца осигурителен стаж. Не само присъствие а осигурителен стаж.

Тук са си местни. Там отиват директно на помощи. Такава яма вече си отива. Ако си намериш работа никой не те гони.

Сега всички цигани ще се завърнат в България

КамеВън от България...

Всички ограничават емигрантите, само ние сме се разтворили отвсякъде да ги приемаме. А и нормални хора не идват, а отново цигани....

Какво ограничение бе тъпако, след 3 /три/ месеца имигрантите получават помощ за безработен, ако докажели ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ да си намерят работа. Знаеш ли колко е тази сума бе нещастнико ?

Моше, бъди търпелив и проявявай разбиране към простите, другото е арогантност!

те право на работа не получават за толкова време ти ми говориш за помощи , ама си анти българин винаги заемаш позициите на оплюването на българит еи на българското, че иречек се кръстил

колко ?

Думата е Емигрант а не Имигрант! Има толкова много места да провери човек правилно как се пишат някои думи, ама като гледам освен автора на статията в link гледам, че и други дето коментират са неуки и те си я пишат с и... думата!

емигранти спрямо напуснатата страна имигранти спрямо приемащата страна

Има и емигрант и имигрант. Емигрант е този, който напуска родината си за да живее другаде, а имигрант е този, който идва в родината ти за да живее тук. Един вид зависи дали си на приемащата или на изпращащата страна.

Led Zeppelin, "Immigrant Song", можеш да си я пуснеш по ютуба.

Думата е...да не се изказваш неподготвен!

на емигранта.. "..Всеки гражданин на ЕС, който е бездомен или се занимава с просия, ще бъде депортиран и ще му бъде забранено отново да влиза в страната през следващите 12 месеца, освен ако не докаже, че има основателна причина да бъде във Великобритания, като работа например.." Така следва да бъде и тук, защото осигурителната ни система е по-зле от британската.

Норвегия също затяга условията за имигрантите. Ще я последват и други страни в Европа. На хората им е дошло до гуша от крадлици цигани в метрото или до банкоматите.

Ей ингилизи,направете граждански патрули.Вземете пример от ''интелигентните'',български националисти

Гражданските патрули са възникнали точно в Англия през 18 век!

Възможно е.Обърни внимание на ''18 век''....А сега погледни календар.

помощи само за тамните имегранти потенцялни терористи в UK

Това няма да спре "братята". Само ще повиши разходите на Великобритания за допълнителна администрация.Но това на тъпаци трудно може да се обясни. След 10 месеца следва якото гризване на дръвцето-Шотландия става независима държава.

Навремето лордовете са изгонили циганите от Индия и те се пръснали по света. Сега е редно да ги приемат в Англия като компенсация.

нямаме никакво право да искаме от Великобритания това което ние не сме в състояние да дадем или отказваме да дадем. Изцяло одобрявам мерките на тяхното правителство. Стига източноевропейски боклуци са се влачили там.

Интересно защо нямат нищо против боклуците извън ЕС?

Тези които са извън ЕС са вече ограничени със други мерки. Който не разбира да не се обажда.

Защото векове наред са ги експлоатирали... и продължават да изземат природните им богатства...

Интересно дали имаш в предвид и източноевропейските боклуци, които плащат данъци, наеми, такси за обучение, лекуват, чистят, возят, земеделстват или прислугват на местните и т.н. в Англия. Това е все едно ние да кажем, искаме британските инвеститори ама не ви щем пияниците, педофилите и т.н. Де факто е истина ама де юре никой няма да ни позволи да дискриминираме. Надявам се и на тях да не им позволят. Не може да ни привличат каймака на обществото а да спират утайките, или никой или всички. В противен случай ще си останем само с утайката, не е честно.

Пък, дано магарето се сети! Либерализмът към непознати пришълци подсилва подкрепата за всякакви националистически и крайно популистки формации. Така, че и у нас "Атака" катери стълбичката към пиедестала покрай "хуманните" напъни на тъпаците от БХК и мазнещите се на ЕС политици, пълнещи бедната ни държавица с всякаква паплач, пропита с авантюристи, а дали не и с откровени функционери на фундаменталистки и античовешки организации.

Ми разумно звучат мерките, най-малкото сякаш няма как да навредят много. Дали са нужни за друго освен за пропаганда е друг въпрос, не знам отговора (не би ме учудило нито "да" нито "не").

Интересно с какво ли ще си четкат репутациите политиците им няколко месеца след като почне 2014г.?Всички ще видят ,че са ги плашили напразно и ще трябва да си търсят ново плашило.Тъкмо ще е време да им пратим от новите си ,,гости"а и от ,,ценния "етнически материал от гетата да си играят на проверки и и екстрадиране.

много правилно.всеки сам да си оправя собственият двор/къща/

Само че те го правят както намерят за добре, а нас ни хокат, учат, бръчкат веждите насреща и ни махат с дебелото си и ядосаното си пръстче!

Само че, накрая пак си правим каквото си поскаме.

Мъдрост и поука - това личи от мерките, предприети от Великобритания и това са двете неща, които винаги липсват в българските политици.

Англичаните винаги са били мизерници. Алкохолизирана и прогресивно затъпяваща нация. Кеф ми е, че дядо ми е заклал няколко от тези задници при Дойран.

ти вярваш ли си,че си европеец?

браво,много точно.аз бих допълнил към липсите-чест,морал,съвест и достойнство.

Подобна критика от устата на българин? Смешно.

Хайде да не изпадаме в крайности с критиките към себе си. Българите сме си много качествени хора.

Браво на Камерън. Успешно и целенасочено подпомага икономиката на братска Германия. Браво!

Жал ми е за този- наистина ли си мисли, че ще може да спре нашият брат- ром?! Питай патило, ама нека да мине по трудният път на истината сам.

Не знам по другите градове , но в Лондон белите са 50/50 :)))

Е, чак толкова много бели няма в Лондон.

Сутрин в метрото са 10 към 90 процента, но това няма отношение към факта, че "белите" ни роми от цигански произход пакостят на английската икономика повече от черните, които поне си знаят мястото и отиват с ясното съзнание, че са нискоквалифицирани слуги и работят какво ли не, за да издържат огромните си семейства в Африка.

И зорът им е да си доведат семействата и - пей сърце - Майката Кралица ще им даде без пари къща, помощи, образование и т.н.