581 българи за загинали при катастрофи от 1 януари до днес

581 души са загинали при катастрофи от началото на годината у нас. Черната статистика беше отброена тази сутрин по повод Световния ден в памет на жертвите на пътни инциденти.

Обратно в новината

Коментари - 581 българи за загинали при катастрофи от 1 януари до днес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова ли е трудно да се види, че това е добра новина! За 10 год са загинали 9900 души! Почти 1000 годишно. Тая година - До сега няма 600... Трудно ще достигнат 700, но дори ида ги минат се вижда категоричен спад! Огледайте - преди 10-на години колко коли имаше около дома ви, сега няма къде да се паркира. Всяко семейство е с 2 коли! Пътищата и градските улици колко са натоварени сега и как бяха преди, когато мряха 1000 годишно... Очевадно е, че това е добра новина! Но начина по който е представена предизвиква коментари като на оня долу, дето иска още КАТаджии и контрол по пътя... А жертвите намаляват и по абсолютна стойност и относително към брой коли, към изминати километри... Въпреки, че КАТ намалявал и имало недостиг на кадри...

Така ще бъде докато пишман шофьорите остават ненаказани! Първо КАТ и съдилищата да си вършат работата и всеки да знае, че няма прошка! Трябват ни 2000 полицаи от Германия и тогава ще настане ред!

Как да няма жертви,вижте какви са ни пътищата.В северна ългария са още от римско време.Плевнелиев направи за мандата си само едно колело при Бяла - наречено лайното на Плевнелиев.Както оправи пътищата ,тъй ще оправя и държавата като президент.

мммъка ли ти е другарю комунист, че от една новиназа жертвите по пътищата го изъртя на какъв президент ще е Плевнелиев? Ами мммъчи се, ще те изяде язвата в скоро време :)

Тези които потриват ръце от парите на жертвите от катастрофи сега ни отправят послание да запалим свещичка и да сме съпричастни??? Само, че за да бъдем всички с болката на тези хора , трябва да се замислим какво правим, когато сме зад волана !!! Това няма да стане с една запалена свещ , а с възпитание във всяко семейство... , в училище .... Много сме далеч от това, което демонстрираме но явно не умеем да правим ....

Защо като едно време сервитьорите, особено в заведенията извън населени места не питат клиентите кой е шофьора, защо КАТ не прави тотални проверки на МПС и водачи, къде са мобилните камери, които ще въведат някакъв ред чрез страх от глоба/това е начина/, защо не се въведе единна електронна база данни за водачи, автомобили, застраховки .... и всеки полицай да вижда всичко в реално време, защо тъпанарите с лимузини и джипове още се чувстват безнаказани? Увеличете състава на КАТ, дайте им техника и им наложете контрол и да видим няма ли да се поправим! Въведете и сваляне на преден номер при нарушение за българи и за чужденци и възможност за плащане от банкомат, банка... и съд по бърза процедура за по-големи нарушения! Не може да не може!

...за справедлив съд на джигитите по пътя? Или те като Ставийски са невинни....

Никога няма да се научат селяците да карат и ще се мре, защото простотията ни е голяма.

ОТНОСНО ПРЕВЕНЦИЯ НА ПТП ПО ПРИЧИНИ ! Над 50% от птп са свързани с упортеба на алкохол и/или дрога,и над 50% от птп са причинени от шофьор под 23 годишна възраст КАТО У НАС ИМА МНОГО МАЛОЛЕТНИ РОМИ ,КОИТО ШОФИРАТ И МНОГО РОМИ С ФАЛШИВИ КНИЖКИ ,КОИТО НЕ ЗНАЯТ ПРАВИЛАТА И НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА ,КАКТО НАРУШАВАТ И ДРУГИТЕ ЗАКОНИ ! Следователно превенцията на птп е свързана с повишаване морала,културата и спазването на законите от РОМИТЕ ,и по-специално от младите роми ! КАТ ДА ВЪВЕДЕ ЗАБРАНИ ЗА ТИРОВЕ В НАСЕЛЕНИ МЕСТА ,ТЪЙ КАТО МНОГО ОТ ПРЕМАЗАНИТЕ СА ПРЕГАЗЕНИ ОТ ТИРОВЕ В ГРАДОВЕ! Да се въведат и строги наказания за нарочно причинени птп от омраза КАКТО Е СЛУЧАЯТ В КАТУНИЦА КЪДЕТО РОМИ ОТ СТОЛИПИНОВО СА ПРЕГАЗИЛИ 7,УБИТ ОТ ПРЕГАЗВАНЕ УЧЕНИК

ПРОСТИТУЦИЯТА ПО ПЪТЯ ,ЗАЩОТО ПРОСТИТУТКИ ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД ЗАСТАВАТ И НА ПЪТЯ,ЗА ДА СПРАТ ШОФЬОР НА ТИР ,и така не само пострада проститутка ,но и създава условия за верижно птп

Мит на праха на всички УБИТИ на пътя,за състезателите и не мислещите,може да е грях,но не жаля.Толкова е лесно да помислиш какво може да ти се случи САМО с едно леко кривване,с превишаване на скоростта със само 20ина км.Доказано е,че хората в автомобил,са с подтиснато чувство за самосъхранение,осланяйки се на лъжливо чувство за сигурност.Ами веднъж ми се случи с една друга кола да не можем да спрем на завой на който неочаквано имаше пясък и се чукнахме леко с около 15-20км,просто и двата явно бяхме предпазливи,та тогава с тея 15км,като се чукнахме,ами аз,видях и него,почети загризах таблото и си представям какво чудо е с 80...камо ли 200!!!!Ако сте млади и ви напуши на гъзария,преди да ускорите и да се кефите на звука на мотора,се замислете колко сте млади и колко мн неща ТРЯБВА да преживеете и как с това ускорение не само може да не ги изживеете,но може да почерните семейтва.Аз лично мисля,че с едни хубави глоби и високи заплати в КАТ,нещата ще се наредят.Имам приятел от Словения,който в момента е с АКТ за точно 1000 ЕУ заради превишаване на скоростта там с 25-30км,като ако иска,може да си откупи глобата с 400 мисля часа обществено полезен труд.А там заплатите не са като западна Европа и това са мн пари за тях.Аз го питах дават ли подкупи и той ми каза,че намекнеш ли дори,веднага си закопчан и прибран,просто КАТ там са осигурени и предполагам И това е фактор.Карайте бавно,изживейте цялата помия и радост на живота,радвайте се на деца и внуци,на това да прегърнете любимия човек,а скоростта и адреналина,ги насочете в нещо градивно което не ви убива!

Ако всички мислеха като теб, числата от черната статистика щяха да се броят на пръстите на ръката. Браво.

Нещо страшно е по пътищата! Нека подкрепим тази инциатива! Нужни са обаче още много други и по-съществени дейности: борба с корупцията на катаджиите, купуването на книжки, контрола на автомобилите, контрола на шофирането и много,много други.

ами,то свестни патиста няма,срам за балгаря.направиха някакви подобреня,но това в краино недостатачно.нови книжки да се преиздават само с изпит,за да се елиминират фалшивите.изобсто ако не се ваведе цивилизована система по всички проблеми сте продалжи ада по патистата.

Нашето семейство е засегнато от загинали при катастрофи наши близки . Мир на праха на всички загинали. Ще запалим свещичка.

Шофьор съм от 30 години,и не от тези жени които си пазят книжките в гардероба.Пътувам почти всеки ден.Това наистина е война по пътищата.Младежи самоубиици непрекъснато демонстрират възможностите на новите си автомобили.Затова съм принудена да гледам на 100-200 метра пред зад мен.Да не дърпам дявола за опашката но досега нямам сериозна катастрофа.Ще запаля свещичка за всички загинали в тази война приятели направете го и вие!

Ще запалим, ще се замислим... все благи неща... а полза? Ама както е казал Левски: "Свободата не ще Екзарх, а иска Караджата" Трябва да си променим мисленето, правораздавателната система /дето пуска платежоспособните убийци на пътя с условни присъди/, подкупните катаджии, крадливите олигарски дето източиха държавата ужким магистрали да правят, а магистралите ги няма Може и кампания за даряване с SMS да пуснем, да се отбие номер, без съществен резултат - оператора да си прибере своето, държавата да прибере пари дето пак ще изтекат нанякъде и т.н.