Кампанията ”Мога там. Искам тук” върна първите българи

Първите българи подписаха договори TELUS International Еurope само месец след старта на кампанията „Мога там, искам тук.“

Обратно в новината

Коментари - Кампанията ”Мога там. Искам тук” върна първите българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

цели 150 човека, ще се върнат в българия...та това не би могло, да промени нещата даже в малък български град, а камо ли да окаже някакво влияние в страната като цяло.като знаем, че за последните 25 години, от българия са емигрирали окло милион и половина млади хора...

То имаше вече едно връщане -Любка Качакова, Никито Василев, Милен Велчев и др знайни и незнайни корифеи!Къде са сега тези хора бе?Какво правят?Хем на готови шефски крисла ги върнаха и май пак са в чужбина?Що така, бе?

Дискретно : - Големите на Големите'наште' - Отдавна се Наложи да НамерятКак 'наште' да ги Наместят у Нас. ...т.е. НЕ изключвам че Сега - Започват серии от Опити за Същото, но на по-Малките...в Пряк/Възрастов и преносен смисъл. ------ Бърза справка (Всеки може да я Направи. Моментално онлайн.) - показва че Дори социалната помощ ТамОткъдето (казват че) Са Назначените - Осигурява и то Там - стандарт на живот поВисок от цитираните заплащания у Нас.

....и няколко СвръхБързи : а. 'наш' Прокопчо - шараля из Канадианско...и Продължават да го търсят под-дърво&камък ЯсноЗащо ! б. 'нашта' къстомер сървис към Sears - умрЕ....защото Се доказа че наемите СА били предимно от 'наште' ! ...+ че Е имало И-допълнителни врътки/Схеми виа такситата-до/от-бач ...че И ! - Е имало шаралеене из КредитниКарти на клиенти ! в. ТоваСега - ОтдеНакъде Глобална компания като ТелусИнк - Би минала през подизпълнител (за Наемане) персонал Освен ако Има бонификации ?! ... И ! - #Кой Би бил 'позициониран' у Нас та да Наема персонал ?!

Не ти се разбира много - какви подизпълнители за наемане? Що намеси Сиърс?

Сиърс - пример за нещо аналогично но Бързо и Вече 'умряло', Колега ...преди 3-4 години. Подизпълнител - защото МогаТамИскамТук СЕ явява такъв.

Аз се извинявам. но да следваш психология в Норвегия се счита за можене .... на какво?

Мммм...-'експертиза' за 'усвояване' на Държавно финансиране на ученето ?!...+ Възможност за И-допълнителни бонификации към ГлобалноНайЩедрата социална помощ ?!

1. Prochetete vnimatelno usloviata predi da se entusiazirate 2. Razgledaite i prochetete v internet za kompaniata, kato naprimer tuk: https://link 3. Zelaia vi zdrav razum i kasmet!

...а може би просто Следва да Се обърнем към житието&битието на г-ца Комсалова и г-дата Ковачки&Петков ?! (Произход. СъстояниеТам на Семейството. Образование. Работна Експертиза. ...а И т.нар. Criminal Record)

Притесняващо, А Минусарски ?! - Определено !, защото А се Окаже че мама&тати ...+ че Няма Трудова експертиза...+ че НЕ учил какТрябва... Хеле пък ако Е из Борсовите&Бидон'компаниите'&имотните Измами !

Телъс са в България от доста време, но предгагат аутсорс за други компании, а не основната си дейност. Предполагам, че искат да привлекат живели в чужбина, но не намерили качествена работа там, защото говорят чужди езици и са тренирани да работят повече, а да не капризничат и хленчат като месните българи

Звучи. ...ама Същността е че Има минаване (на Наемането) през компанияСвързана с МогаТамИскамТук ако позволите.

"Кампанията цели да върне 150 българи от чужбина, като им предложи кариера в България" А за всички които биха дръзнали да се завърнат след тази кампания?Те пък сигурно ще се наслушат на думите "ама прекалено сте образован за да вземем на работа",ами ще ви вземем на изпитателен срок без заплащане за месец два или пет и прочие.А ако въпреки това си намерят работа то то ще е за едни мизерни пари независимо от това какво образование и опит имат. Тези 150 кандидати пък колко ли ще издържат тук където престъпността е над всичко и където да си "здравно осигурен" нищо не значи?

Я бегом с мутиката на село...

Рано ми е за пенсията и градината на село "sorry". А до де я стигна сигурно ще умра от старост на работното място :P

Живея в Канада от малко над 10 год. Телъс е един от големите канадски телекоми и една от най-мразените компании тук. С изненада установявам, че в България се изживява като някаква престижна компания, предвид доста съмнителните си практики. Изобщо не се подлъгвайте по поредното чудо, дето после ще си го блъскате в главите.

Дискретно : - Проблемите на ТелусИнк (отн.които Изказах) - СА били спретнати Именно в Канада от 'наши' командировани.

Оппааа ! - очевидно --> стъпих Яко Връз 'наш' който Е замесен .

Бе в Канада са престижна компания - в Топ 100 на работодателите. Ся, че по принцип всеки мрази телекомите, енергото, а в България и топлофикация, това не променя нещата.

Мислех да кандидатствам преди месец и се заинтересувах от условията на "промоцията". Ето с какво се съгласявате: Обвързани сте с компанията за мин. 18 месеца, ако се върнете. Ако напуснете, им дължите обратно всички "бонуси", настанявания, самолетни билети и т. н. Ако ви уволнят, им дължите всичко обратно... има 3 мес. изпитателен срок, ако не ви харесат и ви уволнят, напр. защото не им харесва как се усмихвате, им дължите всичко обратно и т. н.

... т. е. доста заробващо. Телъс може да не е българска компания, но бързо е усвоила хватките на българските работодатели.

Не, не - НЕ ТелусИнк ! ...а компаниятаСвързана с МогаТамИскамТук. ...вАри-го пЕчи-го - маймай Пак на ТроянскоКоние отива...особено Имайки предвид Проблемите които ТелусИнк вече Имаше от/виа командировани 'наши'.

Съвпада с моитеЛични проверки, Колега. ..и то НЕ Самия ТелусИнк, а компаниятаСвързана с МогаТамИскамТук ! И ! - кат Се сепне Човек че И при/в ТелусИнк - Има практика Да дават бонус за Намиране/Наемане на персонал - Схемата 'лъсва' .

Ами гледат си интереса не като българските властващи дето луди наши пари дават да ви обучават и после да си дигнете чукалата.. Като сте там как не сте се научили че никой не дава ей така да се намира на работа защото ценят парите и знаят че са техните пари а не чужди да раздават.

А за съкращения при Орешарски на дър.служители с голям тр.стаж и вече над 52-55г.които вече труновия пазар не приема и остават охрантехните фирми да се радват на изгдадени магистрати и н.сътрудници ако имат шанс да стигнат до жалка пенсия....

Дискретно : - Ако&Когато разгърнем Двустъпковата - Неминуемо ще Има И Хора в ЗлатнаВъзраст които Реално участват ! НО ! - съобразно Идентични Взисквания като към АбсолютноВсички.

Ако и преди да ги съкратят=уволнят са работили така, както в охранителните фирми...загубата не е много голяма.

Мога тук, а- мога и там... не работя ли там- суджука тук ще ям... Искам там.... не искам тук... защото тук- ще ям на Рапона дъртия суджук....

То Се знай че на рапоня&Вси'наште' ВмирисанияДрт 'суджук' ще Висне на Първия улук, Веднага щом Двустъпковата тръгне Тук !

...и ВсеПак - позволете Пак да отчетем : - де-факто Ни липсват Поне 3М (Три Милиона.) от Нас-Всички у Нас ! ...което Е докъм 45% !!, което Е Страшно.

...и в ДоИзказване : - Българ(к)и които СА създали СвояСобствена Експертиза, а И Сериозни Контакти - Има Навсякъде по Тази Планета ! т.е. И в Управлението/Държавността... И в Банките... И във Фиска/Финансите... И в Здравеопазването... И в Развойната дейност... И в Правото&Юриспруденцията...и т.н. И т.н. - и то Във Водещи Държави !!! => Трябва да Осигурим Алинирането&Координирането на Действията-им със Хора Знаещи&Можещи у Нас ! - което Е Същността на Двустъпковата .

Елате да бачкате в Костал, гр. Пазарджик. заплата на 3 смени- 500 лева , може и висшисти.

Да ги питаме след 2-3 месеца пак, а?

върна трима българи. Такава е новината. Другото са очаквания.

Най-тъпото е, че от компанията никога няма да предложат подобни условия на българин живеещ в страната.

Дискретно : - Директното кандидатстване виа платформата на Самия ТелусИнк - НЕ прави разлика Откъде е кандидата. ...ерго - Може бонгобонгианец Да кандидатства за Във Вашингтон.

Ама Защо се таковате я, Колега/и ! - просто Идете на уебсайта на Telus ...Careers ...И - Вижте !

Това са заблудени българи, които нямат реална представа за положението в Булгаристан, но скоро ще разберат.

За поредно нападение на роми без причина алармира живеещият в Англия Христо Захариев във Facebook. Инцидентът се е случил в село Дунавци, а нападателите са били около 25. Нападателите на Христо били добре организирани, а водачът им бил Кольо Тарзана. Пробвали да го намушкат с нож, да го свалят на земята. Мъжът се разминал с леки порязвания по лицето, въпреки тежките удари по тялото. Ромите откраднали телефоните и кредитните карти на Христо и неговите приятели. "В България става страшно... призовавам всички да бъдат екстремно внимателни... понеже това е добре организирана престъпна група и опита ми на професионален охранител, видя закоравели добре организирани престъпници", пише живеещият в Англия българин. adoceaninvestorbgydcpkprghy() / (c)AdOcean 2003-2016, investor_link.Dnes Bulgaria.InArticle Zone Bulgaria / ado.slave('adoceaninvestorbgydcpkprghy', {myMaster: 'RiIMDpNG7TIgvhPhXVt2IggzEwsoBPIylPoG8KO.Ob3.J7' }); Христо определя себе си за "либерален човек с огромна търпимост дори към тези подобия на хора", но е шокиран от самото нападение. Благодари на опита си от бойните спортове, които са го запазили жив след нападението. Мъжът обещава да търси правата си, надява се и органите на реда да свършат работата си Прочети още на: link СЛЕД КАТО СЕ СБЛЪСКАТ С ГОРЕОПИСАНОТО ДАЛИ ТЕЗИ УМНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ЩЕ ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ ДА РИСКУВАТ ЖИВОТА СИ?

Мутрата и ГРОБ гарантират спокойствието на българските граждани.

Задължен ! ----- Икономика - Няма. 'банките' СА аха-аха. Външните финансирания Завършват. => на 'наште' НЕ им остава АбсолютноНищоДруго Освен да преминат към АчикАчик Тотален Пладнешки Грабеж.

Доминира, обаче, "Мога тук. Искам там" - това е положението.

Динко Гоцев - от статията добре си личи, че сте фен на Реал Мадрид, за което няма нищо лошо (поздравления за победата). НО... не е нужно, даже според мен трябва да е забранено, да си изказвате предпочитанията в статията. Доста не професионално от ваша страна. Надявам се или вие или вашият мениджър да помислите по въпроса. От коментарите виждам, че има доста фенове на Реал и знам, че ще оплюят, това което казвам. Дано да се замислят, че утрешния ден може този, който пише статиите да е фен на Барса и да я напише по същия начин. Аз пак ще съм против това. Вашият сайт е новинарски, запазете го безпристрастен!

Проверете фирмата и дали това не е поредното "усвояване" на средства ...

Майтап да пада е това...''Винаги съм искала да се върна''???ама без да плащам от джоба си както сега...Интересно ми е имали някакъв договор като им поемат определени разходи дали ги задължават и да работят определон време в България, защото като чета едни шаблонни обяснения дават дето дикиш няма как да хванат в мислещите и живеещи и работещи тук българи

Дискретно : - АбсолютноВсеки Сериозен договор за работа към Сериозна компания на Сериозно разстояние от Конкретното местоживеене на Назначения/ата - Включва Съответни рекомпенсации и/или допълнения-към-заплащането .

Абре, Колега ОпитващСеДаОтрича ! - ама ха Вижте който-и-да-Е Такъв договор ако обичате ! ----- Хората - Ни четат ! - да Н'вземат да Ви погнат После...

Динко Гоцевдс

от цели сектори в икономиката, от цели географски области на страната. Тази, която трябва да се върне е държавността с работещите институции, със справедливост и закон за всички. След това и хората ще си дойдат, ако не е много късно.

+++...+++...+ ! - което Отново Ни адресира ЗА Двустъпковата ! , и то Именно ЗА Глобалността на Работните-Ни Групи.

...и понеже Отново почваме да Се литкаме по тука-има тука-нЕма - позволете да Сме ТоталноОткровени : а. НЕ е необходимо Човек да минава през това ...МогаТамИскамТук ! - Би следвало Директно виа платформата ЗА персонал на ТелусИнт ! б. НЕ е смислено да си Въобразяваме че Заплащането НЕ е съобразено с Реалностите у Нас ... Включая И стандарта на живот ! ...и пожелавайки Успех на Назначените, позволете да Изкажа : - НЕ Нископозиционирани служители (раб.места) трябва да развиваме...а Високи&Високотехнологични ! - Телус - Имаше ЦелевоПричинени Проблеми виа Схеми от командировани от 'наште'.

Няма много общо с това кой къде успял и кой не. В такива разделени ситуации хората действат различно. Потъва кораба и виждаш: едни се борят със зъби и нокти за да оцелеят те, изхвърлят жени и деца от лодките, колят се с ножове и т.н. Други се грижат за близките си първо, за себе си не толкова. Трети не се отказват да задържат кораба на вода докато дойде помощ, макар че е ясно, че това няма да стане но поне опитват. Четвърти мирно и кротко потъват с кораба. Няма значение кой колко е успешен. Та така и с кораба БГ.

Да си представим следната ситуация: Влизаш в магазин за хранителни стоки, искаш да си купиш кило сирене, ама да не е повече от 2-3 лева килото. И съответно намираш такова разбира се, купуваш си го, но се оказва че си си купил "имитиращ сиренето продукт", а не истинско сирене. Така и с работата в България. За тия пари за които върви работната ръка на трудовия пазар, можеш да си купиш само "имитиращ работата продукт", а не истинска работна ръка. Та така и с връщащите се от чужбина. Ще се върнат тия, дето и там не работят, и тук няма да работят. Просто там не ги търпят и понеже нищо друго не могат и са закъсали, може и да се върнат. С други думи, опитваме се с трици маймуни да ловим!!! Няма да стане, и се чудя защо опитите не свършват въпреки негативните резултати...

Има ДостаНещо такова, Колега.... ...ама Без да засягаме Назначените, и Имайки предвид какво Ни трябваВоистине - позволете да го Формулираме : - просто Хора Знаещи&Можещи ! Навсякъде. Отвсякъде. ...и то Особено на СъществуващитеВече и на Предстоящите-за-Изграждане Водещи позиции !

1г. има давам тук.

Вие сте сбъркани. Народ от страхливци и компаньонки, който бяга да слугува, мие чинии и работи като общаци навън вместо да си оправим заедно кочината. Който го мързи или е некадърен да се оправи в България бяга навън да слугува. Хаха смешници.

бягаме от свините, кочината е кочина защото е пълна със свине. Която свиня иска да оправя кочината - да я оправя. Ние нерви и най-вече време за това нямаме. А тези наивни хора ще разберат един ден, че са си купили фабрика на 8-ми септември.

Ти не си ли от некадърниците дето нямат гащи да се докажат на чуждия пазар на квалифициран труд???

Тук-там, тук-там искаш да ти дам Тук-там, тук-там много ме е срам.... Ами посрещнете ги с чалга да видят къде се връщат. Кво ще бачкат - пиколо и сервитьорка на слънчака , а и може би един на рецепцията. Какво кадри бе? Какви образования? Смешници. Масово младите работят по хотели на морето. Нищо лощо ама с 12 месеца година и 3 месеца заетост ефективността и заплатите са ясни.

не е само чалга, ама щом вие само това знаете...Пък и защо мислите,че тези, които се връщат са върхът на интелигенцията и слушат само Бетовен или Равел?

Тези,които са заминали, са заминали по собствено желание. Кому е притрябвало да ги връщате, пък и с толкова привилегии. Вместо това, постарайте да направите нещо добро за малкото останали кадърни, интелигентни, образовани и работливи българи, решили да останат тук и да спасяват това, което е останало от страната ни!

например ?

В Испания младежката безработица е огромна, сигурно затова са решили да се върнат тези двамата.

Се връщаме около 10 процента. Това са хора които са още на по 20 и без семейство и утвърдена кариера. Останалите (вкл себе си) си идваме 1-2 годишно.

... ще се върнат на кукуво лято , 15 г. и повече в Испания(на Маца междуетажна собственост хората, елена, брат й и соня...), двете сестри, Соня (с пълно отличие-лично виждала дипломата й) завърши в бг международно право, родена е през 1972, беше се върнала в бг, и си търсеше работа, като чиновничка в съда, все си куфарите и замина преди години, но сега май завинаги в бг, в Ст. Загора и съжалява, че се е върнала, не зная какво работи сега, но зная, че детето й е малко и е в първи, втори клас, всичко друго е, ще се върнат най-вече галениците на депутатите, а и като ги слушам имали и немски дипломи , кога бе, бабо, кога-любов, женитба, дете, едно- във вашето комунист. универ-че ще се върнат, а и тук , чакат на мама и тати, а те вече около 50 наближават, поне трябва лично на мен да са благодарни, че ги свързах с красиво, скромно, възпитано момиче, щастието го дължат именно на мен, иначе стари ергени , прави добро, макар, че не отвръщат със същото. трябва цял живот да ми благодарят, дс, данс, как така да ни благодарят, простакът си е простак, ако ще и пет дипломи за висше да има, ама иди им кажи на тези отгоре, .. ги пращаха в Белене, а сега ги изпращат на запад, и има някой за эбане, ама май е батето, учете, до университета с чанти ще ви е от полза, нали гласуваха за него професори, а сега като вече ги няма ще видят 4-ти кабинет на 4-ти километър, там най-вече някои, не всички, побъркаха младите, добре че са със силна психика, ама нали на бай иван и бай хасан детенцето му е уредено, кво им пука за чуждото, че се е хвърлило от 15 етаж на сградата, не съм оптимист , оптимисти са наглите, алчните, за хората със здрави нерви е времето. хибридна война на лице, според мен разбира се, иска ми се да не е така, но е така, няма сигурност, няма справедливост, има дс, с тоталитарно мислене хора ????

Ти да не си на някой от новите наркотици, че така несвързано пишеш......

Това е стил "поток на съзнанието". Нов Джойс имаме тук.

Психоложката какво ще прави тука!? Имаме ли голем дефицит на психолози, а!?

Точно за нея би трябвало да има много работа. Ако е кадърна и успее да въведе модерни методи... Тя със сигурност е получила повече и по-актуални знания в Норвегия, отколкото колегите си тук. А иначе, вижте например с детските градини Монтесори. Пазарът определено е гладен за нови алтернативни практики. А за цените - винаги се намират хора, които са готови да платят, ако нещо си заслужава.

Най-доходна работа за психолози и социолози в БГ е електорален пи-ар и манипулации. Основен работодател: политическите партии.

погледнато, България има нужда не от чиновници, дори и в високите технологии, а от истински трудещи се, производители в промишлеността и селското стопанство. Държавата загива не заради липсата на този или онзи компютърджия или никому ненужен чиновник в стотиците ведомства, организации, институции, дружества, фондации, министерства и т.н. в нелепата т.н. столица София, а от пустеещите ниви и градини, от изоставените села, от намаляващите по население и стандарт на живот градове, особено в крайграничните райони. Там животът вече замира безвъзвратно. Разберете и проучейте, че не чиновникът ще произвежда хляба, а този, който е там, на фронта на производството. Нима не е тъжна гледка да минаваш край буренясали ниви, ръждясали бивши заводи, изсъхнали лозя и градини. И в същото време да си в панелното гето в София или друг голям град, където нямаш нищо, нито поминък, нито перспектива, нито бъдеще, освен да прехвърляш папки в някой офис и да не твориш нищо градивно... Унищожаването на българското село е агонията на България. И най-гадното е, че точно тези, които са изоставили земята и къщите на дедите си на село, сега крещят по стадионите "селяни", като че ли това е най-обидната дума... Омерзен съм от нищоправството на армията чиновници у нас, омерзенсъм и от загърбването на исконното селско стопанство. И в резултат - ядем чужди лайна, вместо истинска родна храна, и произвеждаме лайна за канализацията, ако я има и нея въобще...

Както се казва право куме в очите

плановете са - ние да сме само консуматори в ЕС, без никакво производство!

Ак са се повлияли от "бурното"развите на Костовите велиденчета , може . Те даже (например Велчев , Н.Василев) изобщо никога няма да е върнат , дори и с прът да ги гониш.

ама какво ни интересуват две пед...чета какво са направили. Ние сме тука отдавна, борим се да си направим удобна за живеене държава, тука сега се изцепват някакви пубери искали можели ала бала. Яко бачкане и това е. А те да си седят по чужбина да си смъркат каквото смъркат и да не ни занимават с малоумните си инициативи...

Видяхме те каква държава си създал - чалга, простотия, тъпотия, мангали пребиват стари хора, мутри.. да изброявам ли още. Трябват нови хора, ти гледай да добуташ до пенсия.

И аз искам да се върна, предимно заради климата в България, но съм много скъп и държавата не може да си ме позволи.

Ти климата на България безплатно ли го искаш?

ако наистина си доктор и наистина си кадърен и в България има места, където се взимат много сериозни пари.. но явно не покриваш някои от критериите

Haha...типичната българска черта. Щом не си в БГ си некадърен :) И ако не си в кочината...значи на теб нещо не ти е в ред. Ако пък си успял извън БГ, значи си измамник. Или пък..успял си, но благодарение на това, че си се родил в БГ и дори си длъжен...да започнеш да си превеждаш заплатата тук. Гадно племе, балканско-българско.

хаха тия деца са се объркали нещо, те сега ще видят в каква свищина ще живеят , а и в одабвка ще разберат какво гнусно животно е булагаристанеца

Би трябвало да се нарече..."като мога там,що чиня тук",ама нейсе!!! Всеки нормален човек,който иска по-добър живот се лишава от приятели и семейство,за да замине на някъде си,защото тук никой не го цени,а тези щели да ми връщат в кочината децата на онези,които вече се били установили на Запад?!? Алооооооооо,малоумниците,аз ли не разбирам или вие си мислите,че и малкото останали,нормални хора в тази кочина са започнали да пасат трева???

Имам поне десетина познати, живеещи и работещи в чужбина. От тях само един иска да се връща, ама като си идва през лятото за по 1-2 седмици му минава меракът. А и се опитва да си докара заплата у нас като в UK ама нещо не успява (и стига с мрънкането, че у нас е по-евтино - то евтиното си е евтино. а 100к паунда годишно са си 100к). Тези "деца" (като им гледам снимките) такъв културен шок ще изпитат като си дойдат, че свят ще им се завие. А първата среща с полиция или доктор е доста отрезвяваща....

пък в Испания е една култура между имигрантите, за чудо и приказ! Сигурно родителите им чистят апартаменти и редят плочки, а в петък и събота висят по улиците на тапас и чаша вино, ако не се запиват в "български" кръчми.

Вместо да пръскат сума пари да върнат няколко човека, да ги дадат за подобряване на условията за тези които се гърчат в България.

Хаха, да не са луди - ще се върнат 100-200 човека и няма да гласуват за правилната партия, а гладни и неграмотни 50-100 хиляди туземци са много по-ценни за политиците!

Ще дойдат такива, които ТАМ доста са го закъсали, т.е. НЕ МОГАТ там...

щото съм от яловата десница. Нали не вярвате, че тея дето мутрифицираха България мислят за народа и децата му. За каквомса ни тези квалифицирани кадри. За слънчака трябват най-много бармани. Тук-таме някой главен готвач трябва с опит от чужбина ама друго не виждам. Ние нямаме наука, нямаме технологии, ние нищо не произвеждаме. Ние само продаваме, монтираме и ремонтираме - средно образование занаятчии. Това е опашкаря на ЕС. Здраво седи зад гъза на ЕС и глес=да да не падне, че става лошо без евротягата ( и еврокелипиреца). Какво ще ги правите квалифицираните - нощни пазачи ли?????

Ал

Абе 1-2 нещица лекинко да бъдат побутнати, ще върнат стотици хиляди, не стотина. Например в съдебната система делата да се гледат в рамките на 3-4 месеца, а не след 5-10 години...

нищо не става драги, освен да те претупат съдиите, а те това го могат много добре! Хахха блаженни са вярващите! Драги българина не става за нищо, това е най-глупавия чиляк о галактиката!

Как оценихте, че тези могат повече от онези, които си бяха останали и търсели реализация тука? Връщането на тези трима да не даде повод на други 300 да щурмуват терминала.