Българи са замесени в измама за 6 милиона евро

Няколкостотин български граждани са замесени в един от най-мащабните случаи на измама със социални помощи в Германия.

Обратно в новината

Коментари - Българи са замесени в измама за 6 милиона евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбирам само каква е разликата между "български гражданин" и "българин"... всъщност, въпросът е риторичен... масата "българи" използват тази дума във връзка с етническа принадлежност, което е жалко :( Друг въпросТ - защо всеки път, когато става дума за измами, веднага ламерите изригват с думите "това са цигани, турци, помаци, гагаузи и прочие, не българи"... такава нация сме си, претопена и с изкуствен, ама не интелект, а патриотизъм :( Послепис: няма нужда от реплики под коментара ми, няма да ги чета! Спестете 2 мин и няколко мозъчни гънки в опити да се оправдавате, заяждате и т.н. ;)

Хаха, дори българските цигани са по-умни от германците!! А Дойче Веле пак се разсмърдя, та вонята чак в България се усеща

Българи- Юнаци!

Турско говорещи българи от Варна, квартал Максуда! Трудно е да се разбере защо немците си мислят че това са българи!

Единственото лошо в случая е, че авторката, българка-родоотстъпничка, нарича циганите българи, като лъже по този начин и ни излага пред Германия. Немците реално се заблуждават, че тези цигани са българи. Не е безобидна лъжата и, вкрлючително за немците не е безобидна, защото ги кара да мислят, че циганите могат да се интегрират.

А при нас в бюрата по труда колко ли такива има и проверява ли някой?

Работата е там, че подобни схеми действат из цяла Европа. И да, повечето са цигани от Варна. Сигурно става въпрос за добре организирана мафиотска структура , дето цоца социални помощи от цяла Европа. Ако имаше функционираща прокуратурата, досега щвше да е разплвла чорапа - ама няма. А сигурно тая организация действа с участието на варненски магистрати у полицаи.... Ало Цацаров...

Обзалагам се, че тези"български" граждани са поне с по 25 слънчеви бани...

Заглавието на това поредно поръчково писание на "Дойче Веле" би трябвало да е "Български ЦИГАНИ са замесени в измама за 6 милиона евро". Авторката, която е с българско име би трябвало да знае какво чудесно какво стои зад написаното от нея :"Той е привличал главно турскоговорящи българи, повечето от които са родом от Варна. " !!!...

Конкретно към Мария Илчева, написала статията: Госпожо Илчева, не е редно да обиждате българите и да опетнявате името на България. Официалният език в страната е БЪЛГАРСКИЯТ и е повече от ясно към чии етноси принадклежат хора, говорещи турски. И не е политкоректно спрямо МЕН и милионите сънародници да споменавате думата "българи" с лека ръка. Предлагам ви политкоректното: Български граждани, с различен цявят на кожата от белия, ако не ги наричате ЦИГАНИ!!!...

Абсолютно точно!

НЕКА ГЕРМАНЦИТЕ ДА РАЗБЕРАТ КАКВО ЗНАЧИ БАЛКАНСКИ ГЕН.НАШИТЕ "ГЕНИИ" ЦЯЛ ЖИВОТ МИСЛЯТ КАК БЕЗ ДА РАБОТАТ ДА СТАНАТ БОГАТИ И ОТ ПОКОЛЕНИЕ НА ПОКОЛЕНИЕ СТАВАТ ВСЕ ПО "УМНИ".ТАКА СА И БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ.

навремето баба ми казваше "хубаво момче ама турче" - т.е. имай си едно наум с кого се събираш и на кого се доверяваш - та и този турчин, пардон - вече немски гражданин, живял в германия, ползвал се е от благата на държавата, получил е немско гражданство, но си е останал същия крадлив и алчен цървул, какъвто по всяка вероятност е бил и баща му - такива не могат да се интегрират, те мислят само какво да откраднат и кого да излъжат за да не работят, но в същото време да печелят повече от добре чрез измами и далавери - аз работещ законно турчин в германия не съм видял - правят фирма,пишат се цялото село, че работят на дюнера, а в същото време чистят къщи и хотели на черно и просперират - жалко, че нашите цигани и турци са му се повели на този изрод по акъла

Всъщност на какво основание очерняте името на група неизвестни българи в заглавието на омазаната си статия, а след това някъде по средата в текста обяснявате, че те по-скоро са обект на измама, отколкото измамници??? Ако сте изроди и ви харесва българското винаги да бъде напъхано в ъгъла, то отидете да се застреляте!

Колко са жалки тези, които непрекъснато ни навират в лицето себе си, като светъл пример за великата Европа. Както е казал народа- не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава. И от къде на къде ще са българи и ще лепят това петно на България, гнусните турчуля. И според тъпото писание на още по-тъпият "журналист", трябва да ги съжаляваме, че някой ги е наврял насила в това мошенничество. Все едно не са получавали въпросните помощи, а само са се подписвали за тях и не са знаели и разбирали за какво става дума. И махнете от заглавието "Българи", всички знаем, че те не се смятат за такива.

НПО-та, и то германски! Бе тези соросоиди вече смело навлизат и на запад.

Айде бе , българи...да не би да са руснаци или лично Путин да е замесен?

Турци е българи са тарикати, всеки гледа как да препикай другият. Турчина е мошеник, но и нашите и те са вървяли ачик през просото, знаели са че не е в ред и те не са едиствените, и после: о не знаели, не разбирали. Гяволи са си. Нали за това са отишли там! Да използват, бедните и доверчиви германци

А провериха ли дойчовците,колко точно от тези...1300"българи",владеят...български език??? А после някои се чудят,защо българин е станала нарицателна дума за престъпник,западно от Калотина!!! И как толкова време не са си вдигнали...немските задници,та да проверят на място,за каква става дума???Или в социалните служби работят и други..."немски граждани",с имена като...Селим Йозтюрк:)))?!?

Тези германци нищо не разбират в охолството си! Те не са разбрали смисълът на властващият принцип по нашите соц. земи "Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че им работим!" Същото е сега в ЕС-ТКЗС-то. Вие ни пробутахте евро-атлантическите ГМО-ценности (ще мълчите, когато НИЕ гълчим) и чакате да не ви "окрадем"!

Варна, престъпни групи, разследването вървяло трудно и ги предупреждавали да не задават неудобни въпроси... Това го може само ТИМ. Или се заблуждавам?

тоя резаняк направо го влачете в пещта!!

Те и тук с това се занимават. Източват средства от бюджета. Но тук това е узаконено от българските политици.

тези са били от успелите българи зад граница. През тези години разбирам, че мечтата на българина е в чужбина за малко работа и социални помощи...

Ето за такива неща, като кажеш в белите страни че си българин, те поглеждат с други очи. Имам и реплика към G&R - "Организаторите винаги са местни" ???? Откъде си толкова сигурен, та казваш това с такъв апломб ? Холандец и белгиец да се занимават с подобни неща ???

Това сочат разследваните случаи в споменатите от мен страни. Ние българите не сме открили топлата вода. Пропуските в социалните системи на запад се експлоатират отдавна от турци, мароканци, албанци и т.н. В нашия случай е достатъчно да зарибиш 4-5 българи от ромско - турски произход. Останалите след това се ловят сами.... и схемата ти работи на пълни обороти.

Немския гражданин Селим Йоцтюрк :)))))))

Нищо ново под слънцето. Подобни схеми бяха разкрити в Холандия и Белгия преди време. Организаторите винаги са местни, които познават системата. Желаещи да се включат в пирамидата се намират лесно в гетата и махалите из България.

Ами всички да пият по една студена вода и да се прегърнат. и ние в България сме зле, след като поставени от ЕС политици ни мачкат и теглят заеми на наш гръб, пък нищо не казваме.

Работя като надничар-строител на обект в Германия.Идват двама турци от Турция.Работят.Питат ме - ти българин ли си.Казвам-да,защо.Ами защото тук има много цигани, които казват, че са българи.Да, казвам, ама тези същите в България, казват, че са турци.Отидоха си двамата турци.

Разбрах

принудил българи да извършат измама в Германия. Просто да не повярваш. Тук в България, българи принуждават българи да вършат измами.

абе, къде гледа ЕНП-то, че цапат пак Борисов: "..българските власти не пожелали да коментират случая, а на много места двамата репортери били предупреждавани да не задават неправилни въпроси." И това преди няколко месеца! Ееее, ама недейте, така, веее. Сега ше ви се озъби ТОЙ, че му цапате афтобиографията, точно преди изборите!

е щях да се очудя много изопщо ако не бяха от бг където има алавера далавера там сме нали това е природата ни бате ти ганйо е на всякаде с дисагите си

В едно изречение успях да преброя 6 правописни грешки. Ето такива като този тук източват социалните фондове на Запада. Боже, каква въпиюща неграмотност....И такива като този тук напоследък са налазили интернет като хлебарки и бълват, бълват......

та виждате ли кои са лошите мигранти? Българите са майстори на схемите в Германия. Всеки втори се опитва по някакъв начин да измами системата и да се възползва максимално от всяка вратичка.

Отново се избягва истината, че тези не са българи! Това са чисто и просто цигани с българско гражданство.

...глупости, в цяла европа са плъзнали български кърлежи дошли само да смучат....повтарям-чисти българи...после защо имали лошо мнение за нас чужденците?

...глупости, в цяла европа са плъзнали български кърлежи дошли само да смучат....повтарям-чисти българи...после защо имали лошо мнение за нас чужденците?

е.. разбрахме ,че не си българин успокой се .

ето това е българската икономика! браво наши бизнесмени!

е тия германски власти не виждат ли, че само 10% работят, а останалите лежат и дебелеят - напраили комбина с баймангал, даже не може да се засмееш

Дирници, поради що се срамите да ги наречете НЕМСКИ? Като им викате "германски" нема да ги напраите по-малко немезки. Много започна "да ви личи" напоследъкът... А чие е тфа сайтче тука миждуфпрочим?

А не ... новината е едни турци от Германия правят схема с други техни другари от Варна. Българи в цялата схема не виждам!

турскоезични българи, равно ли е на англоезични българи?да ви е-а държавата!

Ами вие да не си мислите, че в Германия стават измамите ей така - случайно? Толкова наивни и некомпетентни са журналистите според мен. Бюрокрацията не е проблема. Просто тия хубавци са дали по 500к тук и там и ония са си затваряли очите. Как иначе 3 години ще функционира?

НЯКОЛКО МИЛИОНА БЪЛГАРИ ПЪК,СМЕ ЗАМЕСЕНИ В МНОГО ПО-ГРАНДИОЗНИ ИЗМАМИ : ЕС, НАТО, ИЗНОС НА ДЕМОКРАЦИЯ ПО СВЕТА ЧРЕЗ ВОЙНИ И ПР.ХУБАВИНИ!!!

Факт ,циганите ,играят ролята на таибани взимат им парите ипосле хай лайф

туски българи, цигани българи, скоро и престъпници извънземни ще се представят като българи... щом е лоши значи е Българско...

две германски организации са измислили цялата измамническа схема. председател е германецът от турски произход Селим Йоцтюрк. Бас държа, че т.нар. "българи" са цигани или турци... ама ги водят "БЪЛГАРИ"!

Браво на немците, щом имат ще дават ! Няма само нашата система да източват !

където има измама, кражба, мошеничество, наркотици, търговия с деца - навсякъде са българи.

Кой за кото е учил.

"българи", ама от Индия или от Анадола!

Кажете цигани и спрете да намесвате българите. Това са мангали, да си ги интегрират.

По белите от нас,които крадат и със з.......ка си евросубсидии чрез фалшиви документи,да не са по честни от братята?У-у-у-у,едно око да видите в кьоравия и ще го задигнете!

Значи Германия,която съсипа БГ е чиста и свята,а бг роми,които са горките мигранти без образование и препитание са крадци?!