Над 35 000 българи засегнати от скандала с Фейсбук

Лични данни на над 35 хиляди български потребители във Фейсбук вероятно са били събрани неправомерно от компанията "Кеймбридж Аналитика“.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбирам защо е тази олелия. Никой не е принуждавал никого да си публикува данните във Фейсбук. Хората са казали: мома, която не иска да я щипят да не се хваща на хорото. Оказа се, че пълно с ощипани глупави моми.

цукерът е дяволско из час ие

Не, просто е саморазправа от конкуренцията. Подобно със сексскандала на холивудския продуцент Штейн.

Абе, кретени! Що пишете потребителите "нямат акъл" , нямат "он-лине култура"? Фейсбук - чист и светъл! Ами тогава защо преследват няркодилърите? Нали и там никой не слага дрогата на наркоманите в устата ? Фейсбук , Ю-тюбе са като наркодилъри и дейността им трябва да се контролира по същия начин

"детайли като електронна поща, рожден ден, роден град, място на пребиваване, снимки, видеа, харесвания и публикации в социалната мрежа. " Не разбирам много от тия мрежи, ама КОЙ ИМ ДАВА право да събират тази информация? За какво им трябва? Не могат ли да си пускат рекламите и да промиват мозъците без да знааят е-мейла? И у нас -ащо Билла иска паспортни данни, за да издаде потребителска карта за намаление? Защо Градски транспорт сканира личните карти, когато трябва да издаде карта за пътуване? Кое гарантира почтеността на служителите там? И КОЙ ГИ ПРОВЕРЯВА

Това са си комплексари дето събират бройка ''приятели'' явно незнаещи какво значи приятелство.. Когато си седнал да си даваш данните сам, да се хвалиш сам, да се показваш сам самия ти си си виновен че ти имат данните.. Хора комплексари в реалния живот се показват като нещо им се иска ама няма как да стане пред други като тях защото друго немогат да направят за себе си..

Винаги можеш да защитиш личните си данни -просто не ги публикуваш където ти падне... Фейсбунаците са като все едно да ходиш гол по главната и да се чудиш, че са те видяли...

И Стийв Возняк бил напуснал... Колко да е напуснал... Мигар преди 2 седмици не е знаел за какво се ползват личните данни на хората. Ама така е - докато някой не разрови ланото и не се разсмърди работата, всички се правят, че лано няма. А после се изкарват високо морални. А парите, които е взел, докато е работел за фейса, ще ги върне ли? Или поне да ги дари за някаква благотвориетелност. Но в крайна сметка не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава. Като си качваш снимки по прашки и монокини в някоя такава социална мрежа, не се чуди после на това, че някой ти е свалил снимката, за да се самозадоволява като я гледа.

Лични данни събират абсолютно всички браузъри. В момента на прицел са социалните мрежи и възможността хората да се солидаризират за определени каузи.

Да, бе да. Ще ви кажат на вас точно колко са откраднали. Толкова ли няма мислещи хора.

Защо пък да са засегнати? Щом доброволно са си дали данните няма какво да се засягат. Освен това не съм чул/прочел новина, някой българин да си изтрие профила в социална мрежа. Някой да не се засяга от тяхно име, без да е упълномощен.

Личните задници на 35 хил. българи били засегнати. А на останалите?

лъсна защо са създадени социалните мрежи- за манипулация

Интересно как се разбира кои са "тъмните" и кои "светлите сили, дето манипулират?

90% от потербителите във Facebook (не само българите) имат нулева култура на Online сигурност и платформата е удобна за събиране на информацията на шарани.

Повечето хора не споделят важна информация за себе си.

Ами тогава имат акъл и няма защо да се плашат...Лошото е че по голямата част нямат акъл и има за какво да се плашат като лъсне истината за тях някъде..

емчи, нека ви го откраднат. Прайте си профил, пишете си цялото родословно дърво, барабар с приятели и съученици, кой с кого, как, къде и какво, секс-кекс, снимки, какво харесвате и какво не харесвате. Е, че какво ви е виновен Марк Цукърбърг? Вие сами, доброволно, с радост сте си дали живота на ЦРУ.

ЦРУ живо се интересува точно от теб! Много си важен, има специално 5 човека те следят нон стоп!