Повече от половината млади българи обмислят емиграция

Всеки четвърти българин се замисля да емигрира от България, показва проучване на изследователски център "Тренд".

Обратно в новината

Коментари - Повече от половината млади българи обмислят емиграция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КЕФИТЕ МЕ КАКВИ ПОЛУХОРА КАТО СИРИЙЦИ СТЕ СТАНАЛИ GERMANY GERMANY.... МАЛУМНИЦИ

Никой не напуска мястото, където се е родил, ако живее добре.

НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!! ЛЕВСКИ И БОТЕВ ГИ Е СРАМ ОТ ВАС !!!

Никой не напуска мястото, където се е родил, ако живее добре.

Бай Стояне, ти колко пъти си ходил в Швейцария. Аз - миналото лято бях в Цюрих. Една топка сладолед струва 3 франка и половина.

Не мога да се отърва от усещането,че емиграцията се идентифицира само с келепир.Безкрайно сме податливи на внушения,че там,навън всичко е лесно,честно и много богато.Незнам дали ние си създаваме сами тези илюзии,или това е политика за дотиране на старите цивилизации с млади талантливи изучени деца.Разбира се трябва да има миграция на населението-това е прогрес,но да изоставиш близките си защото държавата е лоша е малко шантаво.Не всичко е пари!Който си е уредил работа и статут окей,но така на лотария не бива.В момента Родината е тази държава,в която ще се уредиш най-добре и това е всичко,=

младите не искат да живеят в корумпирана и сбъркана държава. И са си прави да търсят място, където ще живеят нормално и ще се реализират. У нас могат да си чакат цял живот да се отърват от постсоциалистическата мафия на БКП/БСП, ГЕРБ и креатурата на КГБ - ДПС. Още повече, че "борци" срещу тях са други креатури на КГБ като АТАКА и други псевдопатриоти, за които Русия е по-мила от България.

При БСП и последният българин ще напусне България. Цялата ще им е харижем да я продават...И ако се наложи коя България да браним с пушка в ръка...на Г.Гергов, на Р.Овч., на Курнекия на Гриша Ганчев на тези коидо я продадоха и обрабиха народа си ли..?! Те ще си го получат ако не те синовете и внуците им...Алчноста на БСП няма край!

Никой не напуска мястото, където се е родил, ако живее добре.

моля последния да загзси лампата....

Да не забрави последният да се извини на турците за отнетите земи, върху които българина така и не успя да направи собствена държава, а само се изсра ...

http://dnes.dir.bg/news/dps-slavi-binev-predsrochni-izbori-2017-25307339?nt=9 Докато ето такива фурнаджийски лопати не бъдат натикани в миша дупка нормалните хора ще бягат от България.

Слави Бинев и още един бивш атакист - в листите на ДПС

Да действат по-бързо, че сега комунягите като хлопнат кепенците пак ще видят емиграция само в Сибир-евразийския кенеф!

Не мога да се оплача,по добре ми е отколкото в Пд.Скъпо е, но има цяр-яко бачкане /промишлено боядисване на железа/, на ден плащат средно 100 паунда.Държа добра квартира,пращам по 300 лв месечно на родителите си,има ред,права и държава.Иначе щях да слугувам на скотове.!

Ти пак слугуваш на скотове, а права имаш минимални. Примерно, имаш право да изтеглиш заем за къща, но не можеш да си го позволиш. Ако създадеш семейство там, трудно можеш да му осигуриш нормален живот. Добре е човек да си прави обективна равносметка и когато робува на някой, дори когато робството му се услажда, да има доблестта да си го признае.

това дето го изброяваш в БГ можеш ли да го постигнеш....? 1 да си купиш апартамент? 2 да можеш да изхранваш семейството си??? -апартамент струва 100К евро??? -кога ще ги изкараш тук??? -със заплата от 1000лв

Не слугувам, а работя!Имам 2 паспорта- български и британски!Мога да си сменя работата,когато поискам.Нещо,което не знаеш-тук се увеличиха българите,които са имали удпешен бизнес в Бг,ежеседмично са били рекетирани от мутри,продали са си бизнеса и сега развиват същият при нас, но без мутри!

кажи им го че на огромна част от тук пишештите не им се вярва... ама точно затова пълен игнор на милата татковина... ходете по провинцията да видите как се отваря бизнес първо питаш за разрешение от местните арендатори на населението

Ай стига си лъгал бе! Бизнес развивали. Какъв бизнес, посочи нещо. Продават стоки онлайн от компа в къщи. Големият бизнес. Достатъчно българи съм наблюдавал във Великобритания за да се вържа точно аз на лъжите ти.

Киро Гела ще си внесе робска ръка от Азия

Младите иракчани, афганистанци и сирийци ги превариха...

Намерил съм квартиранти за къщата-сирийци с три деца.Плащат доволно,бия си камшика и отивам в Немачко-търсят тираджии.На усмърделите бизнесмени, да им бачкат децата и роднините.Един път се живее!!!

Бягат децата, щото тука ще стане провинция на руската кочина-затова бягат!! Червените подлоги предлагат на поднос Родината ни на онова дребното плешиво човече!

И къде бягат, в арабската кочина, там ги чакат.

Един мой съселянин от албански произход и народен интелигент лека му пръст казваше така - цитирам: "Хубава страна е България, но в лоши ръце е попаднала." И още на майтап за себе си говореше - " да знаеш много акъл имам. Мога 9 държави да управлявам стига всеки да си гледа работата" Мисля, че у нас политиците изобщо не си гледат работата и то се вижда.

Изгонването на активната част от работната ръка навън, е предателство срещу държавата.Всички политически келемета предизвикали това, са за поругаване,затвор и конфискация.И понеже няма справедливо правоприлагане, ни остава на изборите да им кажем НЕ! На всички!!!

За да станат слуги , чистачи и миячи , а момичетата проститутки .

ти говориш от личен опит, нали?

Щом искат нека бягат, развитите страни са вече замърсени пълни с ислям, араби,потенциални терористи.

да одат при Путина , ама не сакат ?! Ха сега де !

Радост и мъка,едновременно.Радвам се,че младите хора напускат България.Радвам се когато успеят,някъде,и чеум българин направил това или онова.Преборил се.Изстрадал,с много труд е постигнал нещо,което България никога няма да му даде,ако не е с връзки или с известно потекло,най-вече червено/.Бягайте деца,спасявайте се,успявайте! Мъката ми е,че от моя 67 годишен живот,въпреки образованието,честният труд,старанието,ми бяха отнети от живота цели 60 години.България е много красива,но е добра за живот само за една група от хора,които си я прехвърлят по наследство-родители на деца,децата на своите и т.н.до безкрай.Богатствата на страната също се прехвърлят по наследство.Крадците ако са измрели,са възпитали децата си да крадат,те своите.През дългият си живот,съм се убедил,че не си струва да си сляп родолюбец,а други макар и не такива,да живеят като търтей на твоят гръб. Съжалявам,че напускате,но ви се радвам,че го предприемате,за да не съжалявате на старини.Опитайте!Късмет!

Заради това + прекрасното ни здравеопазване+ невероятното образование вече семейството ми е навън, а БГ е с 2 българчета по-малко. Заради отношението на Бг към нашите родители, баби и дядовци, а не поради финансови причини! Заради отношението на страната към учители и лекари, не само заради заплате им! Заради политици,които си мислят, че е по-важно да си известен, за да си наредят лиситите! Моят свекър почина на Вашите години, след като само 1 години успя да си взема дълго чаканата мизерна пенсия! Бъдете здрав и си взимайте в Вашата дълги години!

Тази новина я дайте на Бойко Борисов да я коментира. Кой знае какви мъдри слова ще чуем. Според него,най вероятно ще са виновни Станишев, Нинова, БСП, Орешарски, служебното правителство. Не му се сърдя . Толкова му е хабера!

Ако след 26 март правителството е на БСП не всеки четвърти, а всеки 2-ри млад българин ще емигрира. Червените безхаберници първо ще оправят дъртият си електорат(Дядо Петър и сие) за да не го загубят като парите за тях ще вземат от младите трудоспособни хора. След това ще опоскат за себе си всичко що е останало и после... потоп.

След 26 Март ще същото независимо кой ще води театъра защото всичките са от едно котило и само такива като теб ходят да гласуват за боклуци, крадци, разбойници, робовладелци....

Това обаче е в сферата на предположенията. Има "АКО". А в сферата на реалностите има неща,които никой не може да отрече. Например това,че Борисов управлява твърде много време, а младите хора продължават масово да напускат. Защо е така? А що се отнася до БСП; съвета ми е следния. Виж листите им, виж участниците в конгреса им. В момента те са много повече в час отколкото "калинките" на ГЕРБ,които си гледат само паничката и нищо друго не ги интересува.

Ех,дядка!България е окупирана от споменатите от теб.Ако само Бойко е виновен,то нещата са добри.Споменатите от теб престъпници,са повече от един и са виновни!

Съгласен! Но нали нещо трябва да се направи?Не можем да стоим и да гледаме как държавата ни загива. Най-страшното в момента е,че се свиваме с по 50 000 души всяка година и вече сме под 7 милиона. Затова считам,че най-големите престъпници са тези,които сеят злоба и разделение!

РАБОТА , РАБОТА , РАБОТА КАЗВАШЕ ,,РАБОТАРЯ" ОТ БАНКЯ И ОТПРАШВАШЕ С БИСТРИШКИТЕ ТИГРИ ДА ,,РАБОТИ "............... ЗА ДРУГИТЕ ОБАЧЕ БЕЗРАБОТНИ КАТО НЕГО РАБОТА НЯМА

Всеки четвърти не означава повече от половината

Всеки четвърти българин, а половината от младите

НАЙ ДОБРЕ Е ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ГЕРБ И БСП КРАДЦИТЕ БЪЛГАРИ

ПРЕДЛАГАМ КОЙТО Е БИЛ В ПАРЛАМЕНТА ЕДИН МАНДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ЕМИГРИРА.ДА ВИДИ КАК С ТРУД СЕ ВАДИ ХЛЯБА Е НЕ ОТ ТРИБУНАТА НА Н.СЪБРАНИЕ ДА СЕ ПРАВИ НА БЪЛГАРИН РАБОТАР.АЗ НЕ СЪМ БИЛ В ПАРЛАМЕНТА ,ИМАМ 10 ГОДИНИ В ЧУЖБИНА И ЗНАМ КАК ИЗЛИЗА ХЛЯБА АМА ДЕПУТАТИТЕ САМО ЧУПАТ СТОЙКИ И СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ А ВСЪЩНОСТ СА КРЪГЛИ ДВЕ 00.

Ти си еталон за промит мозък, допълнен с дълго отсъствие от страната, т.е. от реалността. 1. Не знам от каква позиция оценяваш всички депутати като 00. 2.Вероятно не знаеш, че в Парламента никога едно решение или закон не са гласувани единодушно - значи и слещу лошите е имало противници. 3.Алетернатива на парламентаризма е диктатура - представи си например акот Плевньо управляваше еднолично. 4.Атаките срещу парламента само прикриват истинските разбойници и некадърници, които са основно в институциите на изпълнителната власт. Това за сведение.

Ей, мереке платено, заслужиси паричките от БПМ, айде спри да тролиш, че цапаш вече!

Ето една "хубава новина" и в тая връзка аз, Гражданина на РБ, ще го заявя още веднъж. Не съм нито против ЕС, нито против НАТО, нито против бежанците, нито против Космоса. Обаче с идеите за демокрацията ми "опаковат" друго в резултат, РАБОТА в България няма, щом няма работа, ВСИЧКИ напускат и най-важното решават проблемите на други държави, но не и на БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. Зада има работа за атомни инжИнери трябва да има АЕЦ, руски или марсиански, да "докарат" който могат, трябва да има суровина, руски газ или от Венера, все е същото. Данъчна политика, инвестиции, велика ПРИВАТИЗАЦИЯ - дрън - дрън. Време е и на всичките тия институти за изследване на демокрация, на стратегии, на незнам си кво да се бие един шут и да се изследва БЪЛГАРСКОТО, не съм шовинист или националист - обаче всеки гледа МЕНЕ СИ. Затова стига вече политика в икономиката, аман от политика . . . ТРЯБВА РАБОТА и в тоя ред на мисли няма Русия, няма САЩ, няма ЕС, няма НАТО . . . иначе ЗАТВАРЯМЕ държавата . . . .аз не го искам и който "работи" в тази посока нека ме нарича както си иска, путинист, кагебист . . . Обаче Путин "затвори" границите и сега има все повече работа за руснаците. Да, на някои доходите им паднаха 2-3 пъти (но пак са по-големи от нашите), а други им се повишиха, защото нямаха работа. Е, аз неказвам, че трябва да затворим границата, ама тая контрабанда, протекция на МОЛ-овете . . . ако продължава така . .

Ако и нашите предци бяха предпочели масовата емиграция в най-тежките времена, сега нямаше да ни има. И не само не са бягали, а с кръв за защитавали родната земя.Тази масова нагласа у младите сега е резултата от насажданите им "ценности", невежество и промиване на мозъци.Тук наистина нещата не са добре, но би трябвало да се борят за по-добро бъдеще, отколкото за правото си да гласуват в Лондон например-при това за носитерлите на тази доктрина, която реално ги е изгонила. А иначе - прав им път! Нихилисти тук не са ни нужни, ще се справим и без тях. Само че първо би трябвало да изплатят вложените в тяхното образование обществени инвестиции, както и поради същите причини да се прекрати правота на българите в чужбина да гласуват.

от 1ви до 12 клас е безплатно по нанатъка абсолютно всичко съм си платил прескъпо + всичкото самоубочение.... само да ти кажа че английския не го научих от училище... също и програмирането не ми е от там... всичко е от чстни курсове по програмиране + много самоубочение.... а след като имегрирам това дето са ме учили тук дори няма да ми трябва Български език примерно... представяш ли си в училище ме учеха на Руски език задълже... и как ме подготвя убочението в БГ за живота???? в ерата на компютрите ме убочаваха за стругар!!! да ви Е... Май* смотана държавна.... сами уничожавате това място БГ

убочаваха да се чете обучаваха :) явно не са ме обучили добре...

По-добре ще е без теб!!! Определено!

Обучение се пише с о. Какъв английски, кви пет лева като не говориш и пишеш правилно на майчиния си език. За имегрирам даже не се съмнявам,че не го знаеш.А руският го учат и в Европа, и в Америка, ако не знаеш...

Точно хора с мислене като твоето са вредни и ненужни за българия и затова наистина ще е най-добре да напуснат България и да търсят личното си щастие някъде далеч. Само без претенции от разстояние да давате акъл и да упражняване някакво влияние върху развитието на България чрез право да гласувате в национални избори. Представям си те и като защитник на Родината, ако се наложи:)))))))))))))))))))))))))))

Точно така! Справяме се чудесно и без тези зад граница и без тези, които искат да заминат ще се справим, с наща борба какъв рай сме си създали - Швейцаря на Балканите!

Леле как пишеш! Страхотен стил и правопис! Да ти завиди човек!

Изобщо не виждам нищо учудващо в това проучване! Даже малко ниски ми се виждат процентуте на хората, които искат да емигрират! Разберете, няма какво да се прави тук! С каквото и да се хванеш, дори в началото да ти изглжда много перспективно, рано или късно ще бъдеш смачкан или от държавата или от мафията! Ако тук все още има кадърни хора, просто да се махат по най-бързия начин! И да не се хващат на въдицата, че с едни 50 000лв, дето им ги обеща оня от БАН, нещо може да направят! То, де се вика и за едно жилище няма! Това вече не е държава, ами просто една територия! Аз лично не знам защо съм тук и мисля много скоро това да се коригира! Само остава да избера дестинацията и да си намеря работа. Последното си е трудничко, защото там не избират кого да е, но все нещо ще изпадне... Ако и да не е най-доброто за което съм си мечтал, все ще ми е по-добре, отколкото да седя тук! Все ден в България е един загубен ден, проумейте го!

Ами защо не си заминал бе боклук ами стоиш и мяташ фъшкии от компа? Щото не можеш да правиш нищо друго освен да дрискаш по форумите, нали?

Нищо де - нали идват млади и прави афганци, еритрейци, сомалийци...

Т.нар. "демографска криза" в България беше цел и е резултат от планираните системни действия на Запада! Няма какво да се заблуждаваме, няма нищо случайно в съвременния свят! Горчиват истина е, че държавата България в този си вид изчезва с много бързи темпове от картата на света! След 20-30 години тя ще е съвсем друга, колкото и да не ни се иска и вярва.

Ето как територията на България се освобождава и бъдещето име няма да е България, а Ромска република- така нови българи и роми ще намерят общи евроатлантически цености, НАТО ше ги пази с Абрахамовата си мъдрост и ще се чака Ребека да роди кръстоската на новото поколение.

A , що така бе. Боко Рапоне нъл беше премиер слънце 10 години. Мутрофона унищожи и малкото останало. Окраде милиярди и задуши целия бизнес. Даде всички обществени поръчки на Пеевски, който пък не плаща нищо на подизпълнителите си. Построи чудни дупки. Дебелото лиле пък взима 300 лв кв за стриопор?

Така е! Приключих с образованието си и е време за спасение.... който може да се спасява... глад за обучени кадри колкото щеш... за седмица получих 10 предложения в западни ИТ фирми... с пъти по платени от Софийските предложения... и пожелавам успех на по инатливите от мен които все още искат да живеят в светлото бъдеще на БГ

Поразгледай наемите на запад, също така, за всеки случай.

Много хора обвиняват политическите промени след 1989-та за демографската криза, но аз не съм убеден. Още при комунизма си имаше желаещи да изчезнат от България. А ние българите сме особено племе - мразим да се наричаме българи, срамуваме се от потеклото си, не се борим за живота си, а искаме да получим всичко наготово. Затова хващаме самолета и "отиваме в добре уредене държава". На готово. А кой ще уреди нашата дърбава? Отговора е -само глупаците остават тук. Държавата кучета я яли. Тези хора са Небългари, НЕвъзвращенци. Те не се чувстват част от нашия народ. Дори не имигрират по икономически или политически причини. Просто не им харесва в България. За съжаление.

Нито ме срам, че съм българин, нито ме е срам от потеклото ми, нито нищо. И да искам няма как да си избягам от корените. Но не желея животът ми да премине в "светло бъдеще", а още повече, че това което съм постигнал извън България има по-голяма стойност за самият мен, защото е постигнато извън родната ми среда.

би ли приел изборен кодекс позволяващ на максимум 40% от хората да гласуват и то по завишени критерии ? защото гласуващите до сега около 60% на всеки избори ясно доказаха , че са идиоти

УНИКАЛНО ЗАГЛАВИЕ :))) Нямащо нищо общо с конкретните цифри в самата статия. Коментирите 99% са за заглавието.

Аз вече написах, това е силно сугестивна статия и по средата с черен шрифт...

Не е само до пари и корупция. Обществото в БГ е токсично и изпростяло. Дори хора с пари не искат да живеят там!

А ББ и РП ни убеждаваха само преди месец, че толкова успешни Правителство и Президент България не е имала!!! Що така някак си се разминават нещата в главите на управниците и на електората? И кой е правият? Аз лично смятам, че българинът е много "лош мат'рял" и така и не можа да разбере колко добро му направи ББ за двата си мандата управление! След като го изберем за трети път и тия 25%, които искат да напуснат страната, наистина я напуснат, ББ ще успее да убеди останалите, че България наистина е едно добро място...... да бъдем погребани при прародителите ни! Щото за друго не вярвам да стане по-добро място само за един (пореден!) мандат на Винету!

Аз пък се чудя дали въобще има смисъл да се осигурявам за пенсия. След 30 години манговците ще са мнозинство и дори и да има пенсии, покупателната им способност няма да е по-голяма от на сегашните пенсии.

ама идеш ли у Пирогов требва плащане.

Даа... А трябва да стоят тук и по - точно ,да са на улицата ,докато не свалят и последния бандит ,да искат справедливост ,за всичко което става в собствената им Родина ,да направят така ,че боклуците да търсят спасение в чужбина , а не самите Те. Но излязоха доста кекави нашите млади ,жалко ...Не са поляци ,нито дори румънци...Жалко ,да гледаш готови отгледани и образовани деца ,как махат с ръка и заминават за черната чужбина .И родителите имат вина за това ,най вече .Дори повечето от тях ,подтикват децата си да имигрират.Аз съм убеден че и тука може ,иска борба ... Хората са го постигнали с борба и сега ние отиваме на готово . Е как да ни искат...

Пред "черната" чужбина и "бялата" България предпочитам да живея в чернотата. Животът там е доста по-светъл..

Не е вярно,сега,когато ДРУГАРКАТА Йончева застане ТАМ на ГРАНИЦАТА,този брой ПОВЯРВАЙТЕ ни ще "намалее"!? ТЯ ще ги ВРЪЩА!? НАРОДЕ????

И аз съм в тази група. Просто България е бананова република. Докато финансите й са съсредоточени само в столицата-София, то в провинцията няма как да се живее. Аз не мога да оцелявам в такава държава в провинцията й. Доходи нямам. Нито перспектива. Така че ще живея и работя в чужбина. Обаче пари в България няма да пращам, тъй като не България ми ги е дала че да ги харча в нея. Тази бананова държава незаслужава пари от чужбина. Ще ги харча в държавата която ми е предоставила работа, добри доходи и добър стандарт на живот.

Хубаво си го намислил,но не се ослушвай,а тръгвай!

Браво! Само така! Ти си олицетворението на масовката и отговора на въпроса "Защо не сме народ". Да ти предоставят работа доходи и живот. Обърнете внимание "Да му предоставят"!!! Той ще иде там където НЯКОЙ вече е извоювал тези права, защото Господинът Висшист не иска да се бори за тези права в собствената си държава. Защо? Защото иска да му се "предоставят"!

Той не е политик или депутат, че да ги предостави сам. Нашите политици като не са ги осигурили понеже те са властимащите, на обикновения българин като няма препитание не му остава нищо друго освен да емигрира. Докато чака политиците ни да оправят страната във всеки град и село, кой ще го храни? Това може да отнеме цял живот. Цял живот просяк ли да е! И да си провали бъдещето?

НАПРАВИХ ИНТЕРЕСНА СТАТИСТИКА - .... НА ВСЕКИ 150 БЪЛГАРИНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ УБИТ 1 МУТРА (ЧОРБАДЖИЯ ИЛИ БЕЙ) .... ОБЩО КЪМ 50 000 БИВШИ И НАСТОЯЩИ МИНИСТРИ , ДЕПУТАТИ , МУТРО-КАПИТАЛИСТИ И ПРОЧИЕ .... ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ ЗА 1 НОЩ :)))

мутрите са русофили чорбаджиите са русофили бейовете и те са русофили та кой трябва да се избие???

АБЕ ВИЕ ГИ ИЗБИЙТЕ , ПЪК НЕКА ГОСПОД ДА ГИ РАЗДЕЛЯ НА РУСОФИЛИ И РУСОФОБИ :)))

за тая цел трябва да се създадът въоръжени отряди от хора, а при нас от чалгата и ракията , пламакът е угаснал, и заради такива като >>>

По-малко са - само по-главните - не повече от 5 000 сигурно, другите по-дребни измекяри бързо ще влязат в час и да, това е единственият начин. Досега да е станало, проблемът е само че където има завера от двама българи, единия е поп Кръстьо. Така че шансът е някой богат истински родолюбец (ако изобщо има такова животно) купува отряд професионалисти от чужбина и върши работа, само после да не се помисли за диктатор. Абе, мечти ....

В България хората живеят много по-добре отколкото в Русия, обаче са свободни и могат да отидат да живеят на още по-добро място, а в Русия мужиците са затворени от визов режим, иначе биха "превзели" Европа с краката и куфарите си за 24 часа :(((

Това не е вярно. Стандарта на живот в Русия е в пъти по висок от този в България. Дори страни от централна Европа като Полша и Чехия са с по нисък стандарт от Русия и скоро няма да стигнат по стандарт на живот и доходи руснаците. Само ще ти кажа,че Крим в Украйна-заплати 400лв бяха на учителите, след като стана част от Русия една голяма и богата държава, заплатите там скочиха 5 пъти за да се изравнят със стандарта на живот в Русия. Ние сме като в Украйна. Така че заплатите в Русия са 5 пъти по високи от нашите.....на учители и на всичко.... пп.това с МРЗ го забрави, има държави в Европа които нямат МРЗ, това не означава че всички получават толкова, стандарта на живот е съвсем друг дори и да ти кажа ей там е 100 евро минимална.

ЛЪЖЕШ, безроднико , България е хиляда пъти по-добро място за живеене от Русия !!! Гадни безродници, спрете да хулите Родината си !!! Отивайте при путлер да ви оправи , оставете Родината ни на мира !!!

Напражо се чудят даскалите в русия какво да си правят парите затова се наливат с бояршик и прочее препарати, затова миналата година била рекордна за русниците участвали в лотарията зелена карта - над 330 000 човека. Абе въобще мед и масло. Рашката има официално 900 км магистрали - почти колкото България. Ово йе стандарт, както биха казали комшиите

Какво правиш тук още тогава, а не си в матюшката ти Русия? Гледам че ДОРИ в България се напълни с руснаци, ако в Русия беше такъв рай, нямаше да се бутат ДОРИ тук, не мислиш ли? Впрочем живял съм 15г в Лондон и да ти кажа: ако знаеш КАК, първите 22000 лири доход са ти БЕЗДАНЪЧНИ - забалежи че тук с толкова не само имаш 10% и 33% осигуровки, ами даже и ЗА ДДС трябва да се регистрираш... С други думи средна класа НЯМА КАК ДА СЕ ЗАРОДИ. Връщам се там след 7 дена.

Ами ще бягат младите да не са се оженили за топлофикация случайно, че да издържат нея и корумпираната съдебна система пожизнено.

Българите НЕ чувстват тази територия за своя държава. Това е наследено от времето на Османската империя, когато българите не са имали държава. След това подарената им от руснаците територия не успяха да приемат за своя. Много по лесно е да паразитираш на гърба на чужди народи , вместо да създаваш нещо.

казваш аз паразитиам...е защо всеки месец шефа ми дава лоонцетел ?? просто е по-лесно да се интегрираш в общество където хората имат общи ценности (тук са малко мечтаещите за скатана държавна сужбица , за намаление на бензина с 15 цента, за кебабчета и т.н ).в българия обществото иска много и най-безболезнено и то веднага ... без да се труди

защо имигрират .в европа всички сме си в къщи ,време е да го разберем .емиграция има само извън европейския съюз.

Уважаеми сънародници, от средата на статията с подчертано черен шрифт стърчат пипалата на дойчезеле. Научете се да не консумирате фейкнюзове!

Основната цел на българската демокрация е " Ограби народа за да емигрира " ! Грабежите продължават !

Путин е виновен .

"Общо взето, почти няма държава както от глобалните играчи, така и от съседните на България страни, която да не си точи зъбите и да не си прави сметки как да приобщи тази територия към себе си."

И по-лошо ще става. На запад от нас няма вече кой да работи. Трябват нови роби, които да заработят пенсиите на евроаталнтическите старци и на новоприиждащите емигранти.

там юноши под 18 години карат мощни стопански машини, помагайки на бащите си в труда и собствеността им. Нема а лажеш младите.

Абе какви юнюши ти се привиждат на запад. Стига си писал, а, глупости по сайтовете.

супер забавно .. комунистите сучат ресурсите на България, а после пращат децата си на запад!!!... преди бяха взели паспортите на плебса и не го пускаха извън граница за да има кой да работи за без пари (крепостничество).. нищо чудно, че се пънат зверски да се върнем под влиянието на майка рассия и да закрепостят отново всички нещастници по тези територии

са се борили. Установили са , че мандрите са доходоносни и вече надграждат социалната си теория със западни науки.

15% са цигани, 15% са инвалиди, 30% пенсионери, 20% са деца, значи само 20% от популацията храни останалите 80%.

а не можеш да не дишаш... Качи се на Мусала и дишай дълбоко.