Кабинетът връща стотици хиляди българи от чужбина до 2020 г.

Правителството си поставя за цел до 2020 година 60% от българите, които работят в чужбина, да се върнат у нас.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът връща стотици хиляди българи от чужбина до 2020 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези окончателно вече ни смятат за глупаци....

А бе така се смях. Най хубаво да го пратите този в цирка, като клоун.

Ами бягайте и се спасявайте всеки себе си! Индивидуализмът на българина ще погуби тази държава, а може би махала или дълбока провинция, както някои "цивилизовани" българи я нарекоха. Стопанин, който не може да подреди собствения си дом, си търси друг , под наем. Наслука, наематели!

Министърът да даже защо от Европа ни критикуват за магистралите.

2020?Смех!Голем смех!Уау!

Според мен умишлено се гонят образиваните млади хора навън. Там те работят за по-големи за заплати, повечепари пращат на родителите си, на братя и сестри Парите се харчат в България и така влиза чужда инвестиция от милиарди лева в бюджета, без никакви усилияа от държавата. Освен това и няма да се налага по-нататък и българска пенсия да им изплащат. Невероятно умно замислено! На никого не му пука, че децата на живеещите навън вече няма да са българи! Показване на желания , без никакви бързи действия, да ги върнем в БГ е театро!

Голямата махленска шмекерия, казвате ... Да, точно така е ! Ами-ииии ... с ингилизите -- по ингилизки, с френците -- по францушки ... е, с махленските шмекери -- про-рата естествено, нали ?!

Много ясно че няма да се върна даже и за пет дена . Данъчните да ме питат що не съм им платил процент за парите изкарани в чужбина ли ?

За 22 години видях да се изнасят един милион оттук.Да се връщат видях само екстрадираните и министрите-юпита.Може би са решили да обещаят на всеки емигрант да го направят министър?Апропо-Бойко Борисов да върне първо дъщеря си от Америка.

вие вдигнете стандарта на живота на средното европейско ниво и хората сами ще се върнат (:(:(:

Бе тези хора постоянно ли се дрогират,че говорят и вършат само глупости напоследък!!!???:)))

А, чак през 2020? Още утре си идват. Тоя и той даде яко фира. Имаше по-надежден вид като начало, но то с каквито се събереш, такъв ставаш.

Обобщение: Тези които са напуснали България, заявяват , че няма да се върнат, защото 1. Не вярват , че стандартът (заплатите тука скоро ще се увеличат достатъчно) 2.Управлява "мафията", независимо кой е на власт 3. Няма закон 4. Образованието е с ниско качество. 5 Не харесват "елита" ................. 1. За 14 години заплатите скочиха от 30 долара на 300 евро и може да се очаква , че след още толкова или 20 години може да се нормализират. 2. Относно мафията - тя я има на всякъде и тези които са емигрирали не съвсем според закона са се сблъскали с нея и в чужбина. 3 емигрантите често попадат под ударите на закона , защото или не знаят езика и законите или защото искат да ги изгонят. 4. Тези които искат добро образование трябва да са умни и да си платят за това , но в България е пълно с чужденци, които си плащат за да вземат диплома. 5 В чужбина нашите емигранти имат вземане даване не с елита на страната , а с лица от същия сой като нашия елит. Тези реалности изглежда , че карат управляващите да мислят, че е възможно 60% от емигриралите да започнат да се връщат в обозримо бъдеще!

Заплатите се били увеличили от 30$ на 300$ - само че разликата е че с първите хората си плащаха режийните и разходите за живот и почивка , а с тия 300 долара сега само парното не могат да си платят..смех а

1.Става дума за 300 евро. 2. Имаше много източноевропейци (поляци предимно), които ходеха да берат портокали в Гърция и със спечеленото за месец два живееха една година в родината . И това беше причината българите масово да хукнат да емигрират и да наводнят Гърция, Кипър и т.н.т. Те работеха без право на престой нелегално. Та това е причината да се сравнява валутната равностойност на припечеленото, когато става дума за връщане на емигрантите ни. А що се отнася до PPP (purchasing power parity), това е друга тема, но тези които пращат някое и друго евро на домашните си да преживеят , показват несъстоятелността на сравненията на база PPP.

кои луд ще се вурне да живее в ''територя", кудето дурявата е унищожена, а мафята владее всичко.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ама те вярват ли си, че ще управляват до 2020? Кой ще ги избере пак? Дали са тези, дали предишните - разлика няма. Трудно е да се прецени само кои л-на са по-рядки.

До 2020 год. 60% от българите ще се изнесат в чужбина и това е единственото правилно решение.

Във всички партии има черни овце, важно е като дойде време да се гласува, човек да направи една простра равносметка и да види кой - какво предлага. И тогава да гласува, да избере този, дето освен ще открадне, ще свърши и нещо, и няма да излага държава с 1300-годишна история под път и над път!

Партийното строителство беше заменено от "движеничта" на царя и бодигардът вечен - Бойко. Всичко което видяхме не ни хареса. Ново нещо никой от хората не може да предложи. Дано Господ се смили и сложи край на безкрайните ни робски мъки. Ние няма какво да губим, освен оковите си. БЪЛГАРИ (синове на Бога Ра), обединявайте се! Обединението с Бога, ПРАВИ СИЛАТА НЕВЪОРАЗИМА и времето "компресирано" в миг.

Абе не знам управляващите дали ще върнат някого, ама бая хора се върнаха заради кризата навън. Не че тук ще прокопсат, лично аз познавам такива, които само чакат нещата да тръгнат нагоре и да се махат отново. Тъй че тези приказки - на някой друг ги разправяйте.

Ха,ха,ха!!! Ще се върна ама друг път! Даже мога да уверя кабинетните господа,че след последния път,когато ходих до БГ да си видя сина и на връщане на митницата на аерогара София ме изнудиха да платя 50 лева за два литра ракия повече кракът ми няма да стъпи в тоя циганско-турско-мутренски вилает! Тази пишман държава ме обра тотално,работа,семейство,апартамент... Ха да ви видя като се изнесат и последните кадърни хора откъде ще крадете пари чрез измислени данъци и такси. Вас само циганите ще ви оправят...

Хаха, това ми хареса. Аз бях в чужбина и имах неблагоразумението да се върна. Нали така беше навремето-бачкаш навън, къташ пари, и се връщаш. Аз така и направих, поработих тук 5-6 год. бизнес. Сега, особено откакто ГРОБ са на власт, бизнеса за обикновените секна, и съм на път да разпродам всичко, и пак да замина. Защото моите спомени са същите-нося си ракийка, винце, суджук, а тъпите митничари ми вземат "такса". Когато носих подаръци, си "избираха" и за тях, и т.н. Така че всеки, който има възможност, че се изнесе, и нека тук останат само чалга кратуните, каратисти, пожарникари, цигани, мутри и т.н.

Бла-бла .Требе да се вдигне минималната работна заплата от 120 евро на 240 евро-това е 100 процента ,избивате рибата и никой не се връща никъде и де що е останало тука бега и не гледа на зад.А който дойде на екскурзия идва за да си докаже че не е сгрешил и пак ходи да търси уреден живот.

защо ти плащат от години, като всички само те .....язък за парите. отивай си в твоето училище. твоите 2млн като искат да гласуват на кого ще плащам да не мият задници а да застанат до рамото на този който плаща всеки ден. оставил родител , дете, история- и ще гласува как да живея. а с..ир. .. пиши си- нямаш друг отговор.

Мутренско мислене. Ти може да бъдеш даскал само на мутрите. Поне не пиши, че вониш отдалеч на пор...

Добре направиха всички които успяха да се изнесат и устроят в чужбина, колкото и да им е трудно, не може дори да се коментира с положението на останалите тук /това е геноцид, а не възможност за живеене/. Отдавна стана ясно, че хората им пречат на това правителство и затова и политиката им е такава. Нищо не могат и няма да направят за една по-светло и добро бъдеще за всеки.

Добре, съгласен съм. Поне ми кажи кои от останалите политически мафиоти предлагат някакво по- добро бъдеще ?

Моля ви се не се блъскайте всички ще се върнат недейте да бързате места има за всички. Само преди това отворете границите да може да се изнесем ние.

Да бе връщат се!Сестра ми е са лови самолета , иска да дойде тука да гласува за ББ и да зима 500 лв , да я газят по пътищата,да я хапят кучета и т.н.

На мен това ми звучи като изказване на човек, който се е впечатлил от хороскоп. Прочел е някакъв процент от някаква статистика, или по-скоро статия за някаква статистика и се е почувствал внезапно като прозрял природен закон - 60% и хоп! Разбира се всички знаем, че зад всяка цифра седят хиляди "Ако", 60% БВП може да важат за чехия преди 5 години но важат ли за България или дори пак за Чехия утре... Признака и правилото, причините и следствието, необходимото и достатъчното - никой не би трябвало да е толкова ограничен, че лекомислено да ги бърка без поне да изпитва съмнение "дали не пропускам нещо", но човек има и емоционална страна - да се пучвства като хванал Господ за гениталиите поне за миг и заради тоя миг на самоприпознато величие е готов да приеме, че Слънцето се върти около Земята и най-лошото - готов е да повярва на тоя, който му го казва. Никога повече религия, никога повече вяра и безумие - аз съм разумно същество и не желя проповедници и лесновпечатлителни полуживотни да контролират света ми.

Аз ли не мога да чета или има някаква грешка? То сега за нас, които сме в България няма работа, още повече добре платена. Как ще ни спрат да излизаме в чужбина??? Имам познати в Гърция - още никой не мисли да се маха от там, а с в криза и бат Бойко каза да помагаме на братския гръцки народ. Не няма нищо нормално в тая държава.

Да, може и да стане , ако до 2020 г. минималната раб. заплата е 5 000 евро :)

Кой от прочелите статиите "Във всяко училище - задължителен брой ромчета" и "Борисов: Аз съм за въвеждане на вероучение" ще се върне, за да обрича и децата си на мизерия?

а като варне балгарите от цужбина от каде ще се вливат пари в дарявата ????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аферим.

Леле,какви простотии,до 2020 ще останат цигани и пенсионери

По-добре да измислят как ще ни задържат тук сега, а не как ще ни връщат след десет години. Най-вероятно планират как да върнат дечицата си, след като се поизучат с народни парици в чужбина.

А-а-а, не схванах. Как кабинета (имат предвид този явно) ще ги връща през 2020-та година? Сега сме 2011 а 2 години от мандата им са минали (и то уникално зле!!!). Ако смятат още да управляват през 2020-та година значи искат по-някакъв начин да са на власт още 3 мандата?! Това е много прост популистки ход или тъпо име на статия. Още по-малко вярвам народа да е толкова прост че още 3 пъти да гласува за тези некадърници! А'ре нема нужда!

Ние може и да не сме, но герб и бойко ще са с още по-голям рейтинг, още повече магистрали, спортин зали и футболни стадиони и все още ще са на власт ! Ще има фабрики за производство на ленти, които той после да реже ! Или се съмняваш в безсмъртността на ЛИДЕРА и ПАРТИЯТА ?

Ха ха - стотици хиляди не - милиарди !!! Петилетката за три години ! По-популистко и некадърно правителство от настоящето не сме имали ! Жалко !

пО РЕАЛНО ЗА гЕРБ Е ДА СЕ ХВАНАТ С ВРЪЩАНЕ НА УБИТИТЕ БАНДИТИ ОТ ГРОБИЩАТА.

Изглежда е допусната малка досадна грешка. В статията най вероятно имат предвид 2220 година , а не 2020 , както е писано. А пък след 200 години , кой знае , може и да не сме живи ... :)

Тея нещо са мръднали май.

Прав е Плевнелиев - но защо не се възроди а вегитира в МТСП такъв проверен инструмент като Проект "Красива Бйлгария"?!? "Измислен" от точно тачърист за точно такива подобни ситуации за страна като Индия...?!?!?! Сега там в този проект в МТСП си живуркат едни мадамки и нищо... Учене, работа и преквалификация през целият живот - това е света днес!!!!!!

Ей, добре че позахладня! Дано се освестят до понеделник!

Плевнелиев, първо се научи да работиш с компютър и да пращаш имейли, па тогава давай акъл...

Ами той точно информационни технологии е завършил. Представи си при какъв специалист-министър-строител иска да върне кадърните българи работещи в чужбина. Абсолютен гьон.

Ама ние наистина сме уникални хора.Няма нищо лошо в това хората да се върнат или да не се върнат. Те ще се върнат , ако условията тука са добри и няма да се върнат , ако условията са лоши. Ако не вярвате , че условията - работна заплата , реализация и прочие ще се подобрят , би трябвало да се каже е това е много хубаво за да е вярно. Или ако не искате да се върнете при никакъв случай , може да обясните защо или просто нищо да не кажете. Би трябвало да сме доволни , ако хората почнат да се връщат и ако не се връщат. Ако се връщат , това показва , че страната е напреднала, а ако не се връщат , това е добре защото избягват от мизерията и могат да помогнат на близки роднини , ако не са ги забравили.

Да се считат за предатели и престъпници. Не да ги връщаме, а дано не ги допускаме до България. Техните родители тук мизерстват, а те създават блага и слугуват на тия, дето ни ограбват.Това е безобразно и престъпно.Малко патриотизъм в момента не е излишен, стига наказания, налагане на недоказани евро стандарти и притискане да стената, стига робия; на турци, руснаци, германци, грузинци, комунисти и социалисти, демократи и полицаи, а сега и на американци. Не всичко е пари, погледнете родителите си, как се молят през сълзи за по-достоен живот (старини). Борете се ТУК, за нещо по-добро, а не там за трохите от пиршеството на робовладелците.

Абе стой си в кочината и не се оплаквай бре. Ти кво искаш - който може да направи нещо с живота си, да стои тука и да се хаби като теб ли? Мълчи си там и смятай другите за предатели щото искат да живеят добре.

Предатели и престъпници са тези които работят в България за мутренската държава.

Много ще е хубаво да ни върнат в България, но на подходящо заплащане и условия - без тези две неща просто няма как.

Добре сте разбрали скромните находки на Дървосекача . Ама хайде да видим онова-там действие с ръкавите ! ( Извинете ! ... може и да е поразгорещило-се и при Вас/вас ... Да не вземете сега и ризи с дълъг ръкав да търсите зер ! )

Не е ли обратно- Дървосекачът е разбрал находките на "Идея за България" ? -:)

Многобройни са ни и учител(к)ите, и училищата, на нас българ(к)ите ; Радостно е, че имаме съвпадение в натрупаното познание ! ( За първоначалието между яйцето и кокошката -- нямам потвърден-лично достъп до евентуална дискусия .) Запретнахте ли ръкавите ? ( , защото моите са си перманентно де )

безсрамие!. от две -три години не са увеличавани заплатите , а те оцхитат наи -голямо увеличение на работната заплата в евросаюза. освен ако ни лхят и си увеличават депутацките и други заплати........ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Плевнелиев пресметнал ... ?!?! А как ще стане това, като квалифицираните хора намаляват, циганите се увеличават, пенсионерите също, културата е срината, образованието го няма. Мечтите на Плевнелиев са невъзможни. Той или ни баламосва или разчита на огромно разрастване и износ на проституция, гейове, държавен наркотрафик и др. подобни. А може би и Азис като президент да допринесе.

Мечти, мечти, на политически въгленчета?Не може да се управлява с фик с идея- ГЛАД и МАГИСТРАЛИ ! След изборите ,когато и да са ГЕРБ ще са равни на ДСБ !По точно, алт от плитиката.

Много точно го казахте!Въпроса е, че те не го проумяват или по точно не искат.Лошото е ,че няма алтернатива.След тях, който и да дойде, нищо няма да може да направи.Вече и резерва го няма.В момента работят само техните фирми.Всички други се чудим как да оцелеем.

С това изтичане на мозъци голям майтап.За 90% от Българите който са в чужбина трябва всеки ден да се палят свещи да не се прибират.Аз съм международен шофьор и постояно засичам Бг автобуси по граници и магистрали, този ужас който пърува из Европа никога да не се и прибира.Масата така наречени мозъци са диви пълчища от Индянци занимаващи се с проституция,кражби и просия.

Ама Вие наистина ли се научихте да давате десен мигач ?! И да проверявате за съответствие пътните-Ви документи с реалната наличност ?! (, било-то стокова, било от пътници)

къде съм се събудила- в България или Швейцария???Погледнете само цитатата... от данните на Дянков " излиза, че България е на първо място по ръст на работната заплата в Евросъюза, въпреки че по произведен БВП на глава от населението нашето постижение е на 47% от средното за ЕС, т.е. в края на "класацията". Абе този човек явно смята че си има работа с идиоти.Откакто той управлява парите в Бг ставаме все по бедни и по-бедни, откраднаха даже парите за здраве, което другите не си бяха позволили, заплатите са змразени и дори са орязани, а за получаването им е друга тема - с месеци закъснения. Абе Дянков що не взе,меш да отидеш да лъжеш някой друг.Докога ще търпим някакви наглеци да ти обясняват в тъмна нощ,в какъв хубав и светъл ден сме. Идиот малоумен, не ви ли е срам бе!