Бъдещето на младите беше откраднато, каза Грета Тунберг пред британските депутати

"Не сме направили онова, което трябваше", заяви министърът на околната среда Майкъл Гоув

Обратно в новината

Коментари - Бъдещето на младите беше откраднато, каза Грета Тунберг пред британските депутати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да иде в САЩ и да им носи текста от Киото.Ама не и стиска.

Тя е малка, но вече знае! Първо пионерче, после комсомолска секретарка, накрая комунистка (еколожка в случая). За какво ѝ е образование като системата ще я хрантути до края на живота ѝ. Най-голямата заблуда в живота ми е, че реших че сме се отървали от тия...

Страхотно дете,невероятно и силно!Като ,че ли е извънземно което иска да спаси планетата!Е успех!Дано се замислят по сериозно джендърите!Точно англетата все се правят на дръж ми шапката ,но ще видим!

Брекзитът е пред провал, страната е в политическа парализа, министър председателят се бори със зъби и нокти да остане на власт... Изведнъж се появяват едни “Екстиншън рибелиън” и една млада шведска комсомолка които вдигат врява в защита на белите мечки и не задават неудобни въпроси какво става с икономиката. Случайността е хубаво нещо, особено като дойде навреме. Не че имам нещо в предвид, просто размишлявам на глас.

С какво е пътувала до Англия с магаре или на платноходка?

ЗА РЕКЛАМНИ ЦЕЛИ НЕ ЖАЛАТ И ДАЦА!!

Туй девойче до година две ще е направило първия си милион. Хубава тема е подхванало.

Сорос в атака. Активираха децата. След Москва, Сърбия, сега и в Европа. Грозно е да използваш деца за собствените си егоистични манипулации.

в Китай да им говори за екология! В Европа е лесно !

Всеки трябва да чисти и пази природата! Вчера събрах огромен чувал с боклуци в един от най-елитните УЖ квартали, където живея. Ако някой ден България осъмне чиста и подредена като скандинавските държави, ще съм много щастлива!

Смяташ ,че работи за пари?Много сте заблудени и продължавате да се самонавивате!Климатичните промени са факт,осъзнайте сте и излезте от кошарата!

...направо смърди на реклама зад която алчни капиталисти се канят да им плащаме вече и за въздуха.

Европа трябва да даде пример!Започнаха с пластмасата,но има още много работа,токсичните отпадъци не са овладяни!Има неща и които се потулват заради икономически интереси,но вече е наложително света да се промени и изтрезнее!

И до там ще стигне, функционале, малка е на години, но не и на акъл. Лошото, че такива като нея и до Луната да стигнат, все ще има дребни душици да я гледат каква е, що е, къде ходила, става ли да я таковат, вместо да чуят какво говори и да гледат какво прави.

Егати и понятието ти за скандинавските държави- направо счупи тъпомера.

Винаги съм се възхищавал на хора със синдрома на Аспергер.

Не 5, а 15 минути "слава", а после?

Сериозно? Планетата ли има нужда от спасение... или собствените ни задници?

Не е приемливо екоактивистите да използват деца, за да налагат програмата си на обществото. Очевидно е, че избори в Европа не могат да спечелят. Не е важно само какво искат, а и колко ще струва то на обществото и кой ще понесе разходите. Нека да направят изчисленията, да ги оповестят, а ако хората са съгласни, ще изберат зелените партии. Засега чуваме само искания, но правителствата да понесат отговорността за изпълнението им, а хората - съответните разходи.

А всъщност това момиченце знае ли какво прави? Повиването на куклички, не е като да повиваш живо дете.

Не си спомням да съм я упълномощавал да става мой говорител.

"На 11 години се разболях. Изпаднах в депресия, спрях да говоря, да ям. Отслабнах с 10 кг за два месеца. По-късно ми откриха синдром на Аспергер, обсесивно-компулсивно разстройство и избирателен мутизъм. Това означава, че говоря само когато е необходимо – сегашният момент е такъв. Тук няма нюанси. За хората в аутистичния спектър всичко е черно и бяло. Мисля, че в много аспекти, ние, аутистичните, сме нормални, а останалите хора са много странни. Особено стане ли въпрос за кризата – всички казват, че климатичните промени са заплаха за съществуването ни, че са най-важният проблем, обаче нищо не променят. Не разбирам. Ако емисиите трябва да спрат, значи ние трябва да ги спрем. За мен това е черно-бял въпрос. Няма сиви зони, щом става въпрос за оцеляване. Цивилизацията ни или ще загине, или няма." Грета Тунберг

наште на отговорни позидии а тва дете където му е мястото ....

на 12 умрях и написах мемоари ! аре стига де !!!!

ми работи де кой те спира ?!

Като чета коментарите, забелязвам една тенденция: хората от Дира живеят в тотално различно измерение.

Дааа. През 2008 Ал Гор разправяше че полярните мечки са застрашени от изчезване. Температурата на полюсите се затопляла, разбираш ли. 2017 биолози обявиха че броят на полярните мечки в Аляска и Канада е нараснал 4 (четири) пъти от 2008. Ей такива идиоти като Гор го бутат това инфантилно лапе да приказва глупости. И либералните олигофрени по цял свят му се вързват.

Не бих казал че климатичните промени са най-големия проблем....най-големия проблем е замърсяванто с пластмаса, храната, земята, въздуха, водата с химикали, и боклуци....всичко друго е дрън дрън...Страничния ефект от капиталистическата алчност...важна е печалбата еви и майката на околната среда...важно е тълпата да купува стоки еднодневки....но рано или късно всичко ще ни приседне и Дедо Господ ще натисне отново бутона RESET.

в този случй причина на циганка просекиня в ръцете с упоено дете взето под наем за да събуди повече съжаление. Грета има аутизум и вместо да я разкарват нагоре-надолу като панаиджийска мечка да си стои в къщи със семейството си и да се лекува.А,забравих-и семейството намазва около спекатакъла на Грета.Да се намеси БХК и да спаси детето от тази безмилостна експлоатация.

И в този ред на мисли искам да я видя таз Грета на среща с дяда си Тръмп, да обсъдят темата пред камерите. Ама с аргументи и факти, а не така за пред медиите пунта мара!

вай,вай....ама и на тез в шри ланка ли?

Какво искаш да кажеш? Не се разбира идеята ти. Климатичните промени са отговорност на целуя свят. Децата трябва да ходят на училище. Такива са законите по ьял свят.

Бъдещето на младите наистина е на път да бъде откраднато. Включително и чрез унищожаването на природата, но не само. Крадат физиката им с безбройните химикали във въздух, вода и храна, и липсата на адекватно здравеопазване. Крадат психиката им чрез джендъризъм, абсолютизирането на парите и консуматорската нагласа. Крадат разума им чрез интернет простотиите, калпавото образование и непрестанните пропагандни лъжи. Въпросът е кой иска да открадне някое евро, използвайки това девойче.

Това че чашка няма да оправи света означава ли, че не трябва да правим усилия да не спираме със замърсяването и даже да увеличим унищожаването на мах? То по тойта логика, защо да не изхвърляме отпадъния уран в задния ти двор от аец, а да хвърляме толкоз пари за преработка и консервации? Защо да слагаме скъпи катализатори на ТЕЦ щом моем да фъргаме прах и сяра до второ пришествие? А да ще се сринат печалбите и лесните кинти ще свършат, а после потоп, ама пазарът ще остане и бизнесът ще продава надуваеми лодки дюшеци и противогази... А това, че другите не правят каквото трябва не е довод, че човешката дейност не е осрала тотално пейзажа.

У нас на цели поколения бъдещето беше откраднато! На тези нищо им няма.

Как ми липсва коментарът и по ....сичаклик.

Ама пък сте едни форумни тигри и тигри и, имате една цел днес - да се наплющите и изкендзате, ама разсъждава по проблеми извън вашия капацитет

Ше ли катеричока?

И какво точно прави? С какво е помогнала на околната среда до сега? С нищо, с приказки. Родителите и да стигнали от викинги-диваци до най- либералната страна в Света, направили са най- много за околната среда, а тя какво е направила точно?? И не е малка, на 16 години е, но е болна затова изглежда на 8. Ще видим нейните неблагодарни деца какво ще мрънкат по нейното поколение, ако има деца разбира се, че сега р модерно белите да не раждат.

Нищо за Брексит? - Явно бъдещето им е добре без ЕС, според Грета... Като се самоизолират незнам какво ще постигнат в Глобален свят, на едно островче ..

Не работи за пари, просто е поредната тинейджерка с промит мозък.

Това момиче няма никаква идея в какъв филм участва.

Фашизирани еко терористчета, които тепърва ще причинят много много вреди. Въпрос на време е да почнат и с атентати

dir - Стига сте поднасяли това болно дете, което го използват за политически цели. На тези в западна Европа, може и да са им промити вече мозъците, но тук все още не са много такива и предизвиквате само още по-голяма антипатия към зелените търгаши!

Как звучи цялата тая дандания: Ние знаем как да се оправи всичко! Веднага почвайте! Ние ще даваме заповедите, вие ще изпънявате и работите! Не ви харесва? Мръсни расисти, замърсители, сексисти и т.н. с измислени обвинения. За да е всико нормално и добре, трябва тая да е на големи цветни хапове, а кукловодите и да бъдат публично обесени.

Тя не иска деца - да не Мърси природата. Такива като нея са най - опасни.

всички източници са официални, това са факти - да не е срамно написаното? Не схващам фразата: "Нашето бъдеще беше откраднато всеки път, когато вие казвахте: "Човек живее само веднъж". какво ли се учудвам - ето част от биографията на Грета Климата в нашата уикипедия: Но първо ще започна с това, че баща й е далечен роднина познайте на кого, за да я слушат в ООН, Давос (където е отишла пътувайки с влак много дни) и разните депутати и прочее, с което си обяснявам, че няма случайни неща, трябва да имаш вуйчо владика, в нейния случай става дума за: далечния роднина на таткото на Гретхен Сванте Август Арениус (който не е забравил, предложена е за нобелова награда) Сванте Август Арениус е шведски физикохимик, известен стова, че създава теорията за електролитна дисоциация и с това, че е откривател на ПАРНИКОВИЯ ЕФЕКТ, детенцето има в родата си шведски учен, ръководител на Нобеловия институт в Стокхолм и професор в Шведската кралска академия по физикохимия. А това е част от биографията й в бг уикипедия, където пише: "През ноември 2018 г. Тунберг заявява, че е била диагностицирана със синдрома на Аспергер, синдрома на нарушение на вниманието с хиперактивност (ADHD), обсесивно-компулсивно разстройство (OCD) и селективен мутизъм . За да намали въглеродния отпечатък на семейството си, тя настоява те да станат вегани, да се откажат от летенето със самолет и да нямат повече деца. Като колективен архетип, Тунберг е сравнявана с френската средновековна жена-воин Жана д'Арк и със шведската приказна героиня Пипи Дългото чорапче, като необичайно и смело момиче, което редовно упражнява свръхчовешката си сила. " Обсесивно-компулсивното разстройство, също ананкастно разстройство е разстройство, свързано с тревожността, характеризирано от недоброволни натрапчиви мисли. Когато страдащият започне да приема тези натрапчиви мисли, тогава започва да развива тревожност, основана на страха, че нещо лошо ще се случи. Видове обсесии Обсебеност от мисъл или представа за смърт на някой близък човек. Обсебеност, че някой или нещо (Бог, дявола или болест) ще навреди на него или на някой близък човек. Страх от заразяване и болести (например СПИН) и т.н.

либерастите и без това нямат бъдеще, тъй че не виждам кво са им откраднали

Ама много си прав, точно като при циганите, дето просят. Или вземат дете или сакати. Като май си ги купуват продават, имат си трансфери от банда в банда. Сакатите, а деца по-лесно се намират. Дали толкова са станали дебилни в Западните диктатури населението, че не могат да видят една такава манипулация.

биографията също дава много отговори. навремето, още в началото, констатирах, че това е добре преценена кандидатура за този род активизъм. без да имам представата, която получих от прочита. зациклянето върху темата климат е наследствено. нобеловата е въпрос на време. нека други да решават семейния проблем на фамилията Тунберг - аз съм пас. да се оправят родителите й - богати хора са, но има неща, които не стават дори с много пари.