Събраха 80 000 лв. за Ахмед, отказал операция заради дете

Само за два дни добри българи събраха 80 000 лева за бъбречната трансплантация на Ахмед Моллов от Пещера, който преди 5 г. отстъпил реда си на 14-годишно момче.

Обратно в новината

Коментари - Събраха 80 000 лв. за Ахмед, отказал операция заради дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Кери Моллова, която ще стане донор на съпруга си," no comment иначе браво на човека ако наистина се е отказал. Ама съпругата му защо е чакала досега да стане донор както е възможно...

БРАВО на всички в тази история!!!Дано политиците го прочетат и си вземат поука!!!!!

Поклон пред този човек за постъпката му и пред хората които са дарили пари за неговата трансплантация! На ограничените умове писали и плюли под статията пожелавам просветление и успокоение!

Предполагам, че доста ще ме оплюят след този пост, но всичко това ми прилича на една добре организирана PR-акция, за да се съберат по-лесно парите. Всеки по-добре запознат с процедурата по избор на реципиент обаче е наясно, че когато има донорска ситуация и след това предстои трансплантация се викат няколко човека, които са с най-добра съвместимост с тази на донора. Освен това се гледа здравословното състояние в момента на викането им - дори и най-малкото съмнение за някакъв проблем прави някой от другите извикани по-подходящ. И не на последно място - възрастта на евентуалния пациент, който ще бъде трансплантиран. Едно тя да е по-близка до тази на донора и второ - нормално е по-малдия и физически по-неувредения пациент да е с предимство, отделно от всичко - неговите шансове за успешен изход от операцията са по-големи така или иначе зради възможностите на младия организъм да се възстановява по-бързо. А аз лично не видях нито един лекар да се появи и да подкрепи твърдението на този човек. Предполагам, че е бил извикан с още няколко човека, след преглед са останали той и младото момче евентуално и още преди да се каже кой е избран за операцията човекът е постъпил благородно и е казал - нека е момчето, то е по-младо. Но вероятността за такъв изход от ситуацията така или иначе е огромна и без неговия отказ.... Колкото до това къде ще се прави операцията - и аз питам защо не в БГ? Тук с детска бъбречна трансплантация опит нямат, но с трансплантация на възрастни опитът е значителен, още повече щом се касае за жив донор. И такива операции се правят в няколко болници в БГ. Вярно е, че всеки се стреми да получи по-доброто лечение, но ме дразни двойния аршин на повечето коментиращи - за този човек подкрепата е огромна, не се споменава нищо за името, религията, къде може или не може да се направи операцията, но за момченцето, което наистина има нужда от лечение в чужбина и това е ясно на всеки малко по-запознат със системата в БГ се изля каква ли не помия!

абе и аз това написах малко по надолу и получих много минуси.

Предполагам - просто хората обичат да вярват на това, което искат, за да се чувстват важни и значими. А от истината боли, никой не иска да я чува, особено ако разбива нечия илюзия и го кара да се чувства като глупак!

Замислял ли си се, че и ти можеш да изпаднеш в подобна ситуация. Господ здраве да ти дава, но това, кеото си написал, е, може и вярно да е, не ти прави чест. Хората се нуждаят от малки зрънца надежда, за да повярват в доброто. Ти в момента ги изкълва всичките като ненаситно и кръвожадно пиле.

Да, прав си за надеждата, но, съгласи се, че има логика в написаното от човека!

Предполагам че при решаване кой да оперират взимат под внимание и моментното състоянеи, колко още може да чака. А не само възрастта.

Велик Човек - заслужава не един, а двата бъбрека да му сменят ! Тези, които сте дали пари - прекрасни сте !

Истинската религия учи и възпитава добри хора, а сектите и джихадът нямат нищо общо с нея. Неговата мюсюлманска постъпка е даряване на живот на дете, жертвайки себе си, а постъпката към него от всички дарители е християнска-да помогнат на човек, нуждаещ се от средства за да бъде спасен животът му. Колко е по-лесно е да бъдем добри, отколкото да служим на дявола.

Абе стига с тия религии бе хора.Не може ли човек да бъде обикновен ХУМАНИСТ ???

Дано се оправи човекът, заслужава!

Успех на Ахмед и скорошно оздравяване! Адмирации към всички отзовали се!

Абе хубаво е, че още има готини хора. Дали се казват Ахмед или Иван, няма значение. Браво и на хората помогнали бързо.

Достойно! Де да бяха всички като него!

Рядко срещано благородство е показал този мъж. А и жена му също. Дано Бог да им помага, заради големите им сърца!

и аз се просълзих .успех на човека. дано лекарите го стабилизират бързо и замине за истанбул и всичко мине много успешно! амин

Нямам думи да изкажа уважението си към този Човек, към съпругата му и към всички, които се отзоваха и дариха!

някои може ли да ми обясни защо е нужно тази операция да се прави в истанбул. трансплантацията на бъбреци е относително рутинна операция и се прави от много години в Бъглария. с други думи защо е нужно да се събират пари, като без пари може да се направи в България.

Това е медицинската страна на нещата, но от човешка страна този човек е благороден!

а,някои може ли да ми обясни като си отстъпиш реда на някого преди пет години, това значи ли че никога повече не ти идва реда. аз си мисля че наи-късно година по-късно ти идва отново реда. честно казано много странна ми се вижда тази работа.

Виждатели тази жена как стои до болния си мъж,а не като българката когато мъжа клекне просто си на мира друг.Много трябва да се у4им от тия българи мюсюлмани,защото при тях има още 4ест,морал и достойнство.

А ти, наблюдателю, виждаш ли как българите за ДВА дни събраха парите, за човек с име Ахмет, защото е ЧОВЕК - истински и добър! Не мисли кой от кой да се учи. В България всички хора са хубави!

Недей да мериш с един аршин, всичко зависи от възпитанието, културата на един човек, има достойни навсякъде по света, има лекета също навсякъде по света. Това поколение е с човеш ки манталитет като цяло, виж , ако мъжът на Ни Ло клекне веднага ще го смени, тя сега го сменя само защото е по-малко заможен, камо ли ако се наложи да се грижи за него. Боклуци има навсякъде особено в днешно време, но когато един човек е достоен и стойностен, няма значение каква е религията му, тази хуманност която е проявил човека му се връща след години в добрини, ако всички сме такива, да виждаме по-далече от носа си светът щеше да е друг. Късмет и на семейството и на всички, които са помогнали и са дарили, доброто винаги се връща.

Мисленето и грамотността са взаимно свързани. При теб няма опасност от подобна връзка защото липсват и двете.

Не съм познавам нито една жена да е оставила болния си мъж, виж обратното е под път и над път!

То и ти много трябва да се учиш как се пише нормално на български без 4 и 6, ама ...

Чудесна новина, успех на човека и дано всичко мине гладко. Хубаво е, че все още в тая страна има човечни хора.

Дано човека изкара операцията и живее още години!

Прекрасен човек и да е жив и здрав- истински ме развълнува! Дано са оправи и този пример да е заразителен за всички!

не я направят в България ? На детето ще е тук трансплантацията, а неговата в чужбина ?

Никой нищо не споменава за религията на човека. Иначе по цял ден плюем мюсюлманите покрай емигрантите, а има толкова много да учим от тях...Да кажат колко добри "българи" и "християни" са отказали да преотстъпят реда си на детето преди това и да други деца в нужда....

Религията е без значение. Или си човек или не!

Наистина се насълзих докато четях!Нямам думи!

Чудесна новина! Дано човекът се оправи напълно!

Изключителна Човещина, изключително Благородство и от двете страни. А българинът носи името Ахмед. Примери за подражание в скапаното ни общество.

Няма значение какво име носи - Ахмед, Мохамед, Хасан, Йордан, Васил или Траян.Важното е, че човекът е човек.И че хората му помогнаха.

Браво на този човек и семейството му. Дано е успешна трансплантацията и успешно възстановяване на него и съпругата му. Нека Бог да е с тях.

Ето, това е Човек!!! Бог да му помага! Пожелавам му успешна трансплантация, бързо възстановявне и на него, и на жена му, и още много години щастлив живот!

вече бях изгубил надежда че на тоя свят са останали хора.явно има и те живеят покрай нас. Но ми е интересно и друго ,защо като си е отстъпил реда, за 5 години не са му намерили друг донор?

Защото я БГ чакат около 1000 души за такава трансплантация, а годишно само няколко се правят. А трябва и да е съвместим, което е още по сложно

Каква огромна разлика между този ЧОВЕК и малкото мустакато човече в Анкара, което се смята за "велик султан" :(((

Хвала, значи все пак има надежда за тоя Народ, за България...не са досъсипали Духа на хората.

Поклон пред дарителите! Поколон и пред този човек за постъпката му!

браво просълзих се