БАБХ проверява украинските яйца за радиоактивност и тежки метали

От Агенцията успокояват, че целият внос е под контрол, всички са с ветеринарни сертификати и от ферми с доказан произход, одобрени за внос в ЕС

Обратно в новината

Коментари - БАБХ проверява украинските яйца за радиоактивност и тежки метали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как тази съсипана от Путин икономика ги произведе, че и достави тези яйца? А че ще ги изядем е ясно, например във Великденски козунаци

Кой умник ги е доставил от Украйна, сега да си ги яде . Нищо да не се внася от там Бомбите падат ние ще им ядем яйцата. В търговската мрежа може да ни ги плобутат за родно производство.

Бате Яйца от украйна Картофи от франция Ябълки от полша Месо от ирландия Ние кво произвеждаме, бе? Банани? Или снаряди? Скоро и мръвка ... за фронта

Като не искате вносно и ефтино тогава яжте яйца по 60ст.и родно !

А ти яш евтини бомбички с обогатен Запорожки уран. Хапваш едно яйце и имаш енергия за една година напред хахахаха :-)

Ще ги ям ида са 2 лв щом са български

Мръсниците се бяха договорили да съдерат кожите на матрияла покрай Великден като му продават яйца на тройна цена. Но украинците им излязоха изотзаде с евтин внос. Щах и мат.

Не вярвайте на нито една дума от написаното. Скептицизмът трябва винаги да стои до вас, когато някой обяснява как всичко било под контрол. И за да не съм голословен ще ви кажа, че днес си купих яйца от голям германски магазин. На опаковката пише кой ги е пакетирал и откъде е произходът им. Викам си, гледай каква европейска работа значи! Ето - има проследяемост и точ в точ всичко се контролира и знае. Брах майка му стара!? Станахме европейци за чудо и приказ. И реших да се задълбоча, да придобия повече информация за производителя и да увелича гордостта си, че има такива български бизнесмени. Българското трябва да се подкрепя. Нали така... Хубаво де, но производителят е упоменат само с някакъв код от някакъв регистър в БАБХ.. ни име, ни телефон за контакт... Абе един нищо и никакъв код като тези по ръцете на почиващите в Освиенцим и Бухенвалд. Нищо друго. Ами сега? И седнах значи и запретнах ръкави, та а чети, а търси, тука рови, там провери, два-три форума претръскай и накрая те ти на... стигнах до заветните регистри. Та успях значи да си сваля аз въпросния регистър за носачки, за мътачки и какво ли още не на птицебизнесмените и започнах да го ровя аз... Хеле! Открих го моя човек с кокошките, снесли яйцата, които купих от немския посредник Ото или както там се казва дебелия фриц, собственик на половината вериги германски кочини в България. Успокоих са аз разбийш ли, а че яйцата ми са български! Не само моите, а и тези за които дадох 6лв за 10бр. Обаче нали си нямах работа и нали все нещо ме ръчка да стигна до края на чаршафа-регистър, който си е единедна най-обикновена торба и взех, че цъкнах да видя какво има нататък по колонките. И гледам накрая една колонка "забележка", в която съставителя на въпросния регистър си е записвал това-онова докато е изготвял третия му вариант. Браво! Похвално даже. Съвестен служител ще да е бил, макар да е забравил да си убере работните бележки които получих. Та в тия работни бележки в полето на моя драг птице-бизнесмен дословно пише: "Отглежда 20 носачки; за лични нужди". И сега големият въпрос за 1млн лв е: "Как с 20 носачки" успява да зареди толкова големи вериги?" А може би въпросният производител въобще не знае кой продава яйца от негово име? А може би това латвийски яйца, по-скоро украински докарани от Латвия? Та мисълта ми е да не се предоверявате на такива съобщително-напоителни хвалебствия като това, че всичко било под контрол... И да си знаете от сега - 30лв прясната агнешка мръвка, 10лв козунака, 2 лв зелената салата, 20лв ракията и по някое окрайненско яйце за 60стотинки, да се успокоите, че не всичко е поскъпнало. Така де. Велики пости са все пак.

Украинските яйца били с обеднен уран ϾϿ

Ще купувам от украинския внос където мога, да види "родният бизнес" "цената на демокрацията" за която слушаме откакто почнаха да ни изтъняват джобовете.

Който иска скъпи яйца, да си купува скъпи. Лошо нема.

Сигурно са по-евтини от другите, а това е неприемливо.

Най приемливо е да са по левче яйцето. Може и по 2лв. Ще е съвсем приемливо.

Това според Путя шахматиста били яйца от ядрени кокошки. Щял да праща сармите да ги ловят.

Силозите в полша са претъпкани с нискокачествено украинско зърнол Молят ЕК да им помогне да го разкарат към африка, защото при предстоящата жътва няма къде да приберат своето.

Да го премат, сега да им го върнат обратно! Стига с тая Украйна! Само сме на загуба от тая долна измет!

Какво да върнат бе кретен , ефтиното ? А ние да ви ядем яйцата по 1 лев ...щели да фалират , ами продавайте мерцедеси и фалирайте ДМ и крадци!!!!

В Латвия от над 20 години се е наместила групичката ТИМ и прави фураж и други неща. И печати на яйца и европейски одобрения, има си хас..

На БАБХ винаги може да се вярва !!!

Епа стокообмена върви, ние им продаваме снаряди, те на нас яйца. Всъщност и не само зърно, ядки, олио, шоколад купуваме си от тях като пичове и то от много време. Даже по предприемчиви българи, пазарят от там турят му един печат "маде ин Булгария " и айде на тезгяха из ЕС.

Ми да падне цената тогава. Защо не пада или може би точно заради този скъп внос? Никой не казва на каква цена са тези яйца! Остави че не нямам вяра на каквито и да платени лабораторни лъжи!

Удобрни за внос от ЕС би трябвало да разсее съмненията ни ли? ЕС, който ни излъга за ковид и ваксините? Значи да не купуваме такив яйца. Мисля да инвестирам набързо едни пари в един гайгеров брояч и да не ви чета глупостите

Докарахме я до там да ни храни държава която е във война от една година. Как го правим, бе! Ако ги питам управниците със сигурност ще ми обяснят и няма да ги е срам. Вероятно щото са европейци.

мчи имаше една партиика СДС ДЕМЕК СТАНИ ДА СЕДНА ТЯ СЪЗДАДЕ ЛИКВИДАЦИОННИ КОМИСИИ И УНИЩОЖИ ТКЗС В БЪЛГАРИЯ . ДА СИ ЧУЛ НЕЩО ЗА ФИЛИП ДИМИТРОВ И КОМПАНИЯ ?

Кой допусна този внос! Чии интереси защитава ЕС?

Хора, не бъдете наивни! ЕС е нагласило нещата така, че всеки най-обикновен човечец да плаща на Зеленски. Не са само парите кеш, които им дават непрекъснато, плащат ни за снарядите. Всичко отива в Европа, приказките за гла0д в Африка бяха за мекосърдечни умнокрасиви джендъри.

Да се унищожават вражеските украински яйца чрез изяждане!

Този агенция са най-голямата мафия

Спрете всичкият внос от украйна !

На всички идисти в русия!

До сега си мислех, че Украйна е във война с Русия и там има само бомардировки, разрушения, пожари и избиване на цивилни. Оказва се, че хората си работят в заводите, сеят и жънат зърнени култури, кравите им дават мляко и меси, даже кокошките им снасят яйца, който не само задоволяват местните нужди, но и изнасят за бедни европейски държави, в които няма война, но не могат да си произведат нужните количества храни и им се налага да внасят от страни с военно положение. Явно Украйна трябва да помага на България за изхранване на българското население!

Спрете вноса на боклуци, и стимулирайте родните производители. Да продават в родината ни. На цени съобразени, със скъсаните цървули на бай Ганя. Само преди избори ли ставате патриоти?

БАБХ да внимават, че ако Международният Наказателен Съд надуши, че се съмняват в стоки от Украйна като нищо ще ни осъди и ще ли тресне икономически санкции

Едно не мога да разбера, не са ли чували хората до войната, че Украйна изнася и е изнасяла много храна, ама много храна!!! Такава е земята там, 48 % от територията й е обработваема...е, сега има война и естествено този процент е по нисък, но там яко се работи ! Виждала съм го с очите си!!!! Защо чак сега много хора разбират, че и се възмущават че Украйна ги храни, че тя и преди е хранела много народ, просто никой не я е споменал изобщо....

Как са влезнали у нас- кой ги е пуснал,стига сте льгали!!

Не искаме нацистки яйца!

А в русия кокошките спряха да снасят. Имаме ли руски яйца - нямаме! Значи не снасят.

както е тръгнало, след пшеницата, слънчогледа и яйцата (и кой знае какво още, за което може и да не сме разбрали), да чакаме внос и на хляб, минерална вода, пък може и розово масло, а най-накрая - и на военните действия

Като са такива харни айца, защо не са си ги вкарали в своите страни, а ги влачат тук, при това под неверен печат?

Ама моля ви, каква неуважение към модерните украински ценности. Излагаме се пред европейските високопоставени лидери, та украинските яйца са най-хубавите и висококачествени на света. Отгоре на това техните кокошки са с англо саксонска и западно европейска ориентация. Невъзможно е да бъдат проверявани, това е унизително!

Били одобрени за внос в ЕС. Ами то тези кухаци , начело на ЕС и печат "Опасно! Радиация! " да имат , ще ги боядисат, за да не се вижда и пак ще ги пуснат , щом са украински.

Няма да се учудя ако са природно боядисани вече.

Спокойно, английското разузнаване излезе с доклад, че вероятно следващата партида от одобрени яйца ще съдържат обеднен уран за подобряване на вкусовите им качества, без това да се отрази на цената.

- кога България ще се оправи? - Никога!

с американска, английска или подобна технология за прикриване на неизгодни за америка факти.

А за диоксини защо не ги проверяват,те водят до рак!

Как става така, че всичката украинска гадост свършва тук? Купили сме им житото, че некачествено, а нашето изнесохме, за да ядат европейците, те нали са по-хора! Сега и яйцата! Няма ли кой да измете тази паплач, която систематично ни унищожава?

Идват избори. Избирайте!

Само народа може! Но не и този страхлив и завистлив наследник, на велики владетели.

Купи си качествени екологично чисти българска яйца от щастливи кокошки на ниски цени. Само 1 лева сега и 2 за Вуликден. Бъди патреот - възрожденец, избери бъльгарското.

Вярвам на българските агенции, колкото и на украинските. На кантар е кои са по-корумпирани и ги интересува здравето на българското население.

Плащат си в натура украинците )))

Всяко яйце - бомба; всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите!

Дайте ги на сунак,да си вкусят от обеднения уран.

А защо проверяват само украинските яйца!? От години ни тъпчат с болестотворни руски яйца, които никога не биват проверявани!

Ама си сигурен?! Имаме внос от Русия?!? Какви последици има от "болестотворните руски яйца"?

Повярвахме и на сертификатите, и на утрешните резултати...

светят на тъмно са радиоактивни. Ако се тежки на вдигане са с тежки метали.

Война, война, ама кокошките си снасят.

Яйца от украйна? Ние нямаме ли птицеферми?

На вълнолома има тълпа от симпатизанти на Копейкин които повръщат защото са яли вражески украински яйца без да знаят.Очакват да дойде кораб с руски яйца за да си купят за празника.

,, А дали е така , кой ще ми каже ..." .