Коментари - БАБХ: На пазара ни няма храни с насекоми. Ако навлязат, ще са изрично обозначени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста вероятно е това "обузначение" на етикетите да е прикрито под някое забулено наименование като E120 който от години вече се използва в храната ни и особено в детски бонбони близалки и др... Все едно една баба или дядо биха разбрала какво купуват.

Вярваме,като знаем как работят всички институции в Бг..БАБХ ,РЗИ ПАРАТА ПРЕДИ ВСИЧКО! В кауфланд,като има развалена мръвка що не ги глобявате? Плодове и зеленчуци,повечето случай са под всяка критика там.И яденето на насекоми не е от вчера,добре че европумията ви го каза чак сега.Няма салам за 3лв килото у Лидъл и кауфланд имаше

Те се свързват с мазнините и ги извеждат от тялото без да им се дава шанс да се абсорбират от червата....ще се отключат някви заболявания неминуемо от тая безконтролна добавка на смлени сурови насекоми на прах във Варна дупки храни...

Хитинът се свързва с мазнините....ще има много аномалии при бебета и подрастващи....много хормонални аномалии също...

Целта на подобно безобразие е да се въведат китайските технологии за утилизация на отпадъци, чрез изяждането им от ГМО хлебарки. Изяждат почти всичко, от отпадъци от хранителната промишленост, до талашитов чипс и отработени моторни масла. После хлебарките се сушат и се смилат на протеиново-хитиново брашно. Само че китайците хранят с него прасета, патици и риби в каналите, а тук ще го изхранват директно на избирателя.

Зорлем ще ме накарат да мина само на кашерна храна, одобрена от Столичната Синагога. Отдавна трябваше да го направя!

Колкото е означено сиренето с палмово масло и др. боклуци както и колбасите от 20-годишно вносно месо.

НИТО НА ВАС, НИТО НА ДРУГ ОФИЦИАЛЕН НАРАТИВ. АБСОЛЮТНО ЗА НИЩО!

Не е доататъчно да са обозначени! трябва да се отчитат в отделна инфлационна кошница! В противен случай, по принципа на субституцията ще изместят най-евтините продукти и бедните по стечение на обстоятелствата ще трябва да преминат на храна от буби. По законите на "дългата ръка на пазара". Иначр инфлацията "ще остане ниска".

На една панаирска кебапчийница имало голяма опашка, а на съседната нямало почти никой... Собственика на слабообортната отишъл да пита собственика на оборотната как така при него толкова много клиенти? Какво слага в каймата? - Ами колега, слагам 50% кайма, 50% лайна.. Оня се облещил: - Ама ти и кайма ли слагаш?

Най добрите у най лесно усвояемите протеини да от насекоми. Дани само не им надуят цената.

А прилепи кога ще хапваме? Много били вкусни, казват в УХан.

Трябва да ги обозначават и като карценогенни. Хитина на животните, които са на сушата е канцерогенен докато растат. И някои предизвикват алергични реакции подобни на болестта на Кохрн за червата. Изобщо, идиотите политици искат със зелени оправдания да имат правото да убиват.

Ей, келеши месоядни, ще ядете шамари.

Ще си хапваме червеи, после - те нас! Кръговрат!

то само това остава - да ядем хлебарки, само това не бяха измисляли досега, айде нема нужда , яжте си ги вие скакалците и щурците !

Изрично лупа че ви треба за видите обозначението....

Освен това обозначението ще е с латинското наименование на гадостта

Много хора в коментарите, под различни статии, се гледат да набутат България на изток. Пък сега изведнъж не харесва ли традиционните азиатски деликатеси с насекоми. Скакалци мравки ларви и всякакви други подобни с традиционни азиатски храни и деликатеси.

Няма да са щурци, а хлебарки. Не са казали щурци. Казали са насекоми. Разбирай евтино и в огромни количества.

А ти що ги харесваш тогава?

А цените на тези продукти няма ли да са достатъчно, изрично обозначени? ахахахах Във Великобритания продават продават пакети по 50 грама със смлени на прах скакалци за 20 паунда. Дори и валутата да е 20 лв. заслужава ли си за едни нищо и никакви 50 грама? Навярно основните варианти ще са мариновани скакалци в консерва ....... хаххаха Току-що чукнах за това в чичко гугул и излезе някакъв продукт за консерва скакалци при грамаж 34 грама за 9,60 лв. аххахахахах Та колко консерви и прочие ще са необходими за да си сит от едно ядене? Или идеята да се комбинира с всичко друго? Въпреки че при тези цени са безмислени.

Чета ви коментара и нещо не разбирам-вие се възмущавате че цените са високи и не можете да си ги позволите? Или традиционното-хем ми е скъпо хем не го искам хем защо се продава след като ми е скъпо на мен и не го искам?

Възмущавам се на това че ни се предлага нещо толкова малко за толкова много. При консерва от 34 грама за 9 лв. това ще е нищо повече от хранителна добавка. Но ето че се рекламира като "храна". Салата цезар за 10 лв. или салата цезар със скакалци за 20 лв.? Където скакълците ти са 5-10 грама. Тези 5-10 грама с нищо няма допринесат към приетата енергия, но заради тях ще плащаш двойно повече. Е естествено ако си достатъчно луд да се връзваш на рекламата и имаш парите. Да не говорим как тези храни ще дойдат на пазара само заради идеята, че един ден ще изместят месото. По-малко месо по-малко крави, по-малко крави по-малко пърдене и завишаване на глобалното затопляне. хахах

Да,ама не. Къде отиват тогава продуктите от фирмата МАСЕКОМО На бившата ДЕПУТАТКА отПП ЯНА БАЛНИКОВА. ОТ 7-8ГОДИНИ има ТОЗИ ,,бизнес БИОТЕХНОЛОГИЧЕН,, и вероятно произвежда тази гнус с пари по евро проекти

да ям бръмбари и червеи!

Щурците не са за ядене, а за слушане!

Късно, ЕС реши

Изразът "лапа мухите" придобива нов смисъл.

В света много отдавна се консумират насекоми. Не виждам причина да не се прави и в Европа. И дори не виждам необходимост да се въвежда някакво законодателство, за да може хората да ги консумират.

В света много отдавна се консумира човешко месо. Не виждам причина да не се прави и в Европа. И дори не виждам необходимост да се въвежда някакво законодателство, за да може хората да го консумират.

Селендур, хотина на насекомите е превъзходна храна за раковите клетки. Буммммм на рак?? Бравос !! Яж, ако щеш и змии, но не налагай насила нещо на някого.

Събирай насекоми на село, готви и яж! Да ти е сладко! Наблегни на брашнения червей!

НАСЕКОМИТЕ щели да бъдат ИЗРИЧНО ОБОЗНАЧЕНИ. Хората РЯДКО ЧЕТАТ упътванията на ЛЕКАРСТВАТА, какво остава за ЕТИКЕТИТЕ. Ще напишат с ДРЕБЕН ШРИФТ насекомите и пенсионерите ще го "прочетат"...

Ма верну ли няма храни с насекоми? Абе, да ва запитам, червената боя в колбасите, от кво са прай?

От химикали.

от кои точно химикали се прави?

Да ти пратя ли каталог на BASF?

прати ми

Разбира се, че ще се преподредят партиите в резултат на хартиената бюлетина. Ще има отново невалидни бюлетини на неудобните партии и пренаписани протоколи, което ще изкриви в значителна степен гражданския вот.

Намериха начин да узаконят мухите в супата.

БАБХ освен със златния гьол, занимават ли се с нещо друго? Забранете храни, държи насекоми в България !!! Със закон !! Иначе, това, което чувам по пазарите е , ще ще има зАпаМени големи вериги магазини, които си позволяват да внасят подобни гадости.

От ЕС съобщиха, че това нещо - насекомите ще бъдат добавяни към всички продукти - колбаси, сирена, замразени пици, зрънчовци ( казаха стеанно без "чипса!?!?"), десерти, шоколади, вафли....като се има предвид , че 80-90% от тия приказки дукти са внос у нас, никой нищо не ми бе да контролира повече...

Има как. Стига да искат и спешно да се приеме закон за пълна забрана на подобни " храни ".

_stankow

Сигурен съм, че ще се намерят ядачи на тези боклуци. И с пяна на уста в студията ще ни убеждават колко са полезни и колко добре се чувствали, като почнали да ги ядат. Зер - от запад идват. Каквото им сервират от запад - ядат го и пъшкат даже от удоволствие.

Руския трол дето по принцип иска да сме към азия и към изток изведнъж не харесва азиатски храни. Такива храни с насекоми са традиционен деликатес в китай и индия например.

ти за лудото не питай, то само ще се обади. не се стърпя и се почна с краставицата

Да,бе. А нито контролирате, нито умеете да извършвате анализи на храните. Къде изчезна сиренето от имитиращи суровини? При това от ммляко и при салама ,, рога и копита,,. Само заплати получавате . При соца са щели да ви разстрелват за вредителство. А сега сте милионери от подкупи

ВИЕ ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДЪРЖАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ? АЗ НЕ. ЦЯЛАТА СТРАНА Е МАФИОТОЗИРАНА. ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ.

Явно ЕС закъсва сериозно. Почват да ядат червеи и насекоми. Значи трябва да избягваме вече храна от ЕС, защото не знаем какво има в нея. Очакваме скоро ЕС да ни предложи да ядем и мухи. Много полезни били и ги имало много.

Майтапчии!

Както са обозначени сирената и кашкавалите от палмово масло, както са обозначени саламите без месо и млякото с нишесте. БАБХ са за доживотни присъди!