Какво се случи до този час?

Възможно е поскъпване на застраховката "Гражданската отговорност" заради предложения за промени в Кодекса за застраховане, предупредиха от застрахователния бранш. "Засегнати ще бъдат над 3 млн. потребители. Превозвачи също ще увеличат цените на услугите. Това ще рефлектира върху цените на всяка една стока. Застраховката "Гражданската отговорност" може да стане 600 лева, а за превозвачите и по-драстични суми", каза пред bTV адвокат на Съюза за стопанска инициатива Ирина Абаджиева. Тя уточни, че повишаването ще се дължи на по-голям риск, който ще бъде заложен в законодателството. Според Министерството на финансите промяната в законодателството е необходима за влизането на България в еврозоната.

Новак Джокович официално се завърна на върха в световната ранглиста на тениса, след като спечели първия турнир от Големия шлем за годината - Australian Open, предаде "Корнер". Сърбинът получи 2000 точки и вече има 7070, с което изпревари досегашния лидер Карлос Алкарас. Така Ноле се връща на първото място, където за последно бе през юни миналата година. Алкарас вече е втори със 6730 точки, а финалистът Стефанос Циципас се изкачи с една позиция и вече е трети с 6195. Най-значими са спадовете на Рафаел Надал и Даниил Медведев. Испанецът отпадна във втори кръг и не успя да защити точките си от миналогодишната титла, като по този начин падна от втора на шеста позиция. Руснакът, който също игра финал през 2022 година, вече е №12 в света, падайки също с четири позиции. За последно Даниил бе извън световния топ 10 през 2019 година. Григор Димитров стигна до третия кръг на надпреварата и по този начин прибави 45 точки към актива си. Той пада с една позиция и вече е №29 в света. 

Украинският премиер Денис Шмигал има двугодишен график за осигуряване на членство на страната си в Европейския съюз, което със сигурност ще доминира в дискусиите по време на историческата среща на върха Брюксел - Киев тази седмица. Първата, която се провежда на украинска земя, съобщи "Политико", цитиран от БТА. Според изданието никой в Евросъюза не смята, че това е реалистично. Еврокомисарите ще пътуват до украинската столица по-късно тази седмица преди срещата на върха в петък с украинския президент и ръководителите на Европейската комисия и Съвета. 

"Ако елиминирането на манипулациите от машинния вот е пренареждане, то тогава - да, ще го пренареди" - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос: "Ще пренареди ли хартиеният вот картината в следващия парламент?". 

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

"Има ли на българския пазар храни с насекоми и добра алтернатива ли са те за здравословен и устойчив начин на хранене? В обедните Podcast новини говори д-р Иван Генчев - директор на Дирекция "Контрол на фуражите и страничните животински продукти" в Българската агенция за безопасност на храните.

А какво ще кажете за това?

"Ще пренареди ли хартиеният вот картината в следващия парламент?" ви питаме днес. До този момент превес имат отговорите "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail podcastnews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.