Азия за избора на Тръмп: Светът в момента е в непознати води

Азиатските медии разкритикуваха изолационистките политически виждания на Тръмп, които те считат за вредни за световната икономика и водещи до хаос и напрежение

Обратно в новината

Коментари - Азия за избора на Тръмп: Светът в момента е в непознати води | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЯСНО Е,ЧЕ ЩЕ ИМА ПРОМЯНА!!!НАДЯВАМ СЕ ДА Е ЗА ДОБРО!!!ДОСЕГАШНИЯ,ТВОРЕШЕ САМО ГАДОРИИ!!!

Значи тоя риж смешник Тръмпугера, дето фалира 5 пъти ще влезне в час и ще започне да се държи адекватно спрямо останалия свят, или ще намерят начин американците като им писне от него да го отстранят или да го свитнат. Това е.

С изборът на Тръмп идва краят на ерата САЩ/русия и идва ерата на ЕС и Китай

Вижда се,че целия свят няма доверие на Тръмп. Само руските алкохолици с отворена уста чакат нещо от САЩ!

От политика не разбираме, а от мъже и жени. Супер Готини са и двамата, а що не и децата им... Висока летва, Недостижима летва за нашите управници. Блажени са вярващите... Бог Здраве да им дава !

На г-н Тръмп явно не му е увряло в канчето, че щом искаш да продължаваш да бъдеш първа световна суперсила, то това си е свързано и с отговорности. Не може хем да бъдеш първа световна суперсила, хем да бягаш от отговорност за сигурността и стабилността в света!

Противниците на Тръмп да си вият и подскачат колкото си искат, ама явно Господ си знае работата и в критични за човечеството моменти праща точните хора за спасението му. Първо Путин, сега Тръмп, а двамата заедно са напълно достатъчни! Да му мислят европейските обонговски ибрикчии! И наш'те, разбира се!

Опита на русофилите да поставят САЩ и Русия наравно, като световни сили, си е направо карикатурен! Русия е наравно със САЩ единствено по способността си да хвърли света в ядрен ад и да го унищожи, но същото могат да направят и други държави - Великобритания, Франция, Китай, а може би ще се появят още. Русия е в ролята на селския идиот, който е висок два метра, с рамене като четирикрил гардероб и с акъл на десетгодишно дете!

Даа, "селския идиот", от когото САЩ, въпреки наложените от тях самите "санкции", купуват ракетни двигатели, без които ще трябва да подскачат до Космоса с батут!

че какво му е на света ? комунист от ссср стана президент и прави военен саюз с китаиските комунисти. всичко си е наред. манджа с грозде. всеки са репчи и са прави на велик. единственния начин да са оправи света е да се избере за световен тиран един балгарски дивак неандертал русофил които е един от наи-активните на дир.бг и това е. всичко ша баде наред. че като ва чета тука сте наи-знаещите и отворени лаинари в света. ама останалата част на света не го знае. трябва да си излачите един сегашен иваило - свинар и да стане шеф на света.

непознати са водите, защото до сега врачките на света все познаваха какво ще стане... :-))). пазарът, не, а негово величество купувачът ще решава. ако имате две еднакви стоки с минимална разлика в цените и на едната пише made in USA, а на другата made in PRC. коя ще изберете? ето това е въпросът. а другото са поредните алабализми на разни "анализатори", които не струват пукнат грош и доведоха света до батака, който е реалността днес... :-)))

Abu Talib

Не бива да се забравя един пределно важен факт.През 1775 година, в Бостън, китайски моряци снабдяват американските си колеги с оръжия и те започват въстание, което завършва с приемане на Декларацията за Независимост от 04 Юли 1776 г.!!

Китай световните пазари и скоро китайците ще са Световен Хегемон.

В Азия се задава.... Хаос! Нормално. На Китай им бе широко около врата, всички големи се пренесоха там. Деца работят за "без пари". Ако Тръмп изпълни заканата си към компаниите, произвеждащи навън и внасящи в САЩ, Китай просто ще гледа как нещо, което смятаха за тяхно, си заминава и дори без да им каже "чао". Индия и Пакистан ще се захапят много скоро, ако няма контрол над тях. Първият външен политик, с когото Тръмп ще се срещне е Тереза Мей. Срещата вече е насрочена за идният Четвъртък и още тогава ще излязат първите планове на яве...

Ще има нов световен ред.Хегемонията на САЩ, получена лесно, благодарение на предателите Горбачов и Елцин просто приключи. Светът вече върви на два крака.Експортът на т.н. американска демокрация приключи с милиони невинни жертви, разрушения, глад и платени от държ. департамент на САЩ престъпници, наречени емигранти, отслабващи Европа.

абе момче младо....да речем че е така както го приказваш ти.... тогава вместо нато в бг ша са разхождат дребни злобни китаичета и ша ва поробят китаиците. за това ли мечтаеш ти бе откачен неандертал ?

Така си подхождате. И като си народите едни идиотчета - пълна идилия

А кого да слушкаме - Масква?

Нарочно продължава да се поддържа напрежение. Отношенията между САЩ и Китай бяха напрегнати до крайност при Обама. Разногласията бяха за Тайван, за Южнокитайското море, което Китай си присвоява и за търговско-партноьрските съюзи, в които Китай не беше поканен. Нали Ши Джинпинг отиде на крака да разговаря с Обама и не постигнаха съгласие по нито една точка. Сега били притеснени от Тръмп. Не знаели в какви води плуват. Медиите гърмят с едни претенциозни заглавия, да всяват смут и да си вдигат рейтингите. Истината е, че никой не може да прогнозира как ще се развият събитията. Ще поживеем и ще видим.

Япония бил първи азиатски съюзник на Вашингтон !? Всъщност Япония е все още една окупирана страна от САЩ ...както и Германия

поне японците са горда нация, макар и поробени от Америка, не правят на американците статуи, както ние се унизихме с Альошата. Такова унижение и в Македония го няма

В България англосакските разбойници бомбардираха без причина и избиха 7 000 българи. Соросоидните проститутки издигнаха паметник на американските летци.Все едно Япония да издигне паметник на най-големият убиец на планетата Хари Труман. Ако не беше Червената армия нямаше да се чуе за поляци. Щаха да са на сапун, а Европа щеше да бъде просто германски Райх.

върви с пълна сила ? глупООООст, тъпако, глупООООст се пише, а не глупУУУУУст, пълни неграмотници.

от окупацията e изключителната изостаналост на тези страни!

Характиризират го като кората на лайното- ако го разровиш ще се размерише. Не знам, но нито Хилари, нито този ми вдъхват доверие. 7 часа след неговото назначаване за президент е изстрелян военен сателит. Впрочем, знае се кой дърпаше конците, сега следва продължението. При него парите не меришат, но започва да понамерисва на изгнило.

БАЙ ТРЪМП КАЗА "АМЕРИКА ФЪРСТ " ... КВО ОЧАКВАТ АЗИАТЦИТЕ ? ДА БЛГАРСКА МУТРА И ДА КАЖЕ "ВЗЕМИ МЕ БАЙ ЮНКЕР":)))

Какво да очакват азиатците? Ами каквото за Китай, това и за Русия ще е! А ти си кюти там във виртулният си Детройт и чакай да се дигне мъглата!

Верно ли са ранили Тръмпича в ръката при инаеякулацията? На некой май не му издържат нервичките.

Тръмп иска САЩ да се откажат от поетите си международни ангажименти. Следователни сега е момента Пекин да си вземе Тайван. Тръмп няма да се намеси щото ще се занимава с мексиканския дувар. Русия също няма да се намеси. Лавров ще се изцепи: Тайван е Китайският Крим. От цялата история най-засегната ще е Япония. Без гаранцията на САЩ Япония ще трябва да развие своя собствена програма МАНХАТЪН. Иначе тя ще е следващият Тайван.

.

Не е и никога няма да бъде признат Тайван-води се независима държава,само Китай го води част от територията си.

са полинезийци. Окупиран е от Китай през 19 век. Както Крим от Русия в края на 18 век.

Голямо напъване!! Чак и комунистически вестник ни цитираха. СЕФТЕ! То е ясно че Тръмп ви оплете преждата, ама що не си траете, та се излагате?

Е,ще видим до какво ще доведе всичко това.На мен ми прилича на хаос.Толкова амер-ки президенти се бориха да подобрят отношенията с Китай,сега с лека ръка ще ги унищожи.За себе си и народа си е прав,но САЩ сами научиха много страни в света да ядат от тяхната ясла,а сега ги пъдят.Понамирисва на световен конфликт.

Ако Япония, Китай, Русия и Индия се обединят в блок ще стане наистина интересно. На Еврогей, както и да се прегрупират все ще му се е.е майката.

Голема глупост си написал Китай и Индия водиха война за Тибет и още се стрелят по границата Китай и Япония са на нож заради издевателствата на Квантунската армия - и посмъртно няма да се обединят А Русия и Китай ще се обединят точно когато жълтите влезат с танковете в Кремъл