Отнемат регистрации, ще наказват превъртането на километража

Служебно да се прекратява регистрацията на превозно средство, когато по време на периодичен технически преглед се установят опасни неизправности.

Обратно в новината

Коментари - Отнемат регистрации, ще наказват превъртането на километража | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Канада няма никакви годишни технически прегледи , но колите са по-изправни.

тия от Софето явно пасат трева и не им ясно какви далвери вървят или спят щастливо с рушвети

а ще има ли санкции за неизправни курове

циганите в парламента пак си измислиха нов начин да крадат и да усложняват живота на гражданите, скоро ще ни напада ердоган ,ще му съдействаме да изчисти кочината наречена бг

винаги е изправно - кракомобил. Само веднъж ще ме подведе фатално и това ще е краят. Харчи дотогава по 1.60 на ден и още се тътри 3 км/ч. Защо не ходи и то на прегледи и никой не му смени окачването? Чакам оферти.

След като излезеш от КАТ със заключение 'няма опасни незправности' се къса спирачен маркуч и ти се забиваш като пирон в дърво. Кво правим в такива случаи? Както е при лекарите - в момента на прегледа ( час и ден) ти си бил добре ама след това ти става лошо и хайде ....Нещо на далаверка ми мирише и с добър обхват - около 2500000 автомобила?!

Я сега някой да обясни... каква е разликата между "отнета регистрация" и "спряна от движение" поради технически причини... Ако само ще променяме термин... не мисля че ще има някакъв ефект.... И сега да поясна какво имам предвид... Според досега действащия закон, МПС, което не е минало ГТП се счита за спряно от движение по технически причини и същото няма право да се движи по общинските пътища и Републиканската пътна мрежа.... с какво " отнета регистрация" ще направи ... нека кажем наказанието по-сериозно???

Преди 5 години имах Честитка като ГОРД наследник на Москвича на Баща ми - Въпреки че беше спрян от Движение и Надлежно заверен от КАТ , платих 100 лева ДАНЪЦИ . Може ли да обжалвам и да ми върнат Парите от НАП с Лихвите за тези години ? Москвича беше 407 .

Ма данаците кат ли ти ти наложи? Или нап? А ти отиде ли да обявиш спирането?

Вратичка за корупция.

Само да ви открехна, че стикерите за ГО, прегледи и т.н. се печатат от депутат на БСП. Затова ще са "загубите от 2 милиона".

А,Винетките?

За това си купувайте само нови коли със гаранция от производителя,било то и дачия.

След като всички говорят за неизправности може ли някой от господата, които мислят закона да кажат какво е за тях неизправност. Би ми се искало да има ясно описани проблеми, които да са истински проблеми, а не изгоряла крушка или баласт на ксенона и да се заяждат с мен на техническия тест. Според мен трябва да спират всички с махнати катализатори, откачени или сменени гърнета със спортни такива, както и проверката на светлините. Заслепяването е също толкова сериозен проблем като износени гуми или износени тампони.

Тук иде реч за"техническа изправност".Втора или трета ръка,на 10 или на 20г.-всичко зависи от задкормилното устройство.Въпросът е,как и доколко човекът се грижи и обслужва колата.Доколко е отговорен към нея,технически грамотен и най-важното,как се държи на пътя.Това е. Не си мислете,че служебна кола на 5 г.е в пъти по-добра от тази на човек,полагащ всякакви грижи за неговата си,на 10г.,напр. Същевремено,изгнили,разпадащи се морги,пъплят с бясна скорост,олекнали на половина от ръждата,оставена по евро и нашенските пътища.Но имат"стикер"за ГТП.....смЕх! Прочетох по-долу много основателно мнение-ние,ще си подържаме колите,а безобразните пътища на Републиката,КОЙ ще ги приведе в щогоде европейски вид!?КОЙ и КОГА!?КОЙ ще ни продава нафта,като тяхната и масла и пр.консумативи,като техните!?

Нали се сещаш че твоята 10 годишна кола през първите 5г от живота си е била нечия служебна??? Това как променя коментара ти? Или ще кажеш, че твоята няма как да е такава защото си я познаваш и вярваш на показанията на километража? Или пък че след като в официалния сервиз са ти казали че според влизанията при тях - 10 годишната ти кола е записвана и е минала 100к км то това е така.... наскоро с 2 такива - едната на 90к км - 4 годишна, другата на 170к - 8 годишна - според официалния сервиз - реални. Според 99% от модулите на колата - също, но според няколко от останалите - едната на 380к км, другата на 530к.... иначе видимо перфектни. За някой дето не се рови - тия коли винаги ще са на реални км.

това не важи само за ,,самолетите,, ни...!!! какво става когато ,,водачът,, е ,,неизправен,, по рождение...???

Първо да се оправят пътищата, че заради една дупка си спуках гумата и вследствие са се огънали носачите и не изчаках 6 месеца от ГТП да ми кажат че имам огънати носачи сам си инспектирах колата

Ами викаш каското и кат, ама заевдно. Щото ако дойдат по отделно ще имаш проблеми и с двете. Кат ще се пробват да ти пишат акт за несъобразена скорост а каското ще иска документ от кат за птп. Ма като са заедно каскаджията почва да се разправя с катаджията и се оправят. Ти си земаш обезщетението и си ок. Ма ти имаш ли каско?

Даже тези мерки не са достатъчни , какво е това напълниха се градовете с автомобили и вноса втора употреба не спира! Сулю и Пулю с автомобил на по 20 и повече години от датата на производство , ами ще превъртат километражите да са по млади за да гушнат повече пари маймуните!

Сульо и Пульо - не с 'Ю"

Да включат за спиране от движение и новите автомобили с компютърно манипулирани тестове за изгорели газове.

Обяснете ми ПОНЕ ЕДНА ПРИЧИНА , която да дава основание, че превъртения километраж има някакво значение, за техничската изправност/ безопасност на един автомобил???Някой поде тази ''мантра'' и маса народ му се вързаха. И друго. Рдин автомобил може да е перфектен като мине преглед и след 5 месеца да има някаква повреда , вече да не е изправен и безопасен и пак да се движи по пътищата. Давам пример с едни току що сменени дискове за спирачки, които могат да прегреят и след някоя локва да се изметнат, или дори напукат за няма и месец;)

Има значение защото например един автомобил знаеш че е 200 000 км а то реално се е амортизирал 600 000 км и не знаеш кой от възлите кога да ги смениш с нови

Защо изобщо да има технически прегледи, след като още на следващата нощ може да ти свият катализатора!

Този СИ няма работа явно...

Направиха го - не са те спрели , не са те вкарали в затвора. Само ще си мечтаем за старите катаджии от храстите.

само и само повече мангизи да има за ГРАБ-ване няма ли да предложат? Стикер за правилно дишане може би?

Единственото смислено нещо е регистрацията на километрите, при всеки технически преглед. Но дори и тя няма особен смисъл, предвид това, че повечето продажби на коли на старо, са от внос отвън.

народа трябва да се стриже щом има търпение на овца !!

Чудесна новина за автосервизите. Срещу определена сумичка кеш (която скоро ще бъде уточнена) всички боклуци ще минават! Както и до сега! Просто сумата ще бъде х2!

а ще плащаме ли данъци

с милионите за стикерите за технически преглед. Има два месеца до края на годината - ще ги свършите, а за следващата година ще се поръчате други .... Или искате два пъти да вземете комисионна от печатницата?

За да се оцени дали една кола има опасна неизправност трябва да се отдели минимум един час. Което ще направи ГТП много по-скъпо и ще се чака часове на опашка. Да не говорим, че в списъка на "опасните" неизправности най-вероятно ще вкарат и глупости като катализатор и правилните крушки за фарове, което ще направи прегледа още по-сложен и дълъг.

това значи ли че ако отида на тех преглед ще ми отнемат акта за раждане:? защото има баракуди които са наред технически ама собственика го стяга шапката:)

Е те тука вече прекалиха...

а тези млади идиотчета които тровят живота на хората караики коли без ауспухи нощ и ден?

Не ги пипай, бе...Те са синчета на шефа на КАТ, на районния прокурор, на началника на РПУ-то, на кмета... Тях закон не ги лови.

Май забравихте нещо.... Кола без катализатор не трябва да се движи в населени места !!!!!!

Мале, ужас! Сега как да продам фолиото от прозорците, че да купя катализатор... Обратното беше по-лесно..

Този на мен и на сумати съседи ни откраднаха катализаторите на паркинга пред блока. Да имаш нещо да кажеш по такива случаи или трябва да тичам за нов който пак да откраднат. Бъди сигурен че няма да си купя друг докато не изловят айдуците и понеже това няма да се случи значи, че и аз няма да купя нищо.

Каква марка и модел ви е колата, ако не е тайна?

лошо няма :) ... да криминализират изкупуването на катализатори - примерно 5 години и 100хил. глоба необжалваеми, а хванат да сваля катализатор 10 години и 200хил. необжалваеми. и няма проблем :))) ... ама така да храня некви цървули постоянно нема как да стане ...

На хартия- не е зле, но Ганьо ще му намери цаката..И, естествено, някакъв бесепарски глупак, не пропуснал да изръси тъпотия...Хората му говорят за безопасност, малоумното за загуба на 2 милиона дрънка

то и аз се чудех къде избягаха всички каруци от наше село те в София дошли....

ЦИГАНСКИТЕ КАРУЦИ ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ ? ИЛИ ТЕ СА ЗАЩИТЕНИ ?

Шът, нЕма барате електоратя!

Да се правят тестове в зависимост от Евро сертификата на автомобила- напр. имаш кола Евро 4 - изискванията към колата са едни, при Евро - 2 други. Така собствениците на дизели с премахнати филтри DPF ще се наложи да преведат автомобилите си в нормален режим! Освен това тъй като проблемите със замърсяването са главно в големите градове, да се въведат зони, докъдето могат да влизат колите с различен Евро сертификат - например - крайните квартали без ограничение, в центъра - Евро 5.

Сигурно работиш за мафията занимаваща се с изкупуване на катализатори.

Отнемат регистрации, ще наказват превъртането на километража А как ще се доказва превъртането? Ако се докаже , че примерно превъртането,нашият търговец го е направил в друга страна, ще попада ли под чуждата юрисдикция.

Много е лесно - прави се единен регистър на МПС в ЕС по ВИН номер и при всеки технически преглед се допълва регистъра. И няма как миналата година да е била на 250 000км, а тази година да е станала на 110 000км. примерно.

Това докато стане, ние ще сме се преродили няколко пъти вече... :)

Всички знаем за беахберността, но дори и сами запонаха да се усещат вече /да не повярва човек/. :-) Такава некомпетентност лъха от парламента и правителството, че е крайно време да се разпускат и кой откъде е.

Радостна новина за автосервизите. Ще има колона от чакащи да ги посетят, и те естествено ще вдигнат цените. Ще стане така, че за да може да мине колата ти на годишен технически преглед ще трябва да заплатиш сума по-голяма от стойността на самата кола....Причината за многото катастрофи не е тук, където я търсят. Причината е в дивотията на българина и в това, че той не защита никакви правила, включително и тези за движение по пътищата....

Напротив, една от основните причини е точно тук! Автопарка е в изключително окаяно състояние, а българина не си дава сметка докато не стане късно. Не може да се движат коли без гуми, с дискове далеч под нормата, да се лепи феродо на стари накладки и т.н. Колите, които не са изправни нямат място на пътя! А първият и основен проблем си остава манталитета!

мдам, един приятел караше с развалени спирачки - имаше въздух в системата и трябваше да припомпа няколко пъти докато хване... на техничекия това минава, щото припомпа и хване... и така си караше, що да ги оправя... докато не се навря под един камион. Сега е стриктен...

баси тия от ен на ден бутат масло стига с тоя комунизъм бре какво е това само изисквания гарантираите ни клиенти за да искате ко не зная дее вратата на другите избори нема да са те

Това е вярно: "начинът, по който се внасят толкова важни промени - от народни представители и в последния момент, говори за безхаберност. "

Направо ми се повръща от толкова ганьовщина: "Мамка им! Превъртат километражите!" "Мамка им! Ще наказват за превъртени километражи!". Каква демокрация, бе?! Какво право на мнение, като най-правилното е просто да се заключи вратата на обора! Иначе говедата се самоизтрепаха и оставени на самотек ще измрат от глад и простотия...

Хубаво ... дълго изказване! Кажи сега какво искаш да кажеш?

по тая логика и циганските каруци също трябва да минават на преглед,щото и те са участници в движението и доста често виновни за птп,а най вече може ли да се въведе и годишен технически преглед през 6 месеца за всички катаджии и даяджии,да се провери дали са годни да ни глобяват,а за пшолитиците може и през 3 месеца,за тях знаем че не са годни

...

Че то и сега е така- като ти е неизправна колата, не те пускат да минеш преглед, докато не я оправиш- ама това е на хартия. И няма как да бъде иначе, след като средната заплата в Бг е 350 евро, нормално е масовата кола да е на цена 1500-2500 евро, което е ясно, че е дроб.И няма как нещата да станат с рестрикции- като спрат дъртите кошове,кой ще сипва бензин,винетки,данъци и т.н., нали те спират на самите себе си парите...Единствения начин да започнат да карат хората по-нови коли е като им се вдигнат доходите.

Аре стига с тия простотии бре... то бива, бива, ама се уляхте от некомпетентни изказвания на пълни неграмотници.

Ама нали и сега си плащаме по около 50 лева за ГТП! Просто органите контролиращи пунктовете за ГТП да си вършат работата а пък техните началници да ги попитат защо до сега не са направили нищо!!! А не за всичкото им безхаберие народа да го отнася!

Тези в пунктовете безхаберни. Тези в сервизите безхаберни. Ченгетата безхаберни. Производителите безхаберни. Плочкаджиите безхаберни. Строителите безхаберни. Чистачите на канализации безхаберни. Ми то това е "народа", бе...!!!

А ти в коя графа се причисляваш?

А колелото с помощните колелета на дъщерята да го нося ли на преглед?!?!? Детските играчки на сина и тях ли да нося на преглед ваща мама алчна и крадлива????

Андрешко, никъде не е записано задължението да имаш МПС! Като не можеш да го поддържаш - не си купуваш! Тия простотии с Мерцедеси и Ауди-та на газово не знам дали ги има другаде!