3,3 млн. коли на Audi и Skoda с манипулиращия софтуер на VW

Общо 3,3 млн. коли на Audi и Skoda в света са оборудвани със софтуера, който позволява на „Фолксваген“ да манипулира с количеството на вредни емисии.

Обратно в новината

Коментари - 3,3 млн. коли на Audi и Skoda с манипулиращия софтуер на VW | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега какво? Моята жигулка се оказа по-екологична от VW и АУДИ?

Каквато и кола да си купиш, в края на крайщата става "Опел".

То е ясно: Мерцедесът си остава Мерцедес!

Сега ще им анулират ли 'техническия преглед' на всички - ха -ха

И като си помисля само колко стойки прави баба Меркел в защита на екологията- стремеж да затваря атомни централи и т.н., а то какво се оказа? Оказа се, че най- големият замърсител на околната среда са немските автомобили, които носят огромните печалби на червивата с пари Германия. Колко е хубаво, че им лъсват кирливите ризи най- сетне, за да не се отварят толкова, а още повече да се защити атмосферата.

Ст кого е атаката точно срещу икономически разитата Германия? Хамериканските автомобили с големите кубатури по-екологични ли са? А тях кой ги проверява? Заща USA не върне златният резерв на германците, а го задържа и диктува политиката?

Абе защо лъжат е въпроса.

Абе ти да не си "пилот" на трабант?

Обяснението в статията е невярно. Мошеничеството на немците е в следното: софтуера е на самите автомобили и той превключва двигателя в режим на тестване, който режим служи са изследване на екологичните норми на отделените газове. Та хитростта е в това, че когато се включи този тестов режим, двигателя се управлява така, че да работи в екологичен режим. Иначе, в нормален режим на работа, това еко не работи, а работи режим на максимална ефективност на двигателя от гледна точка на мощност и икономия на топливо, като не се включва екологичната функция.

Добре, де автомобилите имали софтуер, който занижавал показанията за вредните емисии. Ама хамериканците нямат ли си независим софтуер за тестване ами са разчитали на показаният на автомобилния компютър? Тук, в който и гараж да отидеш, който прави автомобилни прегледи, има стенд за тестване на вредните емисии, който не зависи от компютъра на колата. Има нещо гнило в цялата работа или журналята дето преписват и използват гугъл преводача за чиста монета нещо не могат да се справят.

Това е идиотски подадената същност на проблема. Всъщност, софтуера е на самите автомобили и той превключва двигателя в режим на тестване, който режим служи са изследване на екологичните норми на отделените газове. Та хитростта е в това, че когато се включи този тестов режим, двигателя се управлява така, че да работи в екологичен режим. Иначе, в нормален режим на работа, това еко не работи, а работи режим на максимална ефективност на двигателя от гледна точка на мощност и икономия на топливо, като не се включва екологичната функция.

И пак неразбирам. Всички ли са си превключвали колите в еко режим по време на ГТП? Така ли не се е намерил някой да забрави и да си остави двигателя в нормален режим?

vw beshe si darvena i pak e darvo ot vatre, prilicha na kola ot predi 10 godini. az lichno ne bih si kupil takuv darven design. Pak sia che she te kara 20 godini koj mu puka, nikoj ne kara edna kola 20 godini v normalnia sviat ta daje 5 sa mnogo stoto ti omrazva sled tova i obikonovenno ia smeniash s druga

немските коли са доста по назад от японските ин генерал. лехус ги сабира ауди, мерцедес и бмв накуп и ги удря в земята като качество и цена на поддружка *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

1вият ми западен автомобил беше ауди 90 купе, 136 коня и харчеше 17 литра на 100 км! не беше лош автомобил, но яко лапаше бензиня! добре, че париците не ми бяха проблем, защото, ако бяха, и аудито щеше да стане също...

нема страшно бе! меркел ще понатисне тук-там, ще спре да се говори по медиите, ще наложи на цукърбърг да въведе цензура, която да трие всяка "антиобществена" проява срещу vw и audi... и... всички ще приемат единодушно квота за приемане на vw и audi из цял свят! хахахааа, кой не приема - той мрази цял свят! хахахааа

Баси, откога са взели да слагат нафтови печки на ТТ? Това е извращение.

Значи все пак Ауди ползват старите технологии на ФВ, след като още продават проблемния двигател. ;)

Ауди ползват части на VW, и обратното. Или казано по друг начин, Аудито е един надут VW. Честито на печелившите.

Ауди е собственост на групата VW,това сега ли го разбирате...

Само на мен ли ми се струва, че срещу Германия се води война, при това от години. Една много приятна страна, родина на едни Големи Началници, през 2008г. стартира верижен фалит на световни банки с многовековен престиж. Рухнаха разни лемънбрадъри, бигбрадъри и т.н. Некакъв ФЕД напечата зелена хартия и приятната държава излезе суха, даже на печалба. Отнесе го основно Европа, и преди всичко Германия в една криза, която и до днес трае. Приятната страна с Големите Началници мъти разни банкови трикове и ето ти гръцките другари с 330 млрд€ дълг, плюс още няколко транша по 80. Отново Германия гаси пожар, който няма загасяне. Приятната страна рови, рови, рови в Киев, раздава бисквити по улиците-айде Крим, айде Донбас, айде замразени икономически отношения Германия-Русия. Сега отново през VW скандала е ударена Германия. Ударена е и от експлозивна и невиждана бежанска вълна. Защо удрят толкова силно Големите Началници Германия? Заради Северен Поток-2, за да ги сплашат да са далеч от Русия? Все ми се струва че една много, ама много приятна страна върши безконтролно мръсотии по цял свят.

Я виж, в нета има едно дружество за разкриване на истината, че земята е плоска. flatearth напиши и ще ти излезе. И на това ще повярваш като те гледам. :))

аз имам няколко теории ще ти споделя няки от тях: САЩ води кампания срещу икономически връзки на Германия и Русия, каза си го американски анализатор, има го в тубата. Германия(както и няколко други страни) имат виско стандарт , защото техните компании правят пари на гърба на по-бедните държави. Инвестират в заводи и ползват ниско платен труд. Така те стават все по-богати, а другите все по-бедни. Този скандал е оказателен, ако са на равен старт с други компании, може би резултата ще е друг. Дори и да се наложи да инвестират сега някакви средства (колкото и много да са те) то те са се полззвали от спечелените пари години на ред. Честно казано, заради тзи измама, е нужно да обезщетят засегнатите (макар купувача да не е единственият потърпевш)

Произведено в германия отдавна не е символ на качество. Измекяри и мошенници на едро. То и сименс преди няколко години станаха доста прочути. А фолк вагона е мечтата на всеки селяндур.

Абе майтапа настрана, Голфа е доста читава кола. Ще те кара поне 20 години без проблеми, и ще изглежда като нов. Нито ръжда хваща (ако не е за Италия), нито му се изтъркват седалките на втората година като на Рено.

Началник

уууу! не съм сигласен! имал съм ситроен ц5. нов! прекрасни коли са френските! виж, за немските, има какво да се каже. нета има форуми за 3мата голями гермаци. нищо добро не пишат там собствениците. даже, бих казал, мненията са доста негативнички :-)

Я кажи, "made in Chaina" и "сделано в СССР" ли да търсим, като символ на качество? :)) п.п. И да, Китай е нарочно така написан. ;)

VW nikoga ne e bila dobra kola na amerikanskia continent

Точно така е, VW-на гори 5 на 100, а американските бараки от 10 нагоре. Всъщност няма по-големи дърва от американските, може би само Тойота Корола се доближава до тях.

Сега пак ли виновен е Путин/

Да, Путин още си е виновен. Просто не за измамата на VW. ;)

Дойчовците почнаха да правят български номера. Цялата врътка със софтуера е да се намали разхода на гориво. Иначе никой няма да им купува скъпите таралясници.

Зарежи софта, ами налей един резервоар неразредена нафта в Голф от МК5 нагоре и ще те кара 1000 км поне на дълго.

Ше кара, ама последните 800 км трябва да я буташ :))) Японските коли бият германските както по икономия на гориво, така и по цена. Върви на някой уебсайт и ги сравни. Например intellichoice. com, има и други.

Тарикатлъците винаги излизат скъпо. Без изключение. Някой хора все се надяват да минат метър, но в крайна сметка всеки си плаща за гяволъка.

2,1 млн. коли Ауди засегнати от скандала с VW Баба Меркел да раздаде тези аудита на бежанците и с тях да ги праща на "сафари" в Африка.

Какво ме боли шлиферо за проблемите на богатите лигьовци, които си измислят неизпълними еко нормативи, които после си нарушават. Богаташки корпорации щели да загубят пари, и къде е новината в това? Къде е драмата за нас, маргиналитес 20 годишните кочини. Да се оправят богаташките парвенюта и успелите в живота с нови аудита. В тази история нас ни няма и спрете с измислените новини накрая. Високомерни Меркели ни налагат забрани, закани, съдят, притесняват, поучават, натрапват арабски мангали, ми оправяйте се с глупостите си, геюве, кофти дизели и т.н. богаташки измишльотини.

++++++++

Прибирай се, маме, не се мъчи да им слугуваш там на ония. Ела си вкъщи, аз ще ти слугувам и парички за бира ще се намерят, само се върни, мамин сладък!

Нека да ти го обясня простичко, че да схванеш. Всичко е скачено в тоя свят. Сега VW, като ги натиснат, ще трябва да съкратят малко (малко за тях, няколко хиляди до няколко десетки хиляди) работници. Тези работници, няма да купят почивки, дрехи, книги, компютри... Твоят шеф, като види, че не му пристигат достатъчно клиенти (виж по-горе, ефект на доминото), няма да ти увеличи заплатата и догодина дори и 20 годишната кошница няма да можеш да караш. п.п. Пробвай с колело. Макар, че хубаво сигурно струва повече от колата ти. ;)

Казано на кратко, единствената свестна държава която остана е Русия.

И в нашия пенсионерски клуб така разправят, че било ....

ВАЗ 1500 няма такива проблеми. Още се чудят как да решат проблема с котката , дето бягала като я заключат в колата. Но май имат пробив - решили са да я вържат.

следват даймлер и бмв. След това идва ред на петролните, енергиините и фармапирамидите. След като дойде ред на банките, военните ще поемат официално контрола в началото на 2016, а повод ще са пришълците. През пролетта матрицата ке рухне и всичко ще си дойде на мястото..

На гермаците прехвалените коли са точно два-три модела на мерцедес от 90-те ,всичко останало е таш*к работа.

Не е баш така , ама айде. :)

на Меркел е знаела, но си е траела.

Замърсяването и екологията се превърнаха в ефективен метод за контрол и разчистване на конкуренцията.Нима САЩ не са най-големият замърсител на атмосферата,заедно с Китай?Сега просто разчистват път за своите компании като Тесла,която от години помпат с очаквания към нейните електромобили (напълно безуспешно към момента).Чува се и че Гугъл и Епъл ще се насочат към производството на електромобили,така че ударът не е само към Фолксваген,а към дизеловата технология като цяло и целта е освен да се съсипе немското автомобилостроене да се преструктурира изцяло автомобилната индустрия не по естествен пазарен начин,а с налагане на екологичната карта.Ще се насърчават електромобилите,в които се очаква американски гиганти да са лидери,въпреки че до момента този сегмент е с минимален пазарен дял.По тази логика,след като дизелът е толкова смъртоносен гражданите на САЩ могат да предявят искове за трилиони към правителството си за замърсяванията от автомобили през 80-те и 90-те,когато броят им е бил същия,но не са били в сила сегашните строги изисквания.Същото го видяхме и в енергетиката.Стимулират се зелените производства,които не могат да покрият и 1% от нуждите,но за сметка на това докарват огромни печалби и вдигат цената в десетки проценти.

Зареждането на батериите на електромобила става с ток, който може да е произведен от ТЕЦ. Заблуда е, че електромобилът е екологичен - просто замърсяването е на друго място, не е в града, но със сигурност е на планетата Земя.

Токът може да се произведе чрез ВЕЦ (Водно-Електрическа Централа), или АЕЦ, които са доста по-екологични.

За тези които не са съгласни един факт-САЩ отделят в атмосферата 35% от въглеродния диоксид в световен мащаб.За сравнение ЕС е с 11%.В САЩ дизелите са в пъти по-малко отколкото в Европа.Какво правим в такъв случай?35% за страна с население 5% от светвното не е проблем,нали.Естествено че трябва да се пази природата и здравето на хората,но когато ползваш екологията само като предлог за своите икономически интереси и самият ти си най-големият замърсител,заедно с Китай,нещата отиват малко към лобизъм и двойни стандарти.

От такива новини човек почва да се смущава от собствената си скептичност. Но как да не си задаваш въпроси, като защо: 1)немският гигант VW, в който са заети пряко стотици хиляди немци, а непряко - милиони, го скопяват Щатите именно в момент, когато европейската икономика се държи на немски косъм, а американската автопромишленост е на командно дишане, 2)защо веднага след VW се заговори за проверки на друг, именно немски гигант, BMW 3)нима само немците са измислили, как да лъжат с разхода?! Американският Форд и французите от край време държат лидерството в това направление заедно с немците.

Върви ли нещо добре / в лучая някоя компания/, американците го съсипват.

Приятелски огън по Германия от страна на САЩ, сещам се за 3 причини: - държавата Германия е собственик на 20% от VW - автомобилната промишленост е много важна за Германия, всеки 7-ми работник е зает в нея - дизеловите автомобили в САЩ са 5%, в Германия (и Европа като цяло) са 50% - за тази шашма се е знаело от години

Всичките ти причини не дават отговор на основния въпрос защо точно сега, а той е че баба Меркел има ангажименти към Сирия и не ги спазва. Какви са ами да приеме бежанците след като ги бомбите почнат да падат.

А истината е че екологичните нормативи са нереални. Т.е. могат да се спазват но цената на колата излита в космоса. Е, каква е файдата от такава "екология"? Примерно сравняваме автомобил за 10к евро, и такъв за 20к. Ми 10те хилки повече се дават точно зарад повечето труд, т.е. енергията икономисана от автомобила, е изхарчена в заводите за производство на сложни и скъпи чаркаляци. Реално натоварването върху екологията на планетата даже се е увеличило. Единствен практически ефект би имала забраната за производство на мощни автомобили. Наще тук един данък бяха сложили на 2ра ръка мощни автомобили и германците уж големи еколози ни осъдиха да го махнем. ----- Аз лично карам кола 150квата и вждам какъв ненормален разход дава, когато натисна газта.

Производството на сложните и скъпи чаркаляци често не струва много. Много струва разработката им. Примерно поредното копие на софтуера добавя цена колкото пиратско копие на Уйндолс.

Ах вие лоши германци, ще продавате Ауди Q5 и VW CC на цена колкото два крайслера, а в Детройт няма какво да ядат. А сега платете 18 млрд глоба и си вземете лошите коли! П.П. Като ще ги връщате в Европа, докарайте ги направо в БГ на половин цена, ние тук не се притесняваме от вредни емисии!

Удар на САЩ в десетката! Така си разчистват конкуренцията от пътя за своите автомобилостроители. Иначе американските коли и въобще производства са едни от най-замърсяващите в света. Не случайно САЩ не подписа някога протокола от Киото.

Не е съвсем вярно.Знаеш ли какви глоби са праскали на ГМ, Форд?!

не се вписва в мирогледа това че са слагали глоби на форд и дженерал мотърс

Казано накратко: Германците не са това, което са(бяха)...

Като се заговори за права, от страна на САЩ, както обикновено става въпрос за много пари. На кой му пука за екология и тем подобни неща, някой е настъпил чертата и моного пари трябва да се платят за адвокати и компенсации за САЩ. Както някой казва те така се правят пари.

Е СЕГА какво да правя моята А3?

Ами как какво - продай я!

Сега дали ще си намеря Q7 за 500 лв.?

Тоарег не искаш ли?

но да е с комплект зимни гуми

Българските бизнесмени ще захлебят. Ще ги взимат по 500, а на теб ще ти ги продават по 20 бона.

Затова да си правят бръмбари и "народни"(евтини) коли и да не се бъркат с истинските производители ! От свинята лебед не става !

САЩ шпионират цял свят,а разбират за манипулацията 6 години по-късно от разследване на "независим" журналист.Да бе да.

...германците пак "изгърмеха" с техниката като през зимата пред Москва ,Сталинград и ....Курск... Па моета "Лада" -"седмичка",само в събота и неделя ми изпренесе с ремаркето по баира кажи -речи 7-8 тона камянак,днес ,като и го откачих е като млад развързан жребец....бега ,че се не запира...не моа да сваря да и сложа 5-тата,че с тези ограничения ,снимки и ....яки глоби...какъвто съм си "прошляк",че и без "връзки".....малеееееййй....мани....мани....Вече имам и нов талон ...от тези двойните,с инфо от целата информация от големия талон,така ,че унгарците да го духат ....ще я пришпоря до ....немско тази есен....до сега не смеех ...:))))

...Ей,Щерефф,като,чу за "разгрома" на немците под Москва и веднага ми натресе ...минуса ....На черното ...бяло ти се вижда

Американските коли са огромни, с огромни двигатели и с огромен разход. А колкото е по-мощтна една кола, толкова повече замърсява. Статистически май не е тайна, че Америка се водят един от големите замърсители на въздуха.

Тук не става въпрос колко замърсява. Ако това е проблема, до сега да са измерили софтуера на моето чудо на брикети в кухнята.

Защото се води най-обективната статистика. Помисли какво е в Китай и какво можеш да кажеш за сравнение. Ти го караш малко като в комунизма. Не може другарят да постигне добри резултати, фалшифицира данните, печели приз, става голям директор, при това само на "глупаците" ниските резултати биват цитирани и наказвани. Недей така. Мисли, че вредните емиси в Китай и южноамериканските страни са в пъти по-големи от американските. Просто цивилизацията е по-старателна да отвори дума, но е глупаво това да е повод за сочене с пръст, понеже реалността е друга. Освен това най-голямото замърсяване не е от автомобилите, а от животновъдството - поради прекомерната употреба на месо за храна. Следва химическата индустрия, понеже там опасностите са по-големи от тези от колите. След това, но н се знае какъв потенциал опасност крие в действителност - е генното инженерство, най-развото днес в селското стопнаство. От последното катаклизмите могат да се превърнат в гроб на човечеството или по-лошото в мъчилище, ад за алчното човечество. Въпорс на интелект е да го проумее човек.

Ама едните страни са развиващи се, а другите се водят развити.

Немска им работа! :) За някакво си проблемче и веднага си подал оставката! А американците са толкова тъпички, че дори отнеха на Ланс Армстронг всички титли за грешка в софтуера, та едно Фолксвагенче го правите на проблем.

Американците от едно време са си малко наивни, да не кажа прости..Никога не са харесвали дизелите, вероятно си мислят, че бензинов мотор с разход 18 на 100 е по-екологичен от дизел с разход 5 на 100...А напоследък са влюбени в хибридите, вместо да прочетат как се правят батериите им и колко са ''екологични''....

веднъж и аз да съм съгласен с тебе!

Тук само малограмотни май се изхождат по въпроси които изобщо не са им ясни ...с ладички по на 25-30г но пък всичко знаят.......дизелите гламери изхвърлят азотен оксид и сериен диоксид а не като бензиновите въглероден диоксид и причината е в законовите рамки в Европа и Америка които са различни но вие си търкаляте ладичките които са станали като колата на Флинстоун а след това може и на каруца да минете....по-здрави са и доста по-екологични:))))

Да му се не види, тъкмо реши да се правиш на интелигент и лъсна простотията ...Никъде не съм говорил за състава на отработените газове(разбира се, че различен), ами за количеството..Не успя да прочетеш две изречения?Нищо, случва се

3евзек

Всички изхвърлят азотни окиси. Дори водородните двигатели.

За сведение на пишещите: дизелът изхвърля предимно само сажди-казва се механично недоизгоряло. А сяра има във всяко гориво-не изгаря и всички изхвърлят серни окиси.

Батерията на хибрида първо ще ти спести някой друг тон гориво, а после ще се рециклира.

3евзек

Освен това ще ти спести и няколко кила от феродото на спирачките, което можеш да се сетиш колко екологично е също.

пък на нас краставиците ни били криви,да ви таковам еуро стандартите

Смешното е ,че САЩ от години отказват да подпишат споразумението от Киото за вредните емисии и бълват какво ли не в атмосферата ...а сега реват за аудитата...

Пълна лъжа, единствените страни неподписали това споразумение са Русия и Китай ........ уливате се от глупава пропаганда. Много лесно може да се провери като се потърси в която и да е търсачка в интернет !!!!!!!

Не знам къде четеш, но руската федерация ратифицира протокола на 18.11.2004

дрън, дрън! я пак прочети кои страни са подписали киото 1 и 2, кои са подписали само 1, кои не са подписали изобщо и кои са подписали но не са го ратифицирали сащистан е в последната категория

Правим ли от мухата слон? Щото много го издуха тоя слон, нещо.

Надали VW са единствената автомобилна компания, която е открила топлата вода и има подобен софтуер за манипулация на данните. Просто сега западните партньори са решили да нанесат тежък удар по немската икономика. А информацията вероятно са я разбрали от подслушвания, които са извършвали с години, които вероятно продължават да извършват и днес.

Хайде стига с това "скандал"! Хората са се погрижили колите им да влизат в ефикасен режим на работа, когато двигателят работи на празни обороти (напр.в задръстване) или когато колата стои на място, а колелата се движат. На който не му харесва, да си преработи стандартите за тестване така, че да съответстват на нормалния ходови режим. Що се отнася до нас - не е зле първо да се справим с наркоманчетата, дето крадат каталитичните филтри и да подкрепим полицията, когато хванат такъв и му поизправят гърбината, а чак после да се занимаваме с измислени "скандали", дето са чиста проба подмолни удари от конкуренцията.

Преди две седмица на познат му откраднаха катализатора.

sawo

Поне се поинтересувай как се правят тези тестове. Не се правят нито на празен ход, нито с колата на едно място...

Няма нищо случайно.Нищо.сащ иска да счупи гръбнака на най-силната икономика в Европа-всячески.Но защо Европа позволява ,някой да ми обясни.Защо Европа се подчинява безпрекословно на сащ.Елита им ли е подменен ,къде са германците,белгийците французите ,италианцит и т.н.

А, така ли? А не че производителите на автомобили в Германия са мошеници, при това с политически чадър? Смешник си ти... В Германия властват известен брой богати фамилии и обществото е парцелирано между тях като през феодализма. Не че другаде е е така, но в Германия има много предпоставки негативният ефект от това да е по-силен.

Кой олигарх властва над теб?

Чудя се аз защо Поршето ми харчи толкова...

Хей, Мушморок има ли Порше с дизелов двигател?

Има, има Двигателят е с обем 4.2 литра и разполага с 386 к.с. !!!!

Има

3евзек

Моето е тунинговано с двигател от Голф 2.