България изнася повече коли за Германия, отколкото внася

България е изнесла за Германия с 270 нови автомобила повече, отколкото е внесла оттам за първото полугодие.

Обратно в новината

Коментари - България изнася повече коли за Германия, отколкото внася | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами-и това е някаква невероятна глупост пазара е отворен и цените са еднакви навсякъде на различните марки автомобили пътувам из цял свят само в държави като македония и молдова цените са космически и то не заради производителите, а заради данъците които им набиват ама там е така колата се води за лукс

Не мога да разбера, защо в мъничка България трябва да плащаме всякакви акцизи и екотакси, а в Индия, която е 3 пъти по-голяма от целия Европейски съюз, или Африка, която е още толкова, не са и чували за акцизи върху горивата, за екотакси за превозните средства или за квоти за въглероден диоксид, все едно глобалното затопляне тях не ги грее.

Еми ако не "изнасяме" по този начин как ще отчитаме ръст на износа???/незнам дали ВОД ги броят за износ в отчетите си/..Това само в България може да се случи - да изнася на страна произвела изнасяната стока..

1. ВОД се брои за износ, но не се отчита страна на произход. 2. Германия не произвежда всички коли в света, нито там се карат само немски коли.

Абе какво е това чудо бе!!!!???? Ние коли не произвеждаме коли изнасяме бре!!!!!!!! Ба си маата!! Чудо не виждано!!!!

Чети статията докрай и после коментирай. Поздрави!

Ми той колкото и да чете, няма кво да прочете нещо, отговарящо на въпроса му, а само ще продължи да се чуди на тая глупост родна: "Стоян Желев, председател на Асоциацията на автомобилните производители"!!! Ние все още НЯМАМЕ производител ... а да не говорим за производителИ, че даже и асоциация създадена за нищото имаме!!!

Ба си.....м....а наистина чудо невиждано ,това е поредната тъпня на Бат ви Боко ...ха-ха-ха с цял глас се смея ,чак ще се задавя ,жена ми ми носи чаша вода ,за да не се задавя ....Да ,ние коли не произвеждаме ,а пък изнасяме ..?!?! Е това минава всякакви граници --все си мислех че Дянков разбира от икономика ,но не би ....тия са за най -смешните видеоклипове на планетата ...и най -страшното е че ТЕ взеха цялата власт ....жална ни майка БЪЛГАРИ !

Blake

Айде да не е в пъти баш... Може да са малко по-евтини, но затова пък са доста по-некачествени от продаваните по белия свят... Преди 2-3 години познат си купуваше джип Лексус. Каза, че в САЩ струва 35000 долара, в Холандия - 45000 евро, а у нас са му искали над 100000 лева.

Грешка си - в пъти е ... само че по-скъпи! Съпоставяйки с цените на автомобилите от подобен клас (не говоря само за европейски, а и за корейски и амерски), изобщо не са по-евтини, напротив - по-скъпи са ... но това едва ли се дължи на китайците - те сигурно ще приберат не повече от 10-15% от печалбата (чистата - варираща в порядъка от 55-65%) а останалото ще се прилапва от останалите прикрити наши инвеститори, пълнещи партийни касички!

Ще цитирам Инвестор, пък вие мислете колко са верни данните: "Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) прекратява предоставянето на месечни данни за продадените нови коли у нас считано от 20 октомври, се казва в официално съобщение на организацията. Икономическата криза и последвалото трикратно свиване на пазара на нови автомобили понижи значително ценовите нива в България в сравнение с тези в много европейски страни. Това създаде условия за продажба на автомобили от България в други страни, но води до изкривяване на данните, съобщават от ААП. От Асоциацията съобщават още, че са установили и все по-засилваща се тенденция за изкривяване на данните, предоставяни от някои техни членове."

Цитата е точен. За да се коригира изкривяването на данните се ползва друг източник на информация.

Жена ми е от това село, викат им "германците", големи техничари са. Та там, ви казвам, половината каруци вървят на три колела, а магаретата им са по две конски сили, около киловата и половина,по новому. А хората пият само през седмицата, в събота и неделя изтрезняват.

Да-а-а, и си имат квартал "Бевърли хилс", обозначен с табела даже!

"Видях как млади хора се учат да правят автомобили" Де да бяха роботи, ама не би. Има много още да учим.

ГЕРБ намали цените на колите.

Германия произвежда от игла до самолет.България всичко внася....

не вярвам на това. глупости - германия внасяла коли от бг...

разбира се, че ще дадем още един мандат на г-н борисов г-да комунисти. колкото и фалшификации да правите глас народен,глас божи

Ти пък кво намеси тиквоча в цялата тая простотия? Ей, големи сте кухари вие герберите! Ми той тоя завод го почна Гриша Ганчев при комунягите бре шматьо!

... Проста сметка , с която трябва да се съобразяваш винаги ежесекундно ........ .... БВП в Бг се получава само от косвени данъци - 22% ДДС .... Фирмите на богаташите- крадците не плащат данъци ....... .... Богаташите - крадците дори си гласуваха закон да си теглят обратно ДДС за себе си ........ 100 лв. на месец вземат от човек 22% ДДС Х 12 мес.= 1200 лв./год. 7 000 000 население Х 1200 = 8400 000 000 лв./година ... тези пари си ги делят 150000 човека ..... Тоест на година те крадат - 56000 лв./годишно .... за 21 год. 150 000 човека в БГ са откраднали по -- 1 176 000 лв. 1 милион 176000 хиляди лева

ДДС в БГ е 20 % от 100 години

много си прост саше нито ддс е 22%, нито бизнесмените си гласували такъв закон в целия свят се връща ддс въобще от този пост идея си нямаш как процедира една икономика :>

А сега умнико гърба, кажи, плащат ли фирмаджиите ДДС за коли например, които те решат, че са фирмени за транспорт, а връщат ли им ДДС-то за бензин и т.н. А сега престани да се правиш на умен, щото явно си гърлбав, а следователно и неграмотен.

Крачи г-н Б. с тая катедрала под ръка и задръства всичкото пространство! Ще те прегази и ще си замине, без да те забележи! И даже с мигла няма да трепне! Мигар на човек с такава огромна простотия може да му трепне миглата! Качва се г-н Б. в джипа, и простотията се разстила до него, а синята лампа вие и сигнализира - "Пай се! Велика простотия минава!". Върви г-н Б., а простотията не се отделя от него - вярно куче му е тя, пази го и облайва всеки зложелател, дръзнал да хвърли по г-н Б. някоя дума, дето г-н Б. не разумява и я мисли за камък в неговата картофена лехичка. Вземе ли г-н Б. да говори, простотията зейва, та не млъква и никой не може да спори с нея! Как да спориш с телевизор! Не те чува, не те вижда, пък и не ще да те чуе и види. Простотията обича да щъка от телевизор на телевизор, щото тя там си живее и даже там работи за радост всенародна. Простотията на г-н Б. освен че е величествена, тя е и уникална. Тя е тъй енергична и многофункционална, че блика от десет телевизора наведнъж и ни хока неуморно.

за теб може да е такbв, ноооо виждаш, че бbлгарите са на друго мнение. защо ли?! ами сигyрно си има защо!

23% са на друго мнение,останалите 77% май не споделят вашето мнение и има защо

Абе дайте да ги отпочнем тез дъъъълги Радичкови вечери в Антимовия Храм я ! ( Ама ха да не чакаме до Януари ?! ) ... Пък току-виж и на телевизора му дръпнем шалтерот, и брюк-селско къде-зеле къде-друго турим в къкрещото на огъня котле, и краченето `нечие` стане подскачане на място, и ламите финансически ги проснем възнак да се поотръскат . ... И изобщо -- да вземем да ги отворим тез Порти за Истинно Българското и Българ(к)ите ! (че мнооого са им изпонамръчкани пантите )

Не мога да разбера защо е тази злоба и ненавист към всичко,което се опитва някой да прави в България! Нека почакаме,ще видим.Например корейците започнаха с части от "капката",а сега превземат западния пазар с голяма скорост.Затова построяването на завода е събитие заслужаващо уважение и гордост!

Комунистите са злобно племе. Щом те не вземат /разбирай крадат/ значи всичко е лошо. Те не могат и за миг да си представят, че може и да не се краде като си на власт.

Папагалите са гробаджийски птици, чиито гладки мозъци успяват сам да повтарят мантрата на антикомунизма, защото нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. С такива шарени птици вече направихме къргом назав и стремглаво тръгнахме пак напред... към бездната на небитието. Нищо, важното е, че обяснението е просто, може и да е лъжа по гробаджийски.

Пак по български, как се разбира стимулирането за закупуване на нов автомобил - прилагане на екологичния компонент при облагането на старите автомобили. Забогатяхме та се осрахме...

Преди години купувахме петрол от Съюза за рубли и го продавахме в Гърция за долари,но спряха кранчето. Сега мислите ли,че няма да спрат кранчето

Браво, г-н Стоян Желев, председател на Асоциацията на автомобилните производители. А колко автомобила общо сте произвели, що не кажете? Или просто, направеното от България си е чист реекспорт?! ГЕРБЕРИСТИКАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ КАТО НАЧИН НА МИСЛЕНЕ, КОЙТО ЩЕ НИ ЗАГЕРБИ ОКОНЧАТЕЛНО В ПОМИЙНАТА ЯМА!

Ти вече там ли си? Да ти е сладко!!!

сладко ли е там,явно си вътре отдавна

То в дописката си пише "реекспорт", но като се четат само заглавията... се стига до "начина на мислене" като "помийна яма". Или беше обратното?!? Тия данни ги изнасят само, за да кажат, че пазара е свит, цените са паднали и това е създало условия за реекспорт, т.е. има проблем. Падането на цените, без собствено производство и наличие на конкурентни предимства, говори за сринато потребление и обедняване.

Ей мрънкалници!!! Радвайте се бе - някой е създал 2000 работни места. Зарадвайте се поне веднъж на нещо хубаво бе. Стига сте злобяли, завиждали, зложелали... стига бе Работете, развивайте се само това е пътя. Със злорадство, завист и мързел все ще сте мизерници. Китайски са телевизорите, комп трите, компотите, телефоните, лаптопите, часовниците

и мартениците :)

и цацата :)))

Ще се радваме само ако работим за пари, които да ни стигат за нормален живот. Ако ще се работи за единия хляб - има ли място за радост? От такъв човек каква работа може да чакаш?

"Някои смятат, че човек върви с простотията си, други пък твърдят обратното - че простотията върви с човека, тъй както той си върви, и простотията върви с него; кихне ли, тя също започва да киха, седне ли на някоя маса, тя също сяда до него, вземе ли да говори, тя веднага ще почне да говори..." Много простотия се навъди напоследък, наплоди се и взе да се големее. И тъй се разголемя, че де що има високо място, ама връх ли било, бърчина ли, или някоя политическа цицина - и хоп! - простотията най-отгоре възлезла! Седи там, на щръкналото, кипри се, пъчи се и акъл раздава, щото най-обича да се кипри и пъчи, и акъл да раздава. И да управлява според нейните си, простотийски правила. Понеже простотията се има за най-умна, най-красива и най-важна в държавата. Което си е така. Да вземем например простотията на г-н Б.Б. Ах, каква възхитителна простотия! Импозантна като катедрала!

Видях как млади хора се учат да правят автомобили.... В Германия са се научили да правят автомобили още преди 100 години

А тук се правеха и самолети. И цените са изгодни само за някои модели автомобили. Останалите си ги купуваме от Германия че са по-евтини

Ключовата дума е "се учат да правят автомобили". Докато на запад вече ги правят. Дано по-бързо се научат...

Коли от необслужван лизинг се изкупуват от определени фирми,след което се изнасят за страни като Германя.Там се продават по-изгодно от тук.

Публична тайна е, че у нас новите возила са в пъти по-евтини от аналозите си на запад. Гърците се спукаха в кризата да си купуват автомобили у нас, същото беше и с румънците. Дерем и си го избиваме само от собствения народ.

В пъти?? Ти да не си ходил в някой вехтошарник, аре стига заблуждавал хората. Всъщност всичко е в ддс-то, че си го връщат с врътки, иначе цените са долу горе еднакви (заради митото, което е по-ниско тук).

В пъти по-евтини - колко пъти 2-3-5 пъти .... ти нещо се пообърка май

Цял свят купува и работи с китайска техника, включително компютри и мобилни телефони, комуникационно оборудване, та едни коли ли не могат да направят. Качеството е според цената.

Тая новина да я преместите в раздел "Вицове"!

Колко струва една такава китайска кола и колко пари ще отидат годишно за експлоатация (средно) ? Нищо не се споменава за това в новините.

Браво, Дир.бг ! Вие сте първите, които официално публикуват факта за ре-експорта ( с и без кавички ) . ... А онез брюк-селците хъркат, че и пара наша лапат за това .

Ето тази реплика на ББ, който по правило не мисли какво точно казва, е в състояние да прогони потенциалните купувачи:"Видях как млади хора се учат да правят автомобили".

Спокойно! Китайските коли са оборудвани с манивели и палят по всяко време!

Хахаха, да!

Ти сигурно си някакъв многознайко, който по рождение знае и може всичко, нали? Нормалните кора първо се учат да правят нещо и после го правят. Познавам човек от екипа, който беше на специализация един месец в Китай в заводите на Great Wall. Човекът е в автомобилния бранш от много години и каза, че на толкова високо ниво не е чувал и виждал обучение досега! Да не говорим, че тук не става въпрос за проектиране, а за сглобяване и диагностика. За качеството на автомобилите не мога да коментирам, защото нямам информация...

И какво толкова трябва да обучението за античните двигатели на Митсубиши от миналия век ... най много петък вечер да гепят части за джипките на родата или да ги сглобяват с махмурлук

Бе то и на ладата която Путкин показа не и се отвори багажника и като всяка съветска кола не запали 5 минути, но има доста прости хора които дори и в БГ си ги купуват. Особенно прехваления таралясник - лада нива. Достойна само за някой от нивята или който си е продал нивята и си е взел апартамент в София.

Лада Нива е верно голям таралясник и става само за из нивите па чукарите, но и името си му е "Нива", не е "паркет" както е редно да бъде на повечето уж с коли с повишена проходимост. Неслучайно този таралясник го купуват по целия свят. Просто с него се стига там където и пеша се минава трудно.

Цената на колите, произведени в България трябва да е на 50% по-ниска от другите коли и да видиш българинът какъв оборот на завода ще направи. Който иска да печели от оборота е по-умният !

Колите не са компоти да се развалят, ако не ги продадеш бързо, така че можеш да си сложиш и 100 % надценка и да чакаш примерно 6 месеца или година да я изнесеш към някоя страна с по-добър стандарт, където някой пенсионер с 1000 Е пенсия ще си я купи, нищо че е crap...

Като ти се запълнят складовете с непродадена продадена продукция много бързо от производител ще се превърнеш във фалирал търгожец!

Да де, само дето през тия 6 месеца, или година ще трябва да фотосинтезира. Човека е прав - оборота прави печалбата, не високата цена. Ужасно много хора не могат да го разберат това.

След като придобих известни впечатления от първа ръка, не мога да кажа за китайските стоки, че са боклук. В Китай автопарка е потресаващ - карат се огромни коли, от всякакви марки, нови, предимно китайско производство. Това, че само се сглобяват, а не се произвеждат компоненети у нас е това, което оставя горчив привкус.

Хаха, какъв износител какви 5 стотинки. Ние не произвеждаме автомобили. Реекспорта не означава, че сме страна износител! А колкото до ловешкото недоразумение - китайска кола, произведена в България - е мерси. Като знаем китайското качество какво е по начало и добавим българската некадърност - направо ще ударим Великата Стена със 100 километра в час. Такава трошка не бих си взел. Не съм достатъчно богат, за да купувам евтино!

Абе тиквеник много ти разбира на тебе главата та си седнал тука да даваш съвети.

"Като знаем китайското качество" Като знаем, че всички водещи марки имат заводи в Китай, или горното е невярно, или водещите марки пасат трева...

Разликата е че водещите марки си контролират продукцията там а тук най-много някой китаец да наглежда последните неизбягали български работници

Аз също имам преки впечатления от производството в Китай. Двама-трима китайци се равняват на един европеец. Повече от китайски работник не мовеш да очакваш. Но, пък са много. И количеството компенсира качеството. Само да успееш да ги накараш да работят. За мен, са си маймуни.

Всяко производство, пренесено в Китай търпи сериозен спад на качеството. За справка - лаптоп Dell произведен в Ирландия, на почти 5 години, чак сега започва да дава проблеми. Лаптоп Dell, произведен в Китай, още с купуването вентилатора му е за смяна, защото стърже. За това - китайско с добро качество - е няма такова животно!

на тия цени мисля, че само идиот би си купил от тия китайски боклуци. Ако не им свият цената наполовина ще се изнесат от БГ по-бързо и от роувър...на едно изложение във варна на тая, по-малката имаше неработещи капаци по част от обзавеждането, това на нова кола, изпратена на изложение...

И как работи един капак Китайско е всичко около теб - огледай се