Коментари - 30 юни стана новият срок за АМ ”Тракия” | dnes.dir.bg
назад

30 юни стана новият срок за АМ ”Тракия”

Срокът за завършване на строителството на лот 4 на автомагистрала "Тракия", който държавата като възложител може да приеме, е в началото на активния летен сезон или 30 юни и нито ден повече. Това заяви вицепремиерът и министър на МРРБ Екатерина Захариева на пътен възел "Зимница" след инспекция.

Обратно в новината

Коментари - 30 юни стана новият срок за АМ ”Тракия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая си прави каквото си иска, дали разчите още на чадър от Герб или Плевнелиев, не е ясно и двете са издънени.

Алоооо КГБ ти нормален ли си?! Прескачаш от тема на тема и си пишеш едно и също за бб! Колко е тарифата, платено ченге?!

Винаги съм се чудил как ставатат вицепремиери хора, като тая Захариева? Това ли е топ строителят на България, който ще отговаря за магистрали, мостове, виадукти, тунели, пристанища и т.н..... за десетки милиарди. Или пък може би е топ финансистът на България??? Абе, тя косата си не може да измие, магистрали ще трасира!!!

те юлиана дончева и милена милотинова като можеха да си мият косите пък други качества имаха ли да бъдат депутатки?

Защо трябва да се мятаме от крайност в крайност - аз не съм казал, че трябва да направим манекенки за вицепремиери. Освен това, ако тази змия-очиларка беше добър експерт в областта си, щяхме да преглътнем някак си мръсната й коса. А то нямаме нито експертиза, нито представителен вид - НИЩО!!!

За да я направят платена трябва да има заместващ успореден път до 1 километър в близост иначе остава за народа.

Фирмата е знаела че няма да се справи но така се прави за да се поискат още пари. Актоализация на договора -същото стана и с моста на дунава при Видин искаха още пари така е в БУГАРИСТАН....

и понеже при гебр се спазваха сроковете,че даже обектите ставаха предсрочно,затова след тях е потоп и се започва отново ремонт след няколко месеца-ама нали това е келипира-да се крадат пари от герберите.....

Ще умра от смях. За какъв форсмажор става въпрос? Тази цонка от снимката така е вдигнала ръце, сякаш казва "аааа... не знам, не сме виновни ние". Машините стоели, ама хора нямало. И не работели, щот нямало баласт. Смях. Ми да отидем и да им начукаме баласта. Синът ми, който е на 7 ще даде по-смислено обяснение. Каша. Божков да плаща неустойките, а ако някой предоговори, да плаща загубите и пропуснатите ползи от джоба си, нали новите министри са от българския Великден, заможни са, освен, че са 'кадърни'...

ам тракия е най важния обект - каква е тая статия - с две приказки и - това е положението. ако трябва и жандармерия да надзирава работата

Е па че чакаме Бойко да стане премиер че да и отреже лентичката ли? Смях в залата с цялата тази псевдо държава.

че той и така може да я отреже и то напълно заслужено. само да се работи и да стане

Защо ли тая наивничка не си измие ръцете с управлението на герберите, както те постоянно си мият гъза с бесепарите?

При ГЕРБ се спазваха сроковете!!! А при БСП се блокираха парите от ЕС!!!

спазваха се докато роската беше министър на мррб. но това е нашата реалност - като видиш че някой работи да го преместиш на друга работа от която не разбира и да стане смешен. ами 30 км - срамота е - и всичко е на етап асфалтиране - по километър на ден да правят ще го направят. някои не разбират че това е най-важния обект - всичко друго да спре , но тракия да е готова и най-после да започнем ремонта на отсечките около пазарджик и на няколко виадукта които са опасни. тези 30 километра са лесната част. разберете го

Защото тя е ГЕРБ 2!

Поредния спукан балон...

Г-жо Министер Какив проблем е да се развали този договор и да се избере нов изпълнител! Крайно време фирми да разбереат че с Държава няма май-тап!Той кой е некоректен да си ходи у дома!

деер

Срокът за 300 мегавата ВЕИ е 2020г, а ние 2012г сме с 600 мегавата!!! Да бяхме построили 2 пъти повече магистрали и училища,детски градини,държавни болници в провинцията,санаториуми и т.н.

А какво става с Искърско дефиле? Трапищата са повече и по-големи от преди "рехабилитацията" от лани, там защо не се работи?

За какъв форсмажор става въпрос. Форсмажор има в случай на война, катаклизъм на земята, терористични или военни действия и др. подобни в резултат на които е нарушен нормалния обществен ритъм на живот, респективно възможността за безпрепятствено изпълнение на поети ангажименти между две или повече страни по сключени споразумения. Това, че контракторът не си плаща на подконтрактора не е форсмажор. Подконтракторите на контрактора се одобряват от инвеститора, т.е. от държавата, а при забавяне на работите контрактора се наказва, а може да се възложи н друга фирма да го довърши за сметка на контрактора при по-висока цена. Разликата е за сметка на контрактора. така е в белите държави.

Забравяш, че възложителя е правителството, контрактора е фирма, близка до правителството, а подкронтракторите са фирми на контрактора, създадени да оскъпяват проекта и да потъват средства в тях.

БОЙКО,НАРОДА БЕЗ ПАРИ МОЖЕ,НО БЕЗ ТЕБ НЕ!

МУНЧО в затвора не може без БОЙКО. Там му е мястото!

При баша ти?

Тъпако, не говори в множествено число! АЗ лично мога без бойко и не искам да го виждам както и сто човека около мене!ХА!

Черепът разиграва цяла България. Неговата фирма се издъни не само с АМ Тракия, но и с АМ Марица. Този човек се изплю в лицето на милионите овце, които от 12 г. гласуват за измислени "месии" и/ или отявлени мутри. Ситуацията вече е такава, че е мината критичната точка, отвъд която няма връщане. Такова крадене и съсипване не е имало и в най-дивашките африкански държави. Българите се доказаха като най-големите кретени на света и сами затриха държавата си. Паплач... Да идват някакви други хора тук, та поне да се грижат за хубавата земя, която този циганор не заслужава

Ако спечели БСП изборите ще стане и по-скоро, защото зад фирмата изпълнител стоят техни хора. Сегашното положение е саботаж на изборите. Да контрират ГЕРБ че не са си изпълнили обещанията. Мръсна политика, това е. Малките подизпълнители страдат, защото не им плащат.

Да пак БСП-то Ви е виновно, само хленчите 4 години. "по делата ще ги познаете". Е познахме Ви. Отидете си с мир, яйцата свършиха идват сопите!

Я ми обясни, защо ГЕРБ са си избрали комунисти за фирма главен изпълнител, ако си убеден в това, което твърдиш!

Най-вероятно въпросната фирма има име на коректен платец и лоялен партньор на партията, която е на власт, която и да е тя. Никой не иска да рискува да сменя доказана фирма. Ще вземеш някой друг - ще вземе да те разнесе, че искаш комисионна.

Нали после ББ трябва да има кого да обвинява,че не е спазен срока,каквото и да се случи! Ако бъдат избрани:"Видяхте ли,благодарение на "метежите" загубихме време и ето на",ако загубят,като опозиция:"А какво направихте вие,избраниците,та не спазихте срока,да довършите магистралите за хората". Нищо,че на всички беше даден толеранс поради липсата на време,току се поосъзнали и посвършили нещо за себеподобните си и техните силно заявени искания хляб и справедливост! Няма да се променят нещата.

Между другото,преди ГЕРБ не сме пътували по черни пътища,а дори някои бяха по-качествено построени! А бяха и по-осветени!

Като например?

30 юни - ама друг път! Тази магистрала няма да стане това лято. Божков леекинко преметна Лиленцето, и гушна парите.

Ще го духат строителите и малките фирми! ГЕРБЕСКИ грабеж. Въпросът е това ли е новият морал на ГЕРБ.

МАГИСТРАЛНИТЕ ЛЪЖИ НА КОМУНЯГИТЕ Станишев и Доганпремиери /17.08.2005-27.06.2009,/ последните 2 години нищо,нови лотове-0,основно финансиране държавен бюджет ! период на отчитане-2003 -2007,при НДСВ ,,ЛЮЛИН-40%/,реално построени 5 км,едва 26%/ ТРАКИЯ:-Лот 1 Оризово-Ст.загора 38,7км 2008г.- /подлот- чирпан реално открит 01.06.2006,до края-05.10 2007/ Лот 5 Карнобат-Бургас 35,3км 2007г.-/реално открит 01.10 2006/ ХЕМУС-Шумен -Каспичан 14км 2005г.-/реално построен 2002-2005 -12,8 км,открит 31.10.2005,без акт 15 и 16,невалидна стандартизация/ МАРИЦА-Харманли Любимец 16км 2007г. -/Без акт 16 и износващ пласт асфалтобетон,пуснат повторно , двоен бюджет.,предстои трето откриване./ СТРУМА-Даскалово Д.Диканя 18км 2007г. /без акт 16,невалидна стандартизация,построена в двоен срок и троен бюджет./

Другари от ГЕРБ, моля пийте си лекарствата, закрихте болниците, изгонихте лекарите. Вече няма кой да Ви лекува, като вдигнете кръвно! Не всички могат да се скатаят в правителственна болница. Там вече е Бойко.

без бойко така е..

коко, ти без бойко, май не можеш самостоятелно и да дишаш, а също така и да мислиш (поради липса на кислород към мозъка).

А ти като можеш, какво измисли?

Един от големите проблеми в строителството на пътища е ЗОП. И по точно методиката за оценка на кандидатите където години наред "най ниска цена " и "срок за изпълнение" са компоненти с много голяма тежест. В резултат на горното строителите използват некачествени материали или пък не спазват технологичните срокове при различните процеси като и в двата случая резултатът е влошаване на качеството. Изобщо ЗОП е система за източване на държавата на принципа : аз ще ти помогна да спечелиш обществената поръчка а ти ще ми върнеш 10% ресто. Това е ! Другото са бръщолевения.

Станишев и Доганпремиери ./2005-.2009/ период на отчитане : /2003-2007/ нови лотове-0 последни 2 години -0 основно финансиране: държавен бюджет стандартизация :70% -невалидна,без акт 15 и16 1.ТРАКИЯ-Лот1 Оризово Стара загора-38км Лот 5-Карнобат Бургас-35 км 2.МАРИЦА Харманли-Любимец-16км 3.ХЕМУС-Шумен-Каспичан 14км 4..СТРУМА-Даскалово Д .Диканя 19км Общо-122 ........................................................................ Бойко Борисов премиер/2009-2013/ период на отчитане : /2009 -2012/ нови лотове-8 основно финансиране: еврофондове стандартизация :85% валидна,отчуждаване на трасета,заплащане на собственици,акт 15 и 16 1ТРАКИЯ Лот2Стара загора-Нова загора,Лот 3-Нова загора-Ямбол,Лот 4 Ямбол Карнобат-118 км 2.СТРУМА-Лот1 Д.Диканя Дупница,Лот 4-Сандански-Кулата-32км 3..МАРИЦА-Лот 1 Чирпан-Дмитровград,Лот2 Димитровград Харманли-65км 4.ХЕМУС-Ш-Белокопитово,О.път-гара Яна-17 км 6.ЛЮЛИН-19 км. Общо-251 км 7.Дунав мост 2-построен 25%/2001-2009/,довършен окончателно75% /2009-20013/

Когато Борисов не е Премиер сроковете не се спазват. Ако някой се надява на Станишев, строиелството няма да завърши в този живот. В някой друг - може, например в комунизЪма. Пък има и батко и братко и Р.оВЧ ...

То е ясно,че ще е готова на 30.06,само не се знае коя година

Всъщност на всички ни е ясно, че ББ с провали. Само с магистрали не се живее, престъпността нарасна, много хора емигрираха, ние пак сме най-бедни, Дянков си отива в Америка, ББ си направи 2-3 банки и сега ви се хили. Само с камъни се решават тези проблеми, който е там да знае, че ако сгафи го чакат камъни.

Ти си си въобразявал, че с този материал може да не сме най-бедните ли? И Господ да слезе нищо не става. Така, че спасявай се поединично.

Добре, аз няма да крия, че съм симпатизант на БСП, но все пак имам няколко отворени реторични въпроса: Безспорен факт е, че правителството на ГЕРБ почти 4 години не спря да говори за магистрали и пътища. Тогава защо като теглим чертата става ясно, че правителството на тройната коалиция е построило малко повече магистрали и 3 (три) пъти повече първокласни пътища? Факт ли е, че Бойко Борисов твърдеше, че в края на мандата си ще остави България средноевропейска по доходи и икономика държава? Факт е. Тогава защо за тези 4 години разликата (по официалната статистика на ОССЕ) между нас и останалите държави в Европа нараства? И сега с оглед всички тези и многото други глупости, които натвориха, какъв сериозен аргумент може да убеди някой да гласува пак за ГЕРБ?

И аз това питам тези,които защитават мутрата?Но те не отговарят,а само повтарят като папагали:магистрали,магистрали...

Когато започна да се строи магистрала Тракия , Борисов беше още член на БКП когато магистрала стигна до Чирпан Борисов беше член на БСП .Сега чакаме новото правителство след изборите да я довърши

Нали тиквюнгерът гарантираше срокът за изпълнението и пускът на магистралата,защо сега го защитава тази измислена министърка и не признава вина и нарушения!Явно е и за всеки вече е ясно,че това служебно правителство е Герб 2,назначено от марионетката Плевнелиев,под диктатът на мутрата Б.Б.Мислете хора,за кой ще гласувате,защото сега ви приспиват с това правителство от гербаджийски подлоги!Гласувайте с билютина 4,това е алтернативата в този мръсен и кучешки свят на мутри и комунисти и всякакви тяхни производни!Това е новата и неопетнена партия НФСБ!Който все още се надява на промяна на статуквото и мисли за България,нека се замисли!

За три години и половина по време на управлението на ГЕРБ са закрити 17 лечебни заведения, сочи справката на Министерство на здравеопазването, която БГНЕС получи по Закона за достъп до обществена информация. Какво става бе катил IQ146?

За какво са ни магистрали като мрем в линейката, преди да стигнем до окръжната болница!

да благодарим на боко и лиляна

За какво да им благодарим бе олигофрен!Затова,че присвоиха милиони,затова,че обещаваха,че май ще е готова магистралата ли,или защото нищо не са направили,но постоянно плямпаха за магистрапи,за да дабиват лъжи в главите на хората,а в същност нищо!За тези милиони,които изядоха,можеха да опашат държавата с магистрали,ако разбира се не бяха крали,като за световното!А ти си просто олигофрен!

на фона на представената статистика искам да попитам - ЩО ЗА ПРЕДАТЕЛИ и БЕЗРОДНИЦИ са КОМУНОИДИТЕ, които искат ДА СЕ СПРЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА МАГИСТРАЛИ??? Само за да навредят на Борисов!

А без Борисов слънцето дали ще изгрее ? IQ,малко самоуважение дай все пак

Комунистите не са виновни, че Борисов и компания, чрез едроваците в строителството окрадоха средствата по европроектите. Строителството е за сметка на дребният строител и работник. Те не строят те КРАДАТ те ГЕРБ се наричат и далаверата много обичат!

Напротив виновни са, тъй-като самите ГЕРБЕРИ СА комунисти, ама ходи го обяснявай това на човек с IQ 14.6 :))

Кой иска да се спре строителството на магистрали бе, глупак? Не разбра ли, че хората искат: ДА СЕ СПРЕ ТОВА БЕЗОГЛЕДНО КРАДЕНЕ НА ПАРИТЕ ОТ МАГИСТРАЛИТЕ!!! ДА СЕ МАХНАТ ВСИЧКИ КРАДЦИ ОТ МАГИСТРАЛИТЕ!!! ОТ ТУК НАТАТЪК МАГИСТРАЛИТЕ ДА СЕ ДАВАТ САМО НА ДОКАЗАНИ ЧЕСТНИ СТРОИТЕЛИ, А НЕ НА МУТРИ!!!

Поправка: Загиналите при катастрофи в България през 2012 г. са 599!; Най-черна е била 2008 г., когато по пътищата в страната са загинали 1061 души.

Кажи за самоубийствата за същия период.

krassikat@

Ти провери! Лудите нито се увеличават, нито се намаляват... Е, 3-4 самоубиеца, вместо да скочат от десетия етаж, се запалиха, но общия брой е НЕПРОМЕНЕН!

Добави данни и за покупателната способност , и безработицата, ако може.

krassikat@

БЕЗРАБОТИЦА България-2008 - 7,6%; 2013-12.40%. --------------------------------------- Испания -2008 - 8,3%; 2013-27,20%.

Самозапалили се през 2013г. колко са а? Хубаво живеем според ГЕРБ а хората се палят! Това и по турско не е било. Хваща ли са гората и са трепали поробителя. Какво трябва да преживее един народ, за да се самозапалва от отчаяние?

krassikat@

Защо спряхте в края на 2008 г. БЕЗПЛАТНОТО ЛЕЧЕНИЕ на шизофрениците, КОМУНОИДИ? Каква част от спестените пари ОТКРАДНАХТЕ?

Скрийте я веднага тази кикимора!

Убитите по българските пътища през 2008 г. са малко под 1000. Убитите през 2012 г. са малко над 500! ВИЕ ИЗБИРАТЕ за кого да гласувате, от вас зависи!

Батка, как да се избиваме, като няма пари за бензин? С твоeто IQ, това по default трябваше да се сетиш.

Борисов "умря"! Да живее Борисов! "Магистралната" мания е завладяла и служебното правителство! Нищо стара не е забравено, нищо ново не е научено!

То и служебното правителство е на Борисов! Трябва си тояга като не искат да си ходят с мир!

Който иска Магистралата да е готова преди 15.06., на 12.05. ДА ГЛАСУВА за Борисов!

Точно бат Боко няма да спази сроковете за магистралата!!! не друг!! Точно избраното от неговия президент служебно правителство ще удължава срокове, вместо да НАЛАГА ГЛОБИ! я да сложиш един голям МИНУС пред IQ-то което си си написал!

ако може направете магистралата преди 12 май защото тук рязане на лентичка няма да има така че не е важна датата.

ако може направете магистралата преди 12 май защото тук рязане на лентичка няма да има така че не е важна датата.

е пак черепа иска да си държи кинтите за лихва до последния момент и когато иска да се изплати. а ние разбира се духаме супата, щото така са му оставили...

Заложи за ГЕРБ при ЧЕРЕПА, СПЕЧЕЛИ на 12.05. 40%!!!

Казват - било се задало голямо кабуум. На 'наште' банки като Начало.

години, само през лятото, а през зимата поставяха мантинели и оправяха канафките. Ти като помниш какъв беше пътя, помниш ли, че между Бистрица и Железница имаше участък от четири км., който беше ремонтиран по времето на Станишев, а го откри Бойко. Даже и сега този участък, няма една дупка, ама това драги ми Станко е защото се правеше качествено. И на последно място, какво е това оправдание, строено през зимата. Значи нито ползващите пътя ги интересува това, нито ЕС, който ни отпуска парите, които твоите хора крадат. Преди четири години, ГЕРБ дойде, за да премахне корупцията и с нов морал в политиката. Видяхме колко се преборихте с корупцията и какъв ви беше морала, след като народа ви изгони с камъни. Какъв "Гьон сурат" трябва да си, че да искаш пак да управляваш. Истината е, че не пускате кокала.

Ние, дето ИСКАМЕ МАГИСТРАЛИ, МАГИСТРАЛИ и пак МАГИСТРАЛИ, и ЯДЕМ АСФАЛТ, ще се погрижим с гласа си ДА ИМА МАГИСТРАЛИ!!!

Не само асфалт но и хурката ще ядете на 12.05.

ИМА Бойко Борисов - ИМА Магистрали... НЯМА Бойко Борисов, НЯМА Магистрали...НЕОСПОРИМ ФАКТ!

Аман от вашите глупости. Парите от ЕС са само за инфраструктура. Почети малко.

Чувам за желания на сериозни хора,които как да се изразя.....абе, решили са да ни оставят без магистрали

...на/за/от белото.

Ами аз предпочитам данъците ми да се използват за строеж на магистрали,а не да се дадат 1,5млн. Хонорар на Доган,за теб умника незнам...

Става въпрос за "Тракия" умнико. Научете се най накрая вие от ГЕРБ да четете. Има училища за това!

На Доган хонорара го знаем, ама случайно да си се замислял колко е хонорара на Черепа (дето ги строи) ... по моя информация е към 40 % !!! това знаеш ли колко пъти повече е ?!

Сега ДПС и БСП са доволни и се радват,че са саботирали поредния инфраструктурен проект и са върнали България с няколко месеца назад и няколко убити и осакатени от катастрофи

точно е вината на БСП и ДПС. Ако такива тъпанари като тебе са и тия от ГЕРБ, тежко на нормалните хора в тая страна.

Не ,,Минаващ.,,а ЗАМИНАВАЩи сте вече...

През Бистрица, Железница, Ярема, до с. ковачевци, който Тиквата откри, точно преди изборите за кметове и президент, в момента се ремонтира. Вчера и днес минавайки в двете посоки преброих над седемдесет кръпки, всички могат да ги видят, това не може да се скрие. Представяте ли си какво е строителството. Този " ремонтиран " път, издържа година и половина. Ето така строи ГЕРБ. Крадене и само крадене. Нека журналистите да поканят ТИКВАТА да открие кръпките, ако въобще има некупени такива.

Борисов винаги изпълняваше обещанията си. А Станишката само дърдореше безсмислици и крадеше с батко и братко ...

Да и затова станишката откри 130км.магистрали удвоявайки доходите ни,а тиквата откри 100км. сто пъти намалявайки доходите ни с 30% и оставяйки 400хил.души без работа.Когато фактите говорят и насраните комунистически гербери мълчан,но тъпото си е тъпо и не очаквам да спреш да повтаряш,че този комунист и крадец е по-добър от другия вместо да си извадиш главата от задника и да избереш някой нов и достоен.

Един сърдит другар ... Станишката не става, още ли не сте разбрали ...?

Точно казано!

Ами той не се спази и когато беше премиер, мутрата каза първо 2012, ама после с Роско окрадоха парата и се забрави,... та и ти си забравил май...