18 ранени след автобусна катастрофа до Калофер

Университетската болница в Пловдив прие 12 ранени след автобусна катастрофа до Калофер. Причината е отказали спирачки на превозното средство.

Обратно в новината

Коментари - 18 ранени след автобусна катастрофа до Калофер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kakvo zna4enie ima romi li sa ili drugi be prostaci moje ti da si na tqhnoto mqsto

Шофьор съм от много време,но не мога да разбера защо не е задействала блокиращата система на спирачките, или може би колегата се е уплашил и директно е решил да акостира.

Отново много неприятен случай, но такива инциденти стават ежедневно навсякъде по света. Хубавото, все пак, е че шофьорът е реагирал съвсем адекватно и че е отклонил автобуса към гората. Ами ако не беше сторил това и си караше човекът по пътя.... не искам да мисля какво можеше да се случи. Неприятно е, че има доста ранени, но щеше да е трагично, ако имаше и с отлетели души, независимо от етността, защото тук някой спомена, че били повечето роми т.е. цигани. Нима можем да делим хората,когато става дума за инцидент, още повече, че тези цигани са работели. А друг е въпросът защо автобусът е с бил с техническа повреда. Това вече е недопустимо и отговорните лица да си понесат наказанието.

...Причината е отказали спирачки на превозното средство. .. --- Така е цялата територия! Постоянно и национално катастрофиране защото не знаем къде да спрем и как да спрем! Нашите политици и меринджей са хора без спирачки! ----

Поредната (от стотици ) катастрофа-трагедия с масово пострадали хора. Още ли "демократичните" соросоидални бетонни глави твърдите, че тези неща са се случвали при соца "ама не казвали". Щото при демокрацията и Асфалт паша (Боце Борисофф) се случват всеки ден !

Завода горя 2 ПЪТИ ПРЕЗ СОЦА БЕ ТИКВО ЧЕРВЕНА ! ИНСТИТУТА В САДОВО И ТОЙ ГОРЯ ! ИМАШЕ САМОЛЕТНА КАТАСТРОФА, В КОЯТО ИМАШЕ ЗАГИНАЛИ МНОГО МЛАДИ ХОРА И ИЗВЕСТНИ ПЕВЦИ ! ТВА ПРЕЗ ДЕМОКРАЦИЯТ АЛИ СЕ СЛУЧИ БЕ ТЪПЧоУУУУУ ???

Иван Петров

трагедии има винаги. въпроса е до колко държавата е подготвена да реагира. сега не съм сигурен, че сме на ниво, сравнено със соца.

....БЕ "УМНИКО" ....

ЗАБРАВИ ЛИ КАК ГРЪМНА АЕЦ ЧЕРНОБИЛ И КАК ТИЯ НАШИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗРОДИ БЕЗПОДОБНИ, КОИТО УПРАВЛЯВАХА ТОГАВА СЕ ОПИТАХА ДА СКРИЯТ ИСТИНАТ АОТ ХОРАТА И ИЗЛОЖИХА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ НА РАДИАЦИОНЕН ДЪЖД !!! ДОБРА, ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ МИ МРАЗЕХА ВСЯЧЕСКИ БКП И ВСИЧКИТЕ И ИЗРОДСТВА И СЛУШАХА РАДИО СВОБОДНА ЕВРОПА И РАЗБРАХА НАВРЕМЕ ЗА АВАРИЯТА !!! КОМУНИЗМА Е НАЙ_ГОЛЯМОТО ЗЛО НА 20-ти ВЕК !

И какво щеше да направиш по времето на соца когато гръмна аеца ? ще се нагълташ с хапчета йод, които за уран 235 са безмислени ? ще си затвориш прозорците и ще излезеш да дишаш следващия ден ? ще заминеш в гърция по времето на соца ? какво щеше да направиш ? ... и да бяха казали според мен щяха още повече да панират народа ... https://link

През соца гръмна Чернобил стотици-хиляди се заразиха сериозно, милиони в по-малки дози - НИЩО НЕ КАЗАХА!!!

Автобусът е сравнително нов Темса турско производство, за сведение на , незнаещите!! В Калофер обаче не се произвеждат лагери, самите лагери се произвеждат в Сопот СКФ Берингс България".

Няма как горките работодатели да закупят по-нови превозни средства за работниците - първо трябва да осигурят прилични джипове за дечицата си!

Проблема не са джиповете. ИМаш ли си на идея колко струва един по нов автобус. Дори не чисто нов а втора употреба на 3 години. И ми кажи с два курса на ден по 100 лева как този автобус ще се изплаща, как ще си изкарва за резервни части и консумативи, как ще изкарва заплатата на шофьора че и печалба за собственика? А хората във малкото останали фабрики трябва да се возят, защото ако не ги вози автобус тогава трябва да ходят на работа с колите си което означава че тези които са от по-далеч, няма смисъл да ходят на работа, защото заполатата им ще отива за гориво. Та проблема не идва от превозвачите, а от това че на всяка цена трябва да осигурят транспорт на невъзможно ниска цена и резултатът е налице.

добре, че се е движел бавничко

Думата" акостирам "означава пристигам и спирам на брега на морето. Кост -бряг. Откога в гората има морски бряг?

Прав си!!!

все пак за осигурят някакъв превоз работодателите могат да си позволят само 30-40 годишни бараки, такива случаи ще продължава да ги има. Същото стана и край Варна преди няколко месеца. Каквито ни заводите, такива ни и автобусите.

Az da spestia pari po obslujvaneto na reisa, pak rabotnizite 6te gi smenim

Дойдоха страшно много линейки . Поне пет си тръгнаха празни. Спирачен път от автобуса нямаше . Фирмата превозвач изпрати голям автобус да прибере работниците . И двата автобуса бяха брандирани . Работниците които видях бяха роми . Журналиста от който изтича информацията дойде тичешком с камера на статив минута преди да ни пуснат да тръгнем - младо момче.

Линейките идваха от Пловдив, които е на 65 километра от там! Точиха се една след друга с интервал от 5 минути и караха съвсем спокойно, дори нямаха сигнализация!

Чавдар ли е този подвижен ковчег!? Сигурно е минал успешно ГТП! ЩО ЗА БЕЗХАБЕРИЕ И НЕПУКИЗЪМ! ПРЕСТЪПНИЦИ

Не е Чавдар!

Автобусът е Темса , мейд ин Пуйка, ако схващаш. Добре че шофьорът е реагирал хладнокръвно и бързо. Технически инциденти са винаги възможни. При едни марки стават по- често от при други. Но всичко е възможно дори и със Сетра!

Направи ми впечатление изказването на една пътничка от автобуса , която каза че линейките на спешна помощ са дошли след 40 МИНУТИ!!! До кога!!!???

аз предлагам на работничката да си осигури линейка да кара след всеки автобус в който тя се намира , и медицинския екип ще и бъде винаги под ръка и навреме

За контрола в автомодилна администрация отскоро отговяря един тъпчо дясна ръка на Станимир Флоров...Това на какво ви намирисва?

Проблемът не е във възрастта на ППСто, а в абсолютно неефективните и мафиотски годишни технически прегледи.

не е точно така, механична повреда може да се получи и на чисто нов автомобил. Но при старите има умора на метала, амортизация на уплътнения и т.н.т., тоест при старите шанса е по-голям.

Към 16 часа минах покрай автобусчето, килнато на лявата си страна...дано да няма жертви а ранените да оздравеят.

много интересен минус...

Цъкат хората за квотата. Пък и теб все едни и същи са те набелязали ... Споко, ние ги знаем кои са!

Работодателят се е бръкнал само за тази трошка. Какво значение има живота на тези хора?

С эаконови промени не се увеличават пенсии ,а с работеща икономика работещи хора които да си плащат по големи и повече хора осигуровките,другото е като дянконейков да иэпратите правителството на същото място