Три жертви на кризата в Сидни, в това число и похитителят

Трима души, в това число и похитителят, са загинали в заложническата драма в кафене на шоколадовата верига Линд в австралийския град Сидни.

Обратно в новината

Коментари - Три жертви на кризата в Сидни, в това число и похитителят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей тея малоумници не спряха с техните "джихад" простотии....

Абе Ахмед ако е,или Абдул-не ми ги хвали...

Е ако бяха руснаци щеше да има 2-ма оцелели... Така че пак добре...

Глупав човек.

"Нападателят, който е на 49 години, е бил прострелян в гърдите с няколко куршума и е бил откаран в болница, където лекарите потвърдили смъртта му." Малииии, в белите държави дори мъртъвците водят в болница, пък макар и само да констатират смъртта, а у нас....

Ами няма ли някой спецполицай да е гръмнал колегата си по погрешка, като нашите тук в Г. Оряховица, дето ловиха дядото и бабата диверсанти?

....Лошо е когато се случват подобни неща!

До тези които коментират извън темата: Това, че никой от вашето обкръжение не иска да ви слуша, не значи, че трябва да ни се натрапвате. Вие или избивате комплекси, или някой ви плаща да дъвчете и плюете. Тези на които искате да се харесате и пишете извън темата са като Гьобелс: Една лъжа(едно нещо) като се повтаря стократно става истина, и вие си пишете, а никой не чете.

интересно нещо е политиката. тя първо дава полит. убежище на някой, който после справедливо критикува действията на международната хунта от подбрани лицемери-наречени g(ay) следва число..., които на чужди територии вършат адски мръсотии, а накрая - този с полут. убежището бива убит в спец.акция (която нямаше начин да свърши без жертви, понеже спец. частите са кадърни само да вземат големи заплати без данъци). но да видим и службите, дето са си надървили ушите по бюргер-нета, къде пак са спали, докато са взимали поредните милиардни суми за "борба с тероризъма"? ето ти тебе въпрос. нещо помогнаха ли ви в случая всичките ви слухтарски истории, м? печелите ли, печелите ли?

,,gnilite qbylki,,: ,,..Междувременно "Телеграф" съобщи, че срещу Монис са повдигани над 40 обвинения за сексуално посегателство, както и за организиране на убийството на съпругата му Нолийн...,,???

magit@abv.bg

А аз си мислих, че подобно нещо само в България може да се случи... :))))) Нещо и на Австралия и куца съдебната система :))))) иначе ще трябва да повярвам, че не случайно е избран иранец, тъй като Иран се бие срещу ИД без разрешението на САЩ :))))))

Австралия да се сърди на САЩ, че създават тероризъм.

Този специално е руски приятел, не е по хамериканска линия

Немците казват- Год зай данк, че австралийците знаят, как се пипа и не стана, като при рашките на улица дубровка в театъра или в Беслан, когато нямаше значение, дали са мирни граждани, деца или просто хора. Иранците не си заслужават съдбата, въпреки този терорист...

dsco@

Сравняш този ирански самодеец с обучените и натъпкани с експлозиви чеченци?

толкова може

Добре че заложниците са били малко защото иначе полицаите можеха да убият 20 души при щурма,а не само двама!

Това да не са ти български или руски полицаи?

"След ранените има жена с огнестрелна рана в рамото, полицаи, ранен леко в лицето, и двама души по-леки рани, уточнява Ройтерс." "Готино" изречение открийте грешките като назовете колко са на брой и в кои думички !

То и в твоето изречение има две, така че не поучавай толкова.

Брех, и по тая линия изостанахме от нормалният сват, хората какви атентати имат, ние тук веднъж един автобус и толкоз...и аз се чудя за какво Хамнести интернешънъл напинят толкова да пусне още 20к бежанци,мислят за нас нората ама ние не

Мани,мани каквото ни държавата такива и терористите ни!

Именно...може би стига вече? Няколко семейства с Сидни в момента не могат да спят и преживяват най-големият кошмар. Невинни, борещи се с живота хора. Същото важи за Палестина, за Израел, за Африка, дори и у нас. Джон Ленън гледа от някъде и се чуди на нулевото ни развитие. Убиваме се за човешки идеи и хартийки без истинско значение.

В СЪЩОТО ВРЕМЕ БЮДЖЕТНИЯ ДЕФИЦИТ В АВСТРАЛИЯ СЕ УВЕЛИЧИ ОТ 30 МИЛАРДА АВСТАЛИЙСКИ ДОЛАРА НА 50 ИЛИАРДА АВСТРАЛИЙСКИ ДОЛАРА .... .. ДОБРЕ ЧЕ Е ТОЯ АТЕНТАТ ДА ОТКЛОНИ МАЛКО ВНИМАНИЕТО ОТ ТОНИ АБЪТ :)

Ало, ДИР, не знам дали сте дупедавци, но всеки би ви заподозрял , че сте!!!!

Ние, християнските нации, ще продължим да се борим с тероризма и безмислената смърт на невинни хора докато не просъществува мир на Земята. Тогава хората ще проповядват различни религии в мир, и ще живеят заедно в името на общото благо, и светът ще просъществува. Има мирни християни, има мирни мюсулмани, има мирни евреи. Има хора които се борят за общ мир на Земята. Можем да съществуваме заедно. За да стане това обаче трябва да изтръгнем всяко зло между нас, трябва да се борим с тероризма, и да прекратим съществуването му. Само тогава ще заживеем в мир и ще уважаваме един други.

буда ти ли си ?

Далеч от Буда :) За 190 години смърт и воини може би има решение. То не устройва производителите на оръжие, но има начин. Близките на жертвите в момена скърбят и няма утеха за тях. Те не биха оценили иронията ти.

добре че е бил ,,любител,,!!! при ,,професионалист,, с автомат и ,,взрив,,...??? може и ,,жертвите,, да са от ,,приятелски,, огън, и не говори ,,добре,, за ,,подготовката,, на ,,командо,,???

Защо когато напиша в темата нещо което се учи в училище след трети клас следва криене с коментар - "Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам "

ходил си в неподходящо учичище ! там на арабски ли пишехте ?

Ще си изтриеш ли коментара или да правя "PrtScr" за фейса???

Чудя се как още западът не е обвинил Путин за жертвите???

путин няма кой да го обвини за тези жертви - той самият е жертва ! на себе си

Ето затова трябва възможно най- бързо да върнат в Турция, всички пришълци- крадци, просяци и терористи, от Сирия, Ирак, Алжир, Афганистан. Вън от България !!!

ДПС мълчи...антифашистите мълчат...Чакаме следващият антифашист-камикадзе да развее знамето... Евала ГЕРБ за месец даде надежда,но рублата не! ;)

герб и надежда ? Мангал и медна жица ? я по-леко с амфетките ... Спад с 40% на инвестициите у нас ... Голяма надежда .. При първия мандат на гроб спада беше 80% - прогрес е все пак ...

А мойто мушкато на балкона взе че цъфна.

гинке , не се коси , ще ти мине . това е месечен цикъл , ма !

те гони? Агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor's понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута от 'BBB-/A-3' до ниво 'BB+/B', което е в категорията "боклук".

и що тъй ? нали имахме експертно правителство , начело с орешарски ? или си мислиш че кредитният рейтинг на тази агенция със сложното име се сменя ден за ден ?

Идва краят на ислямският фанатизъм и руският полу-феодализъм. Най-силното им оръжие се скапа - петролът.

И как викаш се скапал петрола? И не беше ли покритието на долара петрол? Чул съм за петродолар, но не и за петро рубла или петроюан.

Нема значение. Важното е, че продължаваме напред.

Май не схващаш нещо- точно ислямският фанатизъм( сунитите) и чифутите печеля от ниската цена на петрола. По този начин съсипват Русия, Венецуела и Иран.

че кво му е лошото ?

За сведение на посрещачите Когато Кадафи беше умишлено гътнат освен, че му гепиха милиардите депозирани познайте в кои банки НАТО даде право Турция да направи инвентаризация на оръжейните складове. по такъв начин Руското оръжие от либийските оръжейни складове стана собственост на ТР. После ТР търгуваше руско оръжие с/у петрол заграбен от приятелите на Сирия. от тази врътка ТР получи петрол без пари, Главорезите - руско оръжие, а многознайковците от форума чукат на празна тенекия от сирене. Още: САЩ произвежда Авт Калаш под името СР....така, че по-полека Кой кого въоръжил. Който може се въоръжава, който не може тегли на гърба си последствията от това въоръжаване.

Преди години, когато "добрите" чеченски "борци за свобода" взеха заложниците в Москва и бяха застреляни от спец-службите, се вдигна вълна от западно недоволство защо "лошите" руски полицаи действали така грубо и убили терористите. А тя каква стана, не само те ами всяка полиция не се церемони ... ама е модерно да се критикува Русия. П.с. Всички терористи, които взимат заложници, трябва да се избиват - така ще има не само наказание, но и превенция!

В интерес на истината, проблема бе с многото умрели заложници

Ами виж процентно - при 30 заложника и един терорист колко умират. Виж и тогава колко терористи бяха и колко заложници загинаха ... да не споменавам, че когато има повече от един терорист нещата много се усложняват по ликвидирането им.

И Русия и САЩ действат на принципа : С ТЕРОРИСТИ НЕ СЕ ПРЕГОВАРЯ, А СЕ УНИЩОЖАВАТ! И САЩ високо оцени действията на момчетата от Алфа.

И двете страни са хванати гуша за гуша, да погубят човечеството ? Ние сме за "Добрите"!

САЩ са най-голямата заплаха за световния мир. Създават терористи и резултата е този: покрай един терорист умират 3 ма невинни. Такова е и съотношението в Ирак и Сирия: 1 към 3 до 5 средно.

Аз пък си мислех, че тия още Мохамед ги е създал, но щом казваш..

Лека им пръст на загиналите! Сега чакам хелзинският комитет да потърси сметка на австралийската полиция за прекомерна употреба на сила и неспазване правата на джихадиста!

Шило

Мир на праха на убитите! А на живите-бързо възстановяване. Физическите травми ще отминат бързо, важно е да преодолеят психическите! Дай, Боже, това да стане по-бързо!

Рак се лекува , но не и фанатизъм...

Има лечение - изрязва се

Които имат интерес раковото образъвание да се разразства!. Пример от махалата е създаването на Косово, Босна и Херцеговина, пазарджишките ислямисти и т.нар. бежанци (мюсюлмани) на територията на България, отзовали се тук уж незнайно как ( при 64 хил. полицаи!), преминавайки 370 км. от Кептън Андреевич до Софето!

....според мен, най-силното и резултатно оръжие срещу ислямизма е самият...ислям. Защото целият мюсюлмански свят "уж" се дистанцира, но в същност мълчаливо подкрепя войната срещу неверниците.Ама то не става само с някое интервю на някой ходжа с призив за мир. Би трябвало всички арабски и мюсюлмански държави да започнат реални действия срещу ислямска държава.Какви действия ли??? Ами - Иран, Пакистан, Египет, Турция и др. да започнат активна дипломация и ако трябва - обединена армия срещу ислямистите - ненормалници. Само така ще покажат на целия Свят, че исляма може да има и друго лице.Иначе исляма какво - в Европа и в цивилизования свят това е "подмолна" религия. Едни омотани в чаршафи и брадясали до пъпа субекти, които само плачат че им нарушавали правата. Има обаче един "малък" проблем, според мен поне. САЩ свалиха де що има светски ислямски режими и сега в повечето държавици в региона на власт са ислямисти.Така ИД има от къде да рекрутира силите си, както и да се финансира.Иначе с плахи и спорадични бомбардировки или декларацийки на ООН ще плашат само гаргите, пардон....камилите...

Всички знаем какъв е проблема, аз лично не виждам решение по нормален начин вече.

70% от коментарите са тъпи. Предполагам, че толкова е и процента на тъпанарите в нещастната ни страна.

... ама и името си си нацелил право в 10 ;)

като гледам плюсовете на смехурко се убедих колко съм близо до истината за процента

Ти не знаеш ли пълно е с разбиратели,злорадни човеченца които целият свят им е крив .Те са професори по всичко а държавата ни уви някък си не върви.Защо ли?:)

Какъв ви е проблема, та не можете една елементарна новина (фактологическа, а не коментар) да предадете точно?! В крайна с/ка кой е похитителят и9 каква е съдбата му?

И кой уби двамата освен похитителя? Да отида аз да искам виза за Австралия, няма да ми дадат. Ще им се сторя подозрителен и неблагонадежден. Но разни чални въобще не ги питат, направо по червения килим.

дават хората, но преди това 1 месец те проучват. За да не ти дадат значи нещо не ти е чисто.

Е тоя добре са го проучили

русофили много сте жалки пак сащ ли са виновни за експанзията на отоманците??? заради демократизирането??? и като казвате че това е непрофесионална акция си спомнете за театъра и за училището и млъкнете поне веднъж

История, моето момче, чете се и се учи.. . Не е като чалгата - да щракаш с пръсти и да викаш опсаа или там каквото квичите ... още един съвет - книгите се четат и това им е първичното предназначение. Късането на страници и бърсането с тях е откритие на гении като теб

Бежанец , а?

непрофесионалните спецове. Може ли цял ден да се мотат и накрая пак жертви. 1 минута стрелят по 1 човек е*и му меча....

Явно си специалист,прати си автобиографията на нужното място.Така ще спим спокойн с га на юг.Между другото как си с ядрената физика?:)

Заслужавате си го. Ако някой образован българин се опита да се установи по официален път в Австралия, няма шанс. Но такива изроди като въпросния иранец нямат никакви проблеми да се радват на вашата демокрация. Продължавайте все така с вашата "гостоприемност'"!

Не сте прав. Наистина не е лесно. Но става даже и по електронен път. Хората инвестират в надеждни младежи ( а не красиви и честни емигранти) А иначе имало голям наплив от азиатци.

Ти в ред ли си? Имам 4-ма познати, икономически емигранти в Австралия. Най-"трудно" им беше да попълнят документите, ако за теб това е "невъзможно" значи си просто от неграмотните малцинства - за всеки, който има квалификация и иска да работи, Австралия е отворена....

Прост си и прост ще си останеш. Сигурно и пръста не си си мръднал да се опиташ да дойдеш до Австралия, но мрънкаш като малко момиченце загубило куклата си. Ако имаш желание, всичко е постижимо. Отне ми 6 месеца да взема виза и сега съм в Сидни. Ти си стой там и си мрънкай, келеш..