Коментари - Аварирал в тунел "Витиня" камион блокира магистрала "Хемус" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е журналистите да престанат да пишат” магистрала”- това са си междуселски пътища!

Кат не ви арексва, фащайте старата Витиня и стига зеяли. Таа димо -краци -я, сички ви омързеливи и изнежи. И без ИК сте си веч живи джендери.

Не е приятно това положение -така е - не се случва за съжаление. Човек няма как всичко да предвиди на този свят.За тия които сега ще кажат, ама те в Европата дето бели държави как всичко е супер -пупер т.н... На тия само ще им кажа да отидат да видят в Германия как се виси по два три часа на магистрала заради двама или трима идиота дето са се намерили ( а там идиоти много, т.е често се намират един друг) и никой не се и сеща да бърза с разчистването. Изсипват се сто куки всичките ходят напред- назад с ръцете в джобовете като директори на бирената фабрика и като ги питаш кога ще разчистят безразлично вдигат рамене и казват - ще чакате. Ако въобще някой благоволи да ти отговори, щото от ден на ден стават все по-надути и високомерни.

През 2017-та затвориха за подмяна на осветление и ремонт тръбата на Витиня за София.Сума ти време се пътуваше само в тръбата за Варна-както е и сега. Отвориха тръбата за София и след няма и месец започнаха да ремонтират моста пред нея. Демек-пак я затвориха... Миналият петък привечер минах оттам и докато чинно чаках в миш-маша от коли и камиони(те апропо все бяха нехладилни , т.е. със забрана да се движат по това време), забелязах как по новият асфалт в ремонтираният тунел се движи тежка верижна техника...С други думи-след като "сторат" моста, пак ще има "преасфалтиране" на прясно асфалтираният тунел... По принцип можеха да ремонтират едновременно и моста и тунела. Ама все пак е по-добре да са два отделни ремонта: две рязания на лентички, два комплекта снимки, два проекта, два комплекта изпълнители и подизпълнители, две асфалтирания- ерго (понеже всичко е безконтролно) далавера по две... Видими резултати и тук!

Всеки ден пътувам по така наречената 60 км. "магистрала". Това не е никаква магистрала първо.Това е трето разрядно шосе осеяно с бабуни,кръпки и дупки. Ограничения на всяка крачка, ремонти продължаващи с години,постоянни тапи. Най-правилното е да се нарече-магистралата на ужасите. Вчера сутринта нямаше никакви ремонти освен на тунела,вечерта вече затворена половината пак за ремонт на ремонтиран участък....

То и без туй, по магистралата има знаци 90 навсякъде, а по селския път -няма. Сигурно затова и тапи няма. Е, малко е в разрез със закона да пердашиш със 140, ама става.

Абе, не отклоняваха л икамионите преди Витиня точно?

Даже и през уикендните дни, когато по принцип има забрана за движение в определени времеви интервали за камиони над 12 т.(освен превозващи хладилна стока)...Никой не ги контролира. Наполеон е казал-в свободен цитат- Никога не забранявай нещо, освен ако не си готов да наложиш спазването на забраната насила. Ама те нашите безкнижни и еднокнижни управници откъде да са го чели...И после мат'рияла им виновен...

я мамалигар, я фес, я некой нашенец с 5 употреба талига па мое некой циганин с каруца?

На туй шосе що му викаме магистрала?

Я по спокойно....стига сте пискали....нали ТИКВУНА ви направи магистрали....неблагодарници...

Отворете Арабаконак да си пътуваме с кеф.

то си се минава - не е проблем - аз съм минавал поне 3 пъти - за кеф не за по преко

Трудничко е вече. Малко офроуд си се явява. Някога се поддържаше, уж зарад армията, ама вече дърветата са завзели на места пътя.

Хубава работа ама българска. Снимката е от граничен пунк Маказа.

И какво реват за 40 мин престой на място? В Германия съм имал доста случаи при които се блокират всички платна на магистрала заради верижна катастрофа , най-дългото чакане при такава тапа беше около 2 часа и половина. Гасиш двигателя и чакаш да ги отместят , търпение е нужно.

Тая магистрала ще е вечно блокирана. Някои прокопаха Ламанша и ни вопъл и стон за тоя тунел, а нашите на Витиня са вечно в ремонти и вечно затворени. За некъв един километър иде реч...

Чукча, тунелът под Ламанша е железопътен. Могат да го ремонтират по 3 пъти в годината без никой шофьор въобще да забележи.

Абе не ,че нещо, ама аз от скромния си двадесетина годишен шофьорски стаж някак си не се сещам колко пъти съм минал по цялата "магистрала" Хемус без да е имало затворен барем един тунел някъде, е така, за ремонтец. Хората тунели над 4-5 километра копаят за година, нашите не могат едни тунели да отремонтират с години....

Годината е 2135. Новини: "Построена е първата директна линия Земя – Марс" , "Движението в някои от тунелите на Витиня се извършва в едната лента поради ремонт".

И какво му е "аварирал" толкова на този камион,че не могат да го изкарат навън .... Какво ще помага полицията ,след ,като за такива ситуации ,ТРЯБВА да има 24/7 ДЕЖУРЕН АВАРИЕН ВЛЕКАЧ -осигурен от АПИ или тези ,които извършват ремонта.... Иначе пари за 650 автомобила по ТОЛ -контрола се намират ---да не казвам и за хилядите инспектори...

Хората в белите държави реагират веднага а тука полицайте не могат да отидат за един час да не говорим за влевкача.......а таксите(винетките) са почти еднакви.

Така си чувал, че е или така си мислиш , че е? Иди виж в Германия как се виси по два три часа на магистрала заради двама или трима идиота дето са се намерили ( а там идиоти много, т.е често се намират един друг) и никой не се и сеща да бърза с разчистването. Изсипват се сто куки всичките ходят напред- назад с ръцете в джобовете като директори на бирената фабрика и като ги питаш кога ще разчистят безразлично вдигат рамене и казват - ще чакате.

Остафка. Да идват бкп.

Сефте!