92 години от атентата в църквата „Св. Неделя”

На на 16 април се навършват 92 години от атентата в църквата „Св. Неделя”.

Обратно в новината

Коментари - 92 години от атентата в църквата „Св. Неделя” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквито и да са били подбудите за този отвратителен акт, аз го осъждам. Днес срещу подобни атентати се бори целият цивилизован свят. Да убиваш заради собствените си убеждения винаги е и ще си остане фанатизъм, без значение класов, расов, религиозен...Времето и потомците са най-верния съдник.

най-отвратителното в цялата тази работа е че това е работа на българи, работещи за чужди национални интереси. Вече се знае много добре че това е акция, планирана от Коминтерна, финанцирана от СССР, разработена от съветските спец-служби и изпълнена от група национални предатели от БКП, подчиняващи се на заповедите на Кремъл. Всичко останало са интерпретации на тема: "ама вие защо биете негрите" . Да направиш терористичен акт в християнски храм е най-долното злодеяние, което можеш да извършиш. По-долно от това да гръмнеш храма. Векове наред хората са търсели последно убежище в Храма. Защото е свято място. И там са считали че са в безопасност. Но..... за комунягите няма нещо свято. А сега от тази долна пасмина не можеш да се доредиш да запалиш свещ на Великден - на първия ред се тактисали - баш до владиката. Що се отнася до т.н. "фашизъм" само да напомня че след Септемврийския метеж т.н. "фашисти" дават амнистия на комунягите, И такива огромни свободи, които им позволяват не само да развиват дейност, не само да работят за съветското разузнаване, не само да планират държавен преврат, ами и да организират и атентат. Това е по повод на "фашагите". Ако в България наистина е имало и бледо подобие на фашизъм, никой никога е нямало да чуе за кьорав комуняга след 1923 г. И още нещо. Тези "герои", както обичат да ги наричат комунягите, кой знае защо не са били особено активни на фронта. Нито на Балканската, нито на Мецдусъюзническата, нито на Първата световна. Когато по бойните полета се е решавала съдбата на България. Скатавали са се и са се правили на интересни. А след провала на метежа през септември 1923 вождовете-комундета са избягали като последни страхливци.

Преди време попитах познат, който се възмущаваше от този атентат, защо е бил извършен? Той ми отговори, защото преди това и те са убивали.. Принципно не одобрявам никакви атентати, но е редно като се пише нещо да се изтъкват и причините. Същият този елит ни е вкарал в две национални катастрофи, били са профашисти и са изтребили доста народ. Тъй айде по-обективно.

ще цитирам тук две от репликите по-долу в отговор на твоята заблуда. "Смъртно наказание е имало по това време в цяла Европа и тук е имало осъждани за това. Като например хора взели пари от твоя адаш, големия Иван(СССР) за шпионска, подривна дейност, диверсия...Но осъждани, а не както направиха твоите приятели по-късно - карай с камионите на ръба на някоя урва стреляй и заравяй и така около 30 000 без съд и присъда."

"защо не се информираш за жертвите, които е дал руският народ след 1917, през войната и след нея и каква част от тези жертви са по заповед на твоите идоли? "Фашагите" са чисти ангели в сравнение с вас комунягите. Прочети за ГУЛАГ, информирай се за лагерите в Белене, Скравена, прочети за ада в който с телата на умрелите от побоища, нечовешки условия и свръхнатоварване твоите любимци са хранели свине. Ще се увериш, че по-големи зверства от зверствата на комунягите няма."

в позорна страна. Близо 1 милион от нейните жители, на последните избори гласуваха за партията която е участвала в това кърваво деяние, защото като си броят конгресите, броят и този преди и този след атентата. Да сринеш църква пълна с хора, какви чудовища трябва да са тези извършили това...?

А е трябвало само още малко взривно вещество и България нямаше да е на този хал сега. Язък! Писано ни е било злото да властва над българите.

Така ни било писано, с постоянното присъствие на боклуци като тебе в тази държава, злото няма да си отиде от нея.

Трябва да се издаде ограничителна заповед на всички червени кратуни и техните копелдаци да не доближават църквите

им деяние напълно кореспондира с освобождаването 20 години по-късно от тях на над 5000 криминални престъпници, натоварени с задачата да избият десетки хиляди невинни хора.

Kalin

Крайно левите си имат име и то е Анархисти.Те стоят зад поредица атентати в Европа така че ми писна да ги наричат с други имена просто за да насаждат у хората които не са запознати с историята антипатии към този или онзи.

Крайно левите били анархисти. ОК тогава партизаните към кои спадат? Едва ли към крайно десните. Те нападат, убиват, взривяват, но не са анархисти, а са просто комунисти, което в случая е едно и също. Извод - комунисти = анархисти.

анархисти, а антихристи, с други думи комуняги.

Браво на комунистите! Отмъстили са си за всички убийства на техни другари! Жалко, че и онова чучело царО - борис 3, не е бил там, но май е знаел и затова не е отишъл. Терорът на Ал. Цанков дори води до международна изолация на България по онова време!

Значи драги ми Дирници, изтрихте моята реплика оттук, а оставихте коментара на този, който възхвалява убийството в църква на 213 души. Имате много интересна политика. Ще пиша за нея на chistinternet

изтритото от тук беше, че дори терористите от радикалния ислям не са си позволявали да взривяват църкви пълни с хора, между които и деца, а броя на жертвите там надминава дори тези от най кървавите атентати и днес. Какво може да се каже за такава жестокост и зверство...

Най- гадната гледка по БНТ беше 1990г. Луканов и Ал. Лилов да се кръстят в св. Ал. Невски!!! Отвратитално!!!

Абе много гласовити комментаторе има тук. Ами тия вътре в църквата са били света вода ненапита. През 1923 и 1924 г. нищо лошо не са правили.

Убитите деца са стреляли по възстанниците-септемврийци. Кретен!

Гамен..

...някога комунистите да поискат прошка от този народ за зверствата, които са извършили през своята "героична" и кървава история? Този атентат е само малък, но много карвав, епизод от тяхната история, с която се гордеят...Защото сегашните бесепари се считат за първоприемници на БКП, конгресите си ги броят с последователността на конгресите на БКП. Т.е. те са наследници и на всички злини, сторени от комунистите! И как не се страхуват от Божия гняв?! В наши дни не можеш да се вредиш от тях в църквите. Кръстят се лицемерно, целуват ръцете на свещениците. Иезуити! Забравиха как с конна поиция пазеха пред цъквите преди Великден и Коледа. Забравиха как партийните секретари слухтяха около тези празници и докладваха за тези, които ги тачат...И сега мимикриралите комунисти пак точеха лиги за власт! Добре , че народът излезе мъдър и ги изрита за пореден 12-ти път!

Зверствата да фашагите са много , много повече и незаконни. - "Да би мирно стояло не би чудо видяло".

Смъртно наказание е имало по това време в цяла Европа и тук е имало осъждани за това. Като например хора взели пари от твоя адаш, големия Иван(СССР) за шпионска, подривна дейност, диверсия...Но осъждани, а не както направиха твоите приятели по-късно - карай с камионите на ръба на някоя урва стреляй и заравяй и така около 30 000 без съд и присъда.

Диване, защо не се информираш за жертвите, които е дал руският народ след 1917, през войната и след нея и каква част от тези жертви са по заповед на твоите идоли? "Фашагите" са чисти ангели в сравнение с вас комунягите. Прочети за ГУЛАГ, информирай се за лагерите в Белене, Скравена, прочети за ада в който с телата на умрелите от побоища, нечовешки условия и свръхнатоварване твоите любимци са хранели свине. Ще се увериш, че по-големи зверства от зверствата на комунягите няма.

НЕ Е ВАЖНО КАКВО ПИШЕ В НОВИЯ ЗАВЕТ,ВАЖНО Е КОЙ КАК ГО ТАЛКУВА!!!

тълкува, неуки тЪлкува се пише на български! и престани с тези големи букви!

Един от най-зловещите терористични актове в човешката история, останал повече от половин век ненадминат в световен мащаб по жестокост и брой на жертвите! Поклон пред паметта на стотиците невинни жертви на кървавите комунистически убийци! Господ да пази България от комунисти и русофили!

Най големия терористичен акт в европейската история е дело на български комунисти. Ето ги учителите на ислямистите.

КОНСТИТУЦИЯ на Народна република България от 6.12.1947 г. Глава I Народна Република България Член 1 България е Народна Република с представително управление, създадена и утвърдена в резултат на героичните борби на българския народ против монархо-фашистката диктатура и на победоносното народно въстание на 9 септември 1944 г. Платени тероризъм и българоубийство ли е описаното в чл. 1 или - "геро4ични борби" ?

Празникът на терористите, крадците и измамниците от БСП.

Днес е и годишнина от Търновската конституция, която престъпниците комунисти заменят през 1947 с Димитровска пародия на конституция.

А КОЙ Я СУСПЕНДИРА НА ДВА ПЪТИ 1923 Г И 1934 Г. НАПИШИ ГО БЕ ТЪПАК .

Същите, които извършиха и преврата на 09.09.1944.

Коя днешна партия е наследница на убийците от Св. Неделя?

НЯКОЛКО СА: герб, ндсв, рф...

СССР е отделил от залъка на гражданите си и дал на Коминтерна за подривни и терористични акции сума равна на днешни 9 милиарда долара през годината на атентата. Това ще рече, че престъпниците комунисти не са нищо друго освен наемни убийци. Наемни убийци убиващи народа си в интерес на чужда държава.

ИЗЧЕТОХ КОМЕНТАРИТЕ И ОЩЕ ВЪДНЪЖ СЕ УБЕДИХ В УНИКАЛНАТА СИЛА НА ГЕРМАНСКАТА ПРОПАГАНДА ! АТЕНТАТЪТ Е ДЕЛО НА АВСТРИЙЦИТЕ! ПОТЪРСЕТЕ ФАКТИ И МОЖЕ И ДА НАМЕРИТЕ!

На стадион Славия каква националност са?

ГАДНИ КОМУНЯГИ!

А НЯМА ЛИ ДА КАЖЕТЕ НЕЩО ЗА ТЕАТЪРА ИЗИГРАН ОТ АВСТРЙСКИЯТ АРТИСТ БОРИС-3 И ОТ ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИЯ АВСТРЙСКИ АРТИСТ ХИТЛЕР, А?????

... при него загиват 21з души, сред които 20 жени и 10 деца, както и голяма част от елита на Българската армия,... --- в атентатът на 10.11.1989 загинаха 2 милиона българи и ЦЕЛИЯ ЕЛИТ на дъжавата, която попадна под ПЪЛНА западна окупация и над която се извършва пълен геноцид с подмяна на популацията! ще честваме ли и това, а?

старт, защото е започнал с взето решение на пленум на БКП. И сме на това дередже заради всичките ДС и КГБ кадри, които още не можем да изритаме от власта!

Ненадминат терористичен акт на българоубийците от БКП по заповед на своите господари от Русия. Това е само едно от многобройните престъпления на раша спрямо България.

Клонираха са го пропуснали щото не е българин?!!Ха,ха,ега ти нискочелите,изтъркани шаблони!!!

Истината е, че този преврат е сблъсък между българските сатрапи на БЗНС извършили преврат срещу законно правителство и БКП които само наливат масло в огъня запален от офицерите превратаджии. Но че е атентат отнел живота на много хора е факт.

Да не забравяме кой достави взривните вещества , и с чие съдействие се извърши атентата в църквата Св. Неделя!!!!!!

И да ги постави, Кой е? Православен, не може, на църква, да посегне? Терорист- ингелизин е, или мръсно.. абе турче! Зад друго ме подсетете, но да не бъде.. еврейче

jingiby

Като се замисля и сегашните и миналите и бъдещите ни баш управници са все бивши комунисти. Повечето от тях се правят на жертви на комунизма без всякакво основание или просто си мълчат за своето комунистическо минало...

Абсолютно ! ...което Отново Ни адресира ЗА Двустъпковата .

А днешните лицемерни, крадливи комуняги се правят на вярващи и хоят да целуват икони и на попа ръка, само и само да печелят гласоподаватели! Техните дядовци, баби и родители избиваха и крадяха цвета на България, а днес - първи християни! Долно комунистическо племе!

+++...+++...+ !

Българите са си атеисти. Формално може 25% да кажат, че са вярващи, но реално такива са много по-малко. Ако отидеш в аудитория от 100 човека например в университет и извикаш вярващите да вдигнат ръка, дали ще има трима които да я вдигнат? ;)

90% от нашите богаташи до 1944 са забогатели през войните 1916-1918 на гърба на народа и за сметка на доставки за бълг армия с 200% печалба!!Както и на доставки за Вермахта преди и по време на ВСВ!Навсякъде в Европа помагачите на Хитлер бяха съдени!

имаше доста селяци по пътищата - ТХ, ВТ, Н, СС, РР, Т, ОВ... да не са ходили да карат градско?

... Всъщност - маймай Ни се Насъбра Премного...

92 години вече! Който го е поръчал е знаел защо! 92 г. никой няма интерес да посочи Поръчителя!Уникално!

С кумонистическа ярос ( Червен билет е в джоба) и индианска хитрос ( Все дочита Винету*), Тиквуня ден след ден, мандак слет манда ни бие на избори, после по 200 на ден, ни мори или натирва, немили недраги по чужбина и се предлага за Гълъп европийски

...то Се знай че Винету - ще бъде Смряскан от на тедитед чифтету .

е същата професия като лекЪр

ще те приберат ли в психиатрията след празниците? Тази "история" дето я приказваш историкът Гоце ли ти я разказа? Беше то когато се преиначаваше историята, сега е по-достоверна, но никой не чете. На това се осланяш.

Вземи потърси в интернет и отвори някой сайт на земеделците. Не включвай комунистите. Те в началото не са участвали. Първо чети и после се изказвай.

Така на 18 срещу 19 май 1934 г. Военният съюз извършва държавен преврат. Според Петър Хаджииванов, непосредствен участник в преврата, първоначалният план за провеждането му е предвиждал цар Борис III и семейството му да бъдат избити. За тази цел е подготвена група от протогеровисткия клон на Вътрешната македонска революционна организация, която трябвало да бъде пропусната в Двореца от офицерите от Военния съюз, охраняващи входовете към него, под ръководството на подполковник Тодор Кръстев. В последния момент решението е отменено, като самият Хаджииванов е изпратен да предаде на Кръстев заповед да не допуска никого в двореца. Според други изследователи превратът е югославски проект за ликвидирането на България. Хората, с които сръбското разузнаване е най-тясно свързано, са някои земеделски водачи около Г. М. Димитров и Коста Тодоров, кръгът на Кимон Георгиев и Дамян Велчев, протогеровистите Лев Главинчев и Перо Шанданов, социалистът Димо Казасов. В нощта на преврата на западната граница е струпана сръбска войска. Да се справят с царя, ако откаже да подпише указа за новото правителство, са натоварени Лев Главинчев и Перо Шанданов. Царят подписва. Отменена е Търновската конституция, разпуснато е Народното събрание, забранени са политическите партии, революционните организации и профсъюзите. Въвежда нова система в държавното управление: назначаване на кметовете от централната власт, създаване на държавни професионални организации. Забранени са траурните шествия по случай годишнината от Ньойския договор. Навсякъде в страната се провеждат лекции и сказки, в които се пропагандира Балканска федерация от връх Триглав (Словения) до Черно море и от Бяло море до Дунав със столица Белград и Интегрална Югославия под династията на Караджорджевич.

На 22 ноември 1947 г. Министерството на народната просвета издава окръжно 423, с което нарежда да бъдат въведени поправки при преподаването на учебния материал по география и история. Документът онагледява докъде е стигнало националното предателство на БКП по въпроса за Пиринска Македония. Поправките в учебника по география са следните: 1. Когато се говори за Югозападна България, да се обяснява, че долината на р. Места, Пирин планина, средното течение на р. Струма от Кочериново на юг се включват в Пиринска Македония. За пирин да се говори не като за българка планина, а да се разглежда като планина в Македония. При разглеждане на населението в България да се говори, че в нея живеят и македонци. 2. Замяна на изречение Македония бе присъединена към България с Македония бе окупирана от България в учебниците за II клас. 3. В учебника за III клас да се обяснява, че Струма на юг от Рила, река Места и Пирин влизат в Пиринска Македония, а в урока за населението на България да се казва, че в Пиринска Македония живеят главно македонци. 4. В учебника за VII клас да се говори, че в Пиринска Македония жевеят главно македонци, че в Америка има много българи от България, а не от Македония.

не съм сигурен, някои и не знам! Но за 19 май и историците са ни категорични че това е инспириран от СССР чрез Югославия преврат, а целта е създаване на профашистка държава и дирекция ,,Обществена обнова", забрана на ВМРО!

През 1934 година е приета резолюция на Коминтерна по македонския въпрос, с която за първи път в историята авторитетна международна организация дава насока за признаване съществуването на отделен македонски народ и македонски език. Макар мнозинството от българските комунисти в Москва да не са съгласни с коминтерновското решение, те се подчиняват на новата политическа линия. Така политиката на Коминтерна постепенно се налага и БКП (т.с.), ЮКП и ГКП започват да работят за формиране на ново национално съзнание сред българите в Македония. Показателен е процесът срещу про-комунистичската ВМРО (об.) от 1936 година, на който 9-ма от обвиняемите се обявават за македонци, а 5-ма за българи. В тази връзка през 1938 г. в България се създава т. нар. македонски литературен кръжок с цел формиране на отделен македонски език. Въпреки това, тенденцията към македонизиране на славянското население в Македония не расте със забележима сила до 1945 г. Дотогава тя обхваща предимно по-голямата част от малобройните участници в комунистическата съпротива във Вардарска Македония и някои левичари в Гърция и България. Процесът е интензифициран особено след войната и изтеглянето на българската администрация от региона, последвано от идването на комунистическите партии в България и Югославия на власт. Същото се отнася и за Северна Гърция контролирана по време на Гражданската война от ГКП. За разлика от България и Гърция, където процесът спира през 50-те години на миналия век и няма траен успех, в СФРЮ се създава Народна Република Македония, дава се началото на македонската историография и се работи за формиране ново национално съзнание и нов език.Така през лятото на 1946 г. на обща българо-югославска среща в Москва, Сталин изисква от България много по-интензивно да развива македонско съзнание сред българите в Пиринския край, заявявайки: . историография.

и продажници от нашите комуняги. Защо бе, като обичате толкова много Русия - ей де е - идете там. След деветосептемврийския преврат комунистите извършват най-долното предателство, като не признават македонците за българи, изравят костите на Гоце Делчев от българско и ги предават на сърбите. Това не са хора, не са българи - искат България да стане 16 република!

Щях да ти отговарям, ма като видях кви глупсти си писал - сам си противоречиш и се отказах. Аре марш.

някой умрял за пикливото ти мнение, и на двамата идиота като теб

Червеногъзата маймуна пак е напуснала червения зоопарк и е отново е на амбразурата... С една гънка ( и то под кръста!), но компетентна по всички въпроси...С едната лапа червено знаме, с другата си пощи червените въшки...

Не са ли ви раздали на вас които плюете по Русия речници с още по- идиотски думи- пишете едно и също до премаляване, да не кажа посиране.

Защо винаги когато споменават атентата в църквата Св. Неделя, не споменавт защо се е случило и предисторията? Атентата няма и 5% от важността на останалите събития тогава. Всяка история за този атентат трябва да почва с Александър Стамболийски. Как БЗНС (земеделците) печели избори с 52%. Станболийски става премиер. Само че очевидно заедно с царя се прави преврат. Станболийски се обезглавява - тип ИДИЛ. Министрите и депутатите му се избиват или са в затворите. Мнозинството депутат май са избити около събитията. Царя веднага признава новата власт. Това на 9 юни 1923г. Като комунистите първоначално дори не участват. Те са били в лоши отношения със земеделците. Но виждайки какво става после се включват в гражданската война тук. От различни източници се твърди за 15000-20000 убити от властта в следващите 2 години. Отрязаната глава на Александър Стамболийски спецялно я носят в София на организаторите на преврата. В самият атентат крайно крило. От показван вестник, примерно са били осъдени 8 човека на смърт. Единият е бил белгиец, погрешно считан за французин, а друг е бил евреин. Поради падане на купула в центъра на църквата се отървават от основните цели - те са стояли напред. Самият атентат не е одобряван от комунистите, а е инициатива на крайно крило. Ако бяха утрепали царя, историята можеше да е друга. В общи линии - целта оправдава ли средствата е въпроса. Само че някакви тук се опитват да изкарат, че тогава тук виждаш ли имало демокрация. Карикатура (слепете линка): sitebulgarizaedno . com /images /stories /stambolijski-4 . jpg

Остави соросоидите да се гърчат, приятел. Такива са времената сега. Е, времената се менят :)

Интересно ако бяха обезглавили Бойко, Кънев, Христо Иванов, Костов, Кунева и избили депутатите им, на какво мнение щяха да са същите? Те това се е случило реално тогава. След което гражданска война. Те църквата та църквата. Спрямо другите събития няма изобщо тази важност. И после говорят за избиване на елита. Ето тези "идилци" са съдени после.

Сигурно, защото нормалните хора знаят, че никаква предистория не може да служи за оправдание на такова варварство...Поради това, няма нужда да се споменава..Само червени психопати, тежко увредени типове, може да търсят оправдания, но това изобщо не интересува нормалните хора....

Май организаторите дори не са били членове на работническата партия (комунистическата). Ако царчето бе утрепано, може би щяха да спасят хиляди.

vasil

Рядко неграмотно мнение и като правопис,и като фактология.

Историята се пише от победителите!

ЗАЩО ДОСЕГА БСП /БКП НЕ СА ИЗВЪН ЗАКОНА И ЖИВИТЕ ОСТОНАЛИ САТРАПИ -КОМУНИСТИ И ТЕХНИТЕ СЕГАШНИ НАСЛЕДНИЦИ НЕ СА В ЗАТВОРО ????? НЯМА В СВЕТА ПО ЖЕСТОКИ ТЕРОРИСТИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ !!!

Защото българския народ си знае историята. Аре марш да скачаш пред Александър Невски и да крякаш до прегракване. После да не забравиш да минеш край козяк 16 за грантче?

е управител на област в Древна Персия, 330 години преди Христа, нашето момче Сашко Македонски ги заличава като държава от картата на света!

КОЛКО ЧОВЕШКИ СЪДБИ САУНИЩОЖЕНИ ОТ ТИЯ ЛЪЖЕПАТРИОТИ.ВЗЕХА СИ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ИМ Е МАЛКО ,ИСКАТ ОЩЕ И ОЩЕ.А МАТРЯЛА ИМ ВЯРВА,ЗАТОВА СМЕ ТОЛКОВА БЕДНИ....

на атентат с най-много жертви и ранени - 92 години водим първенство на света. Само атентата на Двете кули в Ню Ѝорк ни бие по численост. И кво илиза - излиза че нашите комунизсти са най-кръвождантите на света.

Дядо ми е оцелял , защото е излязал да изпуши една цигара. По време на комунизма учехме , че атента бил грашка, защото послужил като мотив за репресии. Превратът е можел да успее или да не успее. При всички случаи , аз се надявам дядо ми да остане жив. Но ако беше успял, нашите съседи биха се намесили за да защитят своите сънародници в България. Тоест България щеше да бъде поделена между Турция , Гърция , кралството на сърби , хървати и словенци ( бъдеща Югославия) и Румъния. Комунистите биха избягали в СССР , където след сталинската мъдрост ест човек ест проблем , нет човек нет проблем , щя да останат беззаветно преданите на комунизма. Българите или щяха да бъдат асимилирани или щяха да се пръснат по света. А след 1944 , щеше да има една 16 съветска република от 80 процента освободители руснаци и 20 български комунисти от СССР. От българска гледна точка по - добре , че не е успял. От съветска и в двата случая помага на създаването на бъдеща колония. След промените 1989 изхвърлиха всички портрети на комунистическите величия в сервизни помещения. А на портрета на Маркс, бяха написали иронично власт пари власт. Все пак би могло да се напише и пари кръв власт. Секс пари секс , пари наркотици пари и още много формули. Една спасителна формула обаче е учение образование свобода или труд пари свобода, която би помогнала на българите от тази епоха. Аз лично като се замислих открих , че бих могъл да стана милионер , ако бях осъществил формулата бизнес пари свобода , като под бизнес разбирам почтенни действия в условията на криза, но това е друга тема . Та не трябва да се оплаквам заради себеси , ако ме имаше разбира се , което е крайно съмнително.

Ти си като дядо ти. Долен комунист.

Нито аз съм комунист нито дядо ми. Дядо ми е бил много положителна личност обаче. Завършил военно училище. Воювал е в три войни. Уволнил се с чин полковник с една повече от скромна пенсия, но е завършил второ висше - икономическия и станал счетоводител и заплатата му вече била 4 пъти по висока от пенсията . След товa се издигнал още като финансист на частна работа. Умрял е в болница и са разправяли, че са оставили един полковник да умре.

От изроди като комунистите нищо човешко не може да произлезе. Този кървав атентат на българските комунисти е задминат чак в 21 век от Бен Ладен.

каква е дефиницията на комунист и бг комунист ?познавате ли историята и фактологията ,за да вложите смисъл в твърденията !

Много хилави "коментари" бе, соросоидите? Да не са ви начупили яйцата (имам предвид кокошите яйца!), та сте се оклюмали нещо? :) Айде бе! Каква благодатна статия! Почвайте! УУУууууу! Аааааааа!

като гледам тебе - не си спрял да рИвИеш бе. Дано да няма статия за каПут-ин че тогава ще се наводни форума от сълзите ти.

Se taia

Какво да се коментира, като статията казва всичко. Няма по уродлива сбирщина от комунистите - ясно и точно...

Ма ти спиш бе! Досега трябваше да си насвяткал поне 150 соросоидни "коментара"! Да не те почвам с "кой не пише е червен", че ша са озъбиш :)) До довечера - 150 "коментара" и един път ходене за пикаене - да не са изпуснеш в гащите!

Има- капитализъма и капиталистите- от 27 години са в България, хора са убивани и ограбвани всеки ден, няма работа за всички, няма храна, НО ИМА МНОГО НЕНАВИСТ МЕЖДУ ХОРАТА- ЦЕЛТА НА ЗАПАДА Е ПОСТИГНАТА. А тебе те е срам дори ника си да напишеш с български букви.

човек,непознаващ историята,може да се гордее с еврейския си таралеж в гащите .

Само ще кажа, че този атентат е опорната точка номер 1 за нашите соросоиди. За него говорят повече, отколкото се е говорело часове след атентата. Пак да им припомня - това са 92 години, а не 9 часа и 20 минути от тогава. Ще им припомня и за кървавия Бял терор на човеколюбивите фашаги след този атентат.

Златно жито зрее, и прост народ живее! ТХ на колите, и отдолу стикер -,,Не ме псувайте, от Варна съм!"

СЕЩАМ СЕ И ЗА ДРУГИ ЧОВЕКОЛЮБИВИ ФАКТИ ...... РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ И РАЗНАСЯНЕТО ИМ НАБИТИ НА КОЛОВЕ . ИЗГЛЕЖДА Е БИЛО МНОГО "ДЕМОКРАТИЧНО" . ИЗБИВАНЕТО БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА НА ОКОЛО 35 000 БЪЛГАРИ .

сега комунистите русофилистици християни ли са, или не са? Доколкото виждам всичките се кланят на Ердо, кефят се на Асад, козируват на Шаломов и ръкопляскат на Ким.. все НЕ-ХРИСТИЯНИ. Пък тука всички християни се пишат. Как така?

пропусна Хасан Рухани - Иран.

Много въпроси изникват по отношение на този кървав атентат, защо царят е закъснял с половин час, защо никой от тези срещу които е този ужасяващ акт не е пострадал, а и извършителите не са българи. Бог да даде мир и покой на душите на невинно пострадалите!

Има и нормални хора ,ами царя е поръчал недоволните офицери и е получил повод за разправа с другите му врагове - левите!Две в едно!Тогава е успял,но по късно някой е избил убийците!И така.:-)но този форум е твърде слаб за истинска дискусия!Матриял

Да ти го набуте в червената ста дедо ти зозалан!

Красавицата се обади, пак.

Ти явно си нямаш хал хабер от случая- след като царя разбира, че е планиран атентат срещу него, той изпраща вместо него Д-р Петър Костов. Доктора се оттървава с белег на челото след раната която е получил. Това е сигурната информация, а на вас какво ви разправят си е ваша работа.

Царят е знаел, това са и моите съмнения, но не е попречил да загинат невинни, а после започва белият терор, за поемата си "Септември" Гео Милев удушен с бодлива тел и изгорен в пещите на полицията, 15 години преди лагерите на смъртта в Германия.

БЛАГОДЯРЯ ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ,И ЗАТОВА,ЧЕ ПУСНА ТАЗИ СТАТИЯ ЗА ИЗВЪРШЕНИЯТ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ ДА ОТВОРИШ ОЧИТЕ НА СЛЕПЕТЕ БЪЛГАРИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ ИМ ВЯРВАТ.ДУМИ И ДЕЛА НЯМАТ НИЩО ОБЩО С КОМУНЕТАТА.