Първи свидетелски показания за атентата в Сарафово

Първи свидетелски разкази за атентатора на бургаското летище Сарафово бяха чути в Специализирания наказателен съд, където се гледа делото.

Обратно в новината

Коментари - Първи свидетелски показания за атентата в Сарафово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Според таксиметровия шофьор идвал от Несебър и му казал, че е от Съединените щати. Иванов обясни, че не му е направило впечатление някакво особено поведение на 25-30-годишния мъж. Той не бързал, не бил притеснен." Естествено! Той просто е отивал на "работа" , не е предполагал какво ще му се случи. Никое уважаващо себе си камикадзе, не би се взривил на вратата на автобуса. Би го направил вътре. Така жертвите биха били повече. Цялата работа е била нагласена от израелските тайни служби. "Камикадзето" е трябвало да остави куфара с бомбата вътре в автобуса и после когато се напълни и потегли да бъде взривена дистанционно от ортака му. Целта им е била да взривят автобуса по бургаските улици и да има и жертви от българска страна а България да бъде въвлечена във войната на страната Израел. Явно нервите на ортака не са издържали и той е натиснал копчето по-рано.

Нови напъни. Обаче има смяна на приоритетите. Преди искаха да очернят Хизбула. А сега просто искат едни 220 милиона ей така да им дадем.

И до ден днешен, всеки може да си влезе на летището без никакъв проблем. От години е така. Гранична полиция по цял ден пушат цигари и се подпират. Охраната на летището наблягат повече на проверки на самите служители на летището - проверяват ги най-вече при излизане, да не би да са откраднали нещо. Никой не хае за сигурността. Не знам какво още трябва да се случи, за да вземат мерки и да има по-строг контрол на хората, които посещават летището.

Мосад не се отказват от "проекта Сарафово" въпреки очевидните издънки. Например, ако погледнем времето на взрива и времето на пристигане на екипа от Израел се оказва че екипа трябва да е бил на летището в Тел Авив и самолета да е бил в очакване. Всеки би се сетил...

Терористична организация отглеждана и изхранвана от Сирия извършва атентат на летището в Бургас- взривен е автобус с хора. Извършителите се укриват в Ливан и Сирия. Никой не може да принуди тези държави да ги предадат. В процеса се спазват всичките им права, докато те се крият. Самото лице не тероризма е такова. Питам се защо поддръжниците на Сирия и Ливан не им окажат някакво влияние да предадат терористите за съд? Нали Русия, Турция, Иран са цивилизовани държави? Асад бил готин- ама отглежда организацията, към която са атентаторите. Преди да започнат са уведомили какво ще правят в чужда държава и се е знаело на много по- високо ниво. Позицията на държавата ни беше много сдържана и далновидна, но все някога сирийците трябва да си платят за тероризма и никак не е уместно обвинението да се обърне към Ливан и Сирия, където тази групировка има влияние върху държавното управление. Те са отговорни за този атентат.

Предпоследното изречение показва,че преписваш или копипействаш! Според мен нещата се забавиха 11години за да е сигурно,че съда и да иска няма да може да стигне до присъда,тъй като извършителите,освен загиналия ще останат спорни и неоткриваем.В тази ситуация е справедливо ,ние данъкоплатците да се готвим за 211 млн.лв При тоя ръст дето има икономиката муха ни захапали!

Не разбрах, тоя иск за 200 милиона, към кого е? Ако схващам, "атентаторите" трябва да ги плати. Не че Мосад ще плати нещо.

Хизбула или КГБ си искал да кажеш

брей! светкавично... няма и 10 години, а вече ПЪРВИ сидетелски показания!!! чудя се, израелските и български г. които имат граждански искове, какво са? какво точно е български г. ?

може би,може би български гои .

Че израелците тия пари ще ги видят през крив макарон, то е ясно. Да ходят да си ги търсят от този, който се е взривил. От цялата тази работа пострада имиджа на държавата ни. Нямаме терористичен акт от този на гара Буново насам, а евреи и араби решиха да си чистят сметките на наша земя. Лошото е, че загинаха невинни, които парите няма да върнат. Колкото до сумата ... до сега Израел да са фалирали 100 пъти ако плащаха по толкова на убит цивилен палестинец. Хайде холан!

ще ги видят,защото бб не иска да изпуска кокалите ,пък и е голям приятел на Нетаняху и исраел . няма просто как да им откаже ,дори ще им даде двойно .а мосад са много добри в изнудване и шантажи ,дори и на чисти хора ,без никакви престъпления .а бб е идеален и му знаят всичките спатии.и на всички останали . нищо,че нетаняхуто го съдят за корупция заедно с жена му не от вчера ... така че ще се разберат ,а ние ще си плащаме пак за магариите .

Представяте ли си 217 МИЛИОНА за 8 човека-изрелци това прави 26 МИЛИОНА ЛЕВА обезщетение на Човек .И защо трябва да ги искат ПАРИТЕ от бедна България нали УЖ ХИЗБУЛА е направила атентата да си искатПАРИТЕ от Ливанското-Канадското Иранското иАвстралийското Правителства.По тая Логика Турция и нейния еврейски лидер Кемал Ататюрк която е убила 1912 година 80.000 тракийци им заграбила имотите трябва да изплати на България 1 ТРИЛИОН и 200милиарда лева .И още 500 милиарда лева иск към Соломон Леви Явиш(Сюлейман Паша ( за Старозагорското клане

бахти матриала? То излиза колко 100-200 нашенци??? Лека им пръст, ама сънародниците им по толкова ли изплащат за утепан арапин???

Малко преди атентата обявихме кой е виновния,но парите ги искаме от вас

А значи първо каните Бургаския кмет и 2та му заместници в Тел Авив 50дена преди атентата 14дни ги инструктирате за кво иде реч -Скалъпвате си план изкарвате Хизбула виновни а СМЕТКАТА я плащат най-бедните в ЕС български данъкоплатци.Това е ВЪРХОВНА наглост битер Турския данък от Османско ДЖЕЗРИЕ;Турци заптиета влизат в бг къща ЯДАТ пият (КИРИЯ)БАНКЕТ и тнакрая викат ай ся гяури ПЛАТЕТЕ ни че си изтъркаме зъбите от дъвкане на печено месо луканки и кютета