Почитаме Свети Атанасий Велики

Православната църква почита днес паметта на Свети Атанасий Велики. Той е роден през 295 година след Христа в египетската столица Александрия.

Обратно в новината

Коментари - Почитаме Свети Атанасий Велики | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Атанасовден е наречен Среди зима след който денят започна да пораства с по едно просено зърно и лятото се приближава.

Стига сте писали глупости.Това с хвърлянето на кожуха е останало от стария календар - Атанасовден на 31.01. Чули сте нещо и преписвате. Отчайващо ниско ниво на журналистика.

Ми как да е високо нивото, като училищата бълват неграмотници, а тези от тях които станат журналисти моментално далдисват в отходните ями да търсят "свежи новини".

Това е истина.От този храм е откраднато и свещенното евангелие от Реймс.Върху него се заклеват всички френски дуржавни глави ,президенти ,висши църковни служители и т.н. Без да знаят какво пише ,защото то е написано на глаголица.Когато Петър Първи отива във франция той започва даете текста ,дотогава неизвестен на франките.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ.

Най старият храм в рвропа се намира в българия ,основан от свети атанасий .СВЕТИ АТАНАСОЙ ОТИВА НА СЪБОРА В СЕРДИКА ,ДНЕШНА СОФИЯ И КОГАТО ОТИВА ,ПИ ПЪТЯ ОСТАВА ДА ПРЕНОЩУВА В СВЕТИЛИЩЕТО ,ОТ ВРЕМЕТО НА ТРАКИТЕ СЕЛО ЗЛАТНА ЛИВАДА ,БЛИЗО ДО ЧИРПАН.НА СЪБОРА В СЕРДИКА ТОЙ ЗАЩИТАВА БОЖОЕТО УЧЕНИЕ И СЕ ОБЯВЯВА ПРОТИВ ПРЕМАХВАНЕТО ОТ БИБЛИЯТА ТЕКСТОВЕ И ПАСАЖИ ,КОИТО НЕ СЕ ХАРЕСВАТ НА ЛЪЖЕВЯВРВАЩИТЕ ,НАЙ ВЕЧЕ ГРЪЦКИ СВЕЩЕННИЦИ. СЛЕД КРАЯ НА СЪБОРА ТОЙ БЯГА ОТ ТЕЗИ ,КПИТО НЕ ХАРЕСВАТ ТОВА.КРИЕ СЕ ТАМ В СЕЛО ЗЛАТНА ЛИВАДА И ОКОЛО ЧЕТИРИ ГОДИНИ ОСНОВАВА ТОЗИ ХРАМ.НАЙ СТАРИЯТ В ЕВРОПА.НО ТОВА НЕ СЕ КАЗВА ОТ БЪЛГАРО ГРЪЦКИТЕ СВЕЩЕНИЦИ ,КОИТО НЕ ИСКАТ В БЪЛГАРИЯ ДА ДОЙДАТ ХОРА ОТ ЦЯЛ СВЯТ.

Дървени, ама- философи. Айде, върви търкай американско бинго и Златните пирамиди...Въррви слагай еленови рога и червени помпони на Дачията си на изплащане , па у вас маай сух леб и чубрика- циганска баница... Пускай и телевизора, че изпусна новините, Биг Брадърите и Владо Каролев и Праси Свинята да те лъже за нова наборна служба...Промит мозък.

И кой си ти, че да определяш другите какви са или да им държиш сметка къде си дават парите, какво ядат и т н.? Кой си ти бе боклук тролещ, форумна проститутка много насериозно си се взел.

Личи си, че идва пролетта! Ураганни ветрове, снегонавявания, затворени пътища, закъсали автомобили...Само в Сливен вятърът е със скорост 144 км/ч.

По старо ше гледаш.

За мен пролетта идва на 1 март. Не на някаква църковна дата или на 22 март както казват.

Баба ти жива ли е да ти върже мартеничка или вече си се научил сам да си я вързваш?

Честит празник на всички, ама не съм съгласен, че идва пролетта. Кой ви го каза това? Каква пролет, какви 5 лева? Астрономическата зима започна на 23-ти декември. Само 25 дни ли продължава? Има още два месеца зима, не лъжете наивните скотове и търкачи на талони!

Атанас гильди, ияз гильди. Това е. Идва лятото.

оригинала е на турски и се отнася за Атанасов ден по СТАР СТИЛ (31.1)

В смисъл, че отиваме към лято! но по стария календар, а сега е още рано отвсякъде.

Да ама по стар стил. т.е. ще чакаме до края на месеца.

Прав си.Отива си зимата по юлианския календар, а не по григорианския.

Честит празник на всички именници . Бъдете живи и здрави ... и късмета да е с Вас !!!