Коментари - Атанас Славов: В закона да бъдат поставени въпросите с насилие по време на интимна връзка | Днес.dir.bg

Атанас Славов: В закона да бъдат поставени въпросите с насилие по време на интимна връзка

Междувременно промените в Закона за домашно насилие бяха обнародвани в "Държавен вестник"

Обратно в новината

Коментари - Атанас Славов: В закона да бъдат поставени въпросите с насилие по време на интимна връзка | Днес.dir.bg

Коментари

Защо изобщо се вкарват точки и подточки, и ако насилието не е в някоя подточка - пускат насилника? Дотам ли е стигнала правораздавателната система? Има ли значение дали някой ще те пребие докато си на планина, море или докато ти е в апартамента или докато сте били гаджета? Насилието е насилие във всяка ситуация, както и заканата за убийство!

Щом ще има закон за интимната връзка, трябва да се помисли и за закон за BDSM и други секс игри. Секс само след взаимен мач в някоя платформа със силата на договор. Иначе е изнасилване. Неолиберта. Сам си го избра.

Заради ниска култура и буквоядство. След като се положиха неимоверни усилия да се унищожи езикът ни, вече всеки си тълкува думите по негов си начин, а духа на речта (ако изобщо го има) е извратен и винаги се тълкува по най-неподходящия начин. Сега, след като комуникационните умения са сведени до нечленоразделно мучене, се налага всичко да се описва до най-малка подробност. Имайте предвид, че това е оптимално решение към този момент. След някоя и друга година (като се натрупат прецеденти) съвсем ще минем на соффизъм ипрецедентно право. Междувременно в християнската държава България ще се завърне самоуправството и закона "око за две, зъб за чене".

Аз съм против да се транспонират съпружески закони в интимни връзки и съжителство. 1. Хората, които съжителстват или са в интимна връзка без брак са избрали това съвсем съзнателно. Т.е., те НЕ ЖЕЛАЯТ брак (да, бракът е САМО между мъж и жена и това е добре). 2. Идеята за съпружеското законодателство е да регулира сложните взаимоотношения при наличието на нов човек, т.е. дете. Без наличието на дете нещата са прости - развод и всичко е с минимални щети. 3. Страхът от брачно обвързване е индикатор и предпоставка за НЕздрави взаимоотношения.

Идеята на брачния закон не е да регламентира насилието или емоционалните отношенията между съпрузите. Т.е. кой кого кога може или не може да удря, бръсне, насилва или презира психически, физически, финансово и всякак.

Сега като ни спретнат едно интимно законче и ще ни оправят

Ще направят така,че изобщо да няма връзки между двата пола,за да нямало насилие и така ще се заличим по бързо от лицето на земята...

Има един парадоксален принцип: Колкото по-глупав е един народ, от толкова повече закони се нуждае. Някой ще каже, да ама това е заради сложните отношения и гъстотата на населението. Ами опростете ги. Разредете хората. В бангладеш може да не може, но тук имаме предостатъчно място, за да живеем нормално и без малоумни креватни регулации.

ко шь кажеш.

Ей ги бе, ей ги евроатлантиците с мераците за ИК. Какво следва сега - писмен договор преди всяко еване, за да не се води "изнасилване", така ли? Още като видях вчера мисирите как настървено кулдуркаха и като чух онези на площада с "Оставка и затвор" /Гешев вече го няма/, и ми стана ясна картинката. Опичайте си акъла, ей, депутатчетата. Българинът е овчедушен, ама всичко си има някакви граници:)

_stankow

>>>насилие по време на интимна връзка Това е вече ново 20 ! А какво става с приказките за "домашното насилие", насилието в брака. Че там били особен случай, жертвата била по-малко защитена и т.н ... Сега пък - интимна връзка. Как ще се доказва тази "интимна връзка" в съда, за да се счита за утежняващо обстоятелство ? И защо трябва да се счита ? А ако жертвата не е в интимна връзка, престъплението по-леко ли ще се наказва ? Изобщо израждане на система (на правото), градена 2000 г., още от римско време ...

Този закон е по зле от дивия тоталитаризъм,защото започват да ти се мешат дори в личните работи и така ще скарат хората до там,че да няма изобщо имтимни връзки...

Бой си требе! По кухите капацини на жълтопаветните НПОшчици. Престъпници и убийци си се разхождат из цялото ЕС и никой не ги бара. Ама иначе "насилие при интимна връзка". Деба ПП, ДеБъ!

Сега как ще се доказва интимна връзка - ще се таковат пред трима(най малко) свидетели ли?

Тук по важен е психическият терор,който може да докара до там,че един мъж да посегне на една жена... Пълно е с прости пут.и,които се качват по главите на половинките си,като им изневеряват и се правят на луди,като правят мъжете си на луди и всичко това мъжа трябва да го търпи,че да не го осъдят после,така ли? Женските номера докарали до насилие ще се преследват ли от закона? Наложеният психологичен терор от жената към мъжа ще се преследва ли от закона?

Това вече започва да е малце ту мъч. Ще делим насилието на домашно, интимно, срещу жени, срещу деца и т.н. А насилието срешу непознати, на улицата, в кафенето, срещу възрастни хора в провинцията, срещу самотни хора, срещу журналисти, срещу шофьори, срещу ... (всички длъжности от кодекса на труда). Има нещо изключително извратено в тези опити за отклоняване на вниманието от простотиите на политиците с още по-големи простотии.

Това, неолибералната шайка около депутата христо го вижда като "работа, работа, работа".

как се връщат други дела за втори експертизи, а в случая съдът реши че всичко е ок след 400 среза?!? явно не е компетентен? кога ще се разследва стадът зс комоетентноста му?

Досега нагласата беше че насилника е мъж, а жертвата е жена. Ми хайде "министъра" да обясни какво ще стане при една модерна "интимна" връзка между мъж и мъж! И двамата използват интернет приложение и всеки заплашва другия. Кой е насилника и кой жертвата? Този министър е жертва на европейско насилие.

Само ако признае, че е джендър. Т.е. ако приеме стамбулския закон за опазване на педеругите. Иначе не. Впрочем всички тези бизнес модели, базирани на половите особености, като кобилкина, разни там златотърсачки от една страна и специалисти свалячи, манипулатори и прочее експерти по половете усилват ефектите на принуденото сношаване без емоционално и друго човешко обвързване. Превръщат хората в животни.. а те съответно си плащат за това. Оно кое си требе, то си сака.. сега да не излезе,че подкрепям насилника. Не. Ама не бих се и занимавал с 18 годишни сервитьорки в чалготеки, ако зрителя позволи така да се изразя...

Не може само по време на интимна връзка да се локализира закона Защото мен ме заплаща един съсед с който нямам никаква връзка да не говорим интимна Така че айде да не ограничаваме във Франция беше така Престъпления от страст но го премахнаха и всичко стана на общо основание Хайде да не повтаряме чуждите грешки има си престъпления Няма значение от връзка от не връзка от съседи всичко трябва да бъде на общо основание

Оставете съдиите да съдят. Тях има кой да ги съди. Да бъдеш съдия, т.е. да съдиш е грях и те го знаят. И често живота им го напомня. Те са обаче необходимо зло, ако не искаме да се превърнем в джунгла. Буквално. Съдията трябва да съди според себе си, не според закона. Това е така, защото закона никога не може (а и не трябва) да обхваща всички възможни ситуации. Съдията преди да стане съдия, обаче, трябва да научи закона и да се съобразява с него. Съдията трябва да съди според себе си, нв според закона. Съдията трябва, обаче, да се съобразява със закона. Защото закона е израз на мнозинството, което е направило закона. И когато не се съобразява с мнозинството има проблем. Ако мнозинството е мнозинство в подмножество на малцинство, то то е нелегитимно и всеки закон, произведен от него трябва да се гледа с подозрение. Толкова е просто.

В Наказателния кодекс (НК) има „бяло петно“, „юридическа пропаст“ за действията, които целят да унизят и да смачкат човешкото достойнство, без да причиняват трайни физически увреждания. За това са категорични правозащитници и идват нови промени предложени от Омбудсмана Диана Ковачева! Интересното на промените е,че зад психологическия терор срещу много от лицата в България стои и самата прокуратура заедно с МВР,която,когато знае,че не може да спечели дадено дело цели да унижи съответното лице и да съсипе живота му още преди да е осъдено,като говори публично за съответното лице в медиите и така го унижава,а лицето може да е невинно,та да видим,след тези промени ще се запушат устата на прокуратура и МВР...

Перверзник! Само физиономията му е на такъв! Отвратителен човек! Уф!

Проблема със съседите започна да се появява, когато се появи интернета. С интернета може да си по-добър приятел с някой на другия край на света, защото си имате някаква си виртуална проблематика и мислите подобно. Преди да дойде интернета, съседите имаха обща проблематика, т.е. това бяха близки субекти. Вече не са. Да добавим и жилищната компресия заради урбанизацията и картинката става ясна. Урбанизацията е златна мина за търговците, защото им намалява транспортните разходи, но проблемите като този със съседите е цената. Както и сложността на живота произлизаща от близкото взаимодействие на човеците. Пърдим си в устите един вид.

И със закона ще решим този проблем?! Тази ковачева има бяло петно в главата си. Подлостта на хората е неизчерпаема в закон. Щом се стига до масовост на тази подлост и жестокост, значи има сериозен проблем в обществото.. закона ни е най-малкият проблем.

:) Тези променищите промяната и законите не е зле да видят някои неща - учебници, речници. Да научат български език. Думата интимен, -мна, -мно, -мни има много звачения: 1. Който е личен, съкровен, вътрешен. 2. Който е много близък, доверен, свойски. 3. Любовен. 4. Който е задушевен, домашен. Интимна е връзката напр. между деца и родители, между близки приятели, в една компания ... Не е свързана непремнно с любов, а и любовта не винаги е свързана със секс. Думата е доста по-всеобхватна. Следователно "интимната връзка" също е твърде широко понятие за да бъде вкарана като дефиниция в закон. Произвеждат глупости на кило, с които пращат на кино презумпцията за невиновност. Ето напр. с последните промени за домашното насилие. например, как е в ситуацията: Той и Тя нямат брак, но живеят в неговото собствено жилище. Той се прибира внезапно по-рано и я сварва с друг в леглото. Казва й да си събира парцалките и да се маха. Това, дали е насилие? Щото насилието не се дефинира само с физическо, о не - то е психическо, материална зависимост и т.н. Тя подава жалба, че е станала жертва на домашно насилие и получава неабавна защита - гонят го от собственото му жилище и Той ще стои на улицата докато съдът не постанови друго. Ако изобщо го направи, щото Той ще трябва да докаже, че нея пипнал с пръст, че не я е заплашвал и т.н. Защото съгласно нашите закони, адаптирани с евроатлантическите ценности, не оплакалият се, че е жертва или държавата в лицето на прокуратурата трябва да доказват, че Той е виновен, а Тя е жертва. Той трябва да доказва невинността си. Което в повечето случаи просто няма как да стане.

Не. На подпис. Може и без подпичетване. Като гледам темповете на дигитализация, мисля, че ще може и с електронен подпис. Това разбира се отваря и много бизнес ниши.

Вижте, в момента се сменя парадигмата на мислене. От оптимистично и добронамерено се преминава в рестриктивно и песимистично. В старата парадигма си свободен да правиш всичко незабранено от закона. В новата - само всичко позволено от закона. Това е така, защото водеща е тезата за света на детерминистите и порочните неолиберали (ако едно нещо можеш да го измериш, то съществува, ако не можеш, значи не съществува). Това мислене е ограничаващо по дефиниция и влече след себе си мисловни матрици затворени само в допустимото, но не и отворени към необятното. Това е новото нормално.

С тези промени в НК може да се изчукате с някоя и после да те осъди за изнасилване,нищо,че тя го обичала по грубо,важното е,да те осъди... Сатанистите превзеха властта в България и ви бутат към Ада!

Е всеки има различен праг на насилие? Ко праим? Следващия път в кревата не лягам без свидетели.

Едно не мога да разбера: защо насилие САМО ако има "интимна връзка"?!?! Преди години бяха ударили сериозно сина на приятелка - непровокирано, просто минал покрай група момчета и го фраснали, без размяна на реплики - без "интимна връзка" - нима това означава, че не е насилие?!?! Насилието си е насилие - със или без "връзка"!

Мда, това следва. Следват и много други законодателни извращения, тъй като с приемането на неолибералската идеология (кажи речи евроатлантизма) пуснахме вълка в кошарата и духа от бутилката. Сега всичко е възможно, всеки се самоопределя, всеки си тълкува както му е угодно. Ако нещо не му харесва си прави НПО и си го прокарва. Това е нещо като затворен комплекс и ЗУТ. Веднъж вземеш ли печат вътре можеш да си правиш каквото пожелаеш. "Частна собственост", "върешни правила", "входна такса" и прочее. Свободия.

Това не министър а педал и така интимна връзка ще получи, че ще роди в четвъртия месец, а дали ще може да изкара от задника си куче ще разберем, а шевовете му ще са качествени.

Не, това е, за да може да се въведе законодателство и инструментариум за доказване, контрол и отчет на половите сношения. Туй ще дойде като нужда под формата на притурка (наредба) към закона. Как иначе ще се доказва "интимност"? Прокурорите ще имат инструкция за доказване на "интимност". Тогава в интерес на (хипотетично) мъжа ще е преди "интимност" да поиска формално съгласие. Но така е в евроатлантизма. Мислехме си, че всичко ще е цветя и рози, пички и пчелички.. но ето, че дойде и евроатлантската бюрокрация. Ред и законност. Би трябвало да сме доволни от резултата..

Уви, принуден съм да се съглася с Вас. Не ми се иска, но много точно сте го определил/а. Браво!

Мани мани.. да бяхме нормална евроатлантическа държава да сложил камера, ми то и това е забранено.. просто ще си по друг член.

.

Анита Мейзер - 2 г. затвор за убийство по непредпазливост на третия си мъж. Предните двама умират от инфаркт. 2 години за УБИЙСТВО! Вие врякате за няколко порязвания. В България може да получите по висока присъда за жестоко отношение към куче...

Ами ако единият от партньорите е "клингон" закона ще важи ли. Щото при клингоните е малко по-грубо.

Явно има проблеми със сексуалния акт. Ами ако на партньора му харесва? Какво сега- да възпитаваме доносничеството както в хитлеристка Германия ли?

Ако другия е Вогон на кой му пука

Извинявайте, ако сте се почуствали насилени и принудени. :)) Напоследък не знаеш кого ще изнасилиш докато се разминавате през отсрещния тротоар.

че на политическия терен трябва да се търси нормалността. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на срещата на Движението с кандидат- ...

Ние вече СМЕ фашистка германия. Със всички ценностни, културно-икономически и финансови атрибути. Това е видно и с невъоръжено око. Духа напусна хората отдавна, сега ни напуска и разума.

Какво значение има по кое време е насилието. Насилието си е насилие.

Не го вади бе садист.

А само това не ! Я я апем, она ме оножда, след това она апе, я я онождам -какво насилие е това ?!

-Госпожице, тази банкнота е фалшива. -Ииииии! Значи снощи съм била изнасилена.

И кое ще се брои за насилие? Да не се окаже после, че на момата не й е било хубаво и това го брои за насилие? Тоест една такава хлъзгава и лигава основа...

Коментари - Атанас Славов: В закона да бъдат поставени въпросите с насилие по време на интимна връзка | Днес.dir.bg

Атанас Славов: В закона да бъдат поставени въпросите с насилие по време на интимна връзка

Междувременно промените в Закона за домашно насилие бяха обнародвани в "Държавен вестник"

Обратно в новината

Коментари - Атанас Славов: В закона да бъдат поставени въпросите с насилие по време на интимна връзка | Днес.dir.bg

Коментари

Защо изобщо се вкарват точки и подточки, и ако насилието не е в някоя подточка - пускат насилника? Дотам ли е стигнала правораздавателната система? Има ли значение дали някой ще те пребие докато си на планина, море или докато ти е в апартамента или докато сте били гаджета? Насилието е насилие във всяка ситуация, както и заканата за убийство!

Щом ще има закон за интимната връзка, трябва да се помисли и за закон за BDSM и други секс игри. Секс само след взаимен мач в някоя платформа със силата на договор. Иначе е изнасилване. Неолиберта. Сам си го избра.

Заради ниска култура и буквоядство. След като се положиха неимоверни усилия да се унищожи езикът ни, вече всеки си тълкува думите по негов си начин, а духа на речта (ако изобщо го има) е извратен и винаги се тълкува по най-неподходящия начин. Сега, след като комуникационните умения са сведени до нечленоразделно мучене, се налага всичко да се описва до най-малка подробност. Имайте предвид, че това е оптимално решение към този момент. След някоя и друга година (като се натрупат прецеденти) съвсем ще минем на соффизъм ипрецедентно право. Междувременно в християнската държава България ще се завърне самоуправството и закона "око за две, зъб за чене".

Аз съм против да се транспонират съпружески закони в интимни връзки и съжителство. 1. Хората, които съжителстват или са в интимна връзка без брак са избрали това съвсем съзнателно. Т.е., те НЕ ЖЕЛАЯТ брак (да, бракът е САМО между мъж и жена и това е добре). 2. Идеята за съпружеското законодателство е да регулира сложните взаимоотношения при наличието на нов човек, т.е. дете. Без наличието на дете нещата са прости - развод и всичко е с минимални щети. 3. Страхът от брачно обвързване е индикатор и предпоставка за НЕздрави взаимоотношения.

Идеята на брачния закон не е да регламентира насилието или емоционалните отношенията между съпрузите. Т.е. кой кого кога може или не може да удря, бръсне, насилва или презира психически, физически, финансово и всякак.

Сега като ни спретнат едно интимно законче и ще ни оправят

Ще направят така,че изобщо да няма връзки между двата пола,за да нямало насилие и така ще се заличим по бързо от лицето на земята...

Има един парадоксален принцип: Колкото по-глупав е един народ, от толкова повече закони се нуждае. Някой ще каже, да ама това е заради сложните отношения и гъстотата на населението. Ами опростете ги. Разредете хората. В бангладеш може да не може, но тук имаме предостатъчно място, за да живеем нормално и без малоумни креватни регулации.

ко шь кажеш.

Ей ги бе, ей ги евроатлантиците с мераците за ИК. Какво следва сега - писмен договор преди всяко еване, за да не се води "изнасилване", така ли? Още като видях вчера мисирите как настървено кулдуркаха и като чух онези на площада с "Оставка и затвор" /Гешев вече го няма/, и ми стана ясна картинката. Опичайте си акъла, ей, депутатчетата. Българинът е овчедушен, ама всичко си има някакви граници:)

_stankow

>>>насилие по време на интимна връзка Това е вече ново 20 ! А какво става с приказките за "домашното насилие", насилието в брака. Че там били особен случай, жертвата била по-малко защитена и т.н ... Сега пък - интимна връзка. Как ще се доказва тази "интимна връзка" в съда, за да се счита за утежняващо обстоятелство ? И защо трябва да се счита ? А ако жертвата не е в интимна връзка, престъплението по-леко ли ще се наказва ? Изобщо израждане на система (на правото), градена 2000 г., още от римско време ...

Този закон е по зле от дивия тоталитаризъм,защото започват да ти се мешат дори в личните работи и така ще скарат хората до там,че да няма изобщо имтимни връзки...

Бой си требе! По кухите капацини на жълтопаветните НПОшчици. Престъпници и убийци си се разхождат из цялото ЕС и никой не ги бара. Ама иначе "насилие при интимна връзка". Деба ПП, ДеБъ!

Сега как ще се доказва интимна връзка - ще се таковат пред трима(най малко) свидетели ли?

Тук по важен е психическият терор,който може да докара до там,че един мъж да посегне на една жена... Пълно е с прости пут.и,които се качват по главите на половинките си,като им изневеряват и се правят на луди,като правят мъжете си на луди и всичко това мъжа трябва да го търпи,че да не го осъдят после,така ли? Женските номера докарали до насилие ще се преследват ли от закона? Наложеният психологичен терор от жената към мъжа ще се преследва ли от закона?

Това вече започва да е малце ту мъч. Ще делим насилието на домашно, интимно, срещу жени, срещу деца и т.н. А насилието срешу непознати, на улицата, в кафенето, срещу възрастни хора в провинцията, срещу самотни хора, срещу журналисти, срещу шофьори, срещу ... (всички длъжности от кодекса на труда). Има нещо изключително извратено в тези опити за отклоняване на вниманието от простотиите на политиците с още по-големи простотии.

Това, неолибералната шайка около депутата христо го вижда като "работа, работа, работа".

как се връщат други дела за втори експертизи, а в случая съдът реши че всичко е ок след 400 среза?!? явно не е компетентен? кога ще се разследва стадът зс комоетентноста му?

Досега нагласата беше че насилника е мъж, а жертвата е жена. Ми хайде "министъра" да обясни какво ще стане при една модерна "интимна" връзка между мъж и мъж! И двамата използват интернет приложение и всеки заплашва другия. Кой е насилника и кой жертвата? Този министър е жертва на европейско насилие.

Само ако признае, че е джендър. Т.е. ако приеме стамбулския закон за опазване на педеругите. Иначе не. Впрочем всички тези бизнес модели, базирани на половите особености, като кобилкина, разни там златотърсачки от една страна и специалисти свалячи, манипулатори и прочее експерти по половете усилват ефектите на принуденото сношаване без емоционално и друго човешко обвързване. Превръщат хората в животни.. а те съответно си плащат за това. Оно кое си требе, то си сака.. сега да не излезе,че подкрепям насилника. Не. Ама не бих се и занимавал с 18 годишни сервитьорки в чалготеки, ако зрителя позволи така да се изразя...

Не може само по време на интимна връзка да се локализира закона Защото мен ме заплаща един съсед с който нямам никаква връзка да не говорим интимна Така че айде да не ограничаваме във Франция беше така Престъпления от страст но го премахнаха и всичко стана на общо основание Хайде да не повтаряме чуждите грешки има си престъпления Няма значение от връзка от не връзка от съседи всичко трябва да бъде на общо основание

Оставете съдиите да съдят. Тях има кой да ги съди. Да бъдеш съдия, т.е. да съдиш е грях и те го знаят. И често живота им го напомня. Те са обаче необходимо зло, ако не искаме да се превърнем в джунгла. Буквално. Съдията трябва да съди според себе си, не според закона. Това е така, защото закона никога не може (а и не трябва) да обхваща всички възможни ситуации. Съдията преди да стане съдия, обаче, трябва да научи закона и да се съобразява с него. Съдията трябва да съди според себе си, нв според закона. Съдията трябва, обаче, да се съобразява със закона. Защото закона е израз на мнозинството, което е направило закона. И когато не се съобразява с мнозинството има проблем. Ако мнозинството е мнозинство в подмножество на малцинство, то то е нелегитимно и всеки закон, произведен от него трябва да се гледа с подозрение. Толкова е просто.

В Наказателния кодекс (НК) има „бяло петно“, „юридическа пропаст“ за действията, които целят да унизят и да смачкат човешкото достойнство, без да причиняват трайни физически увреждания. За това са категорични правозащитници и идват нови промени предложени от Омбудсмана Диана Ковачева! Интересното на промените е,че зад психологическия терор срещу много от лицата в България стои и самата прокуратура заедно с МВР,която,когато знае,че не може да спечели дадено дело цели да унижи съответното лице и да съсипе живота му още преди да е осъдено,като говори публично за съответното лице в медиите и така го унижава,а лицето може да е невинно,та да видим,след тези промени ще се запушат устата на прокуратура и МВР...

Перверзник! Само физиономията му е на такъв! Отвратителен човек! Уф!

Проблема със съседите започна да се появява, когато се появи интернета. С интернета може да си по-добър приятел с някой на другия край на света, защото си имате някаква си виртуална проблематика и мислите подобно. Преди да дойде интернета, съседите имаха обща проблематика, т.е. това бяха близки субекти. Вече не са. Да добавим и жилищната компресия заради урбанизацията и картинката става ясна. Урбанизацията е златна мина за търговците, защото им намалява транспортните разходи, но проблемите като този със съседите е цената. Както и сложността на живота произлизаща от близкото взаимодействие на човеците. Пърдим си в устите един вид.

И със закона ще решим този проблем?! Тази ковачева има бяло петно в главата си. Подлостта на хората е неизчерпаема в закон. Щом се стига до масовост на тази подлост и жестокост, значи има сериозен проблем в обществото.. закона ни е най-малкият проблем.

:) Тези променищите промяната и законите не е зле да видят някои неща - учебници, речници. Да научат български език. Думата интимен, -мна, -мно, -мни има много звачения: 1. Който е личен, съкровен, вътрешен. 2. Който е много близък, доверен, свойски. 3. Любовен. 4. Който е задушевен, домашен. Интимна е връзката напр. между деца и родители, между близки приятели, в една компания ... Не е свързана непремнно с любов, а и любовта не винаги е свързана със секс. Думата е доста по-всеобхватна. Следователно "интимната връзка" също е твърде широко понятие за да бъде вкарана като дефиниция в закон. Произвеждат глупости на кило, с които пращат на кино презумпцията за невиновност. Ето напр. с последните промени за домашното насилие. например, как е в ситуацията: Той и Тя нямат брак, но живеят в неговото собствено жилище. Той се прибира внезапно по-рано и я сварва с друг в леглото. Казва й да си събира парцалките и да се маха. Това, дали е насилие? Щото насилието не се дефинира само с физическо, о не - то е психическо, материална зависимост и т.н. Тя подава жалба, че е станала жертва на домашно насилие и получава неабавна защита - гонят го от собственото му жилище и Той ще стои на улицата докато съдът не постанови друго. Ако изобщо го направи, щото Той ще трябва да докаже, че нея пипнал с пръст, че не я е заплашвал и т.н. Защото съгласно нашите закони, адаптирани с евроатлантическите ценности, не оплакалият се, че е жертва или държавата в лицето на прокуратурата трябва да доказват, че Той е виновен, а Тя е жертва. Той трябва да доказва невинността си. Което в повечето случаи просто няма как да стане.

Не. На подпис. Може и без подпичетване. Като гледам темповете на дигитализация, мисля, че ще може и с електронен подпис. Това разбира се отваря и много бизнес ниши.

Вижте, в момента се сменя парадигмата на мислене. От оптимистично и добронамерено се преминава в рестриктивно и песимистично. В старата парадигма си свободен да правиш всичко незабранено от закона. В новата - само всичко позволено от закона. Това е така, защото водеща е тезата за света на детерминистите и порочните неолиберали (ако едно нещо можеш да го измериш, то съществува, ако не можеш, значи не съществува). Това мислене е ограничаващо по дефиниция и влече след себе си мисловни матрици затворени само в допустимото, но не и отворени към необятното. Това е новото нормално.

С тези промени в НК може да се изчукате с някоя и после да те осъди за изнасилване,нищо,че тя го обичала по грубо,важното е,да те осъди... Сатанистите превзеха властта в България и ви бутат към Ада!

Е всеки има различен праг на насилие? Ко праим? Следващия път в кревата не лягам без свидетели.

Едно не мога да разбера: защо насилие САМО ако има "интимна връзка"?!?! Преди години бяха ударили сериозно сина на приятелка - непровокирано, просто минал покрай група момчета и го фраснали, без размяна на реплики - без "интимна връзка" - нима това означава, че не е насилие?!?! Насилието си е насилие - със или без "връзка"!

Мда, това следва. Следват и много други законодателни извращения, тъй като с приемането на неолибералската идеология (кажи речи евроатлантизма) пуснахме вълка в кошарата и духа от бутилката. Сега всичко е възможно, всеки се самоопределя, всеки си тълкува както му е угодно. Ако нещо не му харесва си прави НПО и си го прокарва. Това е нещо като затворен комплекс и ЗУТ. Веднъж вземеш ли печат вътре можеш да си правиш каквото пожелаеш. "Частна собственост", "върешни правила", "входна такса" и прочее. Свободия.

Това не министър а педал и така интимна връзка ще получи, че ще роди в четвъртия месец, а дали ще може да изкара от задника си куче ще разберем, а шевовете му ще са качествени.

Не, това е, за да може да се въведе законодателство и инструментариум за доказване, контрол и отчет на половите сношения. Туй ще дойде като нужда под формата на притурка (наредба) към закона. Как иначе ще се доказва "интимност"? Прокурорите ще имат инструкция за доказване на "интимност". Тогава в интерес на (хипотетично) мъжа ще е преди "интимност" да поиска формално съгласие. Но така е в евроатлантизма. Мислехме си, че всичко ще е цветя и рози, пички и пчелички.. но ето, че дойде и евроатлантската бюрокрация. Ред и законност. Би трябвало да сме доволни от резултата..

Уви, принуден съм да се съглася с Вас. Не ми се иска, но много точно сте го определил/а. Браво!

Мани мани.. да бяхме нормална евроатлантическа държава да сложил камера, ми то и това е забранено.. просто ще си по друг член.

.

Анита Мейзер - 2 г. затвор за убийство по непредпазливост на третия си мъж. Предните двама умират от инфаркт. 2 години за УБИЙСТВО! Вие врякате за няколко порязвания. В България може да получите по висока присъда за жестоко отношение към куче...

Ами ако единият от партньорите е "клингон" закона ще важи ли. Щото при клингоните е малко по-грубо.

Явно има проблеми със сексуалния акт. Ами ако на партньора му харесва? Какво сега- да възпитаваме доносничеството както в хитлеристка Германия ли?

Ако другия е Вогон на кой му пука

Извинявайте, ако сте се почуствали насилени и принудени. :)) Напоследък не знаеш кого ще изнасилиш докато се разминавате през отсрещния тротоар.

че на политическия терен трябва да се търси нормалността. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на срещата на Движението с кандидат- ...

Ние вече СМЕ фашистка германия. Със всички ценностни, културно-икономически и финансови атрибути. Това е видно и с невъоръжено око. Духа напусна хората отдавна, сега ни напуска и разума.

Какво значение има по кое време е насилието. Насилието си е насилие.

Не го вади бе садист.

А само това не ! Я я апем, она ме оножда, след това она апе, я я онождам -какво насилие е това ?!

-Госпожице, тази банкнота е фалшива. -Ииииии! Значи снощи съм била изнасилена.

И кое ще се брои за насилие? Да не се окаже после, че на момата не й е било хубаво и това го брои за насилие? Тоест една такава хлъзгава и лигава основа...