Асоциацията на оцелелите от Холокоста порица Румен Радев

Причината е в изявлението на президента, според когото е "недопустимо народ, който е спасил всичките си евреи, да бъде обвързван с расизма"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С какво да помогна? Имам микровълнова печка!

Всички жудаси на сапунь!

Достоен Българин,който защитава интересите на България и не се гаври с Историята ни,както продажните блюдолизци-слуги на анти-български интереси!ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ УВАЖАВА УВАЖЕНИЕ и РЕСПЕКТ!

В много от случаите,когато продажни политици превиват гръб и слизат низко долу ,за да угаждат на чужди интереси.Българският Президент застава гордо,както всеки един Български военен,възпитан в Любов към Родината си и вместо да превива глръб пред анти-българите,защитава достойно името на България и Българската нация.Този човек многократно е печелил уважението ми с достойната си осанка и смели десйвтия на истински Българин,когато се налага и когато всички други уядени политици продават България,Българската История и служат на чужди интереси. Румен Радев е най-достойния Български Президент!

Рублата не става за президент!

Християнството е личен акт на интимност между Бога и човека,затова е погрешно да се говори за християнски държави и народи -Лука 17:26-36 26И както стана в дните на Ной, така ще бъде и в дните на Човешкия Син; 27ядеха, пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ной влезе в ковчега и дойде потопът, и ги погуби всички. 28Така стана и в дните на Лот; ядяха, пиеха, купуваха, продаваха, садяха и градяха, 29а в деня, когато Лот излезе от Содом, от небето валя огън и сяра и ги погуби всички. 30Подобно на това ще бъде и в деня, когато Човешкият Син ще се яви. 31В онзи ден, който е на покрива на къщата, ако вещите му са в къщи, да не слиза да ги вземе; също и който е на нивата, да не се връща назад. 32Помнете Лотовата жена. 33Който иска да спечели живота си, ще го изгуби; а който го изгуби, ще го запази. 34Казвам ви, в онази нощ двама ще бъдат на едно легло; единият ще бъде взет, а другият ще бъде оставен. 35Две жени ще мелят заедно; едната ще бъде взета, а другата ще бъде оставена. 36Двама ще бъдат на нива; единият ще бъде взет, а другият ще бъде оставен. И както стана в дните на Ной Така стана и в дните на Лот 30Подобно на това ще бъде и в деня, когато Човешкият Син ще се яви.

Християнството и патриотизмът нямат допирни точки,нещо което православните бъркат.

Матей 25:31-46 31 Предстоящият съд А когато дойде Човешкият Син в славата Си и всички святи ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол. 32 И ще се съберат пред Него всички народи; и ще ги отлъчи един от друг, както овчарят отлъчва овцете от козите; 33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата. 34 Тогава Царят ще каже на тези, които са от дясната Му страна: Елате, вие, благословени от Моя Отец, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света. 35 Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте; 36 гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте. 37 Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен и Те нахранихме; или жаден и Те напоихме? 38 И кога Те видяхме странник и Те прибрахме; или гол и Те облякохме? 39 И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те посетихме? 40 А Царят ще им отговори: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тези най-малки Мои братя, на Мене сте го направили. 41 Тогава ще каже и на тези, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие, проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и неговите ангели. 42 Защото огладнях и не Ме нахранихте; ожаднях и не Ме напоихте; 43 странник бях и не Ме прибрахте; гол бях и не Ме облякохте; болен и в тъмница бях и не Ме посетихте. 44 Тогава и те ще отговорят: Господи, кога Те видяхме гладен или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница и не Ти послужихме? 45 Тогава Той в отговор ще им каже: Истина ви казвам: Понеже не сте направили това на нито един от тези, най-малките, то и на Мене не сте го направили. 46 И тези ще отидат във вечно наказание, а праведните - във вечен живот.

потомците да благодарят, че предшествениците им не са раждани некаде другаде из европата, па да дойдат на Слънчака, па да видят изпълненията на едноверците си...

Да извадят Библия Бесика-Библията на предците на Българите Траките. Защо са я покрили? Защо са съдействали дедите им заедно с Ватикана унищожението на Българското Богомилствао дало най-съвършеното Християнство на света? Завистта и омразата заради Божествените корени и древните познания на Българите от векове са белязали определени кръгове,които дори неямат сили да скрият подлостта в душите си,която гъ ръчка постоянно да вървят,квичат,сочат с пръст срещу ДРЕВНИТЕ КОРЕНИ НА БЪЛГАРИТЕ и ИЗКОННА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!! Ако Българските Богомили,заради които криптоевреите нападат с отоманска турция и унищожават Богомилството и истинската Българска аристокрация,не съществуваха,днес Запдана Европа щеше още да тъне в мрак и неграмотност.Българското Богомилство е дало светлина в епохата на Мракобесието и дава началото на Ренесанса в Западна Европа.Днес точно тези,които кроят интриги и злосни обвинения срещу Българите трябва да се поклонят доземи на древната ни нация и да кажат смирено'Благодарим на древан България,че е дала ренесанса на Западна Европа чрез Богомилите,че е дала духовното развитие на Русия чрез Българската Принцеса Олга Елена,внучка на Цар Симеон Велики,че е дала най-точния древен календар всвета,че е дала четмо и писмо на много народи....Точно сочещите днес с пръсти Българите'търсейки под вола теле'(както е казал народа ни)са онези,които биват разяждани от завист заради славната ни история и принос към цивилизацията,който всячески изопачават,премълчава и нагло се опитват да заличат. Духът на Богомилите е жив и никой който застава срещу България няма да стане по-щастлив....

слагам ти плюс за патриотизма, ама чети повечко, оти имаш доста разминавания във времето, па и в пространството.

И в миналото и сега едни и същи плюят по България

И нозете Му ще застанат в онзи ден при Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; и на Елеонския хълм ще бъде разделен на две части от изток на запад, много голяма долина и половината от хълма се движи на север и на половината от него - на юг "(Захария 14: 4).

Фатмака е глупак...бе го ли разбрахте вече.

Човекът защитава България-шапка му свалям! Докато останалите продажници се гъзят на новия световен ред и затриват България,Президентът,като всеки военен,има чувство за достойнство.Речта му е точна и на място-защитава името на Държавата си и нацията,както трябва да прави всеки един Президент.Какво правят много от управляващите?Целуват подметките на чужденците и продават рода и корените си. Пведението на Президента Радев е достойно за уважение.България винаги е била мишена на анти-българска пропаганда и дори онези ,на които Българите са помагали сочат с пръст неблагодарно и подмолно заедно с всички крякащи,които с нищо не са по-достойни или по-съвършени от Българите. Българите са дали светлина и знание на тази Цивилизация като започнем от Богомилите,които са унищожени по идея на дедите на евреите и ватикана и много много векове наред тези,които сочат днес България подло с пръст правят същото,което предшествениците им са правили срещу България в исторически план. Въпреки това Българинът винаги е бил ГОРД и е помагал,когато е могъл,за да доживее днес моментът да бъде сочен с пръст от неблагодарници и завистници. Нужни са повече политици като Господин Радев на България,за да се укротят мразителите и желаещите злото на България и Българската нация.Когато една нация посочи твърдост,змиите съскат но се свиват под камънаците....

До: 2019-10-17 20:57:44 ШШШ (нерегистриран) Защото Господ Бог се въплъти в Исус Христос и казва за наказанието на прелюбобейката - убийство с камъни, според закона на Мойсей - пръв да хвърли камък този, който е безгрешен. Защото единствено безгрешен е Бог. И така Бог Исус Христос, единосъщ със своя Отец и със Светия Дух, отмени човешкия закон на Мойсей и даде Нов Завет на всички които повярват в Него, за да бъдат Негов народ и да се спасят чрез Него. Негов, Божи народ са християните от Христовата Православна църква, която е сбор от поместните Православни църкви, включително и Българската Православна църква.

Писано е,че спасени ще има от четирите краища на света от всяко племе и език,а Православието е концентрирано основно в Източна Европа,освен това,Господ казва-"По делата им ще ги познаете."Не е казал по наименованията,като например право-славни.Като видиш и негативните коментари и омраза от православния бг народ към човешки същества,подложени на гонение в миналото и сега,не е трудно да си обясниш,защо е болен и озлобен този наш злочест народ,смесил християнство и езичество в едно през вековете и до днес.

От Господ Бог Исус Христос е създадена църквата, която днес наричаме Православна църква и която е по четирите краища на света. Народът на Православната църква е Неговият народ, Божият народ. В Неговата църква само можем да измолим прошка за греховете си. Човешките църкви по света и праведници да имат, те пак ще са грешни, те не са част от Неговата църква, поради което, те как да измолят прошка за греховете си, защото безгрешни хора няма.

Възлюби Господа своя Бог с целия си ум сърце и душа и ближния както себе си.На тези две заповеди почиват закона и пророците.А православната църква възниква чак при император Константин със цялата му символика и човешки наредби,които в крайна сметка не те ползват,ако не спазваш цитираните две заповеди на Господа Исуса Христа.

Ония 6:2-"Подир два дни ще Ви събера и на третия ше ви издигна" и 2Петрово 3:8: Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години и хиляда години - като един ден. И ТАКА ИЗРАЕЛ ПРЕСТАВА ДА СЪЩЕСТВУВА КАТО ДЪРЖАВА 70 Г. СЛ. ХР.КОГАТО ИМПЕРАТОР ТИТ РАЗРУШАВА ХРАМА И ОТНОВО СЕ ПОЯВЯВА НА СВЕТОВНАТА СЦЕНА 1948 Г. Свед 2000 г. И НАЙ-ГОЛЯМОГО ГОНЕНИЕ, НАПУК НА ВСЯКА ЛОГИКА,ПЕЧЕЛИ ВСИЧКИ ВОЙНИ, КОИТО Е ПРИНУДЕН ДА ВОДИ СЪС СЪСЕДИТЕ СИ И СЕ РАЗШИРЯНА ТЕРИТОРИАЛНО, ПРЕВРЪЩА ПУСТИТЯТА В РАЙ.

Оф ноо сте тъпи команягите. Исраел е името на Обещаната земя Ханаан която не е на земята, а на небето. Тоя Исраел нема да бъде въздигнът от скала и материални неща, а е в Царството Божие, откъдето управлева ИИсус. А исраилтяните, не са точно евреите, на които е обещано това царство Божие, а са верующите в Иисус. Които и на земята ке проимът царство, както е обещано от пророците, но първо ке го проимът в духовното царство, откъдето произлиза силата на Бога. Сегащния исраел като държава, е купен и платен с парите на Ротчайлдс. Подпечатан с Балфур декларацията и основан по поръчка от ООН, което е също финансирано от Ротчайлдс. Този материален Исраел е лична ....ЛИЧНА СОБСТВЕНОз НА РОТЧАЙЛДС. Това нема нищо оПщо с Царството Божие, нито с верующите в Иисус както е пропрочеството. Между другото, крипто-юдеите наречени хазари, от които е и Ротчайлд, не са евреи Семити по днк, а са Турки. Палестинците се явевът преки потомци на Исраелтяните от миналото, но хазарите Ротчайлдс - не. Затова много хора вклучително самите евреи Семити с оригинално днка , верват, че сегашната държава Исраел е държава на сатаната, защото хазарите Ротчайлдс са Сатанисти., Като не знаете, не сте верващи, не сте челе Библията, поне си малчете, изруди СатаниЗки команиЗтически.

Много християнски език си използвал.

нищо де, следващия път няма да ги спасяваме.

Само кретинчовци ли са днес на линия?

Защо християните са призвани да бъдат приятели на Израел? Защото Бог е направил вечен завет с наследниците на Авраам, Исаак и Яков. „Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: „Аз съм Бог Всемогъщи; ходи пред Мене и бъди непорочен. И ще направя завета Си между Мене и тебе, и ще те умножа твърде много.” Тогава Аврам падна на лицето си; и Бог му говореше, казвайки; „Ето, Моят завет с тебе; и ти ще станеш отец на много народи. Ще те наплодя твърде много и ще произведа народи от тебе; и царе ще произлязат от тебе. И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе, и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе. На тебе и на потомството ти след тебе ще дам за вечно притежание земята, в която си пришелец, цялата Ханаанска земя; и ще им бъда Бог.” (Битие 17:1-8) Защото Бог е показал верността Си към този завет, като е запазил евреите като народ с отличаваща се идентичност пред Него. „Така казва Господ, Който дава слънцето за светлина на деня и нарежда луната и звездите за светлина през нощта, Който повдига морето така щото вълните му бучат, Господ на Силите е името Му: Ако изчезнат тия наредби от пред Мене, казва Господ, тогава и израилевото потомство ще престане да бъде до века народ пред Мене. Така казва Господ: Ако може да се измери небето горе и да се изследват основите на земята долу, тогава и Аз ще отхвърля цялото израилево потомство за всичко, което са сторили, казва Господ.” (Еремия 31:35-37) Защото нашето спасение е дошло чрез евреите. „... защото спасението е от юдеите.” (Йоан 4:22) Библията, която говори за нашето спасение, беше написана от евреи. Месията Йешуа, който ни донесе спасението, дойде на света като евреин. Учениците, които първи донесоха Божието послание за спасението на езичниците, бяха евреи. Защото, когато са били разпръснати между народите, към евреите са се отнасяли позорно и то често хора, които са наричали себе си християни. „Ще благословя ония, които те благославят, а ще прокълна всеки, който те кълне; и в тебе ще се благославят всички земни племена.” (Битие 12:3) „Недей влиза в портата на людете Ми в деня на бедствието им; Да! Не гледай злорадо злощастието им в деня на бедствието им, нито да туриш ръка на имота им в деня на бедствието им.” (Авдий 13) Защото завръщането на евреите в Земята им е в изпълнение на библейските пророчества. „А вие, израилеви планини, ще изкарате клоните си; и ще давате плода си на людете Ми Израиля; защото скоро ще дойдат.” (Езекиил 36:8) „Защото ще ви взема из сред народите, и ще ви събера от всички страни, и ще ви доведа в земята ви.” (Езекиил 36:24) Защото възстановената еврейска държава, с Ерусалим като нейна столица, ще бъде седалището на управлението на Месията при Неговото завръщане. „И много племена ще отидат и ще рекат: Дойдете, да възлезем на хълма Господен, в дома на Якововия Бог; Той ще ни научи на пътищата Си, и ние ще ходим в пътеките Му, защото от Сион ще излезе поуката, и Словото Господно от Ерусалим. Бог ще съди между народите и ще решава между много племена; и те ще изковат ножовете си на палечници, и копията си на сърпове; народ против народ няма да вдигне нож, нито ще се учат вече на война.” (Исая 2:3-4) *Защото Бог има план да направи Израел благословение и за арабите, за които ние също се молим. „В оня ден ще има път от Египет за Асирия; и асирийците ще дойдат в Египет, и египтяните в Асирия, и египтяните с асирийците ще служат Господу. В оня ден Израил ще бъде с Египет и с Асирия; трето благословение всред земята; защото Господ на Силите ще ги благослови, като ще рече: Благословен да бъде Египет, Мои люде, и Асирия, делото на ръцете Ми, и Израил, наследството Ми.” (Исая19:23-25) ДА ЗАСТАНЕМ ЗА ИЗРАЕЛ Библията ясно ни говори, че християните са призвани да бъдат приятели на еврейския народ и да подкрепят нацията Израел и правото му на съществуване. Сега повече от всякога евреите се нуждаят от християни, които не само да се молят за мира на Ерусалим, но и открито да застанат рамо до рамо с тях. „Всякога помни завета Си; Словото е заповядал да стои за хиляда поколения, което изговори на Авраама... утвърди на Якова... на Израиля за вечен завет, като рече: На тебе ще дам ханаанската земя.” (Псалм 105:8-11) „И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал. Защото даровете и призванието от Бога са неотменими.” ( Римляни 11:1,2,29) Tags: верую

Глупости. И ти си паднъл в некоя хамериканса исраилева секта, дето подменя христиенството за Талмуда. И двете твърдо не са еднакви, нито са едно и също.

Отвори православна библия и сравни цитираните текстове

Бог се въплъщава в Исус Христос и дава Нов Завет на народа на Израил. Ето как Исус Христос казва на еврейските книжници и фарисеи от Ерусалим: (Светото Евангелие от Матея) 15:7 Лицемери! добре е пророкувал Исая за вас, като е казал: - 15:8 "Тия люде се приближават при Мене с устата си и Ме почитат с устните си; Но сърдцето им далече отстои от Мене. 15:9 Обаче напразно Ми се кланят, като преподават за поучения човешки заповеди". 15:24 А Той в отговор каза: Аз не съм пратен, освен до загубените овце от Израилевия дом. =========================================================================== Но загубените овце от Израилевия дом, с изключение на онези които са повярвали в Спасителя Исус Христос, го поръчват на Римския наместник Пилат за убийство и го осъждат на мъченическа смърт, да бъде разпънат на кръст, и римлянинът Пилат, езичник, е бил принуден да изпълни поръчковото убийство на книжници, фарисеи, на загубилия се народ на Израил, за да не си загуби службата. Днес загубилите се евреи на Израил се кланят и се молят на "стената на плача" в Ерусалим, като си мислят, че тази стена е от Соломоновия храм. Но не! Това е руина от крепостната стена на римския гарнизон, а Соломоновият храм, от който не е останал камък върху камък, както Господ Бог Исус Христос казва на евреите "не ще остане камък върху камък" е бил по-надолу. Джамията Ал Акса, която днес загубилите се евреи бленуват да разрушат и на нейно място да построят третия Божи храм е на средата на крепостта на римския гарнизон в Ерусалим. Единственото, което могат да предизвикат днешните загубили се юдаисти-фанатици е Трета световна война и Апокалипсис. Ние, християните, не се страхуваме от края на света, защото с нас е Бог - Исус Христос, който е единосъщ с Отца си и със Светия Дух. Защото никой не дохожда до Отца освен чрез Него. Защото Исус Христос е пътят, истината и животът, и който повярва в Христа, той и да умре, ще оживее!

Исус казва-"Не съм дошъл са разруша закона,а да Го изпълня."новия завет не може да се разглежда независимо от стария.Книжници и фарисеи има и сред евреи и сред езичници,Той тях критикува.

Спасението е чрез Исус Христос и евреи от 12-те израилеви племена ще повярват в Него-Погледнаха на Този,когото прободоха."Прочети римляни 11:6-29

На ви история: https://en.wikipedia.org/wiki/SiegeofJerusalem(70CE) След тази обсада на Ерусалем и падането на Ерусалем, при римски император Тиберий, евреите никога повече не са проимале царство. Било им предсказано, че са загубиле земята и царството си, защото са забравиле да почитът Бога. И че нема и да проимът царство на земята, и земя, докато не се прочистът от мръсотията, която ги е довлекла до това полжение и мизерия, да са вечните скитници бездомни и без земя. Още се скитът и още мразът Рим и сичко римско. Дюшеш им идва, че Хитлер ползва тоя поздрав за себе си, защото Хитлер е проимал копието на Константин, и това му е дало моралното право да претендира да е римски император (питайте историците, истина е). КИонстантин е тракиец от местото, на което сега се намира Ниш. Да, Константин Велики е тракиец! НИЕ ИМАМЕ ПЪЛНОТО МОРАЛНО ПРАВО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ИСТОРИЯТА СИ И ТРАДИЦИИТЕ СИ, МАМИЦАТА ИМ ДОЛНА ЕВРЕЙСКА МРЪСНА! СМЪРТ НА ЕВРЕИТЕ НЕБЛАГОДАРНИ! https://en.wikipedia.org/wiki/HolyLance https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%9B%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D0%B8%D0%BD = Копието на Лонгин, известно и като „копието на съдбата“, е християнска реликва – копието, с което римският войник Лонгин пробожда разпънатия Иисус Христос, за да потвърди смъртта му: „но един от войниците прободе с копие ребрата Му, и веднага изтече кръв и вода“. The Holy Lance in Vienna is displayed in the Imperial Treasury or Weltliche Schatzkammer (lit. Worldly Treasure Room) at the Hofburg Palace in Vienna, Austria. It is a typical winged lance of the Carolingian dynasty.[10] At different times, it was said to be the lance of Saint Maurice or that of Constantine the Great.[11] In the tenth century, the Holy Roman Emperors came into possession of the lance, according to sources from the time of Otto I (912–973). In 1000, Otto III gave Boleslaw I of Poland a replica of the Holy Lance at the Congress of Gniezno. In 1084, Henry IV had a silver band with the inscription "Nail of Our Lord" added to it. This was based on the belief that the nail embedded in the spear-tip was one that had been used for the Crucifixion of Jesus. It was only in the thirteenth century that the Lance became identified with that of Longinus, which had been used to pierce Christ's side and had been drenched in the blood of Christ and water.[10] In 1273, the Holy Lance was first used in a coronation ceremony. Around 1350, Charles IV had a golden sleeve put over the silver one, inscribed Lancea et clavus Domini (Lance and nail of the Lord). In 1424, Sigismund had a collection of relics, including the lance, moved from his capital in Prague to his birthplace, Nuremberg, and decreed them to be kept there forever. This collection was called the Imperial Regalia (Reichskleinodien). Прочетете си малко повеки на инглиш щото никой не си е направил труда да превежда на балХар. Тфа е полжението. Хитлер е имал копието, почти до последния си дъх. Копието има легенда, че прави чудеса и дава духовна сила на владетеля си. Докато Хитлер е имал копието, войските му са побеждавали. Когато СавеЦките войски са навлезли в германия, а берлин е в источната част на германия, Хитлер е изпратил копието на сигурно есто. В мига, в който е изоставил копието, е загубил войната. Константин Велики е създал цялата си империя с това копие в ръце. След него., копието е било сметано за регалия (тоест, само ринсми император е можел да го притежава и носи, заедно със завета на християнсатвото. Римския поздрав също върви с копието. Хитлер искрено е вярвал в третия си райх, и че е диховен наследник на римските императори. ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, ТОВА Е НАШАТА ИСТОРИЯ, НИКОЙ НЕМА ПРАВО ДА НИ КРАДЕ ПОЗДРАВА, КОПИЕТО И ЗАВЕТА НА ХРИСТИЯНСТВОТО! Хайл https://en.wikipedia.org/wiki/Ave - Ave is a Latin word, used by the Romans as a salutation and greeting, meaning "hail". It is the singular imperative form of the verb avēre, which meant "to be well"; thus one could translate it literally as "be well" or "farewell".[1] The Classical Latin pronunciation of ave was [ˈaweː] or [ˈaβeː]. In Church Latin, it is ideally [ˈave], and in English, it tends to be pronounced /ˈɑːveɪ/. The term was notably used to greet the Caesar or other authorities. Suetonius recorded that on one occasion, naumachiarii—captives and criminals fated to die fighting during mock naval encounters—addressed Claudius Caesar with the words Ave Caesar! Morituri te salutant! ("Hail, Caesar! Those who are about to die salute you!") in an attempt to avoid death.[2] The expression is not recorded as being used in Roman times on any other occasion. The Vulgate version of the Annunciation translates the salute of the angel to Mary, Mother of Jesus as Ave Maria, gratia plena ("Hail Mary, full of grace"). Ave Maria is a Catholic Marian prayer that also has inspired authors of religious music. Within Satanism, the phrase Ave Satana (or, incorrectly, Ave Satan) is used, along with its more popular English translation Hail Satan. Fascist regimes during the 20th century also adopted the greeting. It was also distinctly used during the National Socialist Third Reich in the indirect German translation, heil. Хитлер е вервал, че Третия райх е продължение на Римската империя.

Расизмът е патентован от Мойсей (Моше, Мозес) в свещеното еврейски писание Тора, Петокнижието като Второзаконие. Тора е Старият завет в свещената книга Библията. Във Второзаконие Мойсей заповядва на еврейския народ да избива безмилостно другите народи в обетованата (обещаната) земя от името на Бог и в името на Бог, включително онези семити и отчуждени бивши сънародници, които са населявали Ханаан, а не са отишли като гурбетчии в Египет, за да попаднат под 400-годишно египетско робство. Така е надъхал еврейския народ, след 40 години скитане в пустинята, че е единствен "Божи народ", че трябва да избива другите народи и да им отнема земите, защото те му били обещани от Бог; да не сключват смесени бракове с други народи, за да не се мърсят и всичко това под заплаха от Бог към народа на Израил (еврейският народ излязъл от Египет), така ги е надъхал, че и до днес им държи. Виж Библия, Второзаконие, глава 7. Затова не е чудно, че великият ренесансов скулптор Микеланджело изобразява Мойсей с рога на главата, като самият дявол. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%BE+%D0%BC%D0%BE%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%B9

Защото нашето спасение е дошло чрез евреите. „... защото спасението е от юдеите.” (Йоан 4:22) Библията, която говори за нашето спасение, беше написана от евреи. Месията Йешуа, който ни донесе спасението, дойде на света като евреин. Учениците, които първи донесоха Божието послание за спасението на езичниците, бяха евреи. Защото, когато са били разпръснати между народите, към евреите са се отнасяли позорно и то често хора, които са наричали себе си християни. „Ще благословя ония, които те благославят, а ще прокълна всеки, който те кълне; и в тебе ще се благославят всички земни племена.” (Битие 12:3) „Недей влиза в портата на людете Ми в деня на бедствието им; Да! Не гледай злорадо злощастието им в деня на бедствието им, нито да туриш ръка на имота им в деня на бедствието им.” (Авдий 13) Защото завръщането на евреите в Земята им е в изпълнение на библейските пророчества. „А вие, израилеви планини, ще изкарате клоните си; и ще давате плода си на людете Ми Израиля; защото скоро ще дойдат.” (Езекиил 36:8) „Защото ще ви взема из сред народите, и ще ви събера от всички страни, и ще ви доведа в земята ви.” (Езекиил 36:24) Защото възстановената еврейска държава, с Ерусалим като нейна столица, ще бъде седалището на управлението на Месията при Неговото завръщане.

Майната му на Православието! Каза Соломон Паси, външен министър в правителството на царчето! Този индивид заедно с Герб сътвориха една глупост насочена против единствения патриот - Президентът на Република България!

Не повтаряй скверните думи на един, които според еврейския закон на Мойсей не е евреин. Какъв е и той не знае. Пред нато се фука, че е евреин, пред българите се прави на българин, но руши България и е известен като еврейското копеле от Пловдив.

Тия неблагодарни чифути, дето техния водач Соломон Паси, каза "Майната му на православието" сега искат против мнението на Президента да изкарат, че всички българи са расисти! МАЙНАТА ИМ НА ЕВРЕИТЕ!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!

Мразиш евреите, мразиш циганите, мразиш черните и арабелките. Мразиш турци, македонци, сърби. Мразиш я американците, я руснаците.Но се обиждаш на расист. Защото си прост българин. Най долното стъпало на развитието на европееца.

Очевидно е, че някои от така наречените евреи, които си въобразяват, че са единствения Божи народ, а Божи народ са всички от Христовата Православна църква, мразят и омразата им прозира от изречените лъжи на така наречената "Асоциация на оцелелите от холокоста". Кого мразят така наречените евреи? - Всички, които не са като тях на служба при дявола. Мразите Божия народ на Христовата църква. Мразите мюсюлманите, крадете от земята им и воювате с тях. Мразите всички които са срещу вашия баща на лъжата и които не ви слугуват и робуват. Мразите всички различни от вас.

Добре би било, тези от продажната "асоциация" да прочетат всички тези коментари, написани и изживяни от душите и сърцата на БЪЛГАРИТЕ. Това, малко, или повече, ще ги постави по местата им, които заслужават.

Интерсно кои са пострадали от Холокоста в България, та чак има и асоциация ?

Основателен въпрос, който ги уличава в лъжа. Няма такива български евреи. Под български евреи се разбира тези с български паспорти. Знаете ли защо нашите евреи са оцелели? Защото са изкарали заедно с другите (българи, турци, арменци) войните, за национално обединение. Нашите евреи дават 8-10 % жертви, също като българите по бойните полета на Балканската, Междусъюзническата и Първата Световна Война. Били са добри българи, затова и България е била добра Майка!

Тези институции са на държавна субсидия . Ако си измислиш собствена не правителствена организация , държавата е длъжна да те финансира.

Моята майка. А следователно и аз. Пострадал не значи убит. Моята майка беше интернирана в детските си години по Закона за защита на нацията, т.е. фашистки закон № 1 и е работила насила за хитлеристите.

Па ние требаше да работим насила за команягите цели 75 години, и да се уплаквуме ли, а ти с некви 2 години макя ти работила за хитлеристите, амахаде. Мале колко сте жалки, еврейските команяги.

Не си пострадал, а майка ти е можело да бъде изгорена в Освиенцим, ако не е била изпратена в лагер. Има ли разлика измежду това да бъдеш изгорен и това да бъдеш насилствено принуден да работиш? Само си представи какво щеше да се случи с майка ти, ако царство България не беше направила огромната стратегическа грешка за българския народ и държава, а имено, ако не беше се обвързала с нацистка Германия и беше воювала срещу Хитлер през 1941 г., по примера на Югославия! Най-вероятно, след неизбежна капитулация на България пред свръхмодерната нацистка армия, с майка ти е щяло да се случи това, което се е случило с евреите от областта Македония, които са били поданици на югославския крал.

Нещо за Баце от "асоциацията"? Защото доколкото знам, и той е казал нещо подобно!

Като неутрален ще ви кажа, че евреите са прави. Това, че евреите в България са спасени от концлагерите не означава, че в този период не е имало антисемитски, т.е. расистки настроения в българското общество. Просто толерантната част от обществото е надделяла над раситите!

Като неутрален, ще е интересно, да ни кажеш къде е нямало настроения срещу тях. Всички знаем (те също), че не е имало такова място и сега е така, за това не са ли виновни самите те? Едно е настроения друго е общото държавно настроение не а действие.

Ако беше неутрален щеше да си замълчиш. Щом заставаш зад една от страните значи не си неутрален ефенди!

Прави се на такъв, освен ако не е дюмбе.

Това, за неприемането и гоненията на евреите не беше ли световен проблем?

Това не им дава право да се правят на мъченици и да дават оценки, нащо да са се оплакали от незаконни селища и окупацията на западния бряг?

"Асоциацията на оцелелите от Холокоста в България и техните деца" А защо не пише нищо за внуците? Това е дискриминация!

Целил се е нещастника в президента, улучил бомба със закъснител !!

Който и да е той, постигна нещо, което и през ум не му е минавало - омраза !!

Хващате се да бистрите историята, а същността на написаното в обръщението е, че Президента не трябва да е на всяко гърне - мерудия и на всяка тенджера - похлупак!

Напротив нали за това сме го избрали, статисти не ни трябват.

Автор е неизвестната, или малко известната до сега асоциация на евреите в България. Кой е интелектуалния подбудител питам ??

ЦИОНИЗМА

Историята се пише след 100 г. , когато всички живи участници са умрели, за да е обективна.

Неподозирана омраза разпали тази статия, кой е автора ??

Браво на президента Радев - казал им го е "право куме в очи"!

РЕЗОЛЮЦИЯ 3379/75 г. НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА ООН, КОЯТО ОПРЕДЕЛЯ ЦИОНИЗМА КАТО ФОРМА НА РАСИЗЪМ И РАСОВА ДИСКРИМИНАЦИЯ

Нападките срещу Радев са мотивирани от това, че той сравни холокоста с расизма в най-общия му смисъл, а това за "богоизбраните" е непростим грях, защото се омаловажава "уникалността" на страданията на техните предци, като ги сравнява например с мъките на негри, цигани и т.н. По- дълбоката причина е, че поставяйки равенство между чуждите и "техните" страдания, приходите от донорите, разбирай света, може да се разпилеят. А споделени с другиго очаквани от тях приходи водят до бурното им несъгласие. Прочети "Индустрията Холокост" от Норман Финкелщайн..

фуражката сбърка подведен от неговите уж съветници нарочно! влеме е за оставка!

Я преведи какво е iehsegs (нерегистриран). Дир спазвайте благоприличие не сме длъжни да четем на маймуница.

Защо им трябваше на мутрите да вкарват и нацизъм в техните банди, които го играят фенове? Взимай си парите от разпространение на дрога, от пребивава на хора, от продажба на артикули на отбора, от купуване на гласове... И не се занимавай срасизъм, хомообия и нацизъм. Ама явно им трябва и някаква кауза за да прилагат млади последователи. И не може да е екологична щото еколозите кекави, не блъскат във фитнеса...

Другарят Радев, ръси простотии от лоста!

Моше отива в Тел Авив но не иска да се знае че отива в Тел Авив, казва че отива в Тел Авив.

Интересно ми е кои са тия оцелели от холокостта и как са оцелели? Нещо ми подсказва, че поне 98% са оцелели, ако изобщо са били родени тогава, благодарение на български паспорти....А сега им дай да плюят и да променят историята за да изкрънкат жълти стотинки...на фона на мизерията която правят...

Така е освен нашите евреи царицата (държавата) спасява 15 хил. Средноевропейски евреи, българските посолства са давали бг-паспорти на чужди евреи, сменяли са поне едното име, за да звучи , като българско. Пътя на спасението е бил р. Дунава, Ч. море, през Босфора в Палестина. Някой , от българските гении са потънали в бурите други са потопени (било е война) трети са стигнали невредими. Българските еврей са каймака на новата Израелска държава и днес са най-уважаваните там. И говорят по-добре български, от някой съвременни чалгарки напуснали родината наскоро.

Ето как отговори Исус Христос на юдеите книжници и фарисеи; Светото Евангелие от Йоан; Глава 8; стих 42, 43,44,45. Стих "42 Исус им рече: Ако беше Бог вашият Отец, то вие щяхте да Ме любите, защото Аз от Бога съм излезъл и дошъл; понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, но Той Ме прати. 43 Защо не разбирате моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. 44 Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща. 45 А понеже Аз говоря истината, вие не Ми вярвате."

Битие 27-29; Римляни 11:16-29 те си ли прочел

Исус не е имал предвид себе си и апостолите без един,които също са евреи.

Исус Христос - Спасителят - е самият Бог въплътен в човек. А Бог не е нито евреин нито турчин, нито българин. Сам Бог се е въплътил в Божия Син, за да върне в Божията кошара загубилите се овце - грешния народ на Израил, за да не го изтреби, а да даде Нов Завет за всеки който повярва в Него - и за евреи, и за езичници. Но според загубилите се евреи Бог е евреин, защото те са се загубили в своите грехове и мерят всичко с грешен човешки аршин.

когато си прост . но искаш да се харесаш на господарите си от кремъл

баси заради 15-16 изтрещели платени наркозавсими дебила каква олелия се вдига?! Ингилизите-джендъри само това чакат.

Тоя нищо не разбира от история. Кво му търсите ...

http://www.pan.bg/?page=viewarticle§ionid=5&article_id=24242 https://istinata.livejournal.com/35000.html Свидетелствата на Димитър Илков - ето какво казва той: „Докато се намирали русите в Стара Загора, в еврейските къщи се укривали най-престъпните и най-кръвожадните турци. Когато градът паднал в ръцете на Сюлейман паша, евреите отказали да дадат прибежище в къщите си поне на едно християнско семейство. Те предавали българите и посочвали скривалищата им. Тези и много други тям безчовечни престъпления озлобили твърде справедливо всички старозагорски българи спрямо евреите. След изгарянето на града, заарските (старозагорските) евреи побягнали с турците заедно към Одрин и Цариград. Докато продължавал боят на Балкана, евреите предали на турските власти в двата последни града мнозина старозагорци, които живеели по-отдавна или спасили главите си случайно с бягство. Те били избесени позорно по мегданите и пред джамиите. Доволен от специализираните услуги на съплеменниците си, при изтеглянето си от Стара Загора, Сюлейман паша подтикнал евреите да напуснат града с неговите войски. Разбираемо е, че когато войната се свършила и България станала свободна, заарските евреи не посмели да се завърнат назад по домовете си. Забогатели от плячката и от добрите кярове (далавери) през време на войната, мнозина от тях си останали в Турция, а други се заселили в Пловдив, Чирпан, София, Татар Пазарджик.“……………………………… Свидетелствата на даскал Петър Иванов, записани във „Възпоменания от разбърканите времена“ от 1885 г. допълват картината. Той посещава града след напускането му от евреите и турците, които го оглозгали като лешояди: „… Беше късно, като влязох в града. Но какво думам? Град нямаше вече… То беше само един куп от развалини от страшни по-страшни… По улиците само кости и глави, кости и глави… от „героя“ Сюлейман паша. По-страшното беше, че в това време се връщаха робините старозагорски от Одринско, където Сюлейман, след като изклал мъжете им, беше ги изпратил да оплакват дните си немили недраги в одринските кърища. Тези нещастници знаеха местата, където пред очите им бяха изклани мъжете им, синовете им и дъщерите им. Там те с висок глас оплакваха останките им, прегръщаха костите и огнилите им дрехи. Едно баснословно множество кучета, които се бяха настървили от ядене на човешко месо, придаваха още по-голям страх на зрителя със своя див и необикновен вой. Човек не можеше да се приближи към тях – толкова бяха подивели. Тези кучета се избиха до едно. Току при края на града видяхме жертвеници, дето живи хора са били горени. На клона на едно дърво висеше изсушена една кожа, притежателят й трябва да е бил дран жив. Тази кожа после се тури в спирт и когато един английски кореспондент мина през града ни, дадохме му я да я занесе подарък на Бийкънсфийлда (Бенямин Дизраели).“ Не знаем дали еврейския лорд Биконсфилд Бениамин Дизраели е получил кожата на живоодрания българин от Стара Загора… Отвратителният чифут обаче продължавал да се кълне, че „не били извършвани никакви жестокости и това били само преувеличени слухове и клевети“………………………………….. Според свидетелствата на професор Любомир Костов, записани от неговия баща Димитър от Стара Загора, наред с турците в кланетата участвали чирпанските даалии и циганите, които били подстрекавани от евреите. Старозагорските евреи с радост посрещнали турските войски и действали като техни шпиони и помагачи в грабежите и убийствата. При кланетата, търговецът евреин Даниш* отказал да скрие в къщата си българи бегълци от турския ятаган. Преди това, при идването на руснаците, той е укривал в големия си дом най-свирепите турци българоубийци. При бягството си от Стара Загора прадядото на Костов – дядо Михал, загубва двете си дъщери и жена си и оцелява само най-малкият му син Коста

Всяко изказване на президента е принос към демокрацията.

Тази "статия", като резултат, консолидира максимално хората около президента, видимо от коментарите.

шепа хора около пРезидента...

Тази еврейска организация като не и харесва България да вземе да си събере парцалите и да се изнася от тука.Или иска целия народ да започчне да съжалява, че е допуснал колосалната грешка да избави убийците Христови от сигурна смърт в лагерите.

За ситуацията евреите са донякъде прави, но тук идва двойния стандарт - защо те могат постоянно да използват холокоста като оправдание, а другите не могат да го използват!?

И този Бизнес е регистриран на тяхно име. "българското" НС не посмя да признае не ГЕНОЦИДА над българите но и ГЕНОЦИДА над арменците.

Според голяма част от коментиращите светът е черно-бял. Едва ли не, след като сме си спасили евреите, няма как да е имало антиеврейски организации у нас, още по-малко расизъм. Само че светът е сив. ТОГАВА светлото е надделяло над тъмното в доста критичен момент от световната история, за което можем да се гордеем. Което обаче по никакъв начин не значи, че няма и е нямало тъмни елементи и у нас. Изобщо, цялата реторика от последните дни -- "Ние сме били преди еди си какви, значи няма как сега да сме онакви" и "Онея са били преди онакви, значи да не ни дават сега наклон" -- показва сериозна детинщина и у политиците, и у коментиращата публика. "Всичко тече, всичко се променя", е писал гръцкият мъдрец 500 години преди Христа. Позоваването на стари лаври в най-добрия случай не прави нищо за разрешаването на сегашни проблеми, а в най-лошия замита проблемите под килима.

Затова, нека допуснем тъмната страна да плете интригите си върху главата на светлата. Така либералният модел ще направи чудеса. В края на краищата, когато всичко стане тъмно, нищо няма да е тъмно на фона на останалото.

Тъй, тъй. Все някой друг ни е виновен на нас. Всичката ни работа е такава.

Щом смяташ, че ние сме онези 50 качулки а не хилядите други, значи не си съвсем добре с главата. Само ти ли не разба, че дори тези с качулките направиха нарочно на лицемерните англичани, тези който измислиха расизма, но сега се правят на рицари срещу него.